Důvody, proč je menstruace zpožděna, které zpoždění je považováno za normální

Menstruační cyklus u žen se může porušovat pro širokou škálu důvodů. Tento článek navrhuje podrobněji zvážit tyto důvody a odpovědět na otázku, proč jsou období zpožděny a kolik dnů zpoždění počítá normou.

Za prvé, mělo by být prohlášeno, z toho den se zpoždění zváží a jaké časové období by mělo být alarmující a vyžadovat objasnění důvodů. Menstruační zpoždění o 1-2 a možná 3 dny - docela běžný jev, je to normální. Navzdory skutečnosti, že každá žena má dobu trvání a pravidelnost menstruace, dokonce i absolutně zdravá žena se ne vždy přicházejí "o hodiny". To je důvod, proč menší zpoždění nemluví o vážných problémech.

Pokud jsou však období pozdě než přípustná 3-5 dní, měli byste se poradit s lékařem a zjistit důvody. Maximální výraz "Zlomeno" zpoždění by nemělo překročit týden. Za prvé, těhotenství by mělo být vymazáno (nebo potvrzeno). Za druhé, pokud je těhotenství vyloučeno, zkontrolujte, zda je vše v pořádku s reprodukčním systémem. Nezapomeňte, že zpoždění samotné nemusí být děsivé, ale je to vždy signál označující změny v těle.

V tabulce jsou uvedeny normální indikátory menstruačního cyklu:

IndikátorNorma
Celková doba trvání21-35 dní
Trvání menstruačního krvácení3-7 dní
Menstruační krvácení100 ml, nebo ne více než 1 podložky každé 3-4 hodiny
Pocity během menstruaceSlabá nebo mírná bolestivost v prvních dnech menstruace. Obecný stav není prakticky porušen
PravidelnostOdchylky jsou povoleny za 2-3 dny na kteroukoli stranu
Výběr mezi menstruacíTransparentní, mírný nebo skromný, rostoucí před ovulací. Nemělo by být žádné krvácení z menstruace

Hlavní příčiny zpoždění

První myšlenka navštívit ženu, když menstruace nenastane včas - to je těhotenství. Existuje však obrovský počet důvodů, proč se pravidelnost menstruace může porušovat a bez těhotenství. Pravidelnost cyklu může ovlivnit různé faktory, ať už se jedná o změnu časových pásem, problémy s aklimatizací, stresem, hormonálními poruchami, poruchami v práci reprodukčních orgánů nebo nedostatečných potravin. Zvažte všechny tyto faktory podrobněji a určit, které zpoždění by mělo inspirovat obavy.

Těhotenství

Těhotenství
Těhotenství - nejčastější příčinou latence mladých žen. Během těhotenství můžete pozorovat takové jevy jako změny v chuti a čichové pocity, ospalost, otoky mamarchových žláz, nevolnost. Nedodržujte možnost těhotenství, i když došlo k chráněnému pohlaví.

Pokud se kromě zpoždění projeví další známky výše uvedených výše, má smysl provést test a určit přesný výsledek - dvakrát. Pokud první test nedefinoval těhotenství, neznamená to, že to není. Opakujte test do 2-5 dnů. Spolehlivý výsledek lze získat průchodem krevního testu na HCG. Pouze podruhé obdržel negativní výsledek a ujistil se, že žena není těhotná, musíte hledat další pozice nedostatku výskytu menstruace včas. Zpoždění může být způsobeno jinými závažnými a nebezpečnými důvody, s výjimkou těhotenství.

Silné emocionální nebo fyzické napětí

Pokud žena pozoruje zpoždění, ale ne těhotná, možná jeho tělo bylo ovlivněno jinými změnami fyzického nebo emocionálního stavu. Zvažte v jakých případech měsíční může být pozdě nebo zastaveno.
Fyzický stres

Zpoždění může dojít v důsledku stresových situací přenesených do šoku, nadměrné fyzické námahy, intenzivní mentální aktivity (například v předvečer zkoušek nebo odevzdání důležitého projektu), napětí v práci. Tělo reaguje na každodenní stres jako situace nepříznivé pro narození dítěte, a měsíční přestane "až lepší časy". To vysvětluje, proč menstruace nepřijdou včas. S tímto scénářem by mělo být vynaloženo úsilí k opuštění krizového momentu, snížení úrovně emocionální nebo fyzické námahy a pokusit se relaxovat.

Pokud žena platí spoustu času v tělocvičně nebo zaneprázdněnou fyzicky obtížnou práci, je lepší přemýšlet o snížení fyzické aktivity. Není to o úplném ukončení tréninku, ale pouze o zlatém středu.

Změny v obvyklém plavčíku

Změny v obvyklém plavčíku
Jakákoliv změna obvyklého životního stylu může ovlivnit menstruační cyklus. Nová práce, další denní rutina, změny klimatu a časové zóny mohou vést k menšímu zpoždění. Proto nemusíte alarm porazit, pokud měsíční nechodí včas po dovolené v jiné části planety nebo po dlouhém letu. To naznačuje, že tělo je přestavěno podle rychle se měnících podmínek, výsledkem může být měsíční zpoždění. Pokud však neexistují žádná menstruace déle než 10-14 dní, musíte se poradit s lékařem.

Podvýživa

Podvýživa
By neměly být překvapeni, pokud se zpoždění stalo během diety, zejména pokud odmítnete jídlo a jíst občas méně než obvykle. U mladých dívek, které se dramaticky omezují ve výživě, menstruační zpoždění - společný jev. Hormonální porucha na pozadí hladovění a nedostatek živin vede k poruše menstruačního cyklu.

