Jaké jsou alokace během menopauzy

Povaha krčního hlenu, například jejich žlutá nebo hnědá, je ukazatelem ženského genitálního zdraví. Navzdory skutečnosti, že během menopauzy a vyvrcholení je suchost pochvy v důsledku hormonálních změn, často se vyznačuje různými povahou, což naznačuje patologické procesy.

Menopauza a vrchol

Mnoho zástupců spojuje menopacteric období se stáří a vyblednutí, zaměňují pojmy "climax" a "menopauzy". Climax skutečně probíhá paralelně stárnutí těla. O skutečném stáří však mluví brzy kvůli délce vrcholu.

Termín "climax" doslovně přeložený z řeckého jazyka může být reprezentován jako schodiště nebo kroky. Climax tak symbolizuje druh přechodného stupně mezi kvetou reprodukčních funkcí a stáří.

Z pohledu medicíny, pod vyvrcholením, zánik hormonální funkce vaječníků. Tento proces je uložen geneticky a předpokládá se přírodou. Proto je nemožné zabránit nástupu Klimaků a nepotřebují - ukončení reprodukční funkce není nemoc. Během Klimaků však vznikají různé porušení reprodukčních orgánů, například alokace, které někdy vyžadují korekci.

Vznik poruch z vnitřních orgánů týkajících se nejen k reprodukčnímu systému je spojeno s poklesem produktů genitálních hormonů. Je známo, že sex steroidy vyrobené vaječníky jsou potřebné pro životně důležitou aktivitu celého těla.

Jeden z nejdůležitějších hormonů syntetizovaných v vaječnících je estrogen. Ve skutečnosti existuje více než 30 odrůd estrogenu. Jejich vlastností je, že jeden typ estrogenu v tkáních se může proměnit v jiné. Estrogeny regulují aktivitu kardiovaskulárního, endokrinního, nervového, muskuloskeletálního systému, stejně jako gastrointestinální trakt. Díky estrogenu je tvořen ženský typ tvaru, roste vlasy a kůže podporuje pružnost, hladkost.

Kromě estrogenů jsou pro živobytí těla potřebné gestageny a androgeny.

S začátkem vrcholu, počet genitálních hormonů je ostře snížen. Za pár let jsou jejich produkty zcela dokončeny. V této fázi se výroba pohlavních hormonů provádí svalovou a nežádoucí látkou, stejně jako nadledvinky. Syntéza extrastických struktur se však vyskytuje v menších množstvích.

Výskyt poruch z vnitřních orgánů je tedy spojen s přizpůsobením tělesa k schodku estrogenů, a pak k jeho úplné nepřítomnosti produktů genitálního hormonu. Proces přizpůsobení je dlouhý a trvá nejméně 8-10 let. To je důvod, proč Climax postupuje pomalu po mnoho let.

Rozlišuje se několik fází Klimaků, pro každou z nich jsou typické pro jejich projev.

  1. Premenopausa. To je brzy vyvrcholení, z nichž začátek často zůstává bez povšimnutí ženy. Syntéza estrogenu prudce klesá, což způsobuje prudký nárůst hladiny FSH a LH. Existuje hormonální nerovnováha, která ovlivňuje zpočátku na menstruační funkci. Cyklus se stává delší nebo kratší. Výběr krve se vyznačuje hojným nebo nesmírným charakterem. Kromě toho, mužský může být pozorován před a po krvi. Také možné acyklické alokace, které mohou mít hnědou. Postupem času, kvůli nedostatku hormonů, přílivu, bolesti hlavy, pocení, hypertenze, srdce. Žena kromě zvýraznění může znamenat zvýšení hmotnosti, která je spojena s výměnnými poruchami.
  2. Menopauza. Nedávné výboje krvácení se vyskytující během menstruace. Fáze menopauzy je instalována rok po posledním výboji krve. Během tohoto období bychom neměli být šití, hnědý a krvácení. Často se vyvíjí urogenitální poruchy spojené s atrofií sliznic. Kromě toho se také změní kvalita krčního hlenu, hydratační vagina. Žena bere na vědomí porušení močení a suchosti pochvy v důsledku výboje. Vzhledem k tomu, že sliznice neposkytuje ochrannou funkci, často se zdá žlutou, bílou, vodnaté vypouštění indikující zánětlivý proces.
  3. Postmenopausa. Stage začíná po menopauze a trvá až do stáří, to je 65-69 let. Často symptomy jsou spojeny s výměnnými poruchami. Po menopauze, riziko aterosklerózy, Alzheimerova choroba, osteoporóza, infarkt, mrtvice, mrtvice prudce zvyšuje. Normálně není pozorován v krvi, pleveli a hnědém výboji. Vzhled krvavých, hnědých a oscilací, a to i v vzácných množstvích, označuje nebezpečnou patologii. V případě krvavé vypouštěné ženy potřebujete navštívit lékaře a předat průzkum.

Climax obvykle začíná ve věku 45-51. Toto číslo je však podmíněno. Fyziologický vrchol může nastat před a později. To je způsobeno genetickou predispozicí, životními podmínkami a příležitostmi, historie historie. Například u kouření žen a zástupců žijících v podmínkách hor, Climax přijde dříve. U žen s Mioma dělohy kvůli hyperastróze menopauzy přijde později.

