Je možné otěhotnět během recepce antikoncepčních pilulek?

Těhotenství při registraci tablety

Nejen mladé ženy, ale i jejich manželé a milovníci mají zájem o otázku, zda je možné otěhotnět během recepce antikoncepčních pilulek. Na první pohled se otázka jeho otázka vypadá hloupě, protože neustále lékaři tvrdí, že ústní antikoncepce jsou spolehlivým způsobem, jak chránit před nežádoucím těhotenstvím.

Existují však určité podmínky, když může dojít k "překvapení". Aby se tyto jemnosti rozhodly, je také nutné mít obecnou představu o tom, které antikoncepce existují vůbec.

Perorální antikoncepce

Metoda ústní prevence je považována za nejčastější a spolehlivější způsob antikoncepce. Antikoncepční léky jsou jednoduché a účinné používané, stejně jako poměrně dostupné. Nedoporučuje se je vybrat samostatně, protože si můžete ublížit.

Přiřadit antikoncepci by měl lékař, který eliminuje možné kontraindikace.
  • Růst, měření hmotnosti a krevního tlaku se provádí také.
  • Dodatečný výzkum je často prováděn - dodání analýzy krve a moči, stejně jako žena musí být předána stěr.

Tyto akce jsou nezbytné pro odstranění možných onemocnění.

Hormonální léky používají efektu "dvojčata". Aplikované synteticky vyrobené analogy ovariálních hormonů.

Kombinované drogy

JesNejoblíbenější jsou kombinované prostředky. Nicméně, moderní znamená téměř stejné složení. Pro provedení blokování ovulace stačí používat léky, které obsahují 0,02 mg Ethinyl estradiol. Takové prostředky s nízkou dávkou doporučené mladé dívky.

Obsah estrogenů je zárukou, že vaječník nebude tvorbou dominantního folikulu.To umožňuje mít sex nejen před menstruací, ale také v den ovulace. Kombinované antikoncepci mohou obsahovat další typ genitálních hormonů žen - Gestagens. Mezi nimi efektivní prostředky - Lactinet.

Mini-pila

Existují tablety s jinou akcí. S jejich recepcí se krční hlen stává silným pod vlivem progestinu. To neumožňuje spermií spermatu, aby se pohyboval vpřed a naplňoval jejich cíl.

Takové pilulky se nazývají mini-pila. Mezi nimi by měly být přiděleny:

  • Charozetta,
  • Kontinuální,
  • Exluton.
Je však nutné vědět, že jejich spolehlivost je výrazně nižší než u takových kombinovaných fondů, oba Bělorusko, Lindinet 20, třístupňový (třífázový základ), pravidelné, devatenáct, Jes Plus. Některé z nich lze použít ihned po potratu.

Charozetta

Existují však určité výhody:

  • Množství mateřského mléka se s jejich recepcí nesnižuje. V tomto ohledu mohou používat kojící matky.
  • Jejich aplikace velmi zřídka vede k problémům se srdcem a plavidly, která je vhodnější pro ženy po výskytu 35 let.
  • Mini pil je také žádoucí používat kouření.

Případy, ve kterých je těhotenství možné

Je třeba mít na paměti, že výskyt těhotenství je možné i při přijímání antikoncepčních pilulek. Případy, ve kterých je možné takové "překvapení" možné, je popsáno v pokynech pro použití antikoncepce.

Například v popisu takového léku, jako Lindenet 30, je indikován, jaká je pravděpodobnost, že se při použití táhne otěhotnění. S jeho řádným použitím je to jen 0,05%.

Těhotná holkaJak užít antikoncepční pilulky, aby se otěhotní - hlavní otázka čelí mladým ženám. Mnozí, kdo v takové situaci padli, věří, že ústní antikoncepce byla nesprávně zvolena. Nejpravděpodobněji však toto prohlášení není pravdivé, pokud byl nástroj vybrán společně s gynekologem.

Zároveň, pokud byl přípravek vybrán nezávisle, chyba není vyloučena. Prostředky mohou být určeny pro kojící matky. Tyto antikoncepce obsahují podstatně méně hormony. V tomto ohledu může jejich použití vést k nežádoucímu těhotenství.

Aby se předešlo podobné situaci, je nutné pečlivě přečíst popis použité léky a provádět lékařskou pomoc. Na základní pravidla, jak se k otěhotnění, brát antikoncepční pilulky, patří:

  1. Jakékoliv podobné léky podle pokynů by měly být pořízeny. Kromě toho se provádí denně, musíte se držet stejné hodiny jejich použití. Časová doba by neměla překročit 12 hodin. Velký pozdní vede ke snížení účinnosti.
  2. V případě zvracení po dobu tří hodin po pití tabletu je doporučení okamžitého opětovného použití léků. To je nezbytné z důvodu neúplného asimilace předchozí dávky. Stejná akce je nezbytná při opakování průjmu.
  3. Odpověď na otázku, kolik antikoncepčních pilulek musí být primární, aby nebyly těhotné, je doporučení používat další opatření prevence pro počáteční dva týdny.
  4. Paralelní použití některých farmaceutických činidel (ampicilin, tetracyklin, griseofulvin, fenobarbital) a dokonce i bylin z arzenálu tradiční medicíny (svorka sv. Jana) vede k malé účinnosti antikoncepce. Simultánní použití takových léků přispívá ke špatnému odsávání ve střevech nebo urychlenému rozpadu v játrech antikoncepčních léčiv.
  5. Přijetí alkoholu společně s těmito prostředky vede k zrychlenému závěru estrogenu z těla. To "způsobuje" absenci účinku potlačení ovulace.

Co když se žena otěhotněla a zároveň vzal antikoncepci?

V tomto případě se v tomto případě objeví mnoho rušivých myšlenek o budoucím vývoji plodu a samotného průběhu těhotenství. V této situaci však nejsou žádné zvláštní důvody.

Pokud se "událost" vyskytla během prvních čtyř týdnů od začátku používání léků, pak to není absolutně neohroženo budoucí matkou, ani její potomci. Droga ještě neměl čas se hromadit v těle. Pokud však menstruace nedochází později než toto období, je nutné zastavit příjem antikoncepce v okamžiku, kdy dojde k úplné důvěře v nepřítomnosti těhotenství. Existují testy.

Sporšící metodou je dodávka krve pro analýzu HCG.

Je třeba mít na paměti, že existují dlouhodobé statistiky, které argumentují, že v tomto případě není pravděpodobnost vzhledu neomylného dítěte překročit průměrné ukazatele. Tato studie je potvrzena vzhledem dostatečně velkého počtu zdravých dětí po celém světě. Gynekologové Skutečnost koncepce při příjmu antikoncepčních léků není považováno za kontraindikaci těhotenství.