Spirála z těhotenství

Jedním z efektivních metod antikoncepce je intrauterinní spirála. Po instalaci pravděpodobnost pojetí nepřesahuje 1%. Většina druhů spirál má tvar ve tvaru písmene T, ale výrobci produkují intrauterinní antikoncepce a jiné druhy.

Výhody a nevýhody intrauterinních spirálů

Instalace intramatických antikoncepčních gynekologů doporučují ženám, kteří mají pravidelné období a žádné problémy z reprodukčního zdraví. Před uvedením antikoncepční spirály je nutné řešit všechny výhody a nevýhody stanovené metody antikoncepce.

Výhody jeho použití zahrnují následující:

  • vysoká účinnost (až 99% ochrany těhotenství);
  • obnovení plodnosti ihned po odstranění spirály;
  • Dlouhodobé ochrany (příslušenství jsou instalovány po dobu až 3-5 let);
  • Schopnost používat během laktace.

Metoda je vhodná pro ženy, které nemohou používat jiné způsoby, jak chránit. Po instalaci námořnictva není třeba změnit životní styl, necítíte se.

Sledováním použití intrauterinního antikoncepce patří:

  • Vzhled nepohodlí ve spodní části břicha, vypouštění krve po dobu několika dní po instalaci intrauterinního zařízení;
  • Potřeba odmítnout navštívit bazén, snížit cvičení do jednoho měsíce po postupu;
  • Nedostatek ochrany proti infekcím, které jsou přenášeny během sexuálních kontaktů (s neohlokovanými partnery navíc potřebují použít kondom).

Existuje také riziko náhodné ztráty gynekologické spirály. Při použití specifikovaného způsobu antikoncepce není možné vyloučit pravděpodobnost ektopického těhotenství.

Proč dát spirála pro ženy

Aby se zabránilo ofenzívu nežádoucího těhotenství, můžete použít vaginální spirála. Toto zařízení z mědi a plastu provádí takové funkce:

  • zabraňuje propagaci spermií do děložní dutiny v důsledku změny složení hlenu děložního čípku;
  • snižuje délku života vaječných buněk;
  • nedává hnojené vejce, aby se připojilo ke stěnám dělohy.

Navy je považován za spolehlivé prostředky antikoncepce. Ale je instalován převážně porodí ženám, které nejsou v rizikové skupině na STD. Pokud nejsou splněny stanovené podmínky, doporučuje se použít jiné metody antikoncepce.

Jak vypadá spirála proti těhotenství

Forma a tvar intrauterinního antikoncepce musí být vybrány společně s gynekologem. Tato zařízení se liší nejen externě, ale také velikostí, princip akce, materiály, z nichž jsou vyrobeny.

Nejčastějším námořnictvem ve tvaru t. Spirály vyrobené ve formě písmene "t" mohou být vyrobeny z různých kovů, obsahují hormony. Některé z nich kromě antikoncepce mají také léčivý efekt.

Komentář! Popularita t-tvarované intrauterinní spirály zasloužené díky pohodlí, snadnému administraci a těžbě.

Navy z plastu, ve kterém je přidán síran barnatý. Díky této látce pomocí X-ray můžete vidět umístění intrauterinního antikoncepce. Základem zařízení (noha dopisu "T") je navinuta s měděným nebo stříbrným drátem (často používají referenční kovy).

Spirála z těhotenství

Ale pokud si přejete, můžete najít modely ve tvaru kruhu nebo F. Dříve použité úpravy hadovitého tvaru, ale nyní nejsou používány v důsledku nízké účinnosti.

Jak funguje intrauterinní spirála

Princip provozu intrauterinní spirály závisí na vybraném typu.

Hormonální námořnictvo obsahují hormon progestin. Pod jeho činností, endometrium neroste, krční hlen je zesílen. Nedává spermie, aby se dostal do děložní dutiny. Pokud se spermie podařilo proniknout a hnojit vejce, pak nemůže připojit na ředění sliznice.

Některé ženy po instalaci hormonálních námořnictva zmizí ovulace.

Doktor může nabídnout ženu na vlastní vybrat mezi hormonální a non-koronální spirály. Při non-koronálních intrauterinních antikoncepce se přidají měď, zlato, stříbrné desky nebo vodič. Negativně působí na spermie.

