Injekce progesteronu pro volání měsíčně: svědectvím pro použití, recenze o přípravě

Progesteron - ženský hormon, jehož nevýhoda vede k mnoha typům menstruačních poruch menstruačního cyklu. Často syntetické analogy této látky jsou injikovány umělým způsobem v těle pro korekci hormonálního pozadí a v nepřítomnosti menstruace. Jak brzy přijde měsíčně po progesteronu, v jaké formě by mělo být použito a další podrobnosti o této terapii v tomto článku.

Progesteron a menstruační cyklus

Tento hormon je jedním z hlavních, který spolu s estrogenem reguluje ženský cyklus. V době ovulace se vyskytují zralé vejce z folikulu, po kterém se progesteron začne jednat nejvíce aktivně.
Připravuje se, zvyšuje a aktivuje sekreční funkci vnitřní vrstvy dělohy - endometriány pro přijetí oplodněných vajíček (v případě pojetí). A také to dává krční hlen takové vlastnosti, které přispívají k přepravě a uchování mužského semena v pochvě.

Pokud se koncepce konala, progesterone vytváří všechny podmínky pro příznivý vývoj plodu a úspěšného těhotenství: snižuje kontraktilní funkci svalů dělohy, imunitní funkci těla během implantačního období tak, aby neobjevila ovoce To, zabraňuje krvácení dělohy.

To je důvod, proč je rovnováha hormonů tak důležitý pro normální fungování ženského reprodukčního systému.

Vzhledem k tomu, že taková významná role progesteronu jsou přípravky s jeho obsahem předepsány v následujících situacích:

  1. Amenorrhea, což znamená absenci menstruace několik měsíců (cykly).
  2. Hymensstruační syndrom, který zahrnuje oligomenorrhea (kritické dny trvání méně než 3 dny), hymenonese (Scanty, Cargo krvácení), španěl a opsomomer (vzácný měsíčně).
  3. Žádná ovulace. Existují situace, kdy je endometrium aktualizováno, a vejce se nezrají a nechodí ven.
  4. Intermestaurace (dysfunkce cyklu).
  5. Bolestivé měsíční.
  6. Konzervace a údržba těhotenství.
  7. V integrované terapii léčby neplodnosti.

S takovými porušeními jsou odborníci diagnostikováni na obsah progesteronu a předepisovat nápravnou hormonální terapii. Tato látka se vyrábí ve formě tablet, stejně jako injekce. Ten má tu výhodu, že vliv je přichází mnohem rychleji, a úplná koncentrace hormonu je dosaženo po 6 hodinách.

Kontraindikace a vedlejší účinky

Spolu s vysokou účinností má podobný syntetický analog of Progestin řadu kontraindikací, které zahrnují:

  • Porušení v práci jater, hepatitidy.
  • Venózní trombóza.
  • Diabetes.
  • Kardiovaskulární choroby.
  • Nová tvorba nejasných etymologie v sexuálním systému, mléčné žlázy.
  • Maligní nádory.
  • Migréna.
  • Problémy s orgány respiračního systému, epilepsie.
  • Deprese.

Existuje také řada nežádoucích účinků, které jsou schopny způsobit injekce progesteronu:

  • Vysoké krevní tlakové výkyvy.
  • Zvracení, nevolnost, kvůli zhoršené funkci jater.
  • Časté používání léku je schopno ovlivnit hmotnost těla.
  • Mozhoving vaginální alokace.
  • Bolest hlavy, závratě.
  • Nepříjemné pocity v mléčných žlázách.

V případě identifikace jednoho z těchto problémů je nutné přestat píchat lék a poradit se s lékařem, aby upravil režim terapie nebo jeho zrušení.

Někdy se můžete vyhnout hormonální terapii a odkazovat se na tradiční medicínu. Naučte se, jak odečíst odečtení bylinky způsobit měsíčně V referenčním článku..

Recenze pacientů a odborníků

O účinnosti a rychlosti injekce progesteronu, když se uchovává retence plánovaných menstrukcí spoustu recenzí na všech druhech gynekologických internetových zdrojů.

Anna, 32 let: "Před porodem jsem neznal problémy s cyklem, a pak po narození Syna jsem začal mít zpoždění. Čekal jsem 3 cykly a šel se vzdát lékaře. Můj gynekolog mě jmenoval několik analýz, které stanovily kriticky nízký obsah progesteronu hormonu. Byl jsem předepsanými injekcemi tranzit Podle schématu 7 dní jeden po jedné injekci. Začal jsem je přijímat den před očekávaným datem nástupu kritických dnů, a oni šli na třetí den Ukolova. Měl jsem dost jednoho kurzu. Půl roku nevidím problém ".

Polina, 44 let: "Chci sdílet zajímavý objev. Často jsem slyšel o zpoždění kvůli porušení hormonálního pozadí. Mě od první menstruace byla narušena silnou bolestí v prvních dnech. Po přesunu do jiné země mám dva cykly v čase nepřicházeli měsíčně. Obrátil jsem se k lékaři a poté, co diagnóza obdržela očekávaná odpověď na nedostatek progesteronu. Chtěl jsem rychle vrátit všechno do normálu, protože jsem se zeptal injekce tohoto hormonu, o kterém jsem četl hodně, ale kolik a jak píchnout - upravil lékař. Pošlete měsíčně 5 dní po pětidenní terapii. Pryč a bolest. Za třetí rok nevím problémy ".

Injekce progesteronu - výkonová terapie pro volání menstruace a korekce dalších menstruačních poruch. Chcete-li získat požadovaný efekt, je důležité správně určit průběh užívání a koncentrace roztoku. To může udělat pouze specialistu používat krevní testy na úroveň hormonů, poté, co eliminuje kontraindikace a zohlednit všechny vlastnosti vašeho těla.