O pravidlech pro přijímání antikoncepčních tablet

O pravidlech pro přijímání antikoncepčních tablet

Je možné začít užívat antikoncepční tablety bez konzultace s gynekologem?

Ne, je extrémně nežádoucí a může vést k komplikacím. Farmaceutický trh obsahuje více než 50 typů antikoncepčních tablet a taková odrůda není marné, protože různé ženy jsou vhodné pro různé ženy.

Nesprávně začít přijímat tablety na radu přítele nebo poradit vaše antikoncepční pilulky někomu z obeznámení. Vaše prášky se s vámi mohou dokonale blížit, ale způsobit nepříjemné vedlejší účinky v jiné ženě.

Pokud začnete přijímat OK bez konzultace s lékařem, pak může být antikonceptivní efekt neúplný (tj. Na pozadí příjmu OK, můžete otěhotnět), můžete mít vedlejší účinky ve formě děložního krvácení, neustálého Krevní výtok, Ztráta vlasů, otok a dokonce tvorba trombomů v žilách.

Je nutné vzít krevní test do hormonů před přijetím OK?

Ne, není to nutné. Pokud váš gynekolog předepsal antikoncepční pilulky, aniž by to vedlo ke zkouškám, to neznamená, že lékař je nekompeciální.

Hormonální krevní test může být vyžadován, pokud máte určité hormonální poruchy a související menstruační poruchy.

V jakém dni cyklu začít přijímat antikoncepci (OK)?

Pokud právě začínáte v pořádku, pak první tablet musí pít první den menstruace (tento den je považován za první den menstruačního cyklu). V tomto případě nebude nutné použít další prostředky antikoncepce, protože antikoncepční efekt přijde okamžitě.

Také přípustné začít přijímat od 2-3-4-5 dnů menstruace, ale v tomto případě musíte použít další nástroje antikoncepce pro další týden.

Pokud začnete recepce později než 6 dní od začátku menstruace, bude účinek antikoncepčních tablet tento měsíc velmi nízký a můžete otěhotnět.

Jaký den cyklu po zahájení příjmu OK nemůže být chráněno navíc? Když dojde k úpravě protějšku tablet?

Pokud první tablet, který vypnete v 1 den menstruačního cyklu, pak se kontraktivkový efekt okamžitě vyskytuje. Už nemůžete používat další antikoncepce. Povinná podmínka v tomto případě je dále přijímat tablety na plánu. Pokud jste pili několik tablet od prvního dne menstruace, a pak házet OK, pak můžete otěhotnět.

Pokud první tablet, který jste vzali 2-5 dní menstruačního cyklu, musíte být navíc chráněni do 7 dnů po zahájení přijímacích tablet.

Jak pít antikoncepční pilulky?

Nejprve se podívejte na to, kolik pilulek v jednom blistru (deska) vašeho OK: 21 nebo 28?

Pokud v jednom blistru 21 tablet, pak potřebujete pít jednu tabletu za den ve stejnou dobu do 21 dnů. Pak do 7 dnů nepřijímáte tablety a na 8 den přijměte první tablet z následujícího blistru.

Pokud je v blistru 28 tablet, pak nemusí dělat žádné přerušení. Jen pít jednu tabletu denně a na konci jednoho blistru, začněte přijímat následující.

Že pokud menstruace nikdy nepřišla v 7-denní přestávku?

Pokud jste minulý měsíc pravidelně akceptoval tablety, nepustil se a nespadl do recepce tablety více než 12 hodin, pak nic strašného. Není třeba čekat na začátek nebo konec menstruace začít přijímat nový blistr. Vždy to udělejte na 8 dni po skončení předchozího balíčku.

Pokud jste porušili pravidla pro přípravu OK a zároveň vedl sexuální život, pak byste měli přestat přijímat tablety, dokud se nedostanete, že nejste těhotná.

Je nutné dodatečně chránit při provádění placebo tablety?

Tato položka se vztahuje pouze na ty antikoncepční pilulky, jehož balení obsahují 28 tablet.

Pokud jste v předchozím měsíci užívali tablety podle pravidel (bez přeskakování), pak během recepce neaktivních tablet (placebo tablety) nemusí používat další antikoncepce.

Pokud jste nechali chybět, pak byste měli dělat podle pokynů (záleží na tom, co pilulky pijete).

Musím být navíc chráněn v 7-denní přestávce?

Tato položka se týká pouze těch antikoncepčních pilulek, jehož balení obsahuje 21 tablet.