Kovové výrobky podporují aseptický zánět děložní dutiny. Není nebezpečné pro zdraví žen, ale díky své aktivaci je proces ovulace a hnojení přerušen. Kovy přispívají ke změně složení hlenu umístěného v cervikálním kanálu. Díky tomuto spermóni, stává se těžší proniknout do dělohy.

Kolik chrání spirála proti těhotenství

Při použití intrauterinních antikoncepce nepřekročí pravděpodobnost výskytu těhotenství 1%. Ale pokud je námořnictvo posunuta, pak se jeho antikoncepce zhorší. V takové situaci se lékař doporučil extrahovat a navázat další.

Při použití hormonální intrauterinní antikoncepce je nutné monitorovat limit. Jsou instalovány po dobu 3-5 let. Po absolvování stanovené doby se kontraktivační účinek zhorší.

Jak spirála ovlivňuje tělo ženy

Lékaři mnoha pacientům informují jako prostředek antikoncepce používat spirála. Doporučuje se ženám, které nemohou užívat tablety obsahující estrogen nebo používají kondomy kvůli alergiím na latexu.

Všechny mýty týkající se vlivu intrauterinních systémů na hmotnosti nenalezli potvrzení. Použití této metody prevence nezvyšuje riziko vzniku onkologických onemocnění reprodukčních orgánů. Na rozdíl od hormonálních tablet, intrauterinní antikoncepce nemají vliv na krevní tlak a metabolismus.

Non-imunitní spirála

Pacienti, kteří se rozhodli instalovat intrauterinní spirála s mědí, stříbrným vinutí nebo drátem z kovové slitiny, by se měli naučit, jak se jejich život může změnit. Některé ženy nemají po instalaci žádné problémy. Ale řada pacientů si stěžuje na zvýšení délky menstruace, vzhled hojného výboje.

Pozornost! Existuje šance na vzhled acyklického krvácení. S jejich výskytem je žádoucí konzultovat s gynekologem a vyzvednout další metodu antikoncepce.

Kovy mají destruktivní účinek na patogenní mikroorganismy, proto je minimalizováno riziko vývoje hnisavých zánětlivých onemocnění.

Hormonální královská spirála

Z hormonálních námořnictva po celou dobu užívání je progestin postupně vydán. Podle jeho vlivu je pravděpodobnost vývoje zánětlivých onemocnění reprodukčních orgánů snížena, bolestivé pocity se sníží během menstruace.

Spirála z těhotenství

Při použití hormonálních intrauterinních systémů Premenstruační syndrom prakticky zmizí. Mají léčivý účinek na pacienty s endometriální hyperplazií, endometriózou, počáteční fází adenomie.

Typy kopí

Všechny intrauterinní antikoncepce se liší ve vzhledu, formě a principu vlivu na tělo. Většina spirál pro ženy vytváří ve formě modelů ve tvaru písmene T. Ale pokud si přejete, můžete najít příslušenství ve formě prstence, poloviny kroužků, oválu.

Žena si může vybrat, která z spirálů instaluje:

  • 1 generace námořnictva se liší ve velké velikosti, jsou neutrální, antikoncepční účinek je dosaženo v důsledku dráždivých účinků na endometrium, takové druhy nedávají oplodněné vejce na výjimku v děložní dutině;
  • Druhá generace námořnictva obsahuje ve složení kovů, které mají toxický účinek na spermie, urychlete vlnovité pohyby děložních trubek, účinnost těchto zařízení je mnohem vyšší ve srovnání s generací GMC 1;
  • Třetí generace námořnictva je vybavena speciální drážkou s hormonem, který se uvolňuje, dávkuje po celou dobu používání, podle jeho působení pravděpodobnost koncepce nepřesáhne 0,1%.

Interpretační zařízení ochrany se liší nejen na princip jednání, ale také forma.

Intrauterin ve tvaru t ve tvaru t

Antikoncepce vyrobené ve formě písmene "T" mohou být hormonální a nemorticové. Liší se jednoduchost k použití a vysoké míře spolehlivosti.

