Vlastnosti léčby menopauzální neurózy u žen

Pod menopauzální neurózy, obecný stav psychiky ženy s výrazem vegetativních nervových poruch. Podobné změny pouze zčásti jsou spojeny se změnou hormonálního pozadí těla. Významný dopad má patologické změny ve fungování hypotalamických a jiných nervových systémových center.

Klimační neuróza je vážná onemocnění, která potřebuje včasnou diagnostiku a léčbuII. Pokud v časných fázích proces léčby plynule plynule, pak se v zahájené formě objevují vážné důsledky, a to až ke změně struktury osobnosti osoby.

Příčiny neurózy během vyvrcholení

Téměř 60% ženy během menopauzy trpí masturbací neurózy. Je-li dřívější lékaři tuto chorobu spojili s nevýhodou hormonů, nyní odborníci stále věnují pozornost změnám souvisejícím s věkem v práci hypotalamu.

Samozřejmě nepříjemné příznaky menopauzy způsobené změnou hormonálních pozadí ovlivňují psychologický stav ženy, ale působí jako jakýsi zesilovače příznaků menopauzální neurózy, a ne jeho hlavním důvodem.

Tyto faktory navíc hrají důležitou roli:

  1. Dědičný predispozice.
  2. Charakteristika člověka osobnosti.
  3. Stresové situace minulosti (přítomné).
  4. Slabá imunita.
  5. Permanentní přepětí organismu.
  6. Špatný životní styl.
  7. Nedostatek živin v těle.
  8. Chronické přepracování.
  9. Poškození spánku (systematický nedostatek spánku).

Climetheus neuróza může být způsobena oběma příčinami a souborem faktorů. Pouze specialista může vytvořit přesný obraz onemocnění. Je to doktor, který situaci analyzuje, vybere vhodnou léčbu. Protože pod neškodnými symptomy, nejen porušování metabolických procesů může být skryté, ale také vegetativní vaskulární, stejně jako těžké duševní poruchy.

Známky menopauzální neurózy

Neroxpecus má řadu charakteristik:

  • chronická únava,
  • Celková podrážděnost,
  • Zalévání v climaxu,
  • Náhlé probuzení v noci (těžké usnout),
  • hypertonické onemocnění,
  • ostré skoky tlaku,
  • Srdcí,
  • Ostré nálady,
  • Vznik hluku v uších,
  • Nestabilní emocionální stav.
  • apatie,
  • Negativní vnímání vašeho vzhledu,
  • Závratě s vrcholem,
  • Poškození appetite.

Climax a neuróza nejsou považovány za propojené koncepty, protože některé ženy mají psychickou poruchu s menopauzou se neobjeví. Ale stále existuje určité spojení, zejména pokud věnujete pozornost chování žen v tomto období života a jejich vnímání okolního světa.

Stojí za to, že neuróza s menopauzou může zahrnovat jeden, několik nebo všech 4 druhů následujících duševních poruch:

  1. Astenic (zhoršující se paměť, únava, prudká snížení pracovní kapacity).
  2. Depresivní (změna nálady v negativním směru).
  3. Hypochondriální (obsedantní, nadměrné znepokojení nad státem jeho zdraví, přisuzující "extra onemocnění").
  4. Hysterická (nestabilita vůči sebemenším stresujícím situacím, zvýšeným projevem kontalizace, srpenosti, plasticity).

Včasné zacházení s menopauzální neurózy chrání před velkým počtem negativních důsledků, které jsou často nevratné.

Hypotalamus je zodpovědný za mnoho aktivit vegetativního nervového systému. Postihuje například stabilitu metabolických procesů, jejichž porušení během Klimaků může způsobit tak vážnou nemocí jako osteoporózu.

