Kolik je výběr po porodu a co by měly být normální

Každá žena má určité množství uvážení po porodu, což může signalizovat normální tok procesu rehabilitace nebo indikovat vývoj patologie. Pro posouzení situace musíte znát jejich přípustnou dobu trvání, maximální počet, stejně jako barva a vůně.

Příčiny výběru po dodání

Když lékař hlásí skleníku, že může označit určité časové období stopy krve na těsnění (Lochi), některé ženy spadají do paniky, vázání takové sekrece pouze s poškozením genitálií. Ale to je klam. Proč po porodu a jaká je jejich role pro zdraví těla?

Lochias se nazývají děložní alokace, které následují po příchodu dítěte. To je výsledek povrchu povrchu dělohy. Endometriální odmítnutí se provádí, což vychází z genitálií. Je to pozoruhodné, ale ve složení loajální, je obsaženo pouze 80% krve a všechno ostatní je reprezentováno obvyklým tajemstvím děložních žláz.

Ve uvolněné přítomné kapalině:

  • mrtvé epiteliální buňky;
  • krev;
  • plazma;
  • iChor;
  • zbytky placenty;
  • Stopy plodu;
  • Secret of Sex System.

Musí být přítomny postpartum alokace. Pokud Lochi nechodí ven, můžete posoudit porušení a žena naléhavě potřebují jít do nemocnice.

Po narození dítěte musí ženy používat speciální Urologické nebo postpartumové pásy. Hoers užívají nejčastěji: Peligrin Strips, Ubrousky canpol, Produkty Helen Harper.

Kolik postpartum alokací jít

Přípustná doba trvání loajality je považována za mezeru ze šesti až osmi týdnů, a toto období je instalováno s gynekology po celém světě. Tentokrát je dostačující k očištění dělohy z endometria, který funguje při nástroji plodu. Pacienti mylně se domnívají, že pouze velmi rychlý zastavení vaginálního tajemství je také považováno za věnovat pozornost termínu, ale relativní patologie je také považována za velmi rychlé ukončení vaginálního tajemství:

Od pěti do devíti týdnů

Tato doba je drobná odchylka vyžadující barvu, zápach, objem a složení uvolněné tekutiny z vagíny. Včasná návštěva lékaře minimalizuje pravděpodobnost vážných zdravotních problémů.

Méně než měsíc a devíti týdnů

Tato skutečnost ukazuje stávající závady v těle, které vyžadují okamžitý průzkum. Lékař bude diagnostikovat, zkoumat výsledky testů, bude určovat přítomnost nebo absenci závažných zánětlivých procesů a rozhoduje o proveditelnosti hospitalizace.

V průměru, vaginální výboj končí po doručení 42 dolarů. Pro kratší dobu se endometrium nemůže zotavit. Lochi půjde do plného léčení povrchu dělohy.

Co ovlivňuje dobu trvání vypouštění po dodání

Trvání přítomnosti Lohi závisí na následujících faktorech:

  1. Individuální znaky toku fyziologických procesů v ženském organismu.
  2. Tempo obnovy sexuálního systému po narození dítěte.
  3. Onemocnění (endometrióza, děložní myom a t. D.).
  4. Přítomnost komplikací při vstupu do plodu a během porodu.
  5. RHODEWORENCE METODA: Přírodní nebo umělé (podle caesarean sekce).
  6. Intenzita intenzity řezu.
  7. Kojení.

Pacient, který bezpečně stočil dítě, které se narozené dítě, podle výpočtů, pod podmínkou kojení, pozoruje rychlejší snížení dělohy a proces obnovení a čištění těla prochází intenzivnější.

Doba trvání výběru úspěšnosti po opakovaném doručení

Lékaři dodržují názory, že počet těhotenství také ovlivňuje, jak dlouho budou alokace po porodu. Jejich objem a trvání po 2 nebo 3 typech méně. Lochi může začít zcela intenzivně, postupně klesat do 4 týdnů. Do konce prvního měsíce existují prakticky nepřítomné.

