Co je perimenopauzální období

Climetheus znamená postupné rozrušení reprodukční funkce ženy. Climax je složitý fyziologický proces, který je v rozporu s populární vírou, zahrnuje několik etap. Pro každou fázi jsou jejich symptomy charakteristické pro individuální charakter a závažnost.

Perimenopauzální období a Premenopauza

Propemenopausage volání první etapy Klimaků, během kterých je přizpůsobení těla ženy pozorovány postupnému přirozenému zániku ovariálních funkcí. Mnoho žen se spolupracuje přímo s nedostatkem měsíce. Ve skutečnosti se změny v perimenopauzálním období ovlivňují nejen reprodukční sféru. Tyto změny začínají dlouho před menopauzou, která se nazývá Premenopauza, pokračující několik let po absenci menstruace. Tento časový interval je součástí perimenopauzálního období nebo perimenopauzy.

Příznaky premenopauzy a perimenopauzy jsou jednoznačné. Symptomy se vyznačují individuálním charakterem a různou intenzitou, která se mohou zvýšit.

Climax obsahuje několik fází.

  1. Premenopausa. Toto období začíná prvním příznakem zániku ovariálních funkcí a pokračuje až do poslední menstruace. Určení časových limitů premenopauzy poněkud obtížné, protože první symptomy jsou obvykle vyjádřeny slabě.
  2. Menopauza. To je v podstatě poslední menstruace nezávislé povahy. Rozlišovací menopauza a menstruační dysfunkce není vždy možné, což je důvod, proč se definice jeho výskytu provádí za rok. Během tohoto roku, úplná absence měsíční. Je to pozoruhodné, že v menopauze to není jeden, a poslední dva roky. Tato otázka je aktivně diskutována odborníky.
  3. Perimenopausa. Jedná se o dočasný segment, který kombinuje jak Premenopauza a rok po nástupu menopauzy.
  4. Postmenopausa. Fáze zahrnuje poslední menstruaci a trvá až 65-69 let. Postmenopausa je brzy, což znamená prvních pěti let. Postmenopausa trvá posledních deset let.

Vzhledem k tomu, že načasování ofenzívy premenopauzy a perimenopauzy se liší a liší se v mnoha symptomech, není vždy možné zřídit svůj přesný čas ofenzívy. Obvykle předčasně začíná běžně začíná 45 let. Většina žen v tomto období má první perimenopauzální symptomy. Nicméně, dřívější nebo pozdější perimenopauza je často diagnostikována a ne vždy znamená patologii. Premenopauza může začít až 40 let a po 55, což může být projevem včasného nebo pozdního vrcholu. 

Provokující faktory a vývojový mechanismus

Začátek perimenopauzálního období je spojeno s nástupem prvního měsíčního. Při narušení fungování vaječníků jsou v regulaci cyklu pozorovány změny, které mohou způsobit žádný fyziologický průtok klimatické kultury a patologické.

Následující faktory ovlivňují začátek předemopauze

  • dědičnost;
  • nonreghecological patologie;
  • různé psycho-emocionální poruchy a jejich závažnost;
  • infekce;
  • Vyčerpání fyzického charakteru.
Zástupci kouření Premenopause začínají dříve. Spojení mezi počtem těhotenství, porodu a perimenopauzálního období není stanoveno.

Začátek perimenopauzálního období je spojeno se změnou rytmu produktů sexuálních hormonů vaječníky, což vede ke snížení sekrece estrogenu. Vaříje provádějí několik základních funkcí:

  • Jsou zodpovědní za vzhled ženy, správnost tvorby genitálních orgánů, což znamená vegetativní funkci;
  • reprodukovat vejce pro následné hnojení, která se nazývá generativní funkce;
  • Cvičení hormonu syntézy, což znamená hormonální funkci.

Odborníci ukazují, že hormony produkované vaječníky jsou důležité nejen pro udržení reprodukční funkce. Jsou zapojeni do fungování následujících systémů organismu:

  • kardiovaskulární;
  • endokrinní;
  • nervový;
  • psycho-emocionální.

