Antikoncepce při cestování

Takže jdete na výlet. Následuje nejen trasu a způsob pohybu, ale také metody antikoncepce, které budou použity tím, že budou mimo zónu našeho pohodlí, aby se chránili před nežádoucím těhotenstvím.

Tato příručka vám pomůže rozhodnout o nejpohodlnější a nejúčinnější metodě, ocenit výhody a nevýhody a nezapomenout si to na silnici.

Připravte se na cestu předem

Zde je několik otázek, které by měly být položeny volbou antikoncepčních prostředků na cestě:

  • Jak změna časových zón bude mít vliv na převzetí antikoncepčních tablet?
  • Zda prodávat antikoncepční prostředky ve městě, kde míříte?
  • Zvolený způsob, jak prevence těhotenství zabránit vaší dovolené - můžete plavat, opalovat se a tak dále, pomocí jednoho nebo dalšího antikoncepce?

Pánské nebo ženské kondomy jako antikoncepce

Nejjednodušší způsob, jak na antikoncepci na cestě je kondom

Kondomy na cestě by měly koupit doma, a ne během cesty. Takže budete mít alespoň sebevědomý jako výrobek od výrobců známých vám.

Výhody této metody:

  • Vysoká spolehlivost s řádným použitím
  • Nejen prevence těhotenství, ale také významná ochrana proti pohlavním onemocněním

Měly by být užívány kondomy, i když jste si vybrali další antikoncepci na silnici. Nechte to být náhradní volba - tak mluvit, jen v případě.

Balení kondomů v kufru, zkontrolujte jejich životnost a integritu balení.

A také si pamatujte: nemohou být ponechány na slunci, protože Latex je špatně tolerovaný topení, a opalovací krém, bít kondom, vede ho v havarijním.

Perorální antikoncepce

Pomocí perorálních antikoncepce při cestování

Výhody této metody je, že je to nejspolehlivější způsob, jak zabránit nežádoucímu těhotenství. Existují ty takové: nejsou absolutně chráněni před stdem (tak s novým partnerem stále potřebují používat a kondomy jako doplněk), některé mají vedlejší účinky, stejně jako mnoho kontraindikovaných.

Tak, perorální antikoncepce nebude vyhovovat ženám, které mají žloutenku, s chorobami jater a problémy s tepny a žíly.

Doporučujeme přijmout potřebný počet tablet na silnici, neměli byste se spoléhat na skutečnost, že v jiné zemi můžete najít přesně drogu a koupit ji bez lékařského předpisu.

Při přípravě na cestování si myslíte, které pilulky budete mít s sebou. Účinnost některých léků přímo závisí na jasné po grafice jejich recepce. Tyto prostředky zahrnují pilulky obsahující progesteron.

Pokud musíte přes několik časových zón na cestě, můžete se dostat zmateně a přeskočit čas příjmu dalšího tabletu.

Mírováním recepce musíte pokračovat v používání tablet, ale bude to nutné během týdne, které mají být dále chráněny jinými prostředky. Zároveň však tyto fondy mají své výhody:

  • Když jsou splněny, riziko trombózy
  • Mohou být užívány společně s použitím antibiotik nebo jiných léků

Časové pásmo a příjem antikoncepčních tablet

Pochopení, jak důležité je dodržovat harmonogram při užívání perorálních antikoncepce, připravte se na toto předem.

Tak, aby se nezmatil, když překročí několik časových zón, připravte se na silnici dva HODINY: Na jednom budete vystavovat místní čas, na ostatní - domov.

Vyplývá tablety, se zaměřením v době domu.

Pokud je plánována dlouhá cesta, můžete se pokusit jít do místního času, užívat tablety za hodinu před termínem.

Hormonální pilulky a let

Hormonální pilulky a let

Hlavní mínus orální antikoncepce - v jejich vedlejších účincích, mezi něž se rozlišuje venózní trombóza. Možnost projevu tohoto vedlejšího účinku se zvyšuje s dlouhým letem nebo dlouho, pokud jde o vysočiny. To však neznamená, že byste měli odmítnout cestovní nebo známé prostředky antikoncepce.

Hlavní věc v tuto chvíli učinit gymnastiku a ne dehydratovat tělo - použít asi 2 litry vody denně (a zdržet se kávy a alkoholických nápojů).

Intrauterinová zařízení a implantáty

Tyto prostředky nejsou zvláště oblíbené v poslední době, protože existuje mnoho vedlejších účinků a nejsou vhodné pro ženy, které chtějí otěhotnět brzy po ukončení antikoncepce.

