O nebezpečích přestávky v recepci hormonálních antikoncepčních pilulek

Přestávka v antikoncepci

Je to názor, že dlouhodobý příjem hormonálních antikoncepce může vyvolat neplodnost a onemocnění endokrinního systému a snížit riziko negativních důsledků, žena by měla být na chvíli přestávku v recepci antikoncepčních tablet. Zjistíme, jak správná je tato hypotéza.

V prvních desetiletích existence perorálních antikoncepce, gynekologové doporučili ženám, aby si přestávkují po dobu 3-6 měsíců po roce recepce antikoncepce. Pak se předpokládalo, že takové opatření udržuje normální fungování vaječníků a umožňuje tělu očistit syntetické hormony, které se nahromadily v průběhu roku.

Žádný z studií však nebylo prokázáno negativním dopadem perorálních antikoncepce pro reprodukční a endokrinní systém žen. Každoročně se koncentrace hormonů v antikoncepčních prášcích klesá, nové fondy již neovlivňují tělo jako celek, poskytující ochranu před nechtěným těhotenstvím na úkor lokálního dopadu na dělohy.

Moderní gynekologové věří, že přestávka v recepci antikoncepčních pilulek je stresujícím faktorem pro tělo, protože to dělá všechny systémy přizpůsobit se novému hormonálnímu pozadí, zatímco i malé oscilace vyžadují přizpůsobení. Každé tři týdny uplatnění jmenované drogové ženy má přestávku po dobu 7 dnů. Tentokrát je dost pro přirozené odstranění syntetických hormonů.

Přestávka v recepci antikoncepce je odůvodněno pouze ve dvou případech:

jeden. Objevil se kontraindikace. To může být onemocnění, která je neslučitelná s použitím perorálních antikoncepce, nebo vedlejší účinky po jeho použití, ale rozhodnutí o zrušení antikoncepce musí mít zúčastněné lékaře.

2. Touha si představit dítě. Ne všechny ženy jsou schopny rychle otěhotnět po antikoncepčních pilulkách. Chcete-li obnovit ovulaci, může být nutné od 3 do 6 měsíců (v některých případech až do roku). Pokud o rok později dítě nefunguje, problém by měl být hledán v neplodnosti jednoho z partnerů, což není spojeno s hormonální antikoncepční pilulky.

Lékaři doporučují zdržet se poápání dítěte prvních 3-4 měsíců po odmítnutí perorálních antikoncepce tak, aby tělo bylo připraveno pro plod.

Během recepce antikoncepčních pilulek by každá žena měla alespoň jednou ročně projít plnou kontrolu u gynekologa a učinit testy. Nejprve je zkontrolován stav mléčných žláz a krevní koagulace. To vám umožní kontrolovat zdraví zdraví a získat včasnou léčbu v případě detekce onemocnění.