Pokud jste minulý měsíc, kterou jste vydali pilulky podle pravidel a příští měsíc plánujete pokračovat v přijímání tablet, nemusíte být zabráněni v 7-denní přestávce.

Pokud jste zmeškali jeden nebo více tablet za posledních 7 dní před přestávkou, pak musíte přeskočit 7-denní přestávku (to je na konci prvního balíčku další den pro zahájení následujícího dne).

Je možné, aby nedělal 7denní přestávku?

Pokud pro vás není žádoucí výskyt menstruace, pak nemůžete udělat 7-denní přestávku, která je zpožďování měsíčně po dobu jednoho měsíce. Chcete-li to udělat, na konci jednoho blistru druhý den zahájit nové balení. Není to pro vaše tělo nebezpečné.

Je možné odložit měsíčně, pokud jsem neprhl antikoncepční pilulky dříve?

Ne. Pokud jste minulý měsíc nebral v pořádku, pak zpoždění příchodu měsíce s jejich pomocí je nemožné.

Musíte udělat velké přestávky v recepci antikoncepčních pilulek?

Mnoho dívek a žen užívajících antikoncepční pilulky jsou velmi znepokojeny možným nežádoucím dopadem hormonů na jejich těle. Proto, když se objeví jakákoli příležitost, mnoho přestane přijímat tablety po dobu 1-2 měsíců "dát tělu relaxovat".

Takové přestávky však nedávají a nemohou dát svému rekreačnímu tělu - to je další stres pro vaše vaječníky a endokrinní žlázy. Ve většině případů takové spontánní přestávky vedou k selhání menstruačního cyklu, špatné pohody, zpožděných období a někdy Ztráta vlasů. Nemluvě o tom, že během velkých přestávek se antikoncepční efekt rovná nule a můžete snadno otěhotnět.

Proto, pokud potřeba antikoncepce, kterou jste nezmizeli (to je, že žijete sexuální život, ale neplánujte další těhotenství), pak si můžete vzít antikoncepční pilulky, jak je nutné (až 5 let v řadě, bez přestávky).

Po 5 letech recepce tablet musíte konzultovat se svým lékařem a pokud nenajde důvod pro zrušení tablet, můžete pokračovat v recepci OK další, kolik je nutné.

Při užívání jiných léčiv se snižuje účinek antikoncepční tablety?

Ano, recepce některých drog může snížit účinnost OK. Tyto léky zahrnují:

  • Antibiotika: ampicilin, rifampicin, tetracyklin, erythromycin a další.
  • Antifungální činidla: gribysuofulvin
  • Antikonvulzivní drogy: karbamazepin, fenytoin a další.
  • Barbituráty: Tiopental, fenobarbital a dr.

Tyto léky snižují absorpci antikoncepčních prášků ve střevě, nebo urychlují jejich kolaps v játrech, což vede ke snížení antikoncepčního účinku. Proto je nezbytné používat další prostředky antikoncepce po celou dobu léčby a dalších 7 dnů po skončení průběhu léčby těmito léky.

Před zahájením doručení určitého léku se ujistěte, že se naučíte pokyny pro jeho použití, nebo se poradit s navštěvujícím lékařem.

Ať už je účinek OK zachován při užívání alkoholu?

Velké dávky alkoholu mohou snížit účinnost antikoncepčních tablet. To je vysvětleno tím, že alkohol dělá naši játrové práce intenzivněji (zbavit se toxických produktů), ale s alkoholovými játry "neutralizuje" a estrogeny antikoncepčních pilulek.
Tak, na pozadí přijímání velkých dávek alkoholu, estrogen je inaktivován inaktivován v játrech a nemůže mít správný účinek na vaječníky, což znamená potlačit ovulaci.
Problém je však zvážit velké dávky alkoholu. Všichni lidé jsou jiní a někdo netoleruje alkohol vůbec (opilý z pachu), a někdo může pít do litrů a cítit se dobře.
Ale protože medicína miluje v průměru všeho, předpokládá se, že v bezpečí během recepce antikoncepčních pilulek je následující množství alkoholu: ne více než 50 ml vodky, 200 ml vína nebo 400 ml piva. Pokud pijete více tohoto množství, musíte použít další nástroje antikoncepce pro další týden po konzumaci alkoholu.

Pokud jste během posledního týdne v posledním týdnu vypili hodně alkoholu, pak v tomto případě byste měli přeskočit 7denní přestávku a začít přijímat další balíček hned po skončení předchozího. Ochrana dodatečně o dalších 7 dní.

