Odstranění námořnictva a důsledky pro tělo

Intrauterine spirála dnes je jedním z nejspolehlivějších metod antikoncepce. Ale pokud je to pohodlné, spirála je nemožná nosit příliš dlouho. Dříve nebo později přichází čas, když musí být vyřazen. Většinou důvodem odstranění spirály je vypršení opotřebení. V průměru, námořnictvo "pracuje" 3-5 roky, ale existují odrůdy schopné provádět svou funkci a až 10 let.

Intrauterinní zařízení
Ve výjimečných případech se odstranění námořnictva vyskytuje z jiných důvodů - to může být odmítnutí, zánětlivé procesy, onemocnění malých pánevních orgánů, bolesti nebo krvácení pro nepochopitelné důvody, a jen špatnou blaho po instalaci. Koneckonců, bez ohledu na to, jak chladné, intrauterinní spirála je cizím tělem uvnitř ženského organismu, a jeho reakce s tímto invidentem je čistě individuální.

Obecné informace o námořnictvu

Pokud jde o instalaci nebo odstranění námořnictva, každá žena okamžitě vzniká milion otázek - je to bolí, jak pohodlně žít s takovou věc uvnitř, které důsledky mohou být, když můžete mít sex po instalaci. Proto je okamžitě nutné vysvětlit skutečnost, že pokud námořnictvo stanovilo kvalifikovaný gynekolog a pacient pečlivě sledoval své zdraví v průběhu termínu jeho použití, pak odstranění spirály bude naprosto bezbolestné. Hlavní věc není vítra a nečekejte na něco hrozného z tohoto elektřiny.

Chcete-li se ujistit, že instalace a odstranění námořnictva opravdu nebolí, musíte si udělat něco udělat, že je a jaký je princip jeho práce.

Intrauterinní spirála je zařízení ve tvaru písmene T s nylonovým řetězcem připojeným na tyči, umístěné uvnitř dělohy a zabránit upevnění embrya a jeho dalšího vývoje. Po instalaci námořnictva zůstávají konce závitů v pochvě, takže lze snadno odstranit tažením závitu. Námořnictvo je vyrobeno z plastu nebo s malým přidáním stříbra nebo mědi - tyto kovy neutralizují spermie, které jim brání v oplodnění.
Hormonová úroveň v ženském těle
Kromě konvenčních spirálů existují hormonální, což nejenže chrání před neplánovanou koncepcí, ale také regulovat menstruační cyklus, snížit počet sekrecí a syndrom bolesti během menstruace. Hormony umístěné ve spirále, takže cervikální kanál silnější, což nedává spermie, aby se dostal do dělohy. Celková úroveň hormonů v ženském těle se nezvyšuje, blokování ovulace nedochází a menstruační cyklus není narušen.

Po instalaci intrauterinní antikoncepce, po dobu několika týdnů, doporučuje se pozorně léčit vaše tělo - děloha po určitou dobu bude "zvyknout na" do cizího těla, může být tažena bolest v dolní části břicha a oddělovací těsnění. Zpravidla se všechny tyto pocity konají během cyklu. Pokud je bolest a nepohodlí silná, pak možná tento typ spirály není vhodný pro vás a pak budete muset střílet a nahradit.

Které by měly být zváženy při odstraňování spirály

těhotenství

  1. Jeden z hlavních bodů při odstraňování intrauterinních spirálů: Těhotenství se může dojít ihned po postupu. Pokud se domníváte, že spermie může žít v ženské pochvě až 7 dní, postará se o další antikoncepci, následuje měsíc před plánovanou extrakcí.
  2. V žádném případě není možné se pokusit vytáhnout spirála sama - ohrožuje nejen infekci, ale také poškození vnitřních stěn dělohy a krvácení. Odstraňte spirála pouze lékaře sterilní nástroje.
  3. Odstraňte spirála sami, můžete jen tehdy, když vypadne, ale je stále nemožné vytáhnout ji nebo vytáhnout pro knír.Nejlepší je posadit se, napětím svalů pochvy tak dlouho, jak to nepřijde. Po postupu je nutné navštívit lékaře, protože jeden z příčin ztráty může být příšernost těhotenství.
  4. Odstranit spirála je nejlepší v den nejhojnější menstruace. Cervix v tomto období se stává měkčím a dobře nataženým, díky které je antikoncepce jednodušší.
  5. Měsíčně po odstranění spirály se může vyskytnout u zpoždění, ale to není důvod se starat. Důvodem může sloužit dysfunkci ovariální nebo hormonální selhání. Zpoždění až 2 měsíce je považováno za normou, ale pokud nevylučujete pravděpodobnost pojetí, je lepší konzultovat se s lékařem.
  6. Pokud se po vyjmutí spirály došlo krvácení, to indikuje poškození sliznice endometria během extrakce. Pokud je krvácení hojné a dlouhé, měli byste navštívit lékaře.
  7. Je-li důvodem pro odstranění spirály je naplánovat těhotenství, pak je třeba poznamenat, že při použití hormonálního NMS, endometrium vrstva je ztenčující a otěhotnět ihned po odstranění helixu nebude fungovat. Budeme muset počkat, dokud endometrium nedosáhne dostatečné tloušťky pro opravu a krmení embrya.

