Premenopauza u žen: znamení a symptomy

Reprodukční období u žen má své hranice. Ale končí náhle. Přechod na menopauzu trvá určitou dobu a se nazývá Premenopauza, zřejmé, které mnoho se slaví po 40. výročí, a někdy dříve. Tato životní fáze může být ubytována různými způsoby a hodně závisí na konfiguraci a připravenosti.

Co se stane s tělem?

Jezdectví Všechny začínají endokrinními změnami: mužský hormon androgen je v důsledku toho imperálně produkován nadledvinami, tovary přestanou provádět svůj hlavní úkol - vyrábět vejce. Perestrojika ovlivňuje celý organismus, ne obchází stranu a emocionální sféru. Množství genitálních hormonů se snižuje, jejich poměr se neustále mění, menstruace se stává vzácným, ale celá doba premopause se nezastaví.

Je to poslední období, které znamená nástup menopauzy, a před minimální schopností otěhotnět. A pokud došlo k těhotenství v nepřítomnosti menstruace, znamená to, že premenopauza ještě nebyla dokončena a vejce dozrávají, i když nedaleko v každém cyklu.

Průměrná Prhenopauza trvá od 2 do 5 let, ale může se setkat za několik měsíců nebo natáhnout po desetiletí. Známky předběžných doby nelze neprodleně rozpoznat nebo napsat jejich únavu a nemoci.

Základní příznaky:

  1. Porušení cyklu. Zvláště relevantní pro ty dámy, kteří odnesli ze dne na den. Nyní jsou mezery prodlouženy. Může a řezat, ale kvůli oscilaci estrogenské pravidelnosti.
  2. Charakter změn menstruace. Mohou být buď vzácné, nebo s hojnými svazky (méně často), aby se pohyboval těžší než v mládeži.
  3. Jezdectví. To je téměř denně náhle válcování pocitu tepla v horní části těla, opouštět po sobě zimni a zvýšenou tvorbu potu.
  4. Studenti močení, močová inkontinence.
  5. Rozpad sil, rychlá únava, nespavost a neustálá ospalost.
  6. špatná nálada. Deprese a emocionální nestabilita kvůli povědomí o tom, co se děje a vibrace hormonálního pozadí.
  7. Neochota mít sex. Sexuální přitažlivost přichází na ne, sexuální pohlavní styk může být doprovázena bolestí v důsledku sucha pochvy.
  8. Zhoršení struktury kůže a vlasů, bolesti kloubů.

Seznam příznaků je schopen ponořit se do descondency i vzdálené od 40. výročí dám. Nicméně, to není dáno nikomu, aby se vyhnuli tomuto fázi, můžete se jen snažit o to trochu zpožďovat a dělat vše, co bude i nadále žít celý život.

Návštěva gynekologa

Návštěva gynekologa Navzdory skutečnosti, že funkce dětí již nejeství, je nutné pozorovat ženského lékaře se stejnou frekvencí, zejména proto, že se pojem normy rozmazaných. Premenofázy by měly být zkontrolovány na prvních značkách, protože mohou být způsobeny z různých důvodů:

  • těhotenství;
  • Hormonální selhání;
  • onkologické onemocnění;
  • zánět;
  • Hmota patologie.

Doporučuje se projít úplným zkoumáním, neomezeným na konverzaci gynekologa. Hormonální nerovnováha může vést k vývoji patologických změn. V budoucnu je nutné reagovat v včasném projevu takovým projevem premenopázy jako:

  • příliš hojný nebo častý krvácení, vzhled krve i v malých množstvích mezi menstruací (znaménko hyperplazie endometria);
  • Krev po sexuálním kontaktu;
  • bolení břicha;
  • Závrať.

Kompletní diagnóza zahrnuje inspekci, ultrazvuk břišní dutiny, malé pánve, štítné žlázy, nadledvinky, obecné krevní test a hormony, návštěvy mammologa a další průzkumy svědectví.

Nebezpečí

Nebezpečí vývoje maligních nádorů S věkem zvyšuje riziko vzniku maligních nádorů. Mohou zasáhnout jakýkoliv orgán, ale jeden z nejnebezpečnějších druhů je rakovina vaječníků. Pokračuje téměř nepostřehatelně a je často detekován v poslední fázi, kdy není téměř šance přežít.

Pro včasnou diagnózu, definice oncomarkerů na indexu roma a menopauzu - to je čas, kdy je třeba zkontrolovat v podezřelé rakovině, přítomnosti benigní vzdělávání nebo na žádost pacienta za zajištění. Jeho výpočet určuje příslušnost ženy do rizikové skupiny. Pokud jde o ukazatele nad 7,4-11,4, riziko je považováno za vysoké nebo indikované stávajícími patologiemi. Po menopauze je tato hodnota 25-29 jednotek a nazývá se index Roma 2.

Další nebezpečí existuje ve formě hyperplazie endometria. V předemenopauzálním období (a druhou dobu hormonální perestrojky) zhasne vnitřní stěnu dělohy. Jeden z typů hyperplazie endometria - atypická - je precancer. Onemocnění je častěji svědčí krvácení nákladu mezi menstruací nebo místo nich.

Nedostatek léčby ohrožuje anémii v důsledku velké ztráty krve a ignorování příznaků hyperplazie endometria zvyšuje riziko chybějících děložní rakoviny v raných fázích. Ultrazvuk a endoskopické vyšetření děložní dutiny s následným přijímáním odření umožňuje určit tloušťku endometria.

