Měsíčně během použití antikoncepce

Porušení menstruačního plánu přímo závisí na recepci hormonů. A dávková forma antikoncepce nezáleží na tom. Ty mohou být perorální antikoncepce (OK), hormonální kroužky, omítky, implantáty nebo injekce. Ve všech případech se používají syntetické analogy progesteronu a estrogenu, které ovlivňují ženský organismus.

Perorální antikoncepce a jejich účinek na menstruaci

Recepce OK nevyhnutelně ovlivňuje ženám menstruačního cyklu (MC). Od začátku použití jsou měsíční monitory řízeny syntetickými hormony obsaženými v přípravě na ochranu proti nechtěnému těhotenství, a to dále způsobuje určitou nerovnováhu ve fyziologických činnostech genitálních orgánů. Existují acyklické masy před menstruací, po něm a uprostřed cyklu.

Přečtěte si v našem článku odkazem, Proč může výboj krve po menstruaci.

Adaptační období

Asi 80% žen čelí posunutí MC v důsledku zahájení recepce. Perestrojika hormonální pozadí znamená změny v délce trvání a síle krvácení. Často poznamenal Intermenstruační krvácení při registraci.

V prvních dvou nebo třech měsících přijímání OK může být vzácná nebo menstruace nemusí být chybí. To lze považovat za normou, protože tělo potřebuje čas restrukturalizovat. Je-li měsíční nepravidelný, příliš hojný nebo vzácný po adaptačním období, důvodem je to s největší pravděpodobností neúspěšný výběr antikoncepčních tablet. V tomto případě je nutné požádat o poradenství gynekologem, který vám pomůže zvolit vhodné antikoncepční pilulky.

Když první měsíčník po zahájení traceptive

S 21/7 schématu, měsíční začíná během sedmidenní přestávky, zpravidla 2-3 dny po posledním pití tabletu. S 28denní příjmem tablet začne krvácení během recepčního období tablet - placebo, t.E. Tablety, které neobsahují hormony.

Pokud byl MC nepravidelný před přijetím OK, pak v prvních měsících po zahájení příjmu zůstane. V tomto případě je nutné odkazovat na gynekologa tak, že zvedne lék, který vyvažuje nedostatečnou nebo nadměrnou produkci konkrétního hormonu, přičemž zabraňuje nežádoucímu těhotenství.

Měsíčně při uplatňování nouzových a denních perorálních antikoncepce

Syntetické hormony obsažené v OK, mají významný dopad na tělo ženy. Je známo, že čím vyšší je úroveň obsahu hormonu v léčivu, tím je škodlivější je pro tělo. Nouzové antikoncepce patří do vysoce obydlených hormonálních léků, proto často vedou k porušení MC, což je zvýšení tělesné hmotnosti, snížení sexuální aktivity a dalších negativních důsledků.

Dokonce i jediná aplikace přibližné antikoncepce může narušit menstruační cyklus. Měsíční může začít před nebo později po obdržení těchto prostředků. Oscilace menstruačního cyklu nevyžadují žádnou léčbu. Měsíčně může jít dříve po dobu 1-2 týdnů nebo zůstat po dobu 7 dnů. Taky Měsíční může být vzácný nebo hojné, dlouhé nebo krátké, což je považováno za normální. Pokud však menstruace trvá více než 3 týdny, musíte okamžitě konzultovat lékaře.

Není třeba zneužít nouzovou antikoncepci, preference stojí za to platit denní antikoncepci, což je méně nebezpečné pro vaše zdraví, vzhledem k nízkému obsahu syntetického hormonu. Kromě toho jsou OK denní aplikace schopny vytvořit pravidelnost MC v nepříjemných dívkách, které trpí neúspěchy v cyklu.

Výběr s pravidelným používáním perorálních hormonálních antikoncepce

Podle povahy výběru nebo jejich nepřítomnosti je možné provést důvod změny menstruačního cyklu:

Důvodem výpadku plynu může být adaptační lhůta na začátku použití OK. Trvá od 2 do 3 měsíců. To je způsobeno tím, že vaječníky přidělují méně estrogen. Pokud výběr nezastaví, znamená to, že lék má nedostatečnou úroveň estrogenu.