Přijetí alkoholu (ještě větší dávky) během 7-denní přestávky nemá vliv na antikoncepce.

Co dělat, když jsem vypukl po tabletu?

V případě zvracení pro první 3-4 hodiny po obdržení tabletu bude jeho účinnost mnohem snížena. Proto je třeba zachovat antikoncepční účinek, je nutné vzít stejnou tabletu z jiného obalu, nebo v případě podání monofzárního OK (Jes, Lindinet-20, Poznámka, Midiane, Yarina atd.) Vezměte následující tabletu. Pít to "druhý" Tablet potřebuje co nejdříve: bezprostředně po nevolnosti a zvracení projde, a nejpozději do 12 hodin po obdržení první pilulky. Pokud jste přijali druhý tablet později než za 12 hodin, musíte udělat totéž, jako když je tablet předán (v závislosti na jeho čísle).

Pokud zvracení přijde později než 4 hodiny po obdržení tabletu, není nutné nic dělat. Do této doby tablet už seděl v krvi a jeho účinek zůstává vysoký, navzdory zvracení.

Co dělat, když mám průjem?

V případě průjmu (průjem) může také snížit účinnost antikoncepčních prášků. Proto ihned po skončení průjmu je nutné vzít stejnou tabletu z jiného obalu, nebo v případě přijetí monofasic OK (Jes, Lindinet-20, Novineet, Mersilon, Logest, Yarina a DR.) Vezměte následující tabletu. Pokud průjmu nezastaví, pak během následujících 7 dnů použijte další antikoncepci.

Máte-li průjem, a nevíte, jak to udělat, přečtěte si článek věnovaný tomuto tématu: Otázka a odpověď měsíce: antikoncepční tablety a zažívací problémy. V něm najdete podrobné pokyny v případě jediného průjmu, a v případě opakovaného průjmu, jakož i informace, na kterých mohou anti-Infamiaries snížit účinnost OK.

Co se stane, když házíte nápoj v pořádku bez dokončení balíčku až do konce?

Házení příjmu OK bez přidání do koncového obalu je extrémně nežádoucí. Ale bohužel někdy existují situace, ve kterých se zastaví, aby se tablety kontroly narození naléhavě:

  • V případě detekce těhotenství
  • Před přípravou na naléhavou operaci
  • V případě velmi těžkých vedlejších účinků (po konzultaci s gynekologem)

Pokud se náhle přestanete užívat antikoncepční tablety, protože jsme se rozhodli otěhotnět, pak můžete dostat pouze opačný efekt. Ukončení OK uprostřed obalu může vést k poruše menstruačního cyklu, absence ovulace (výstupu z vajec) a nemožnost stávat se těhotnou po dobu několika dalších měsíců, dokud se hormony nepřijdou do normálu. Proto, aby nedošlo k vytvoření dalšího problému, je lepší trpět o několik týdnů a udržet balení na konec. A pak příští měsíc bude pravděpodobnost těhotenství velmi vysoká.

Hodil jsem nápoje antikoncepční pilulky, aniž by do konce přidali blistr. Co se bude dít?

  • Pokud jste v předchozích 7 dnech měli nechráněné sexuální kontakty, pak náhlá ukončení příjmu antikoncepčních pilulek může vést k výskytu těhotenství.
  • Několik dní po zrušení OK se může objevit krev krve nebo zrušení krvácení. Obvykle není toto krvácení hojné a trvá více než 5-7 dnů. Pokud na pozadí zrušení antikoncepčních pilulek máte těžkou bolesti břicha, hojný měsíční nebo menstruace trvá více než týden - nezapomeňte kontaktovat gynekologa.
  • S náhlým zrušením antikoncepčních tablet je možné hormonální selhání: nepravidelná menstruace, nedostatek ovulace a nemožnost těhotenství. Obvykle po 2-3 měsících je obnoven menstruační cyklus a těhotenství se opět stává možným.

Musím přestat brát v pořádku před operací?

Ano, 4 týdny před operací, je nutné přestat užívat antikoncepce tablety. Pomáhá snížit riziko hodin (krevní sraženiny) v plavidlech. Pokud je požadována naléhavá operace, pak si upozorňujte chirurga, který užíváte antikoncepční pilulky. V tomto případě bude lékař přijmout další opatření ke snížení rizika trombózy.

Můžete obnovit příjmu OK 14 dní poté, co se můžete pohybovat sami.