Normální tloušťka endometria ve fázích menstruačního cyklu a v menopauze:

Fázové cyklyDen cyklu (s 28denním cyklem)Tloušťka endometria, mm
FolloCuline brzy5-76-9
Foliculinine uprostřed8-108-10
FolloCuline pozdě11-149-13
Lutein brzy15-1810-16
Lutein uprostřed19-2310-21
Lutein pozdě24-2710-18
Menopauza-až do 5

Známky hyperplazie železa a železo-cystika-cystika nemají zásadní rozdíly od obecných projevů hyperplazie endometria, které mají místo u žen v běžném období.

Symptomy premanopauzy ve formě noncicc krvácení mohou také indikovat na adenomatózním polypu - neoplazmě v děloze. Obtěžuje sliznici membránu, která vede k neustálému krvavému výboji, včetně pohlavního styku. Doporučuje se chirurgické odstranění.

Štítná žláza trpí. Hormonální oscilace cítí celá doba napůl plodiny ženy, takže menopauza jednoduše nevydrží a začíná pracovat nesprávně, což vede ke sadě nebo ztrátě hmotnosti, únavy, zhoršující paměti, křehkost kostí.

Jak se připravit na Premopauzu?

Hodně stěhování Premenopauza přijde v životě každé ženy. Ale sami si nevšimnou zvláštní změny ve zdraví a náladě, jiní se neustále cítí nemocní. Genetická predispozice a životní styl. Je snadnější pro ty, kteří jsou v mládí:

  • vyhnout se kouření a alkoholu;
  • stará se o jeho zdraví a nespustí nemoci;
  • pohybující se hodně;
  • spotřebovává zdravé potraviny;
  • nemá nadměrnou hmotnost;
  • Pozoruje kulturu sexuálních vztahů.

Premenopausa Stejná doporučení mohou být poskytnuta ženě, která již byla zadána v době fetningové funkce. Chůze na čerstvém vzduchu, požadovaný počet spánkových hodin pro plnohodnotnou dovolenou, bohatou na vitamíny a minerály stravy (hlavně protein-zeleniny), kosmetické a terapeutické postupy, jasné dojmy budou podporovat emocionální a fyzické zdraví vpravo úroveň. Pro obnovení sexuální přitažlivosti a radosti z fyzické intimity se doporučuje použití maziva - hydratuje vagínu a zvyšuje citlivost.

Zdravý jako celá žena je méně náchylná k škodlivým faktorům na těle. Je nutné vzít v úvahu, že fouká jsou zhrouceny pro oslabené orgány a systémy, takže skutečnost, že existuje výzva a dodávané problémy do 40 let, přičemž začátek hormonálních poruch může otočit kvetoucí žena v troskách let nebo měsíců.

Lékařská pomoc

V některých případech má Premenopauza nadměrně výrazné příznaky, s nimiž se nemohou vyrovnat s vlastním. Nejúčinnější je hormonální terapie. Vzhledem k tomu, že většina problémů vzniká přesně kvůli šikmým hormonům, je nutné se s nimi léčit, aby obnovili rovnováhu. Ale proveditelnost takové léčby určuje lékař pouze po výsledcích analýzy pro hormony. Pokud neexistuje žádná silná nerovnováha, můžete dělat s drogami, které snižují příznaky:

  • anestetikum;
  • zastavení krevních léků;
  • prostředky ke stabilizaci emocionální sféry, restaurování spánku;
  • Vitamíny.

První lékař musí zkontrolovat, zda za symptomy vyvrcholení neexistuje vážná onemocnění.

Co bude dál?

Poslední menstruace znamená nástup menopauzy, ale s důvěrou o její ofenzívu lze říci pouze v roce absence menstruace. Mluvíme o perimenopauzálním období, které pokrývá časový interval mezi posledním menstruačním krvácením a nástupem posledního období klimakteria - postmenopause.

Premenopauza, menopauza, perimopauza a postmenopauza jsou všechny fáze jediného procesu, který se nachází asi 10 let. To je vrchol. Je zcela dokončeno pouze o 60-65 let, ale do té doby již 10 let je tělo zbaveno schopnosti otěhotnět. Postmenopauza se vyznačuje obecným poklesem životních zdrojů těla, protože shody v čase s fyziologickým stárnutím.

Podle jednoho z teorií začalo dřívější publikace, dřívější bude vrchol. Tento jednoduchý výpočet lze provést, ale čas zadávání klimakterií závisí na jiných faktorech:

  • genetická predispozice;
  • Obecný stav těla;
  • zkušení onemocnění a léčba;
  • sexuální život;
  • Interakce s alkoholem a nikotinem.

Psychologie

Žena je obtížné přijmout vyvrcholení Nesmíme zapomenout na psychologický aspekt. Často je žena obtížná přijmout nástup Klimaků, zejména brzy, i přes přítomnost dětí a vynikajícího zdraví. Kromě přijímání antidepresivů může být nutné komunikovat s psychologem. Bohužel mnoho žen nemá čas přemýšlet o tom, co je depresivní, zvyšuje se na žít a postupně přepnout do každodenních starostí. Emocionální vzestup je však schopen výrazně rozšířit mládež.

Život jde dál

Premenopauza léčby nevyžaduje. To není stáří, ale jen zralost, ve kterém potřebujete vstoupit do užitečných zavazadel. Výběr životního stylu v mládeži, je třeba vzít v úvahu, jak bude přemýšlet o zdraví po 40 letech. Je nemožné varovat všechny nemoci, mnoho z nich, například, endometriální hyperplazie, se může objevit v menopausus bez ohledu na stav těla jako celku. Žít tuto značnou část života bez onemocnění je poměrně reálné.