Vznik zácpy během vyvrcholení: prevence a léčba

Doba menopauze je charakterizována obrovským množstvím změn v těle ženy. Některé z nich jsou problémy s židlí, to je zácpa. Učení potravin se stává mnohem horší, orgány prací gastrointestinálního traktu už ne tak intenzivně. Climax zácpa u žen se stává chronickým v 35% případů.

Jaký je vztah mezi zácpou a vrcholem?

Všechno se děje v důsledku hormonální povahy během menopauzy: vaječníky, které nefungují jako v mládeži, radikálně snižují produkci estrogenu a progestinů, což zajišťovalo práci a průběh životně důležitých procesů. Kromě toho, výše uvedené pohlavní hormony ovlivňují výrobu a další látky. Příkladem tohoto - serotoninu, známý mnoha, jako hormon dobré nálady nebo hormonu štěstí. Ale kvalitní práce orgánů zažívacího traktu se nachází ve svých úkolech. Je snadné pochopit, že s věkem je výroba serotoninu snížena, a proto jsou procesy evakuace židle horší.

Koneckonců, aktivita všech střevních orgánů se sníží, je snížena motilita rektifikačních řezů, což vede k obtížnosti pohybu vozíku.
Proto je snížení pohlavních hormonů během menopauze přímo souvisí s problémy, s nimiž se setkávají v gastrointestinálních tělestech.

Možné příčiny zácpy s menopauzou

Mnoho žen bude mít otázku: "Může být v gastrointestonu?»Naše odpověď: Rozhodně a je to docela problém. A tady jsou jejich charakteristické důvody:

  1. Doba menopauze přichází u žen na cca 45-50 let. A je to docela logické, že tělo již nepřijímá takovou fyzickou námahu jako za 20 let. Tento sedavý životní styl vede ke střevní hyposyněmu, díky které zácpy dochází.
  2. Časté těhotenství a generické zranění, oslabené pánevní dno, ovariální hypofýzy, Hypotyreóza ve společnosti Climax - Může také sloužit jako začátek vážných problémů s gastrointestinálními těly.
  3. Vášeň k abdicátové dietě pro udržení štíhlé hodnoty také ovlivňuje střeva. Diety jsou nesprávné výživy, a to vede k tomu, že carte masy získají hustou soudržnost, která jim nedovoluje, aby se volně pohybovali střeva a komplikují proces defecation.
  4. Příznaky Klimaks mohou způsobit ženy sladké a mouky. To nejen provokuje extra kilogram, ale také vstřelí střevo.
  5. Překvapivě, snížení libida a absence sexuálního života vede k zácpě. Proč? Protože to nezabírá anální sfinkter a konečníku.
  6. Porušení nervového systému a neustálého stresu vyvinout řadu vážných problémů, včetně gastrointestinálních těles.
  7. Porušení metabolismu je velmi charakteristické pro Climsaks. Jedná se o poruchy štěpení sacharidů a absorpcí proteinů, které přispívají ke změně silných hmot a jejich kalení a po jejich výstupu z těla.
  8. Obtíže s defecation vznikají a kvůli změnám v pozici reprodukčních orgánů. Vzhledem k nedostatku emisí hormonů ztrácejí svou pružnost a porod a potraty spáchané v mládeži snižuje dělohu a vagínu. Všechny tyto procesy nezůstávají bez povšimnutí pro jiné orgány. Střevo - žádná výjimka. Jeho motilita zpomaluje a obtíže při vyprazdňování jsou zhoršeny.
  9. Střevo je prostrané cévami a žilami, jejichž porušení, které přímo závisí na vývoji estrogenu. Pouze tyto hormony ovlivňují pružnost tkanin v gastrointestinálních orgánech a umožňují jim být opilý. Vzhledem k tomu, že jsme již přišli vyšší, v vyvrcholení, tento hormon se vyrábí mírně a jeho nevýhodu vede k oslabení cévních stěn, což přispívá k tvorbě vyčnívajících - zvláštní překážky.
  10. Ženy jsou mnohem více mužů, aby antidepresiva obnovila upřímný klid, zejména s menopauzou. To negativně ovlivňuje intestinální zdraví.

Jaké je nebezpečí zácpy a jak s nimi zacházet?

Když je Climax, zácpa je nebezpečná mnoha faktory. Závažné komplikace zahrnují:

  1. Zvyšte pravděpodobnost poranění konečníku a samotného střeva a pád z dělohy.
  2. Nebezpečí infekce a nemoci ve vnitřních orgánech.
  3. Vzhledem k velmi hardwaterům, které dráždí sfinkter sliznice membrána, se mohou objevit anální trhliny.
  4. Intestinální obstrukce, v důsledku toho, která vyvíjí kočovnou peritonitidu, vznikne v důsledku velmi dlouhé zácpy.
  5. Existuje riziko maligního nádoru střeva, protože sliznice membrány gastrointestinálních těles v důsledku konstantní polohy jsou neustále naštvaná.
  6. Jídlo je absorbováno špatně, což vede k nedostatku vitaminu a minerálů. Nepříznivě ovlivňuje sílu kostí a stav sliznic

Aby se zabránilo všem těmto problémům, lékaři nedoporučují používat laxativa. Zase způsobují návykovou střevo, aby pracoval nezávisle. Průzkum u lékaře - nejlepší řešení problému. Jednorázové drogy s hormony se vás zbaví z nepříjemné zácpy na dlouhou dobu. Můžete také zaregistrovat léčivé svíčky, tablety nebo sirupy. Nezapomeňte: Když Climax, zácpa nevrátí sami, tento problém vyžaduje pozornost a zodpovědný vztah k zabránění těžkých komplikací.

