Jak užít antikoncepční pilulky

Jak užít antikoncepční pilulky

V blistru může být 21 nebo 28 antikoncepce Tableta. Pokud jsou 21, pak byste měli pít 1 tabletu za den (do 21 dní), a pak si odpočinout po dobu 7 dnů. Na 8. den začíná příjmy tablet z nového blistru. Pokud je v blistru 28 tablet, pak není třeba provést 7denní přestávku v příjmu. Tablety jsou přijaty všech 28 dní v řadě, bez přestávek.

Akce antikoncepčních tablet

Vyšší spolehlivost Mezi všemi způsoby ochrany proti nechtěnému těhotenství patříme antikoncepční pilulky (KOK - kombinované perorální antikoncepce). Jedná se o léky, které se skládají ze syntetických analogů ženských pohlavních hormonů (progesterone a estrogen). Speciálně vybraná kombinace hormonů může změnit hormonální pozadí žen a zpomalení ovulace. Také hormonální tablety mají anti-flante efekt. Je známo, že mění sliznicí membránu dělohy a v důsledku toho se k němu vejce nemůže připojit. Kromě toho, antikoncepční tablety mění biochemickou kompozici hlenu, který je produkován hrdlem dělohy. Mucus se stává více viskózní a hustý. Výsledkem je, že mobilita spermií zhoršuje.

Jak užít antikoncepční pilulky

Je možné vzít COC bez konzultace s lékařem

Mnoho dívek se diví, jestli je možné začít užívat antikoncepční tablety bez předchozí konzultace gynekologa. Odpověď je zřejmá: Je extrémně nežádoucí, protože to může vést k velmi vážným následkům. Farmaceutický trh je nyní zastoupen Více než 50 různých typů antikoncepčních tablet. A to není náhodou, protože Různé ženy a dívky fit zcela jiné antikoncepční pilulky. Je velmi nesprávné být rozhodnutí začít užívat antikoncepční pilulky na radu přítele a na doporučeních z internetu. Také byste neměli poradit určité antikoncepční pilulky se svými přáteli. Koneckonců, pilulky mohou být dokonale snadné přiblížit, ale mohou způsobit silné vedlejší účinky v jiné dívce.

Pokud žena začne brát ústní antikoncepci bez konzultace s lékařem, jejich antikoncepce může být neúplný. Může se také objevit různé vedlejší účinky: krvácení dělohy, výběr uprostřed cyklu, otok, ztráta vlasů, tvorba trombus.

Jak užít antikoncepční pilulky

Krevní test pro hormony před přijímáním antikoncepčních tablet

Mnozí se zajímají o otázku, zda je nutné provést krevní test na hormony před začátkem pít antikoncepční pilulky? V podstatě, To není považováno za povinné požadavky. Gynekolog může přiřadit určité antikoncepční pilulky bez provedení jakýchkoliv testů. Neuvádí, že je nekompolečenský. Ale krevní test může být zapotřebí v případě, kdy má dívka nějaké hormonální poruchy, stejně jako související měsíční poruchy.

Pravidla pro příjem antikoncepčních tablet

Jak správně užívat antikoncepční pilulky? Za prvé, je nutné se vypořádat s tím, kolik pilulek v jednom blistru vašich antikoncepce. Oni mohou být 21 nebo 28 kusů. Pokud je v jednom blistru 21 tablet, pak byste měli pít 1 tabletu denně (je žádoucí, aby se ve stejnou dobu do 21 dnů. Pak po dobu 7 dnů není nutné podnikat data pilulky, učinit nějakou přestávku (měsíční období by měly začít v této době). Dne 8. den musíte vzít první tablet z následujícího blistru. Pokud je v blistru 28 tablet, pak nemusíte dělat 7denní přestávku v příjmu. Stačí pít 1 tabletu denně, a když je jeden blistr znovu - okamžitě začít přijímat tablety z dalšího blistru.