Kromě fyziologického urážlivosti se nachází patologický a umělý vrchol v gynekologické praxi. Pathological Climax může být oba brzy i pozdě. Včasná menopauza je spojena s předčasným dumpingem hormonální funkce vaječníků. Folikuly s nezralými vejci, které jsou položeny v intrauterinu, umírají ve velkém množství až 40 let. Pokud je intrauterin položen malé množství folikulů, "konec" v relativně mladém věku. Pozorovaný syndrom vyčerpání vaječníků.

Ne méně nebezpečí je pozdní vrchol. Často později ukončení měsíční a krvácení ukazuje nádor závislý na hormonu. V takových případech by žena měla věnovat pozornost přítomnosti acyklických krvavých výbojů, které mohou být rozlišovány hnědou barvou, plevelem. Krvavý výtok má často shnilé vůně. Bílý a žlutý hlen lze oslavovat.

Umělé vyvrcholení se vyvíjí v důsledku odstranění dělohy a vaječníků, ozařování a léčby léků v reprodukčním cyklu. Demontáž a ozáření se zpravidla provádí při různých maligních nádorech, které jsou doprovázeny krvavou oddělenou nebo rozmazanou.

Pokud se odstraní pouze děloha nebo jeden vaječník, menopauza nedochází okamžitě. Možná přítomnost periodického výboje krve a hmotností. Po ozáření může reprodukční funkce zotavit částečně. Při odstraňování jak vaječníků, tak dělohy, vyvíjí Climax okamžitě.

Lékařská menopauza je taktika léčby. Zastavení krvácení a menstruace vám umožní snížit velikost nádorů a endometrioidních ohnisek, které jsou často doprovázeny Mazniy. Po opuštění umělé menopauzy není reprodukční funkce prostě obnovena, ale dochází ke zvýšení šance pojetí. Výběr krve během menstruace obnovuje.

Normální vypouštění v menopauze

V období menopauzy a Klimaky se vyvíjí specifické symptomy související s porušením fungování různých vnitřních orgánů a systémů. Postupně se snižují dělohy a vaječníky, výroba cervikálního výboje se snižuje. Suchý vaginální zvyšuje riziko zánětlivých patologií a tvorbu benigních a maligních nádorů. Tato onemocnění mohou být doprovázena hlenem, který se stane krev, plevel, hnědá, žlutá, bílá, hojná a neskvrnitá. Proto je nezbytná barva a konzistence.

Estrogeny ovlivňují kvalitu slizukce děložního hrdla produkovaného žlázy cervikálního kanálu. Normálně tento hlen není jen zvlhčuje sliznici, ale má také baktericidní vlastnosti. Penetrace infekcí je zabráněno ochrannými vlastnostmi hlenu.

Vzhledem k tomu, že estrogeny během menopauzy jsou vyráběny v menších množstvích, a s menopauzou a postmenopauzou se vaječníky přestanou vytvářet tyto hormony, objeví se suchost a zobrazí se riziko zánětlivého procesu.

Normální hlen má řadu až 2 ml za den. Jeho konzistence může být sliznice a voda. Při oxidaci hlenu ve vzduchu může koupit nažloutlý odstín. Oddělený by neměl mít ostrý zápach.

Mucus také zahrnuje lymfu a plazmu, což způsobuje konzistenci rýžového paprsku. Normální alokace by neměly způsobit nepohodlí, svědění a vypalování. Vzhled krvavých, hnědých a osussions po nástupu menopauzy svědčí o patologii.

Druhy patologických oddělených pohlavních orgánů

Různá gynekologická onemocnění způsobují vzhled patologických výbojů, které mohou být:

  • Krev s hnědým odstínem, ve formě mistrovství;
  • Žlutá;
  • bílý;
  • vzácný nebo bohatý.

Krevní postava

V Premopauze je krvácení pozorováno během menstruace. Vzhledem k hormonální nerovnováhy se však jejich počet může zvýšit a zmenšit. Scooty alokace mají často hnědý odstín. Před nástupem menopauzy mohou být ve formě mistrovství. Výběr Mozhuchi může být označen před a po menstruaci při různých onemocněních. Někdy vzniká acyklický krvácení.

Po výskytu menopauzy krve, hnědé a plynové těsnění jsou považovány za znamení patologie. Nejčastěji krvavé výboje ukazují na rakovinu dělohy.

Hnědý a šití

Normálně hnědý výtok a mužský může být přítomen v Prhenopauzu. Syntéza genitálních hormonů je snížena stanovením vzhledu špatného výboje. Po krvácení mohou být označeny hnědé alokace ve špatných množstvích. Maznida je často předcházela měsíčně, a také poznamenal po krvácení během menstruace. Vzácné hnědé nebo oddělovací sekce se často vyskytují během chirurgického menu, za předpokladu, že ochrana vaječníku nebo po odstranění dělohy.

