Hormonální antikoncepce a měsíčně

Velmi mnoho dívek znepokojuje otázku, jak ústní (hormonální) antikoncepce ovlivňují menstruační cyklus a na množství menstruace. Mluvte o tom více.

DŮLEŽITÉ! Před zahájením recepce antikoncepce musíte navštívit lékaře. Sebe-jmenování drog může poškodit ženský reprodukční systém!

Orální hormonální antikoncepce menstruace

Perorální antikoncepce a měsíčně

V tomto období se rozlišuje látka folikulity, která je zodpovědná za aktivní aktivitu jednoho z vaječníků (na povrchu orgánu se objeví malá dutina s vařičkou.

Ve středu cyklu je estrogenový hormon nahrazen luteinizujícím hormonem, který poskytuje výstup z vajec folikulu. To je ovulace. A je to během tohoto období tak snadné otěhotnět.

Princip operace OK

  • Zvýšit hladiny estrogenů. V tomto ohledu přestane být vyrobena follicloolingová látka. Útok ovulace nedochází. Riziko otěhotnění.
  • Ovlivnit kvalitu slizukce cervikálu. Během cyklu se povaha změn vaginálního vybití. Před ovulací se zvyšuje objem cervikálního hlenu. Stává se těsným a transparentním, což přispívá k příznivému spermatoidní pasáži. Antikoncepční léky negativně ovlivňují sekreční žlázy cervikálního kanálu, což snižuje oddělení hlenu. Cervikální tajemství se stává příliš viskózní. Jednou v takovém prostředí nemohou mužské zárodečné buňky projít a zemřít.

Při příjmu

Hormonální selhání menstruaceKOK obsahuje 21 tablet v balení. Na konci balení musíte udělat týdenní přestávku. V ideálním případě by během přestávky mělo začít měsíčně. Nicméně, oni nejsou vždy začátkem nastane včas, zejména v prvních měsících recepce - měsíční může začít před nebo později.

Tělo potřebuje čas, aby si zvykl na lék. Někdy proces návykového organismu a restaurování cyklu trvá až šest měsíců.

Mělo by být známo, že při příjmu antikoncepčních tablet, povaha menstruací se také změní - menstruační-podobně jako vypouštění, může být měsíční může být bohatý nebo slabší, více než nebo kratší a t.D.

DŮLEŽITÉ! Pokud menstruace nespustí ani v šestém dni po skončení balíčku, měli byste udělat těhotenský test. Pokud je negativní, pak žádná závislost, menstruace začala ihned po obdržení 21. tabletu nebo ne, přijímání dalšího balíčku by měl být zahájen přesně 7 dní po přestávce. To vám umožní získat cyklus 28 dní.

Jaké změny mohou být při stávkování cyklem:

  • Změna nebo zrušení PMS (Vzhledem k tomu, že při užívání OK je ukončen růst progesteronu)
  • Selhání rozvržení (první měsíce 2-3 dnů, následně 3-5 dnů)
  • Selhání cyklu (obnoveno po dobu 1-6 měsíců)
  • Snížení nebo zvyšování výběru
  • Změna povahy výběru (ne vždy příjmu OK způsobuje ztenčení menstruačního výboje, někdy měsíční se stává tlustým a vzácným. To je způsobeno zvyšováním hladin krevních destiček a leukocytů)
  • Žádná menstruace v prvních měsících recepce léčiva

Mnoho žen si všimne pokles objemu vypouštění a změny premenstruačních příznaků.

DŮLEŽITÉ! Všechny změny se vyskytují v prvních 2-3 léčivých recepcích cyklů. Pokud vypršení tohoto období pokračuje v radikálních odchylkách od normy, je nutné kontaktovat specialistu. Možná vyberete vhodnější lék.

Po zrušení

Po ukončení příjmu hormonálních drog, mnoho žen má skoky menstruačního cyklu. To je normální, t.na. Prvních několik měsíců je obnoveno svým přirozeným cyklem. Pokud problém neprochází po dlouhou dobu, musíte kontaktovat specialistu. Důvod skoků leží v selhání tohoto nebo jiného hormonu. Po identifikaci předepisování zacházení.

