Kolik krve jde po čištění dělohy

Kolik času je krev po škrábání (Curetha) dělohy? Otázka, odpověď, na kterou obává všechny ženy, které musí být kontrolovány podle dělohy.

Škrvení dělohy patří k traumatickým gynekologickým intervencím a je odstranění horní vrstvy endometria. Postup lze zobrazit v různých případech. Čištění lze provést:

  • V podezřelé polypotické tvorbě vnitřního povrchu sliznice;
  • s hyperplazií endometria nebo jinými patologickými podmínkami vyžadujícím studii tkání pod mikroskopem;
  • v případě krvácení;
  • Odstranit fetální vejce a t.D.

Čištění lze provádět v diagnostických účelech. V závislosti na účelu škrábání je čas z velké části určeno: kolik po škrábání je krev?

Po dokončení čištění začíná doba regenerace, během kterého děloha je aktivně klesá, odebírá kopírovanou tekutinu ven. A krvácení po škrábání - přirozená reakce orgánu na poranění. Je však v tomto období, že je nutné zejména pečlivě sledovat vlastnosti výběru, aby nezmeškal začátek patologických změn.

Norma

Kolik může krev jít po škrábání dělohy? A jaká je možnost normy v tomto případě?

Krvácení, které se otevírá po čištění dělohy, by se mělo podobat konvenční menstruaci doprovázené odmítnutím endometriální vrstvy. Začíná jeho obnova.

Pokud hovoříme o tom, kolik krve po škrábání, pak v normálním období je toto období 5 - 7 dní. Nemá ostrý zápach. V některých případech může děloha samozřejmostí delší - až 10 dní - v případě, že žena je původně dlouhodobá období. Po skončení zesílení krve se oddělený bere sání charakteru a hnědou. Takové vypouštění pokračují na 14-21 dnů po vyčištění.

Intenzita krvácení se každý den snižuje. A nezávislost z toho, kolik krve jde, blíže k dokončení, množství se postupně snižuje, ale nezastaví ostře.

Kolik krve půjde, závisí také na období menstruačního cyklu, během něhož bylo provedeno čištění.

  • Pokud byl škrábání provedeno na začátku cyklu, pak alokace jdou o něco déle. Stávají se bohatší a mohou zahrnovat velké sraženiny.
  • Pokud byl čištění provedeno několik dní před začátkem menstruace, pak by výběr by byl relativně málo.

Kolik jdou krve, postihuje specialistu, který provedl postup. Nezapomeňte, že nejčastěji se škrábání slepě provádí a provozní pole není určeno vizuálně. Kromě toho mohou tyto okolnosti zvýšit období krvácení:

  • stávající patologie genitálních orgánů;
  • Hormonální porušení;
  • Problémy s koagulací.

Odchylky od normy

Na kolik krve může jít po vyčištění děložní dutiny, mnoho faktorů ovlivňuje. To:

  • trvání samotného postupu;
  • svědectví, podle kterého byla provedena.

Proto je nemožné vyloučit pravděpodobnost komplikací.

Známky odchylek lze nazvat vzhled následujících příznaků:

  • Krev je příliš mnoho - těsnění je naplněno zcela za 1-2 hodiny;
  • Alokace trvá déle než tři týdny.

Takové projevy mohou indikovat neúplné purifikace děložní dutiny nebo se stát ukazatelem hormonální poruchy. Někdy příčina se stává zranění dělohy během škrábání.

Po vakuu aspirace

Kolik krve po čištění dutiny dělohy metodou Vakuové aspirace? Mini potrat - nejbezpečnější a obzvláště často praktikovaný způsob přerušení těhotenství na sedmý týden těhotenství.

Jeho výhody nad klasickým škrábáním dělohy se stává minimálním poranění endometriální vrstvy, a proto je krev přidělena v menších množstvích.

Kromě toho, po vakuové aspiraci je zánět děložní dutiny tvořen mnohem méně často, protože riziko pronikání patologických mikroorganismů je téměř zanedbatelný na nulu.

Kolik krve může jít po vyčištění dělohy při provádění mini potratu? Po odstranění fetálního vejce je trvání přibližně 7 dní. Hnědý výtok po krevním průtoku začíná o třetí - čtvrté dny. Maznoya trvá 2-3 dny. Podobná transformace je normou, ale období separace by nemělo pokračovat příliš dlouho.