Žlutá

Obvykle žlutá barva oddělených pohlavních orgánů indikuje zánětlivý proces. Chronický drozel je často doprovázen výbojem, které mají žlutou barvu. Když se vysuší spodní prádlo, mohou zůstat žluté skvrny.

Kromě žluté barvy výboje je infekční zánětlivý proces doprovázen následujícími příznaky:

  • Přítomnost sraženin, pěny, hnisu, nepříjemného zápachu;
  • Podráždění kůže a zarudnutí genitálních orgánů;
  • spalování a svědění;
  • Bolest s močením.

Bílý

Jaké jsou alokace během menopauzyBílý výběr může doprovázet drozd. V takových případech mohou mít oddělené genitální orgány kudrnaté konzistence.

Někdy se vyskytuje bílý výběr, když maligní nádory. Bílá barva hlenu označuje poškození lymfatických kapilár.

Důvody

Podrobný patologický charakter během Klimakse může vzniknout v důsledku různých onemocnění:

  • hormonální nerovnováha;
  • maligní nádory;
  • Zánětlivé procesy a pohlavní infekce.

Hormonální nerovnováha

Hormonální poruchy jsou převažující během premopauzy a menopauzy. Oscilace, krvavé a hnědé alokace často jsou způsobeny endometriózou. Výskyt endometriózy je v důsledku klíčení buněk vnitřní vrstvy děložiny mimo endometrium, která je možná v důsledku opačného odlitku menstruační krve v břišní dutině. Znamení endometriózy je obvykle zvládat před a po měsíční a silné bolesti v dolní části břicha. Důvodem výskytu symptomů je krvácení endometridové foci pod vlivem pohlavních hormonů během menstruace.

Obvykle endometrióza regresí s nástupem menopauzy v důsledku estrogenního deficitu. Někdy s menopauzou hormonální nerovnováha, syntéza estrogenu s tukovou tkání vyvolává amplifikaci hmot a růst endometridů.

Endometrióza může být vytvořena na místě pooperačních jizev. Endometriosis Provocateur je také imunní nerovnováha a časté infekční procesy. Kromě Mazni může dojít k krvácení s endometriózou.

Subukosová forma myomu dělohy se často stává příčinou hnědého krvavého výboje. Maznida může být spojena s rychlým růstem nádoru, podráždění nádorového nádoru a hormonálních poruch.

Polypy dělohy vznikají v důsledku ohniskové hyperplazie endometria. Polypy mohou nastat bílé zvýraznění, krvácení. V Premopauzu během menstruace je zaznamenáno hojné krvácení.

Patologie pozadí

Eroze, děložní dysplazie může způsobit alokace bílé sliznice. Někdy tyto patologie epitelu děložního čípku jsou doprovázeny chudými hnědými nebo oscilováním kontaktního výboje. Při připojování infekce může hlen mít žlutý stín.

Maligní nádory

Rakovina dělohy a děložního čípku v pozdějších stupních se vyznačuje probíhajícími hnědými výboji, které mohou mít shnilý nepříjemný zápach a vzrušený charakter. Když vznikají rakovina děložního hrdla, bohaté krvavé těsnění. Vzhled bílého hlenu, což indikuje poškození lymfatických kapilár.

Zánětlivé procesy a pohlavní infekce

Vulvovaginitida, projevená zánětem v pochvě, znamená ztenčení sliznice a tvorbu malých trhlin. Ochranný mechanismus je rozbitý, vaginální dysbióza se vyvíjí. Objeví se lepkavý hlen s nepříjemným zápachem, který může mít žlutý nebo nazelenalý odstín. Žena zažívá hořící, svědění.

Při zánětu sliznice se vyvíjí Cervicitis. Šíření infekce je způsobeno poklesem ochranných sil těla. Výrazný rys cervicitis je žlutý hlen. S pohlavními kontakty a gynekologickou inspekcí může být hlenu nahnědlý, krev.

Kandidóza nebo drozd se objeví kvůli oslabení imunity a dysbiózy v pochvě. Mucus má bílý nebo žlutý odstín a kudrnaté konzistence.

Vzhled žlutého výboje může způsobit sexuální infekci: sliznice se stává citlivý na vnější vliv, hlen může být natřen v hnědé barvě jít na krev.

Diagnostika a prevence

Gynekologové zdůrazňují, že mnoho patologií reprodukční sféry má podobnosti. Téměř všechna onemocnění genitálních orgánů jsou doprovázena změnou krčního hlenu, který se často stává žlutou. Často krvavá oddělená od genitálních cest označuje hormonální nerovnováhu, nádory, které mohou mít jak benigní, tak maligní charakter.

Pokud je žlutý hlen nebo přerušena krvavá příroda, neměli byste se zapojit do samo-medikace. Je nutné pravidelně navštívit lékaře, což je prevence mnoha komplikací.

Preventivní inspekce zahrnuje realizaci ultrazvuku malých pánevních orgánů, provádění společného rozmazaného a cytologického výzkumu. V přítomnosti patologického výboje, například žlutou barvou nebo krvavého charakteru, pacient provádí hormonální vyšetření, koloskopii, PCR pro pohlavní infekce.