Zrušení hormonálních oralůPokud po zrušení hormonálních antikoncepce neexistuje měsíční dlouhá doba, pak byste měli konzultovat lékaře. Gynekolog vás prozkoumá, nejprve pro těhotenství, za druhé, identifikovat patologie a vedlejší účinky.

Pokud nemáte měsíčně po přijetí OK, musíte udělat ultrazvuk malých pánevních orgánů, projít krev na hormony (nutně LH a FSH), předat lékaře od lékaře.

Mini pila a menstruace

Při užívání mini-pila si přestávku mezi balíčky nepotřebujete! Přijímáme bez přestávky: Jakmile jeden balíček skončil, okamžitě otevřete další.

Přečtěte si více o akci mini-pila

Nouzová antikoncepce a měsíčně

Po (dokonce i jednorázové) přijetí menstruačního cyklu bude po určitou dobu nestabilní. To se děje, protože s příjmem nouzové tablety k tělu přichází obrovský počet hormonů.

Obvykle po obdržení EK, měsíční začíná před termínem (asi 1-2 týdny), pokud byl v první polovině menstruačního cyklu přijat.

Možná začátek menstruace po dobu 3-7 dnů později. Pokud je však zpoždění více než sedm dní (i po převzetí escapelu nebo postiner), je nutné podstoupit průzkum v gynekologu pro těhotenství.

By měl být vědomi! Několik měsíců a někdy až šest měsíců po použití EK může dojít k neúspěšným cyklům. Také recepce EK může ovlivnit nejen četnost cyklu, ale také na vlastnosti menstruace. Alokace mohou být vzácné nebo hojné, krátké nebo protahované a t.D.

Monofázové antikoncepce pro měsíční zpoždění

  1. Perorální antikoncepce

Pokud žena už bere COC, pak následuje, s dokončením jednoho balení, okamžitě, bez přestávky, začněte další. Pokud žena nepřijímá Monophase Coc, pak může (pro odložení menstruace) začít s nimi v každém dni cyklu, ale nejpozději do tří dnů před domněnkem menstruace. Měsíčně by měl začít 2-3 dny po skončení recepce. Zároveň není možné počítat s účinkem antikoncepce.

DŮLEŽITÉ! Take coc bez přestávky škodlivé pro zdraví žen!

  1. Progestiny (gestageny)

Obvykle jsou předepisovány, aby prodloužily menstruační cyklus. Začít trvat 14 dní před začátkem menstruace, ale nejpozději do 5 dnů. Sazba končí v den, kdy se obvykle vyskytuje menstruace. Další menstruace musí začít po 1-3 dnech. Příklady léků:

  • Ormetril
  • Exlyton (Ormetril)
  • Prino
  • Hezky

POZORNOST! Před rozhodnutím o zpoždění menstruace musíte konzultovat s gynekologem - endokrinologem. Je nutné nastavit, zda nejsou žádné problémy s koagulací krve a gynekologických onemocnění - zda je vše v pořádku s cévami, srdcem a játry.

POZORNOST! Léčebné léky na menstruační zpoždění mohou způsobit nenapravitelné poškození zdraví! Používat je přísně zakázáno!

Možné komplikace při přijímání OK

  • Hormonální selhání pozadíSelhání menstruace
  • Průlomový krvácení (hojný silný měsíčně během recepce OK, jasně červený výboj s nedostatkem nečistot hlenů). V případě průlomového krvácení musíte zavolat sanitku nebo naléhavě poradit se s lékařem.
  • Alergické reakce
  • Ukončení ovariální práce (pouze po zastavení recepce antikoncepce)
  • Změna tloušťky krevní kapaliny
  • Dispergační jevy
  • Změna kvality vaskulárních vláken
  • Nevolnost, zvracení, průjem (by měl zmizet po 2-3 recepci cyklech)
  • Začátek těhotenství

DŮLEŽITÉ! Nekontrolované drogy mohou způsobit komplikace.

Jak se vyhnout komplikacím

Antikoncepční tablety a měsíční související. Aby nebylo nežádoucí účinky, musíte dodržovat určitá pravidla:

  • Drog by měl přidělit pouze lékaře
  • Je nutné pravidelně podstoupit kontrolu gynekologa (pro každé tři cykly)
  • Je nutné pečlivě dodržovat pokyny pro použití
  • Je třeba dodržovat charakteristiky menstruace