Lze říci, že vaječníky jsou nezbytné pro výrobu dvou nejvýznamnějších hormonů pro tělo, které se nazývají estrogen a progesteron. Je známo, že jejich produkty jsou řízeny přímo hypotalamusem, a také prováděny díky účasti FSH a LH, které jsou hormony hypofýzy.

Folikuly se vyznačují syntézou estrogenu. Během první fáze menstruačního cyklu obsahují vaječníky ravý folikul, který obsahuje uvnitř vejce. Zdá se, že tento folikul nesou svou vaječnou buňku, a pak ji uvolní ve svém zničení. Tento proces se nazývá ovulace. Vejce by mělo být oplodeno v průběhu následujících dvou dnů. Jinak zemřou.

Vzhledem k ovulaci je menstruační cyklus dvoufázový. Pokud hovoříme o důvodech neplodnosti, je vedoucím faktorem absence ovulace a dvoufázových cyklů, to je pomůcka.

S ovulací, první folikulární fázi cyklu končí a začíná druhý, lutein. Hlavním fenoménem druhé fáze je tvorba žlutého těla, které se vyskytuje v místě zničení folikulu. Žluté tělo produkuje progesteron.

Praktické změny, které se vyskytují v perimenopauzálním období, jsou způsobeny nedostatkem estrogenů. Tento hormon ovlivňuje fungování celého těla.

Vzhled premanopauzy je poskytován přírodou. Omezení hormonální aktivity vaječníků umožňují provádět funkci dětí výhradně mladým zástupcům. Perimenopauzální období tedy odráží fyziologické investice věkové povahy, což znamená zastavení fungování vaječníků a jejich anatomickou změnu.

V Premopauzu se objevují první známky nedostatku estrogenů. Hypoestroying vede k označení a menstruační dysfunkce. To způsobí následující příznaky:

  • nepravidelnost menstruace;
  • hojnost menstruace;
  • Krvácení dysfunkčního charakteru.

Postupně se zobrazují příznaky extragneiditálních poruch. V Premenopauzu se příznaky rozlišují nízkou závažností a individualitou.

Perimenopauzální období nelze nazvat onemocněním, nepodléhá léčbě. Léčba je však nutná pro minimalizaci nepříjemných symptomů a pomáhat ženský organismus přizpůsobit se nedostatku hormonů. Obvykle příznaky vážných poruch vznikly poměrně zřídka a nevyžadují radikální zásahy.

Premenopauza je považována za první fázi menopacterního období, která obvykle začíná u žen ve věku čtyřiceti pěti let. Její konec je pozorován v případě ukončení menstruace. Konec předemenopauzy se tak shoduje se začátkem menopauzy. Perimenopauzální období pokrývá tyto dvě fáze. To znamená, že začíná několik let před menopauzou a trvá dva roky po poslední menstruaci.

Existuje několik teorií ilustrující změny, které se vyskytují v období perimenopauza. Zejména se předpokládá, že změny v premopause jsou spojeny s fyziologickým stárnutím struktur hypotalamu, které jsou zodpovědné za hormonální funkci. Se změnami se vyskytujícími v hypotalamu, dochází ke snížení syntézy estrogenu. Folikuly tak zcela nerozkládají, což indikuje nepřítomnost plné ovulace.

Hypofýza je nakloněn kompenzovat porušení s pomocí zvýšených výrobků FSG, což by mělo vyprovokovat sekreci estrogenu. Nicméně, počet estrogenů neustále klesá.

Zpočátku vzniká insuficience žlutého těla a pak jsou ovulační cykly nahrazeny Anointem. Na kolísání hormonů nepříznivě ovlivňují endometrium. Hypoestroy, anululace, nepřítomnost žlutého těla, progesteron, vede ke zvýšení účinku estrogenu na vnitřní vrstvě dělohy. V období perimenopauza je často pozorován růst endometria, což znamená hyperplazii. Příznak hyperplazie je hojný výtok během menstruace, acyklické krvácení.

