Intrauterinní spirály

Intrauterinní spirály

Intrauterinní spirály. Schopnost používat po dobu 5-10 let. Na SPIRAL Navy, ceny se pohybují od 200 rublů na několik tisíc. Základní modely sestávající z neutrálních materiálů jsou levnější. Hormonální a ne drogové modely s kovem (stříbro, měď, zlato) jsou dražší kvůli lepšímu účinku a další vlastnosti zařízení.

Intrauterinní spirály

Těhotenství a narození dítěte - nejšťastnější událost v životě každého manželského páru, ale mělo by být včasné a plánované. Proto by měl být nejen muž zapojen do ochrany nežádoucích těhotenství, ale také ženu. Jedním z nejčastějších prostředků antikoncepce pro ženy jsou intrauterinní spirály.
Popularita intrauuterinních spirál je způsobena jejich vysokou účinností, která dosahuje nejméně 98%, bezpečnosti a snadnosti použití. Odpovězte na otázku podrobně Jaký druh intrauterinních antikoncepce a komu se doporučují, může jen lékař, který zvolí pohodlný a nejefektivnější typ spirály.

Intrauterinní spirála má nejčastěji t-podobný vzhled a je vyroben z plastu nebo kovu. Vzhledem k této formě je činidlo vhodně umístěno v děložní dutině. V některých případech v závislosti na anatomických vlastnostech ve struktuře dělohy může být použita spirála kruhovitého nebo polosucha.
Moderní farmakologický trh nabízí široký výběr plastových nebo kovových plastových spirálů. Přednost kovu je dána zlatem, stříbře nebo mědi, což zvyšuje antikoncepční účinek prostředků a také chrání děložní dutinu z infekce. Rozlišují se hormonální a non-piriginální spirály.

Princip fungování intrauterinního antikoncepce

Základním principem provozu intrauterinních spirálů je, že když se podává, neutrální médium v ​​děložní dutině se mění na slabost, to znamená, že podmínky jsou vytvořeny, nepříznivé pro mobilitu spermií a úspěšné hnojení.

Intrauterinní spirály

Celkem 5 základních principů intrauterinního antikoncepce:

jeden. Absivence - ihned po instalaci, spirála zvyšuje tón dělohy, což znemožňuje implantát hnojené vejce.
2. Enzym - Nástroj přispívá k vývoji poruch enzymů, stejně jako zničení spermií v dutině vejce.
3. Aseptický - zavedení spirály je doprovázeno zvýšenou migrací leukocytů, která vnímá antikoncepci jako cizí tělo.
čtyři. Spirála efektivně Blokuje proces ovulace, Co je obtížné hnojit.
Pět. Intramatický antikoncepce Varování penetrace spermatu do dělohy a cervikálního kanálu.

Aby bylo možné odpovědět na otázku, kterou se doporučují intrauterinní spirály, je nutné se seznámit s hlavními indikacemi pro použití výrobku.
• Dočasná nebo trvalá ochrana proti nechtěnému těhotenství-
• Ideální pro porodní ženy-
• Optimální typ antikoncepce pro ženy s trvalým sexuálním partnerem, resp. Minimálním rizikem infekce s pohlavním onemocněním-
• Neefektivnost jiných metod antikoncepce-
• kojení období-
• Ochrana proti těhotenství po porodu nebo potratu.
Hormonální intrauterinní spirály se doporučuje pro použití v přítomnosti některých gynekologických onemocnění - endometrióza, děložní misa, hojné krvácení dělohy.

Kontraindikace pro jmenování

Před instalací intramatické antikoncepce je nutné podstoupit průzkum u gynekologa, protože v některých případech není kategoricky doporučeno.

Základní kontraindikace pro intrauterinní spirály:
• těhotenství-
• Akutní zánětlivé procesy v malé pánvi-
• dysfansum-
• extopyon a další anomálie ve struktuře orgánu-
• patologie endokrinního systému - diabetes, onemocnění štítné žlázy-
• Onkologické onemocnění v genitáliích.

Průzkumy před instalací spirály

Mnoho žen se obrací k gynekologovi s otázkou, na který je nutný průzkum před zavedením intrauterinních spirálů. Pro tento účel absolvuje pacienta kompletní lékařské vyšetření, v jejichž procesu je detekován konjugací.
Také před instalací šroubovice musí být žena zkoumána v gynekologu, je nutná bakterioskopická studie vaginálního výboje, odebrání se stěr z cervikálního kanálu matečného louhu. Ultrazvuk malého pánve může být prováděno navíc, což umožňuje identifikovat gynekologické onemocnění v nejranějších fázích.

Oblíbené typy intrauterinních antikoncepce

Intrauterinní spirály - jaký druh bezpečnější a spolehlivější? Je důležité si uvědomit, že všechny antikoncepce jsou vybrány výhradně gynekologa individuálně v závislosti na vlastnostech ženského organismu.

Mezi nejběžnější spirály lze rozlišit následující:
jeden. Juno.
2. Multiotad.
3. Mirena.
čtyři. Goldlily-exkluzivní.
Pět. Nova-t.
Každý z typů antikoncepce má své vlastní vlastnosti a výhody, a proto mohou být vybrány pouze lékařem.

Intrauterinní spirály

Výhody a nevýhody intrauterinních spirálů

Před rozhodnutím o použití intrauterinního antikoncepce se musíte naučit, jak se rozlišují výhody a nevýhody intrauterinních spirál.

Hlavní výhody:
• Tall antikoncepce Účinek-
• Schopnost používat v celém 5-10 let-
• pohodlnější a snadno použitelný než perorální antikoncepce-
• nevyžaduje konstantní ovládání nebo korekci-
• neovlivňuje sexuální citlivost-
• Hormonální spirály se používají k léčbě mnoha gynekologických onemocnění-
• povoleno během těhotenství a laktace.
Důležitou výhodou intrauterinské spirály je, že schopnost ženy pro dětem je obnovena ihned po jeho těžbě.
Jaké komplikace jsou možné při použití spirál a co nedostatky? V některých případech může antikoncepční činidlo způsobit hojnější a bolestivou menstruaci, vzhled oscilací krvácení mezi měsíční. Také spirála se několikrát zvyšuje pravděpodobnost ektopického těhotenství.