  • Vzácný / obráběcí výběru s dlouhodobým příjmem tablet (během menstruace)

Pokud použijete OK po dlouhou dobu (několik let), nevyhnutelně znamená změnu struktury endometria, která zabraňuje implantaci ovocného vejce. Výsledkem je, že množství biologické látky přidělené během výskytu menstruace se sníží. Nebojte se, je to naprosto normální a nenese negativní důsledky.

  • Hojný krvácení při přijímání tablet (ne v časovém limitu)

Pokud během použití OK začala menstruace a byly hojné (menstruační průlom), může znamenat, že dávka hormonů v léčivu není hormonálně vyvážená. Je nutné přemýšlet o nahrazení léku.

  • Měsíční

Pokud menstruace nejde dlouho, může znamenat, že hormonální funkce vaječníků je příliš depresivní. Stává se, že menstruace nedochází do 3 měsíců po zahájení přijímání OK. To je považováno za normální a odkazuje na adaptační období. Pokud však menstruace chybí půl roku nebo více, je to rušivé znamení. Je třeba podrobit úplnému zkoumání, neboť porušování reprodukčního systému je zřejmé. Možná budete muset jít do rampantního způsobu antikoncepce. Také měsíčně bude chybět, pokud se žena dramaticky přestane užívat tablety kontroly narození.

Menstruace při užívání OK dříve nebo později by se mělo stát pravidelným, ale průchod jedné tablety nebo současného příjmu dvou tablet může vyvolat pozdní vzhled menstruace nebo jeho úplnou nepřítomnost.

Antikoncepční injekce a jejich účinek na menstruaci

Stejně jako v případě OK jsou antikoncepční injekce ve složení hormonů, které přispívají k porušení MC. Podle studií v jedné třetině žen je menstruace nepřítomná pro 3 cykly po zavedení první injekce, a další třetí se objeví Krevní výtok, Více než 11 dní každý měsíc. Dva roky používání injekčních injekcí, nepravidelných výbojů jsou méně časté nebo se zastavené vůbec.

Antikoncepční implantáty a měsíčně

Někdy při použití implantátu se objeví vedlejší účinky, vyjádřené krevním výtokem. Postupem času se povaha těchto vypouštění může změnit. Každá pátá žena byla měsíčně přestala. Pokud jsou uvedené funkce systémové a pozorováno krvácení, je zapotřebí lékařské poradenství.

Hormonální prsten: výběr při použití

Vaginální prsten, stejně jako některý z takových antikoncepce založených na hormonech, provokuje narušení menstruačního cyklu. Nejčastěji se objevují vzácné nebo hojné alokace během menstruace.

  • Vybíjení scootů

Použití vaginálního kruhu znamená zvýšení srážení krve v důsledku hormonu. Také nedávají zahuštěný endometriální, potlačování funkce vaječníků. V důsledku toho neumožňuje alokace být hojný.

  • Hojný výtok

Na začátku použití (pro 3 cykly) se mohou objevit hojné alokace. To je považováno za normální, jako v případě perorálních antikoncepce, během období adaptace. Pokud je výběr příliš intenzivní, odkazujte na genetologa pro radu, aniž by čekal na jejich konec.

Hormonální omítka a měsíčně

Použití hormonální omítky být připraven na výskyt hojné hnědé (krvavé) těsnění. Tyto vypouštění jsou pozorovány během prvních 4 cyklů od začátku použití produktu. To je považováno za normou, ale s jakýmikoli odchylkami musí kontaktovat specialisty.

Ostatní (non-koronální) antikoncepční metody

Non-koronální metody antikoncepce jsou také schopny ovlivnit MC. Tak Intrauterine spirála může někdy způsobit pobuřující nepravidelný charakter. Zpravidla v prvních měsících po instalaci spirály se výběr žen hojný a někdy bolestivý. Je třeba poznamenat, že pokud příznaky nezmizí po 3-4 cyklech, je nutné vyměnit model šroubovice nebo uchyluje k jinému způsobu antikoncepce.

Použití přípravků obsahujících spermicidy nebo bariéra antikoncepce nemá vliv na MC.

173