Je třeba poznamenat, že změna úrovně hormonů v Premopausis ovlivňuje nejen menstruační cyklus. V ženském organismu, cílové orgány, což znamená strukturu citlivou na estrogen. Hormonální změny reagují:

  • pohlavní orgány;
  • hypotalamus;
  • hypofýza;
  • prsní žláza;
  • plavidla;
  • srdce;
  • mozek;
  • pohybový systém;
  • spojovací tkáň a žlázy;
  • střeva;
  • měchýř;
  • Vlasy a kůže.

S nedostatkem estrogenů jsou cílové orgány a struktury negativní dopad. Stupeň závažnosti symptomů však závisí na povaze redukce estrogenu, kompenzačních možností ženského organismu.

Perimenopauzální období a Premenopauza obvykle nevšiml zdravými zástupci. Rozbalit všechny záložky Minimalizovat všechny záložky Příznaky Při výskytu menopauzy se však výrazněji vyslovují, a to i v tomto případě může známý život unikat bez významných změn.

Předčasná brzy menopauze přichází až čtyřicet let. Obvykle je to kvůli vyčerpání vaječníků patologické povahy. V této souvislosti se vyjádřené příznaky mohou nastat na perimenopauzálním stupni.

Příznaky

Vývoj perimenopauzálního období se postupně vyskytuje tak, aby ženský organismus zvyklý na změny vznikající a psychologicky a fyziologicky. Ne vždy příznaky premenopauzy jsou neškodné. Některé příznaky mohou znamenat vzhled patologie.

Gynekologové zdůrazňují, že ženy vstupující do premence musí být vědomy rozvojových změn. Je nutné upravit obvyklý životní styl. Nedostatek spánku, přísná strava a vyčerpávající zatížení mohou vést k výrazným příznakům perimenopauzálního období. Doporučuje se provádět včasnou zkoušku, aby se odstranily patologické podmínky. Endokrinní a kardiovaskulární onemocnění mohou zhoršit tok perimenopauzálního období.

Příznaky v Premopause nejsou zpravidla vyjádřeny. To je způsobeno mírným zánikem hormonální funkce. Výjimky jsou situace, kdy má žena oba vaječníky. V tomto případě je hormonální funkce porušena současně, což vede k vzhledu výrazných příznaků.

Včasná premenopauza vzniká v důsledku vyčerpání vaječníků patologické povahy. Příznaky předčasného nástupu menopauzy zahrnují:

  • menstruační poruchy;
  • neplodnost.

Důvody pro vzhled předčasného nástupu menopauzy studovaných v nedostatku rozsahu. Provokovatelné faktory zahrnují:

  • autoimunitní patologie;
  • Psycho-emocionální poruchy;
  • Nemoci intrauterinního vaječníků.

Obecně platí, že pozdní Climax pokračuje příznivěji. Nicméně, v některých případech je příčinou pozdního vyvrcholení projevy hyperstencí, například myomu a endometriózy. Tyto státy potřebují včasné úpravy.

Gynekologové běžně rozdělují příznaky perimenopauzálního období do dvou velkých skupin:

  • spojené se změnami v menstruační funkci;
  • Podmíněné nepříznivými účinky hypoestroymentu na ženském organismu.

Charakter menstruace

Menstruační cykly se mohou lišit od různých žen. Vzhledem k tomu, že vaječníky stále fungují, vzhled ovulačních cyklů. Nicméně, krátké anovulatorické cykly jsou obvykle pozorovány, což se někdy může lišit v zpoždění a hojné menstruační sekrece. Pro perimenopauzální období, výskyt dysfunkčního krvácení.

Jezdectví

Často v Premopausis vypadají přílivy, které jsou spojeny s porušováním v centrálním nervovém systému. Ženy zažívají "vlnu" tepla, které projevuje pocení a zarudnutí kůže.

Bolest

Hormonální oscilace mohou přispět k vzhledu bolesti v dolní části břicha a tepla prsu. V průběhu času se může objevit bolest srdce, klouby způsobené vývojem artritidy, artritidy, křečovité. Ženy často oslavují výskyt bolesti hlavy.

Je pozoruhodné, že mamarchové žlázy začnou reagovat na hormonální změny. Často v perimenopauzálním období, mastopatie je diagnostikována.