Když stres, testovaný tělem v případech náhlého hubnutí (nebo naopak, zisk hmotnosti) měsíčně se může zastavit po dlouhou dobu. Samozřejmě nic dobrého a přirozeného v takovém ukončení. Měli byste přehodnotit svou výživu a kontaktovat psychologa. Anorexie je hrozné onemocnění a zpoždění menstruace není jediným tichým důsledkem.

Hormonální směny v těle

Hormonální směny v těle
Zpoždění může být způsobeno hormonální perestrojikou a často se děje během puberty, když cyklus ještě nebyl instalován, nebo během vyvrcholení.

V dospívajících dívkách se první období přicházejí v 11-14 let starých a menstruační cyklus není okamžitě instalován, proto je často zpoždění. Je těžké odpovědět na otázku, jak dlouho mohou měsíční období zůstat v období zrání. Přestávky mezi nimi mohou být příliš krátké nebo naopak velké. Po určité době je však cyklus instalován a počet dní mezi menstruací se stává konstantní. Pokud měsíčník začal před 10 let nebo nepřítomnost ve věku 15 let, musíte jít k lékaři.

Neměly by se bát zpoždění ve věku po 40 letech. Fungování vaječníků v tomto věku začíná pomalu zpomalit, měsíční měsíčník se stává nepravidelným. Zpoždění bude tak zaváděcím prostředkem menopauzy, která se vyskytuje ve věku 45-50 let. Nezapomeňte, že po 40 letech musí být průzkum na gynekologu pořádat ročně. Lékař bude přesněji vyprávět o důvodech a vylučuje onemocnění a porušování práce orgánů ženského reprodukčního systému.

Zpoždění menstruace po porodu

Zpoždění po porodu
Nejprve po narození je cyklická funkce vaječníků potlačena a měsíční obnoví asi dva měsíce po narození dítěte. Pokud matka drží dítě na kojení, měsíčně je obvykle obnovena po jeho ukončení. Pokud však rok uplynul od narození, a menstruační cyklus se neobnovil, je nutné konzultovat lékaře.

Potrat

Potrat těhotenství, bez ohledu na to, jak je rychlé a bezpečné, vždy znamená porušení v hormonální rovnováze. Měsíčně může přijít pouze 30-40 dní po potratu. Navzdory skutečnosti, že takové zpoždění je často zjištěno, stále není považováno za normou, takže byste měli kontaktovat gynekologa, podstoupit průzkum a v případě potřeby začněte hormonální léčbu. Příčina zpoždění po potratu může být jak změna hladiny hormonů v těle ženy a mechanické zranění získané během škrábání. Takový příznak také označuje zpoždění v částech fetálního vejce.

Onemocnění a recepce drog

Dalším důvodem pro zpoždění může být přijímání léků, stejně jako onemocnění různých povahy: nachlazení (ORVI), chronická onemocnění, patologie štítné žlázy, onemocnění ledvin a t. D. Pokud je zpoždění způsobeno tímto důvody, považuje se za normální, pokud nepřesahuje týden. Pokud žena nemá měsíční déle, musíte se poradit s gynekologem. Zpoždění 14 dnů a více má závažné důvody.

Gynekologické onemocnění

Tato skupina nemocí by měla být zvážena odděleně, protože jsou jedním z nejčastějších příčin vzhledem k tomu, které měsíční období mohou být zpožděny.

  • Nádorová a zánětlivá genitální onemocnění. Měsíčně mohou být lemovány v důsledku závažných onemocnění, které mohou být také doprovázeny abnormálním výbojem a bolestí. Tyto nemoci musí být zacházeno naléhavě, protože jsou plné vážné následky. Mluvíme o těchto onemocněních jako adnexit, ooforit, moma dělohy a další.
  • Cysty žlutých těl tovaru. Doba trvání prodlení menstruace v tomto onemocnění obvykle nepřesahuje dva týdny. Cysty je tvořen v důsledku hormonálních poruch a je zpracován průběhem hormonální terapie.
  • Polycystic vaječníka. Toto onemocnění je spojeno s tvorbou souboru cyst v vaječnících ženě. Zrání a výtěžek vajec je narušeno, což zase, vede k porušení menstruačního cyklu. Polycystický obsah může být doprovázen krátkým a nepravidelným zpožděním, ale někdy s daným onemocněním, měsíčně může být absentivní až pět měsíců a více.

Příjem antikoncepčních léků

Příjem antikoncepčních léků
Častou příčinou zpoždění může přijímat hormonální antikoncepci, protože jejich hlavní funkce - potlačení ovulace. Pokud je lék nesprávný, zpoždění se může stát společným fenoménem. V tomto případě by mělo zvážit další možnosti antikoncepce. Nejčastější příčinou zpoždění v používání perorálních antikoncepce je však nedodržena pokyny. Pít kontraceptives musí pít v přísně nastavit. Porušení režimu je extrémně nežádoucí a může ovlivnit účinnost antikoncepce.

Zpožděné měsíční je považováno za normou při přijímání nouzových antikoncepčních léků, protože obsahují velké dávky hormonů. Zpoždění je však považováno za podezřelé, pokud je to více než 10 dnů. Může říci, že přijatá opatření nedala výsledky a těhotenství stále přišlo.

Gynekologické postupy

Insentální menstruace zpoždění může způsobit postupy, jako například Eroze čarže nebo hysteroskopie.

Jaké jsou důvody, musí být identifikovány a analyzovány. Pokud zpoždění menstruace po dobu 3-4 dnů nemusí mít žádné závažné důvody ze závažných důvodů, musí být vyšetřena delší dobu a opatření musí být přijata co nejdříve. Pouze lékař, zkoumání pacienta, může přesně určit důvody a říci, jak vážně jsou a co dělat, aby je eliminovaly.