Non-jednotné druhy jsou vyrobeny z plastu, jejich základna je navíjení kovovým drátem. V modelech hormonálních t ve tvaru písmene t je postavena kapsle s progesteronem. Na základě spirál jsou nitě, které jdou do vaginy. Jsou nezbytné zajistit, aby gynekolog může snadno odstranit antikoncepci z dělohy.

Pozornost! Mnoho modelů ve tvaru T je vybaveno flexibilními horizontálními větvemi. To snižuje riziko tkáňové traumatizace při instalaci na minimum.

Kroužek nebo poloviční kroužky

Na radu gynekologa, můžete nainstalovat spirála vyrobenou ve formě prstence nebo konvásání. Můžete najít zařízení ve tvaru vyzvánění zvaného Junon Bio-T. Tato malá spirála může být instalována i. Je vyroben ve formě kruhu, z nichž je tyč s kovovým vinutí.

Další typy spirálů proti těhotenství vyrobenému ve formě kroužku nebo spoření se doporučují používat ženy, které mají historii několika přírodních rodů nebo potratů. Zařízení taková forma je těžké vstoupit do cervikálního kanálu, způsobuje mnoho nepříjemností, bolesti. Návykové s těmito druhy trvá mnoho času. Ale pravděpodobnost výskytu těhotenství při jejich použití je minimální.

Semi-hlad

Sem-samostatné spirály z těhotenství vypadají jako podkovy nebo deštník, jsou také nazývány f-ve tvaru. Na bočních větvích obsahují tyto námořnictvo malé špičky, díky které je zařízení bezpečně upevněno v děložní dutině. Pravděpodobnost vypadnutí z polosuché spirály je minimální.

Když je antikoncepce zavedena, lékař stiskla ramena, takže snadno prochází cervikálním kanálem. V děloze námořnictva se rozprostírá. Žádný nepohodlí při nošení nenastane.

Spirála z těhotenství

Jaký je intrauterine spirála lepší

Musíte si vybrat nejlepší intrauterine spirála spolu s gynekologem. Lékař by měl zkoumat pacienta, poslat jej do ultrazvuku, tahy. Podle výsledků průzkumu se odhaduje možnost použití takového způsobu antikoncepce. Navy je vybráno v závislosti na stavu zdraví.

Mnoho gynekologů doporučuje ženy věnovat pozornost hormonálním druhům. Výsledek je dosažen v důsledku kombinace účinnosti intrauterinních a hormonálních preventivních zařízení. Na základě hormonální spirály, zásobníku potažená polymethylsiloxanovou membránou. Pod jeho činností je regulována emisní frekvence progesteronu. Tento druh kromě kontraceptivního účinku má terapeutické účinky.

Ale v přítomnosti kontraindikací k použití takových hormonálních léků může lékař poradit, že zjišťuje ženskou spirála z těhotenství s kovovým vinutí. Výhodou specifikovaných druhů zahrnuje vysokou účinnost v kombinaci s dostupnou cenou.

Kontraindikace na intrauterinní spirály

Některé ženy používají intrauterinní antikoncepci zakázané. Následující státy jsou dodávány do seznamu kontraindikací:

  • Cervikální rakovina, těla dělohy, mléčných žláz;
  • Intermenstruační krvácení;
  • přítomnost stdů;
  • Patologie děložního čípku;
  • těhotenství (včetně odhadovaného);
  • malformace dělohy;
  • Easson a Cervikální nedostatečnost;
  • Stenóza krčního kanálu;
  • Fibromyom deformace děložní dutiny.

Pokud pacient měl onkologické onemocnění reprodukčních orgánů nebo mléčných žláz v historii, pak lékaři nedoporučují používat specifikovanou metodu antikoncepce.

Varování! Je individuálně považováno za otázku instalace intrauterinního antikoncepce ženám, které mají srdeční onemocnění, játra.

Přítomnost ektopických těhotenství v historii, problémy s srážením krve, diabetes, porušování pravidelnosti menstruačního cyklu jsou také kontraindikace.

Je možné dát spirála v eroze

Jednou z kontinencí k instalaci je patologie děložního čípku. Při detekci eroze, lékaři doporučují nejprve, aby ji vyléčili, a pak se zapojit do instalace námořnictva.