Porušení fungování GTC

Často často představitelé v menopauze vyvíjejí příznaky porušení fungování z gastrointestinálního traktu. Může se projevit se zácpou, průjmem, nevolnost. Symptomy se u žen, které nejsou v souladu s principy racionální výživy.

Snížení libido

Je známo, že sexuální přitažlivost je z velké části způsobena vlivem hormonů. Během premanopauzy dochází ke snížení sexuálních steroidů, které ovlivňují také libido. Exacerbate situaci příznaků jiných onemocnění, které se často objevují v perimenopauzálním období.

Obezita

Změny v úrovni hormonů přímo ovlivňují metabolické procesy v těle. Nízká fyzická aktivita, "rušení" stresu, který často doprovází Premanopauzu, přispívají k další hmotnosti a obezitě. Obezita zase negativně ovlivňuje celkový stav těla, provokující vývoj kardiovaskulárních, výměnných patologií a onemocnění pohybového apartmánu.

Osteoporóza

Hypherssterement ovlivňuje absorpci vápníku v těle. Existuje postupné vymývání vápníku z kostní tkáně, která negativně ovlivňuje průchod perimenopauzálního období. Změny vyplývající z osteoporózy nejsou viditelné externě a ovlivňují vnitřní strukturu kostí, které se stávají křehkými. Časté zlomeniny se obvykle stávají prvními příznaky osteoporózy, snížení růstu a věcí. Nejzávažnější komplikací vedoucí k postižení je zlomenina kyčle krku.

Cystitida a urtrit

Nedostatek genitálních hormonů ovlivňuje provoz močového systému. Zhoršuje průběh různých sexuálních infekcí, bakteriální vaginózy, burzovní poruchy. Ženy v premenopauze se mohou objevit příznaky zánětu uretry a močového měchýře. Při urětrite, existuje úsporná a spalování v časné močení. Je-li zaznamenán vývoj cystitidy, jsou zaznamenány bolesti na konci močení, což je rychlý charakter.

Psycho-emocionální koule

Obvykle se ženy v premopauzu snazší zvyknout na psychologicky na vzhled menstruační dysfunkce než k výskytu přílivů. To je pravděpodobně způsobeno tím, že je často přílivy spojené se stáří a ztrátou ženskosti. Přesný přechod z počátečních příznaků Premenopauzy ke stáří trvá mnoho let.

V perimenopauzálním období existuje emocionální nestabilita spojená s výkyvy na úrovni hormonů. Ženy se stávají podrážděnými, depresivními, plynoucí.

Diagnostika komplikací

Ve většině případů jsou příznaky v perimenopauzálním období vyjádřeny bezvýznamné. Nicméně existují určité typy diagnostiky, které musí být prováděny pravidelně:

  • Uzi malé pánevní orgány;
  • inspekce, mamografie a ultrazvuk mléčných žláz;
  • Vaginální tahy na flóře, oncccitologie.

V případě identifikace zánětlivých procesů a detekce neoplazmů je nutná další diagnostika a léčba. V případě porušení z kardiovaskulárního, nervového, endokrinního systému, stejně jako v onemocněních spojených s pohybovým aparátem, pacient prochází průzkumem a léčbou a relevantním specialistům.

Reliéf symptomů

Obvykle Premenopause žádné vyjádřené symptomy a nepotřebuje intenzivní léčbu. Typicky je léčba jmenována, aby se zabránilo různým komplikacím.

Premenopauza není považována za nemocí. Nicméně, v patologickém průběhu lékaři používají termín "klimakterický syndrom". Tento patologický stav se vyvíjí v premopauzu, ale nejpozději dva roky po absenci menstruace.

Klimační syndrom vyžaduje léčbu. Příznaky menopauzálního syndromu zahrnují:

  • různé vazomotorické poruchy, například migréna, přílivy, tep;
  • Psycho-emocionální poruchy, zejména podrážděnost, obavy, úzkost;
  • Acyklický děložní krvácení.

Povaha přílivu mluví o závažnosti úniku klimakterického syndromu. Pokud se přílivy objevují až desetkrát denně, takový příznak odkazuje na snadný kurz. Zatímco počet přílivů nad dvacet ukazuje obtížný kurz.

