Jak otěhotnět po hormonálním antikoncepci

Těhotenství po antikoncepci

Stále častěji, ženy jako ochrana proti nežádoucímu těhotenství používají hormonální antikoncepci. Ale když přijde čas dostat děti, objeví se otázka, jak otěhotnět po užívání antikoncepčních tablet. Předpokládá se, že takové léky utlačují reprodukční systém a brzdí pojetí.

Pokud se žena rozhodla otěhotnět dítě, pak první věc, kterou je třeba udělat, je správně dokončit recepci hormonální antikoncepce. Lékaři doporučují přidat balíček spuštěnou do konce, pak zcela opustit lék. To se vyhne nepříjemným následkům spojeným s hojným krvácením a drsným hormonálním zůstatkem v těle.

Kompletní odmítnutí antikoncepce však dosud nezaručuje rychlé těhotenství. Vše záleží na 3 hlavních faktorech:

  • věkové ženy;
  • celkové zdraví;
  • Trvání příjmu hormonálních antikoncepce.

Nejjednodušší věc pro pochopení dítěte je mladé (18-24 let), zdravá žena, která vzala pilulky na více než jeden rok. V tomto případě je normální cyklus obnoven po dobu 1-3 měsíců, to se stane dříve. Za 25-30 let, pro normalizaci provozu reprodukčního systému, může být nezbytné.

Ve věku 30 let, těhotná po několika letech recepce antikoncepčních pilulek je daleko od všech žen, trvá ještě více času, a ve zvláště těžkých případech je nutné hledat pomoc lékařů zabývajících se problémům s neplodností.

Efektivní způsoby, jak otěhotnět po obdržení antikoncepčních pilulek neexistuje, můžete doporučit pouze ženy, aby věnovaly pozornost všeobecnému zdravotnictví, pít vitamíny a opustit špatné návyky. To vám umožní lépe připravit na budoucí těhotenství.

Poté, co odmítl získat hormonální antikoncepci, je žádoucí, aby se těhotenství naplánovalo první tři měsíce. Během této doby se hormonální pozadí zdravé ženy přichází do normálu, a tělo je přestavěno na koncepci a sušení. Po posledním výkopovém tabletu po dobu 90 dnů by kondomy měly být chráněny nebo jiné antikoncepce bariérového typu.

Pokud menstruační cyklus se během šesti měsíců neobnovil, musíte hledat pomoc od specialistů. Návštěva gynekologa není lepší odložit, protože některé typy neplodnosti spojené s příjmem hormonálních antikonceptiv je lepší léčit v raných fázích.