Vlastnosti a kontraindikace hormonálních antikoncepce

Příjem hormonálních kontraceptives

Dámské hormonální antikoncepce - jeden z nejúčinnějších antikoncepce, které nejenže pomáhají zabránit nežádoucímu těhotenství, ale také prevence mnoha gynekologických onemocnění. Nevýhodou je, že kromě nedostatku ochrany před sexuálním infekcemi tyto léky vyžadují plné dodržování pokynů pro použití. Dále se budeme zabývat tím, jak dlouhodobě provádět hormonální antikoncepci, aby nedošlo k poškození zdraví.

Hormonální antikoncepce jsou prodávány ve formě tablet, které obsahují progestiny a estrogeny - látky, brzdění fungování vaječníků a ovulace. Také tyto hormony činí krční hlen více viskóznější, což zabraňuje průchodu a dalšímu upevnění oplodněného vejce na čípku.

Vlastnosti použití hormonálních antikoncepce

Některé ženy mají individuální intoleranci jednotlivých složek hormonálních antikoncepce, takže specifický lék je jmenován pouze po konzultaci s gynekologem.

Balení antikoncepčních tablet je určen pro jeden menstruační žena cyklu. Recepce hormonálních antikoncepčních látek by mělo být prováděno pravidelně, pouze v tomto případě jsou prostředky bezpečně chráněny před nežádoucím těhotenstvím.

Typicky jedna balení obsahuje 21 tablet. Žena z prvního dne menstruačního cyklu by měla mít jednu tabletu denně. Poté, co dělá sedmidenní přestávku. Na osmém dni, i když kritické dny ještě neskončily, měli byste začít přijímat další balení tablet.

Také lékaři doporučují zároveň pití léků této skupiny.

Každých šest měsíců recepce hormonálních antikoncepce zastaví po dobu 30 dnů. Jinak existuje riziko, že reprodukční funkce ženy bude rozbitá a léčba bude léčena.

Kontraindikace pro použití hormonální antikoncepce znamená

Hormonální antikoncepci mohou vyvolat "zahušťování" krve a blokování krevních cév. To je jeden z dobrých důvodů, proč by antikoncepční pilulky měli jmenovat specializovaný lékař, a ne.

Kontraindikace:

  • Kouření žen starší než 35 let;
  • Pacienti s hypertenzí a diabetem;
  • Vysoký obsah v krevních lipidech a křečových žilách.

Pokud hormonální fondy nejsou vhodné z důvodu kontraindikace, pak jako alternativní ochrana proti nežádoucímu těhotenství, žena nebo muž může používat bariérovou antikoncepci, princip, jejichž činnost je zcela jiná než v hormonálním a kontraindikací těchto dvou skupin Metody jsou navzájem zřídka překryty.

Vedlejší účinky hormonálních kontraceptiv

Během recepce hormonálních kontraceptives, mnoho žen čelí následujícím problémům:

  • Porušení menstruačního cyklu - obvykle problém zmizí po 2-3 měsících, takže se nedoporučuje zastavit pití hormonálních prášků;
  • hojný výběr - lze pozorovat během prvních 2 měsíců od obdržení léčiva, pokud není nespojitost, neexistují žádné příčiny pro obavy, problém se vyřeší;
  • Pigmentové skvrny - Na některých místech může kůže žít, ztmavit nebo být pokryté pigmentovými skvrnami, v takových situacích je recepce antikoncepce zastaven a přístup k gynekologovi;
  • Obecné zhoršení blahobytu - projevuje se ve formě bolesti hlavy, nevolnosti, zvracení, slabosti, obvykle dochází s nesprávným výběrem léku, je nutné přestat používat a provést schůzku s lékařem;
  • Změna hmotnosti - hormony jsou schopny způsobit metabolickou poruchu v ženském těle, což vede k rychlé sadě hmoty, vyřešit tento problém po konzultaci s endokrinologem.

Správným přístupem je účinnost hormonálních kontraceptiv 99%. Jen potřebujete vybrat správný nástroj a nezapomeňte si vzít prášky včas.