Ignorování zadaného požadavku může způsobit zhoršení. Při instalaci šroubovice zvyšuje pravděpodobnost uvnitř dělohy patogenních mikroorganismů. Existuje riziko zvýšení eroze po instalaci helixu, může zasáhnout nejen povrchní a hluboké vrstvy.

Změněné buňky válcového epitelu mohou být zahájeny znovu znovuzrozené do maligního.

Když můžete dát spirála

Intrauterine antikoncepce Fondy doporučují navázat porod pro ženy. Je však třeba použít specifikovanou metodu antikoncepce s dívkami, které nemají žádné děti.

Jaký den cyklu dal spirála

Chcete-li vložit spirála z těhotenství, musíte počkat na začátek nového cyklu. Optimální doba pro instalaci této antikoncepce se považuje za 3-5 dnů menstruačního cyklu. Ve stanovené lhůtě je čípek stále ajar a menstruační alokace jsou minimální.

Jak dát spirála pro ženy

Proces zavádění intrauterinní spirály trvá od 10 do 20 minut. Připomíná běžné gynekologické vyšetření a je prováděno ambulantní. Před instalací je žádoucí projít gynekologickou vyšetření, provést ultrazvukové a průchodové testy.

Spirála z těhotenství

Příprava na instalaci

Před zahájením postupu pro zavedení gynekologů doporučují ženy, aby se zdrželo několik dní od sexuálních kontaktů. Je nežádoucí používat interaginální léky (tablety, krémy, svíčky), táhnout.

Jak vložit spirála v děloze

Poté, co se žena nachází na gynekologické křeslo, lékař provádí inspekci s cílem identifikovat patologie krku, určujícím vlastnostem struktury reprodukčních orgánů.

Před postupem se gynekolog zpracovává genitální orgány dezinfekčním roztokem. Snížení bolesti může být snížena zavedením anestetiky na krk. Chcete-li nainstalovat intrauterinní antikoncepci, lékař zaznamenává krk se speciálním nástrojem a zavádí sterilní sondu k cervikálnímu kanálu. Takový postup vám umožní ujistit se průchodnost kanálu.

Po odstranění sondy lékař zavádí spirála v děloze pomocí plastového aplikátoru. Závit se dívá z krku saje tak, že neinterferují s vaginou, ale lékař by je mohl použít k extrahování spirály.

Je to bolestivé dát spirálii

Většina žen si všimne, že zavedení spirály je prakticky bezbolestné. Někteří se cítí jen menší bolest v dolní části břicha, jako během menstruace. Ale asi třetina pacientů hodnotí postup jako nepříjemný a bolestivý. Takové pocity vznikají především u žen s nízkou prahovou hodnotou bolesti.

Pokud je spirála vložena do intrauterinu

Životnost intrauterinních antikoncepce přímo souvisí s mechanismem jejich činnosti. První generační zařízení se doporučuje každých 5 let.

Důležité! Pokud neodstraňujete spirála včas, pak to dokáže ve stěnách dělohy. V této situaci bude možné chirurgicky možné.

Prostředky s mědí a jinými kovy jsou instalovány po dobu 5-10 let, v závislosti na doporučeních výrobce. Určete životnost hormonálních spirál podle názvu a označení. Pokud balíček indikuje LNG 20 μg 24 hodin., Pak to stačí po dobu 5 let. Fondy, na kterých je LNG napsáno 12 μg 24 hodin., lze použít pouze po dobu 3 let.

Vedlejší účinky intrauterinních spirálů

Při instalaci námořnictva by měly být ženy připraveny na vývoj vedlejších účinků. Nejčastěji se ženy čelí takovým komplikacím:

  • Změny v menstruačním cyklu se zvyšuje doba trvání a množství menstruace, oni se stávají bolestivými;
  • Intermenstruační krvácení;
  • otok prsu, akné.

Zadané vedlejší účinky se zobrazují v prvních 3-6 měsících po instalaci. Časem, oni procházejí sami. Změny v hrudníku je vzhled akné charakteristické pro hormonální fondy, zmizí poté, co je tělo závislý na instalovaném intrauterinním systému. To vyžaduje asi 3 měsíce.