Nastavení a nošení jakéhokoliv druhu intrauterinní spirály je nejdelší, jednoduchý a levný způsob antikoncepce. Několik let nemusíte každý měsíc nakupovat drahé tablety a kontrolovat jejich pravidelnou recepci a stupeň spolehlivosti této metody je 98%.

Použití námořnictva vyžaduje průchod pravidelných gynekologických vyšetření a ultrazvuku od svého majitele k řízení polohy spirály v děloze a eliminovat možnost vzhledu zánětlivých procesů.

Odborníci důrazně doporučují nosit spirála více termínu, protože v důsledku toho může dojít k otáčení prvků IUD ve stěnách dělohy a pak bude odstranění možné pouze v chirurgickém.

Kromě šustění, případy oxidace kovových částí spirály s hodnotou "vypršela".

Postup pro odstranění intrauterinové spirály spočívá v předběžném vyšetření pacienta, aby se ujistil, že zařízení se nepoužilo, a jeho knír dostatečnou délku, aby mohly být vytaženy s pinzetou.

  • Po externí kontrole v pochvě je nastaven speciální extender, což vám umožní vidět krk dělohy a helix knír, po kterém jsou krk a vagina zpracovávány antiseptikou.
  • Pokud je kníravý dostatečně dlouhý, pak gynekolog jednoduše zachytí vlákno a vytáhne ho za to, a spirála samotná úhledně se skládá uvnitř dělohy a prochází cervikálním kanálem. Současně je pacient povinen plně relaxovat tak, aby napínací svaly neinterferovali s odstraněním spirály.
  • Pokud se závity v procesu rozbije, pak se dále extrakce provádí pomocí speciálního háku pod kontrolou ultrazvuku.
  • Navzdory zdánlivému jednoduchosti tohoto postupu, někdy odstranění spirála je o něco těžší. V podstatě vznikají všechny potíže v důsledku míchání námořnictva, což je důvod, proč konce knírku stávají příliš krátké a není možné je dostat s pinzetou. V tomto případě je uchýlen k postupu hysteroskopie - extrakce spirály se speciální dlouhou trubkou s fotoaparátem a nástroji na konci. Je držena pod místní anestezií, takže žádné bolestivé pocity vznikají.

Helix obvykle slouží 3-5 let, ale tam jsou případy, kdy se vyskytne odstranění intrauterinní spirály před termínem.

Příčiny předčasného odstranění spirály

Myom Uterus

  • Nejčastější příčinou předčasného odstranění spirály je Přeji žena těhotná. Před několika lety to bylo věřilo, že po odstranění IUD je nutné dát tělu obnovit vrstvu endometria, ale moderní prostředky pro intrauterinové prostředky jsou možné provést těhotenství ihned po extrakci, a pokud se to stane před ovulací, pravděpodobnost zvyšování těhotenství.
  • Zánětlivá onemocnění ženského reprodukčního systému, Tyto záněty mohou navíc tvořit po instalaci spirály jako reakce těla na zavedení cizího předmětu. Pravděpodobnost zánětlivých onemocnění se zvyšuje v důsledku časté změny sexuálních partnerů, protože nechrání ženu před sexuálně přenosnou infekcí.
  • Myom Uterus, Ve stejné době, pokud je malý a nezpůsobuje deformaci dělohy, šroubovice nemůže být odstraněna, ale pokud po instalaci je zvýšení nebo výskyt nových formací, pak je odstranění povinné.
  • Mimoděložní těhotenství- spirála, ačkoli chrání před neplánovanou koncepcí, riziko ektopického těhotenství stále zůstává. Pokud tedy existuje zpoždění v menstruaci a existuje podezřelé těhotenství, je lepší se zdát jako gynekolog, aby se tak pravděpodobnost odstranil a možné důsledky.
  • Těhotenství podezření (Mluvíme o běžném děložním těhotenství), spirála, i když je považována za nejspolehlivější způsob antikoncepce, ale existují případy pojetí a spirály uvnitř. V tomto případě bude včas odstraněná antikoncepce umožní udržet dítě.
  • Provádění stěny dělohy - to je velmi vzácná příčina odstranění spirály, ale zároveň nejtěžší. To je zpravidla způsobeno nesprávným uspořádáním zařízení a odstranění námořnictva se provádí pouze chirurgickou cestou.

Instalace intrauterinní spirála a jeho odstranění je lepší svěřit kvalifikovaný specialista, který nemůže nejen opatrně a bezbolestně extrahovat zavedenou antikoncepci, ale také poradit pacienta, když je lepší vytáhnout to, jaké důsledky mohou být po extrakci, chování profesionální inspekce vyloučit zánět a možná infekce.

Instalace námořnictva nebo použít jiné způsoby antikoncepce - to je osobní záležitost každé osoby. Moderní úroveň vývoje medicíny nabízí obrovské množství těchto fondů a v silách každé osoby plánovat svůj život takovým způsobem, jak to považuje za nezbytné. Pokud tedy narození dítěte není zahrnuto ve vašich bezprostředních plánech, pak byste neměli ignorovat schopnost porodu těla a nezodpovědně se blíží spolehlivé otázky antikoncepce.

Video: Úvod a odstranění intrauterinních spirálů