Je však třeba vzít v úvahu reakci těla určité ženy pro narození druhého nebo třetího dítěte. Je možné, že poprvé, kdy je tělo jednodušší k tomuto procesu jednodušší, takže zotavení prošlo rychlejší a v následujících časech není selhání vyloučeno.

Počet sekrecí tajemství

Tento ukazatel a jeho pravidlo závisí na určité době:

  1. Prvních pár hodin. Hojný, který by měl být 0,5% hmotnosti ženy v práci, ale ne více než 400 ml.
  2. Druhý a třetí den. Za 3 dny je průměr přiděleno asi 300 ml a za pár hodin je naplněn speciální těsnění.
  3. Restaurování domu. V následujících týdnech, asi 500-1500 ml vyniká, a vysoká intenzita padá na prvních 7-14 dní.

Odchylky na těchto číslech jsou možné, ale je důležité zabránit krvácení.

Pokud je výběr vzácný nebo trvá na krátkou dobu

Malý počet vypouštění po porodu nebo rychlému ukončení je zpravidla vnímány ženami pozitivně. Ženská je mylně věřil, že tělo se již zotavilo, ale lékařská praxe ukazuje, že velké procento těchto případů končí hospitalizací.

Existuje významná pravděpodobnost hledání uvnitř dělohy endometriálních zbytků a dojde k zánětlivým procesu. V budoucnu je možné zvýšit teplotu a obnovení krvavého výboje, ale již s přítomností sraženin, hnisu a nepříjemného zápachu.

S poklesem počtu přísavníků je nutné okamžitě přihlásit k recepci na gynekolog a v případě jednoho z uvedených funkcí - zavolat sanitku.

Výběr krve u žen po narození dítěte

Krvavé intenzivní sekce jsou poznamenány ihned poté, co dítě se objeví světlo. Jsou způsobeny poškozením povrchu dělohy, kde byla připojena placenta. Tato situace může být udržována po dobu několika dnů, a pokud barva šarlatová nezmizí do konce prvního a druhého týdne, stojí za to poradit s lékařem. Je důležité, aby se Lochie zaměňovalo krvácením, jehož vzhled je snadno sledovat: list nebo plenka okamžitě wets, a uvolněná kapalina je doprovázena královským džemem v srdci rytmus. Nejčastějším důvodem je švu zlom.

Jak se změní barva sekrece (foto)

Takový ukazatel jako barva výběru po narození dítěte může také pomoci ženě odhadnout tok období po porodu (viz. Fotografie vybrané podle principu podobnosti).

První dny. Je třeba poznamenat alokaci velkého množství krve v důsledku poškození nádob. Žena sleduje červené, šarlatové stopy na pokládání.

První týden. Přítomnost krevních sraženin je povolena, ale ne purulentní. Sekrece se stává tmavší nebo dokonce hnědou.

Druhý týden. Bush je prakticky nepřítomný a konzistence sekrece se stává více kapalinou. Někteří pacienti mají růžovou Suroprovník Po porodu během tohoto období. Vzhled sliznic není vyloučen Vagina sekrece jako snot. Ale měli by zmizet 14. nebo 21. dne.

Zbytek času. Za prvé, kapalina postupně rozjasňuje, získávání žlutého odstínu.

Dále, vaginální tajemství začíná rozmazat, může se stát prakticky bílým s malým počtem krvavých sraženin. Brzy žena pozoruje chudé transparentní vodnaté alokace.

Dále zvažte barevné vlastnosti Lohi podrobněji.

Hnědý postpartum výtok

Vzhled hnědé nebo hnědé sekrece Na konci prvního týdne je jasným znakem nedostatku komplikací. Tmavá sekrece rychleji v těchto komisích, kteří krmí dítě s prsy, a důvodem je hormon prolaktin. Mohou pokračovat ve každé ženě jinou dobu, ale porodnictví si všimne, že nejdelší z hochy hnědé je pozorováno u femalců, kteří utrpěli cesarejskou sekci. zjistit Když začít měsíční sekce začít po Cesarean.