Normální a odchylka

Bez ohledu na to, kolik krve jde, musí být vlastnosti zodpovědné za. Pokud operace prošla bez komplikací, poté po vyčištění dělohy se podobá menstruaci. Důvod naléhavého zacházení pro lékařskou péči se stává změnou těsnění každé jedna - dvě hodiny. Taková rychlost odstranění obsahu dělohy označuje vývoj patologického krvácení.

Jmenování léčby je nutná a pokud krev získala nepříjemný zápach. To je znamení vývoje bakteriální infekce. Pro prevenci po čištění dělohy je žena přiřazena k recepci drog z kategorie antibiotik.

Kolik fyziologických propuštění krve trvá, nyní víte: asi 7 dní. A pokud doba trvání krvácení toto období překročí, je nutné navštívit kancelář gynekologa, jakož i projít postupem ultrazvukového výzkumu. V některých případech se příčinou patologického krvácení stává částic plynu plynu. V tomto případě je přiřazeno opakované čištění.

Po potratu (Curetha)

Potrat je umělým invazivním přerušením procesu normálního nebo patologického těhotenství, nejčastěji nejčastěji. Kolik krve jde po čištění dělohy v tomto případě? Selekce krve po odstranění fetální vajec se objeví v každém případě, bez ohledu na aktuální období těhotenství.

Hojnost vypršela krev je plně určena v období těhotenství: Čím více období, tím delší krvácení trvá.

Krev po škrábání dělohy během tradičního potratu prováděného za použití cureti, se rozlišuje v důsledku závažného poranění endometriální vrstvy. Může jít a kvůli poškození cervikálního kanálu během jeho expanze. Výběr po vyčištění dělohy o potratu je mnohem hojnější než klasická menstruace.

Kolik v průměru je po tradičním škrábání krev? Průměrná doba trvání - 14-21 dní. Během tohoto období se povaha změn výboje. A pokud je ihned po vyčištění, je to plné krvácení, pak později se stará krev přeměňuje na projekci hnědé.

Vypuštění krve po vyčištění dělohy je doprovázena jeho zkratky, což vysvětluje vývoj bolestivého syndromu. Díky nim tělo nejenže tlačí výsledný obsah, ale také se vrátí do počáteční velikosti.

Normální a odchylka

Výběr krve po vyčištění dělohy o potratu je norma. Důvodem je hojnost krevních cév vytvořených v oblasti chorionu, mechanické poškození nádob a endometriální, stejně jako prudká změna hladiny progesteronu hormonu.

Pokud je po škrábání, žena je nucena změnit hygienické těsnění každé jedna - dvě hodiny, pak to může znamenat zranění stěny dělohy s kyrou. Úplný průlom svalové vrstvy není vyloučeno. V tomto případě může krev jít do velkých množství. Krvácení bude pokračovat až do odstranění jeho příčiny.

Žena vyžaduje urgentní lékařskou konzultaci. Zpravidla se příliš aktivní krvácení v tomto případě dochází ihned po dokončení škrábání. Pokud je však snížen objem vyplacení, je to možnost normy.

Pokud po vyčištění krev není vůbec, pak je to nebezpečný příznak, který vyžaduje urgentní lékařskou pomoc.

Ale i když není vůbec žádný výběr, není možné vyloučit pokračující vnitřní krvácení.

Bez ohledu na to, kolik krve je vybrána příliš hojný krvácení - znamení neúplného odstranění fetálního vejce. Další příznaky jsou bolesti v dolní části břicha. Chcete-li odstranit patologii, bude žena jmenována opakovaná škrábání.

Pokud krvácení po potratu nezastaví, a krev získává nahnědlý odstín nebo typ hluku masa, jedná se o typické znamení tvorby endometritidy - zánětu vnitřního povrchu dělohy, provokovaný pronikáním do dutiny patologická mikrovlóna.

Charakter krvácení, stejně jako kolik dní půjde, závisí na období, na kterém se škrábání dělohy. Nejnebezpečnější z hlediska vývoje krvácení se stává potratem. Síla poškození endometria dělohy a krční kanál výrazně zvyšuje, což ovlivňuje množství a trvání uvolňování krve.

Odstranění krve z děložní dutiny po škrábání - fyziologický proces. Ale jestliže krvácení trvá déle než 10 dní a krev se změnila barvu, konzistenci a vůni, pak se žena doporučuje získat urgentní lékařskou pomoc.