Mezi zřídka setkávané komplikace se nazývá následující:

  • Spirálová ztráta;
  • Perforace stěny dělohy v důsledku nesprávné instalace;
  • mimoděložní těhotenství.

Lékaři doporučují pravidelně kontrolovat dostupnost navy vláken, které by se mělo podívat z krku. Při změně délky je nutné se okamžitě zdát gynekologa.

Spirála z těhotenství

Mohu být opraven z intrauterine spirály

Na hmotnost pacienta a jeho metabolismu, instalace námořnictva neovlivňuje. Dokonce i při použití hormonálních intrauterinních produktů nelze opravit.

Po instalaci spirály vytáhne dno břicha

Ženy se někdy stěžují na tahání bolesti v dolní části břicha, které se objevují během instalace antikoncepce. To je způsobeno mechanickou expanzí cervikálního kanálu a zavedení cizího těla v dutině. Někteří lékaři doporučují pacienty po dobu 30-60 minut, aby zůstali v nemocnici po postupu.

Často u žen v paralelních bolestí hlavy, závratě. Jejich vzhled může být způsoben stresem, zkušenostmi.

Pozornost! Rozvíjející se nepohodlí prochází během několika dnů po instalaci intrauterinního systému. Chcete-li usnadnit stav, můžete použít léky proti bolesti a protizánětlivé fondy.

Kolik stojí za to spirála

Před instalací některého z typů intrauterinních spirálů je vhodné najít ceny. Náklady na zavedení antikoncepce v dutině dělohy závisí na cenové politice zvolené lékařské instituce. V soukromých klinikách se cena může lišit od roku 2000 do 250000 rublů.

Ve státních dámských konzultacích pro pojištěné pacienty je jejich instalace zahrnuta do seznamu bezplatných služeb. Bude to nutné pouze koupit námořnictvo. Cena intrauterinních systémů se liší od 650 do 11500 rublů.

Restinace žen o vnitřních spirálách

Olga Vitovskaya, 29 let, Chelyabinsk
Spirála s měděným drátem instalovanou před 2 lety po narození dítěte. Postup prošel bezbolestně, žádné problémy vznikly. Ale před instalací, četl jsem několik desítek recenzí o spirálách proti těhotenství a rozhodl se riziko.
Ruslana Makhovova, 42 let, Kirov
Posledních 12 let jsou chráněny svým manželem pomocí spirálů. Změním je 1 čas za 5 let. Po instalaci prvního z nich byl nepohodlí, měsíční se stal bolestivým, ale v průběhu času se konaly všechny nepříjemné pocity. Při instalaci 2 a 3 námořnictva nebyly žádné problémy.
Polina Bondarenko, 31 let, Tver
Po narození se 2 děti rozhodlo dát intrauterinní spirálii. Gynekolog doporučil koupit hormonální "miren". Líbilo se mi efekt, měsíční ocel se stala vzácnou, konec za 3 dny, během kritických dnů necítím.

Recenze a poradenství lékařů o intrauterinních spirálách

Jerky Svetlana Nikolaevna, gynekolog
Ženy, které přemýšlejí o instalaci spirál, doporučujeme volbou mezi námořnictvem s vinutí mědi a hormonální. Každý z uvedených druhů má své nevýhody. Nainstalujte některou ze spirálů pro 3-4 dní cyklus. Podle pozorování, během této doby, bolesti jsou minimální.
Kushnirenko Lydia Stanislavovna, porodnický gynekolog
Jeden z nejvýhodnějších typů antikoncepce po porodu je spirála. Pokud byly ženy před dodáním dlouhodobé období, pak je lepší dát "Miren" nebo jiný hormonální model. S obyčejnou ne-lidskou menstruací, která skončila ženou na 3-4 dny, doporučuji dát námořnictvo s kovovým vinutí.

Závěr

Pro mnoho žen, intrauterinní šroubovice - nejlepší prostředky ochrany. Při použití, pravděpodobnost výskytu těhotenství nepřesahuje 0,1-0,3%. Ale je lepší dát to pro ty ženy, které mají stálý sexuální partner. Spirály chrání před výskytem těhotenství, zabraňují zánětlivým onemocněním. Při kontaktu s neověřenými partnery, riziko infekce StIS u žen, které jsou používány k ochraně námořnictva stoupá.