Při identifikaci těžkého kurzu je nutné eliminovat vliv hypooestrogenace na ženském organismu, obnovit fungování orgánů a systémů, posílit imunitní systém.

Léčba léků

Základem léčby je recepce hormonálních léků. Tato uměle vytvořená rovnováha obnovuje práci těla a eliminuje nepříjemné příznaky a důsledky.

Je možné jmenovat různé léčebné schémata s hormony:

  • Mezinárodní, který je charakterizován použitím pouze jednoho typu hormonů, například estrogen nebo gestagenů;
  • Kombinace estrogenu s gestageny jak s přerušením a bez;
  • Kombinovaná léčba pomocí androgeny a estrogenu.

Léčebný režim je proveden individuálně.

Homeopatické a lidové léky

Často je recepce hormonálních léků kontraindikováno. To je způsobeno množstvím vedlejších účinků, které mají mnoho prostředků hormonální terapie. Navíc léky mohou být kontraindikovány v různých jednotlivých somatických patologiích. V takových případech může lékař doporučit homeopatické agenty a lidová léčba.

Je známo, že mnoho příznaků premenopause má příznivý účinek fytoestrogenů. Tyto prostředky mají méně výrazný účinek. V tomto případě nejsou prakticky nepřítomné nežádoucí účinky.

Některé léčivé bylinky prokázaly jejich účinnost a byly rozpoznány lékařem. Nicméně, aplikace je možná pouze po konzultaci s lékařem, kvůli jejich schopnosti ovlivnit hormonální pozadí. V přítomnosti benigních neoplazmů a různých extragenitálních patologií může být použití léčebných bylin, včelařských výrobků kontraindikováno.

Fyzioterapie a LFK

V perimenopauzálním období, léčbě sanatoria-resort, použití fyzioterapie a výkonu cvičení. Existují různé metody fyzioterapie, které lze použít k odstranění nepříjemných příznaků v menopauze.

Výběr technik fyzioterapeutického dopadu by však mělo být provedeno lékařem po předběžném vyšetření. Specialista také musí zohlednit extraGenitální patologie, které mohou být kontraindikovány používání různých typů léčby. Například v přítomnosti Momy nemůže být děloha použity a tepelné postupy na dně břicha.

Fyzická aktivita má příznivý vliv na průběh Premenopauza. Pro ženského organismu v perimenopauzálním období, pěší turistice, plavání. Fyzická aktivita musí odpovídat věku a individuálních vlastnostech pacienta. V případě benigních neoplazmů není možné použít cvičení s břišní stěnou. Je žádoucí, aby cvičební komplex zvedl lékař a fyzická aktivita byla provedena pod dohledem instruktora na cvičení.

Strava

Správná plná výživa významně ovlivňuje blahobyt ženy v perimenopauzálním období. Zejména mastné, akutní nebo solené potraviny mohou vést k vzniku nepříjemných příznaků ze střevní funkce:

  • průjem;
  • zácpa;
  • Nevolnost.

Kromě toho, akutní a slané potraviny vyvolává výskyt jídel a přílivů, což často doprovází perimenopauzální období.

Lékaři doporučují spotřebovávat ve velkých množstvích, ovoce, s nízkým obsahem tuku. Měli byste také dodržovat režim pití. Tak, že Eath nenastane, neměli byste konzumovat nadměrné množství tekutiny. Je však třeba mít na paměti, že nedostatek vody negativně ovlivňuje rovnováhu vodní soli.

Prevence komplikací

Bytost ženy v premopuze do značné míry závisí na svém životním stylu. Většina žen perimenopauzálních období pokračuje s menšími příznaky. V případě patologických vyjádřených příznaků kontaktujte specialistu, který jmenuje průzkum a nezbytnou léčbu.

Nicméně, to je často možné zbavit nepříjemných příznaků bez hormonální léčby. Zejména pokud byl pacient zdravý před výskytem premenopauzy. Shoda s režimem a rekreací, plnou výživou, adekvátní fyzickou aktivitou, příjem vitamínů může dovolit bez léčby léků.