Yarina (yarina plus) a měsíčně

Mnoho žen se znepokojuje povahy menstruačního cyklu při užívání tablet kontroly narození.

V tomto článku zvážíme hlavní body vlivu na měsíční drogy, jako je Yarina a Yarina Plus.

Oba léky jsou monofáze (poměr hormonů je stejný pro každou tabletu v průběhu cyklu) Prostředky s nízkým objemem sestávajícím z kombinace dvou hormonů:

  • Ethinyl estradiol (30 ug) - analog endogenního estradiolu
  • Chrospirenone (3 μg) - má antagandogenní účinek

Rozdíl spočívá pouze v tom, že v blistru Yarina plus existuje další sedm tablet obsahujících levomyfolát vápenatý (biologicky aktivní vzorec kyseliny listové). Jedná se o léčivost, která je určena k odstranění nedostatků folátu v ženském těle.

Yarina plus menstruace

Podrobné porovnání Yariny a Yarina Plus - Číst.

Měsíčně při užívání Yariny a Yarina Plus

Když menstruace začíná po zrušení

Začněte menstruace antikoncepceJaké denní období při užívání (po) Yarina a Yarina plus? V ideálním případě, při přijímání hormonálních antikoncepce je menstruační cyklus zjevně postaven jako hodiny.

Při užívání Yarina 21 dní pijete aktivní tablety, po kterých děláte sedmidenní přestávku, ve které by mělo začít krvácení (měsíčně).

Při užívání Yarina plus 21 dní pijete aktivní tablety, po kterých začnete pít 7 vitamínových tablet, v této době by mělo začínat krvácení.

Na osmém dni znovu začínáte pití aktivních tablet. Krvácení je splatný. A tak v kruhu. To je ideální.

Často se stává, že na začátku recepce hormonálních drogách potřebuje vaše tělo čas na restrukturalizaci a zvyknout si na (1-3 měsíce). Pokud v této době existují nějaké drobné odchylky od normy (malé intermentované mužské nebo malé změny v povaze samotné menstruace), pak je to v zásadě normální.

Nicméně (i v rané fázi vstupu), pokud existují silné odchylky od normy, například menstruace nekončí, jsou příliš hojné (průlom krvácení) nebo nestačí, pak musíte navštívit lékaře, jakmile jak je to možné.

Měsíční

Pokud při užívání Yarina nebo Yarina plus není měsíční v sedmidenní přestávce, pak první věc, kterou potřebujete k odstranění těhotenství. Koupit test nebo se přihlásit k ultrazvuku.

Pamatujte si, že těhotenství a recepce OC jsou neslučitelné!

Menstruační cyklusVelmi často, na fórech, můžete najít otázky jako "Vykopal jsem Yarina 21 dní, ale žádná menstruace," piju Yarina, a žádný měsíční start, "" Piju Yarina, žádný měsíční, "" Po zrušení Yariny tam není měsíční, "" Zastavil Dr. Yarina a žádnou menstruaci "a tak dále.

Jaké je zpoždění menstruace po zrušení Yariny? Žádali jsme o radu lékaři porodnický-gynekolog a to je to, co nám odpověděla:

"V prvních měsících obdržení cyklu může být nestabilní, t.na. Tělo musí být přestavěno. 1-3 dny odchylky od harmonogramu - docela normální. Hlavní věc, nepřestávejte pitné tablety, přísně pozorováním recepce (pokud nejsou žádné jiné silné vedlejší účinky), časem je vše vyrovnáno. Je také žádoucí vyloučit těhotenství a lékařskou zkoušku. Pokud se taková situace opakuje neustále nebo existují další problémy menstruačního znaku, je vyžadována specializovaná konzultace. Možná tyto nejsou vhodné pro vás. ".

Jak užívat perorální antikoncepce - čtení.

Pokud jste zcela zrušili příjmu OK a nebudete se k nim vrátit, ale po zrušení, menstruace nepřijde, pak první věc, znovu, musíte vyloučit těhotenství.

Pokud nejste těhotná, s největší pravděpodobností je to restrukturalizace těla na jeho přirozený cyklus a výrobu hormonů. Dej mu trochu času. Všechno by mělo normální.

Pokud neexistují žádná menstruace po dobu delší než 1-3 měsíců, možná jste začali Anemorius (nedostatek menstruace pro několik cyklů) na pozadí zrušení. Co dělat? V tomto případě potřebujete odbornou konzultaci. Neváhejte s tím a jděte k lékaři.

Pokud jsou období Yarina velmi vzácné, může znamenat, že tělo ještě neobnovilo.

Průlom krvácení

Pokud na pozadí užívání Yariny nebo Yarina plus jste začali prolomit krvácení (hojný neukázný vaginální krvácení světlé šarlatové nebo světle červené), pak musíte naléhavě způsobit ambulance.

Měsíců nekončí

Měsíční hojnýPokud při užívání Yarina, měsíčně jít dlouho, nebude nadbytečný konzultovat se lékaře. Odborníci sami říkají, že v prvních měsících užívání Yariny (nebo jakékoli jiné OK) je takový fenomén jako dlouhodobá menstruace charakteristická.

Proto, pokud jste právě začali pít Yarinu, a období neskončí, pak sledovat jejich charakter a vlastní pohodu. Pokud existují některé zjevné odchylky od normy, pak jděte k lékaři, například:

  • Pokud je menstruace více než týden, je již abnormální
  • Pokud se čas od času opakuje dlouhodobá menstruace
  • Pokud měsíční stabilní spustí před termínem (balíček ještě není přidán)
  • Pokud menstruace nedokončí dlouhou dobu po zahájení obdržení nového balení

Nebojte se kontaktovat specialisty. Toto je vaše zdraví. S hormonálními léky ne vtip!

Měsíčně začal předem

Orální hormonální antikoncepce menstruacePokud měsíční začne předtím (na týden nebo několik dní) jednou, byl to hormonální selhání. Musíte dokončit toto balení, t.na. házení ok uprostřed nemůže, může to jen posílit krvácení.

Pokud by menstruace začala dříve než lhůta, ne poprvé, musíte kontaktovat svého lékaře a zprávy o restartu krvavých výbojů dopředu, t. na. Opakované krvácení na konci balení může indikovat nedostatek gestagenní složky a vyžaduje výběr léku s jiným gestagenem.
Sledujte odvody, pokud je krvácení hojné a vyžaduje více než 1 pokládku za 1-2 hodiny - volání sanitky.

Výběr při užívání Yarina (Yarina Plus)

Ano, když užíváte OK, může být intermenstruační mužské (hnědé nebo krvácivé oscilace), zejména během užívání Yariny nebo Yarina Plus. To je jeden z nežádoucích účinků tablet antikoncepce. Musíte být připraveni na tento druh druhů, pokud pijete perorální antikoncepci. V průběhu času by mělo všechno projít. Pokud separace selekce neprojevuje po dlouhou dobu, kontaktujte specialistu, možná jste byli vyzvednuti ve slušném léku.

Jak zpozdit menstruaci

perorální tablety"Jak s pomocí Yariny odložit měsíční" - poměrně populární žádost o internetu. Pokud potřebujete odstranit menstruaci mezi užíváním Yariny, řekněme najednou, odložit začátek menstruace nebude mít velký potíže, ale často není možné použít tuto techniku, t.na. Můžete poškodit vaše zdraví.

Pro zpoždění menstruace pomocí Yariny potřebujete doping jeden balíček, okamžitě bez přestávky, začít pít následující. Přečtěte si více v článku:

Účinek perorální antikoncepce na měsíční - čtení.