Krvácení v eroze děložního čípku

Je známo, že některé patologie ženské genitální koule jsou doprovázeny krvácením různých stupňů intenzity. Krvácení jsou často acyklické a mohou znamenat hormonální poruchy.

Pravidelné krvácení jsou docela nebezpečné. To je způsobeno tím, že anémie se může vyvinout v důsledku krvácení. Proto je v přítomnosti krvácení nutné navštívit specialisty a průzkumy.

Mnoho gynekologických patologií je komplikováno současným onemocněním. Zejména erozi v 80% případů je doprovázeno infekcemi a hormonálními kmitacemi, které se projevují krvácením.

Malé krvácení se vyskytuje ve formě hnědého výboje a hmotností po sexuálním styku nebo instrumentální inspekci - často doprovází erozi čípku. Ale takový symptom může doprovázet jak dysplazii, tak rakovinu, takže malé acyklické krvácení by mělo být důvodem pro okamžité odvolání k lékaři.

Eroze děložního čípku dnes platí pro počet nejčastějších patologií ženské reprodukční sféry. Podle statistik, s patologickým a fyziologickým stavem děložního čípku, nazvaný erozi, existuje více než 50% zástupců jakéhokoli věku.

Eroze je doprovázena vzhledem charakteristické skvrny na cervikální části, která je přímo v blízkosti vagíny. Tato vada není doprovázena krvácením nebo bolestí a vyznačuje se asymptomatickým proudem.

Cervix patří do dolního tělu. Utinový krk může být vysvěcen ve formě dvou částí:

  • neviditelný pod dohledem;
  • Vizualizované vaginální.

Když gynekolog zkoumá stav děložního čípku, může studovat pouze svou vaginální část. Normální epitel má světle růžový stín a brilantní, docela hladký povrch. Plocha, která přímo sousedí k pochvě, sestává z vícevrstvých plochých buněk.

Uvnitř cervikálního krčního kanálu. Vstup do cervikálního kanálu vypadá jinak a závisí na tom, zda žena porodila nebo ne. Zejména mezi ženami porodem je vchod do cervikálního kanálu mírně a bod má bod.

Cervikální kanál spojuje dělohu s krkem. Díky kabelovému kanálu odstraňuje krev v období menstruace z dělohy. Chrání především dutinu dělohy od škodlivé mikroflóry, která může proniknout do vagíny. Ochranný mechanismus poskytuje válcové jednovrstvé buňky, které také obsahují žlázy produkující speciální tajemství. Cervikální kanálové buňky dávají žaluzivní načervenalé barvy a sametovou texturu.

Často v eroze, která se nazývá vědecky nazývané ektopie, se vyskytuje sektor plochých epitelových buněk cervikálního kanálu. V tomto případě zvýšená traumatizace a riziko infekce oblasti s válcovými buňkami, které je pro něj v médiu neobvyklé. Krvácení obvykle není pozorováno. Nicméně, výboje nejsou vyloučeny.

Typy erozi

Erozion je koncept, který znamená několik zcela odlišných stavů diagnostikovaných vůči čípku. Některé varianty eroze mohou být definovány jako norma, zatímco jiní představují patologii. V souladu s tím je léčebná taktika erozního druhu významně odlišná.

Gynekologové klasifikují následující typy eroze.

Kongenitální

Jedná se o ektopie, která se jeví jako intrauterin. Vzhled závady je způsoben skutečností, že dívky před začátkem sexuálního vývoje má vaginální část děložního čípku kape válcových buněk. V průběhu času je zvýšení plochého epitelu a skvrny zmizí. Někteří představitelé však tento proces nastává pozdě v důsledku hormonálních poruch. Proto může být vrozená erozita diagnostikována v dospělosti. Vrozená eroze je zřídka doprovázena krvácením, zánětem a dalšími příznaky. Taková skvrna zmizí nezávisle jako zrání epitelu obilovin. Krvácení jsou možné pouze s vážnými poruchami hormonu.

Skutečný

To je jediný druh, který znamená vřed. Povrch rány dochází, když je povrch epitelu poškozen. Navzdory poruchy integrity tkáně není krvácení. Vzhled menších výbojů s příměsí krve při kontrole. Pravá eroze má krátkou dobu progrese, která je rovna dva týdny. Pak je zde využití epiteliální tkáně.

PseudooroSia

Tato vada znamená nesprávné uzdravení skutečné eroze. Výsledkem je, že pylon povrchu rány je obnoven v důsledku válcových buněk. Funkce pseudo-erozi nebo tzv. Získané ektopie je přítomnost zánětlivého procesu. Při pseudo-erozi jsou kontaktní výboje s krví šplouchá. Intenzivní krvácení se může objevit s doprovodným miomem nebo endometriózou.

Je možné určit typ eroze během prodloužené koloskopie a podle výsledků cytologie nebo biopsie.

Příčiny krvácení

Eroze děložního čípku má několik důvodů pro jeho výskyt jiného charakteru. Vědci však zdůrazňují, že mechanismus tvorby defektu na slizniční membráně děložního čípku není plně studován.

Mezi hlavní důvody vzhledu erozi různých druhů lze zaznamenat: t

  • hrozící imunita;
  • hormonální poruchy;
  • sexuální život před koncem dozrávání krčního epitelu;
  • infekce;
  • zánětlivé procesy;
  • Zranění a porušení integrity děložního čípku;
  • dědičnost;
  • intrauterinní poruchy.

V případě cervikální eroze se symptomy nevznikají, pokud není komplikován jinými gynekologickými patologiemi. To je způsobeno mechanismem vývoje ektopie a absence nervových zakončení v samotném čípku.

Erozivní vada může být doprovázena specifickým vypuštěním. To znamená, že fungování žláz válcových buněk vede ke zvýšení slizničního výboje. Žena tak poznamenává, že sliznice jsou pozorovány nejen během období ovulace. Také po sexuálním styku nebo kontrolách gynekologa se mohou objevit kontaktní výboje s příměsí krve. Tyto výboje mají mírné množství a nesouvisí s krvácením.

Asi 80% případů onemocnění je však komplikováno infekcemi a jinými gynekologickými onemocněními. To znamená, že vznikají patologické výboje, které mohou mít odlišnou konzistenci a nepříjemný zápach.

Vzhledem k tomu, že jedna z nejčastěji se vyskytujících benigní patologie je Mioma, některé ženy si všimněte acyklického krvácení. V tomto případě je krvácení v eroze spojena s růstem misa a hormonální nerovnováhy.

Krvácení v eroze děložního čípkuEroze může být doprovázena adenomyózou, která je charakterizována zanedbatelným v síle intermenstruačního krvácení. Měsíční s takovými onemocněním průchodu s hojným krvácením.

Gynekologové si všimli, že pro skutečnou erozi a získaná ektopie se vyznačují drobnými alokacemi, které mohou obsahovat krev. V případě hojného krvácení se však obraťte na specialistu a předejte zkoušku.

Ve skutečnosti může být vypouštění krve označeno v různých patologiích. Krvácení se objevují s maligními procesy. Aby se rozlišoval eroze děložního čípku od nebezpečnějších onemocnění, když se objeví krvácení a výběry krve, gynekologové důrazně doporučují kontaktovat lékařskou instituci a průzkum.

Za účelem odstranění precancerózního a maligního procesu během vypouštění krve a krvácení je nutné provést ultrazvuk, koloskopážie a cytologické vyšetření.