Stage vývoje neurózy na menopauzu

Neuróza Climax trvá tři fáze vývoje. První etapa se vyznačuje výskytem zavádějících neurózy. V tuto chvíli se žena cítí první známky, které se mohou projevit nestabilní, takže zřídka vážně upozorňuje na takové změny v chování, psát je z jejich únavy. Druhá etapa je výška onemocnění. Ženy v této fázi začínají vážně obávat svého zdraví a jít k lékaři. Pokud v této fázi neorganizuje vhodnou léčbu, pak onemocnění prochází do třetí etapy chronického onemocnění. Existují charakteristické změny struktury osobnosti a dokonce i správně vybraná terapie situaci nesmí opravit.

Kde začíná nemoc?

Povaha léčby menopacteric neurózy závisí na zanedenosti onemocnění. V raných fázích nemá smysl uchýlit se k silným drogám, a to stojí za to věnovat pozornost:

  1. Správné příděly. Dieta na základě zeleniny, mléčných výrobků, zeleniny, ovoce. Není dovoleno používat produkty bohaté na cholesterol. Plně vyloučený alkohol, hojnost koření, silné kávy, čaj.
  2. Plná dovolená a spánek. Pokud žena nedostane dost spánku, pak neuróza léčba nedává téměř žádné výsledky. Doporučuje se zajistit malé přestávky po celý den.
  3. Pravidelné venkovní procházky. Trvalé procházky mají příznivý vliv na obecný psychologický stav. Stále nebrání léčbě sanatoria.
  4. Lékařská fyzická kultura, masáže. Výhodně ovlivňují nejen duševní stav, ale také na fyzikálních ukazatelích těla.

Pokud jde o léky pro léčbu neurózy s menopauzou, jsou vybrány přísně individuálně. Bez nezbytného, ​​to nemá smysl vzít účinné léky, které budou spíše ublížit než pomoc.

Lékaři jsou přesvědčeni, že v časných fázích neurózy může být poražen se sedativy, které stabilizují puls, zlepšovat krevní tlak, mít pozitivní vliv na spánek a snížení frekvence a pevnosti přílivů.

Důležité! Léčba léčba je možná až po konzultaci s navštěvujícím se lékařem a pod jeho přísným pozorováním.

Restaurování hormonálního pozadí pro boj proti neuróze

Neuróza v období klimetherty, jak je uvedeno výše, nemusí být spojena se změnami v hormonálním pozadí. Je však nemožné popírat, že přílivy a jiné nepříjemné příznaky menopauzy nemají vliv na psychiku žen. Proto je to smysl účelu hormonální terapie.

Hormonální léky jsou rozděleny do dvou kategorií:

  • Syntetické (umělé),
  • Homeopathic (fytohormony mají měkčí vliv).

Podobná terapie nejenže zlepšuje stav hormonálního pozadí, ale také stabilizuje psychologický stav ženy.

Úloha psychoterapie při léčbě onemocnění

Ošetření klimakterické neurózy potřebují komplex. Je nemožné vzít jen drogy, doufat v rychlé a bezbolestné zlepšení. V srdci neurózy mohou ležet závažné psychologické problémy a zranění, překonat, který pomůže pouze kvalifikovaný psycholog.

Psychoterapie, se správným přístupem a poctivostí je pacient schopen vyřešit několik problémů najednou. Překvapivě se někdy psychologové podaří stabilizovat stav ženy i bez připisování závažných neuroleptik a uklidňujících drog.

Pravidelná návštěva psychologa během Klimaks je také důležitá jako výlet do gynekologa. Koneckonců, porušování psychického zdraví velmi často vyvolávaly fyziologické onemocnění.

Prevence duševních poruch pro menostázu

Zdraví žen během Clima potřebuje trvalou podporu. Tělo je již melanoda, takže je těžší vyrovnat se s obtížemi. Pokud si vezmete klimakterickou neurózu, pak poměr ženy k nejvíce.

Pokud provádíte změny svého těla, systematicky navštěvujeme lékaře a reagujeme na sebemenší indispozici (vážný přístup, ne hysterie), pak je vaše tělo již chráněno. Výhoda v tomto životním stylu spočívá v včasném zacházení s nově vznikajícími chorobami.

Základem prevence masturbace neurózy je zdravý životní styl, stabilní spánek, správnou výživu a pozitivní postoj k životu.