Prevence zácpy

V léčbě má důležitou úlohu fyzickou aktivitu, ale bez zbytečného úsilí - vše v moderování. Nejužitečnější plavání a aqua aerobik. Na internetu najdete celou řadu cvičení, navržených pro zlepšení střevního díla. Dodržujte pravidla zdravé výživy: zahrnují Auxilk, obilovin a ovoce se zeleninou v seznamu použitých výrobků, jako velké množství vlákna. Je vhodné udržet sexuální život, pokud je to možné, posílit malou pánev.

Hemoroidy v Klimakse

Menstruační cyklus velmi ovlivňuje takovou nemoc jako hemoroidy. Od nežádoucích faktorů může čas od času zhoršit a jeden z hlavních důvodů zánětu hemoroidních uzlů se stává Měsíční Climax.

S ohledem na menopauzu je takový zánět onemocnění spojeno s hormonální perestrojikou a ne uchopením pohlavních hormonů. Během období Klimaků, jak již bylo popsáno výše, žena se stává nízkým živým a aktivně získáváním hmotnosti, v důsledku kterého odliv žilní krve zhoršuje z kavernózních těles konečníků. Podporuje vývoj hemoroidů. Myom Uterus zhorší situaci. Ale hemoroidy mohou vzniknout kvůli druhé, hlavní viník - zácpa, která nemůže být bez pozornosti ponechána, jak jsme již zaznamenali.

Léčba hemoroidů, když mohou být vyvrcholení poskytovány těmi léky, které používají kdykoliv, aby se zbavili takových nepříjemných a delikátních problémů. Doporučují používat tablety flebodium, které nemají omezení na recepci, na rozdíl od svíček a mastí s glukokortikosteroidy. Nezapomeňte navštívit svůj navštěvující lékař!

Ostatní problémy s vyvrcholením u žen s gasty

Průjem

Průjem (v medicíně - průjem) je stav střeva, ve kterém může být pozorována rychlá defecation. Židle se stává velmi tekutou a doprovázenou bolestí v břiše, silné nutkání a inkontinenci vozíků. Co se to stalo?

Vzhledem k tomu, že stěny ve střevě jsou silně natažené a objem jeho obsahu se významně zvyšuje, pak se takový problém vzniká jako průjem. Při průjmu během menopauzy, použijte před příjmem 1/3 šálek tinktury trávy Hypericum. Pokud potřebujete vyléčit průjem se silným meteorismem, pak trvat 3krát denně 3 gramů šalvějových listů prášku.

Nadýmání

Tento koncept zahrnuje zvýšenou akumulaci plynů ve střevech a všech souvisejících poruchách. Vznikne meteorismus při menopauze u žen v důsledku trvalých výkyvů v hormonech v těle. Takový příznak v období menopauzy dává pocit, že břicho je přetečeno a bude pryč v důsledku zpoždění plynů a kapalin. Jak "vedlejší účinky" pozoruje nepřítomnost nebo snížení chuti k jídlu a bolesti břicha. Může existovat nadměrný tvorba plynu a, zvláštní pro meteorismus, belching.

Hlavní znaky nadýmání během menopauzy:

  • Žaludek se výrazně zvýšil
  • Jste prudce a rychle skóroval váhu
  • Během jídla byla nepohodlí a nepříjemná bolest v břiše.
  • Pocit gravitace před spaním.
  • Neustále pocit přejídání
  • Belching

Projevuje se, hlavně během dne, a jeho hlavním důvodem je vyhýbání se zdravému životnímu stylu a ne dodržení správné výživy. S takovým problémem musíte pochopit a jednat! Vyloučit kávu, sycené nápoje z vaší stravy a zkontrolovat všechny své výživy.

Odstranit z použití takových produktů jako:

  • Fazolová kultura
  • SDOB a žitný chléb
  • Houby
  • Canedize
  • Mastné maso a vývar
  • Kyselé okurky
  • Sharp Marinada
  • Knedlíky a knedlíky
  • Uzený

Léčba meteorismu Když Climax začíná průzkumy primárním patologickým průzkumem. Před použitím drog působících na zlepšení práce a intestinální mobility, konzultujte v navštěvování lékaře. Je povinen vám napsat přísnou stravu a drogy z tohoto problému.

Kovová chuť v ústech

Takový příznak může mít vznik řady velmi závažných onemocnění. Nevěnujte pozornost takovému problému a nechte všechno v sebe-shot. Taková chuť v ústech není normální, protože chuťové receptory prostě nevytvářejí něco na podobu. Tento symptom tedy může poskytnout signál o onemocněních v těle nebo jakýchkoli jiných nepatrných podmínkách (těhotenství, hormonální selhání)

Pokud se po pití cítíte takovou chuť, pak důvod spočívá v chemickém složení samotného vody nebo stavu trubek. Pokud po jídle cítíte chuť železa v ústech, pak v požadovaném pořadí, zkontrolujte stav gastrointestinálních těles. Vzhledem k tomu, když klepnete na hormonální selhání, práce gastrointestinálních těles, kovové chuť v ústech - častý jev je narušen.