Implantační implantace je plná dlouhou závislost, doprovázenou bolestmi hlavy a nevolností.

Pokud používáte takové prostředky, ujistěte se, že ještě nevyžadují výměnu.

Obecně lze takové antikoncepci doporučit ženám, které jdou na dlouhou dovolenou nebo služební cestu a nemají v úmyslu zahájit děti v následujících letech.

Hormonální injekce

Jedná se o injekce progesteronu hormonu, chrání proti nechtěnému těhotenství 97%. Pokud použijete tuto metodu, ujistěte se, že další čas injekce se neshoduje s daty vaší cesty - sotva se můžete sami stejnou injekcí nebo najít vhodný specialista.

Kroužky nebo omítky

Kroužky nebo záplaty budou uloženy z nežádoucího těhotenství na cestě

Tyto antikoncepční metody jsou podobné navzájem a mají přibližně stejnou dobu platnosti. Sádra je docela pohodlná v aplikaci - je umístěna v pohodlném a neviditelném místě (obvykle pod čepelí, na rameni nebo hýždě). Jedná se během týdne, tj. Sedm dní o problémech antikoncepce mohou být zapomenuty. Balení obvykle vstupuje tři Plokátko.

Velmi pohodlné ve srovnání s prášky, které by měly být prováděny denně v určitém čase.

Hormonální prstenec je zaveden 21 den. Skládá se z hypoalergenového materiálu, prakticky ne významně nepřinese nepohodlí.

Stejně jako v případě kondomů nebo pilulek při výběru této metody by mělo být potřebné antikoncepce zakoupeny doma. A když se sexuální kontakt s novým partnerem postará o další prostředky ochrany.

Čepice a membrána

Při použití intrauterinních uzávěrů nebo membránů nezapomeňte na spermicidní masti. Oba by neměli být zapomenuti, aby balili ve vašem kufru před cestou. Měly by být také drženy mimo přímé sluneční světlo, jinak by antikoncepční prostředky přijdou do havárie a nebude schopen plně plnit svůj účel.

Chemické antikoncepce

Vaginální krémy, tampony nebo svíčky - některé z nejjednodušších a nejpohodlnějších metod. Chraňte nejen nechtěné těhotenství, ale také z některých virů a bakterií.

Takové typy antikoncepce jsou však vhodné pro nepravidelné použití, protože mikroflóra vagina je rozbitá.

Jejich spolehlivost je 80%.

Nouzová antikoncepce - "ranní tablety"

Tablety na mimořádné antikoncepci mají vždy v kabelce

Nezapomeňte na tuto formu antikoncepce, která má název "Ranní tablety" a obsahující vysoký podíl hormonu. Měla by být přijata mimořádná opatření, pokud máte nedostatečně rozvinutý sex. Pilulku s dávkou hormonu by měla být podávána v příchodu 72 hodiny. Tyto léky mohou být samozřejmě prodávány v jiných zemích a bez receptu. Ale je lepší koupit několik tablet doma. Takže budete pojištěni proti nízkou kvalitním lékům z neznámých výrobců a nebudete se setkat, například s jazykovými bariéry při hledání finančních prostředků, které potřebujete.

Ale pamatujte: Taková antikoncepce se nazývá nouzová situace. Použijte jej pouze v extrémních případech, a ne jako trvalé prostředky.

Měl bys to vědět

Co potřebujete vědět o antikoncepci při cestování

Nepředvídatelný plán při cestování, stresu, zkušenostech - to vše může ovlivnit dobu ovulace. A je nutné vzít v úvahu, jít na výlet a výběr antikoncepce.

Může nastat a taková nepředvídaná situace jako ztráta zavazadel. Pak musíte přemýšlet o nákupu antikoncepčních fondů v jiné zemi. Takže, plánujete výlet, přečtěte si informace o mezinárodní asociaci lékařské pomoci turistům. Na jejich webových stránkách cestující najdou informace o různých lékařských péči a náklady na služby lékařů.

Antikoncepce pro antikoncepci lepší balíček v ručního bodnutí. Tak bude méně pravděpodobné, že je ztratíte.

O způsobu antikoncepce, které budete používat na cestě, by měly myslet a postarat se předem. Pokud jste se osvědčili antikoncepci na vaší ruce, ušetří vás z nadměrného stresu a zkušeností při cestování a zpřístupnit si výlet a bezstarostné.