Doporučuje se začít užívat COC v první den menstruace. V tomto případě nebude nutné použít další antikoncepci, protože antikoncepce bude okamžitě přijde. Stává se však z určitých důvodů, není možné začít recepce KOK v první den menstruace. V zásadě se může začít přijímat tablety a CO 2, 3, 4 nebo 5 dní menstruace. Ale musíte si pamatovat, že v tomto případě musíte použít další nástroje antikoncepce pro další týden. Pokud začnete užívat perorální antikoncepci později než šestý den od začátku menstruace, bude účinek tablet v tomto měsíci poměrně nízký. Bude vysoká pravděpodobnost těhotenství.

Jak užít antikoncepční pilulky

Obvykle při užívání perorálních antikoncepce má dívka pravidelný menstruační cyklus. Na rozdíl od konvenční menstruace se to děje více bezbolestnější a vzácnější. Aby byly antikoncepční pilulky správně fungovat, nemusíte přerušit recepci a nikdy nechat ujít příjmu jiné tablety. Musí být užívány tablety každý den a žádoucí ve stejnou dobu (Nejlepší je to udělat před spaním). Pokud se některé stížnosti náhle objevují při užívání perorálních antikoncepčních látek, měly by být vždy diskutovány s jejich gynekologem. Pokud neexistuje žádná menstruační reakce, měla by stále pokračovat v recepci antikoncepčních pilulek v konvenčním schématu. V tomto případě je samozřejmě lepší jít do nemocnice, aby se eliminoval těhotenství. Pokud je těhotenství potvrzeno, musíte okamžitě přestat užívat přípravek KOK.

Je velmi důležité koordinovat se svým lékařem recepce jakýchkoli jiných léků současně s kokem. Během příjmu hormonálních antikoncepce se také nedoporučuje kouřit nebo se doporučuje významně snížit počet kouřených cigaret. Potřeba okamžitě kontaktovat lékaře do výskytu silných vedlejších účinků: lokalizovaných bolestí hlavy, akutní porušení zraku, bolesti na hrudní kosti, žloutenka, obtížné dýchání, se silným zvýšením krevního tlaku.

Užívání antikoncepční tablety by mělo být pamatováno, že těhotenství může přijít během prvního menstruačního cyklu po recepci KOK. Je také důležité vědět, že pokud jste zapomněli vzít další pilulku blistru, měli byste si vzít určité akce. Takže, pokud uplynulo méně než 12 hodin, pak je třeba vzít tuto zmeškanou tabletu a pokračovat v přijímání antikoncepce ve stejném schématu až do konce cyklu. Pokud uplynulo více než 12 hodin, je také nutné provést chybějící tabletu a pokračovat dodržovat předchozí schéma přijímání drog. V tomto případě však do týdne nebude dále chráněno Kondomy.

Jak užít antikoncepční pilulky

Musím se přestávky v recepci perorálních antikoncepce

Mnoho žen a dívek, které berou antikoncepční pilulky, začínají se hodně obávat o tom, zda budou hormony na jejich těle špatně ovlivněny. Proto, když existuje příležitost nepít tyto pilulky, pak ženy zastavit jejich recepci po dobu 1-2 měsíců. Tak se snaží dát tělu relaxovat od hormonů. Bylo však prokázáno, že takové přestávky nedávají tělu relaxovat. Je vždy další stres pro endokrinní žlázy a vaječníky. V podstatě takový Spontánní přestávky se stávají příčinami selhání menstruačního cyklu, vedou ke špatnému pohodu, měsíčním zpožděním za ztrátu vlasů. Také během tak velkých přestávek je antikoncepční účinek snížen na téměř nulu. V této době může žena snadno otěhotnět.

Pokud je tedy stále potřeba antikoncepce (žena má sex, ale ne v těhotenství plánuje), můžete si vzít antikoncepce do 5 let v řadě, bez přestávek. Když se konají tyto 5 let recepce perorálních antikoncepce, bude nutné konzultovat gynekolog. Pokud nenajde, obnovíte Kok, pak je můžete vzít dál.