COSURCING by měl být nepříjemný páchnoucí výboj, připomínající žíravý zápach hnisu, což může znamenat vývoj infekce. V tomto případě tělesná teplota prudce stoupá a pacient trpí bolestí v oblasti břicha. Správné rozhodnutí - okamžitá návštěva nemocnice.

Ale patologie neindikuje mělký zápach, který někdy zaznamenal i během menstruace.

Hnědá sekrece se může pohybovat do sérových přísad způsobených pádem červených krvinek na pozadí rostoucích leukocytů.

Žlutý výběr po porodu

Za prvé, ženská si všimne látky žluté alokace, které mohou časem časem může stát absolutně žlutou nebo šedou žlutou. Za normálních okolností začíná tento proces desáté dny. Vaginální sekrece nažloutlého stínu signalizuje ženu, která sliznice děloha téměř léčit. Přítomnost tohoto tajemství ihned po procesu porodu s cívkou - alarmující znaménko, které vyžaduje lékařské vyšetření.

Černá sekrece

Nic děsí horečku, jako je vzhled černých sraženin na pokládání. Tento fenomén je někdy nalezen 21 dní po dodání. Měli byste udržet klid, pokud sekrece nic necítí nic a nezpůsobuje bolestivé pocity. Normální důvod je hormonální restrukturalizace a změna ve složení vaginálního tajemství.

Zelená lochi

Nazelenalý výtok Rybí zápach a hnis indikuje vývoj endometritidy vznikajícího na pozadí zánětlivých procesů v děloze. Je nebezpečné, že svaly dělohy jsou špatně sníženy, tajemství nechodí ven, a to je dále zhoršeno situací. Žena by měla jít na ultrazvuk, projít testy, konzultovat gynekologa.

Přidělení po porodu s nepříjemným zápachem

Pamatujte si, že alokace v normě téměř necítí, sladká aroma je povolena nebo mírně zastíněná, ale ne více než. Mathed vůně ukazuje na problém.

Příčiny cizích vůních:

  • porušení vaginální mikroflóry;
  • Kolpit;
  • Vaginóza;
  • kandidóza;
  • zánět pobřišnice;
  • vřed;
  • endometritida;
  • parametritida.

Lochi se zlomy

Časový interval mezi zvolenou cirkulační látkou může být jak několik dní a týdnů. Existují dva důvody:

  1. Je možné, že žena zmatená menstruace s postpartum lochia. Pokud horečka nekrmila dítě s prsy, pak se další období vyskytují ihned po zotavení sliznice. V ošetřovatelských žen může být menstruace prakticky vyloučena po dobu šesti měsíců, a někdy neexistují měsíční období.
  2. Druhý důvod je spojen s pasivitou děložních svalů. Pokud se děloha není snížena, pak se spečí hromadí uvnitř, aniž by šli ven. Takže jejich přerušení může výrazně brzdit obnovení těla a způsobit různé patologie na pozadí spenování a zánětu.

Prevence krvácení a stimulace LOOH

Postupujte podle těchto doporučení:

  1. Často navštěvujte toaletu. Velký počet moči v bublině se staví do dělohy, zasahování s ním, aby se zmenšil.
  2. Vyhněte se intenzivní fyzické námahy. To platí zejména pro ženy po sekci Cesarean. Přečtěte si O Sekce po cesarejské sekci V referenčním článku.
  3. Ležící na žaludku. V takové poloze je dutina dělohy rychlejší často osvobozena od zbytků rány.
  4. Teplejší s ledem. Tato technika se používá v mateřské nemocnici ihned po práci dítěte. Doma není nutné provést postup, protože existuje pravděpodobnost hypotermie genitálních orgánů.

Postpartum vypuštění je povinným fyziologickým procesem pro novou matku. Strach z jejich vzhledu nepotřebuje. Abychom byli přesvědčeni v nepřítomnosti patologií, žena může vést jakýsi deník, poznamenat přibližnou částku, barvu a vůni vaginálního tajemství. Takový přístup pomůže okamžitě reagovat na sebemenší změny, kontaktovat nemocnici v čase a bez jakýchkoliv problémů vysvětlit pacienta.