Novinka: srozumitelná instrukce

Novinka: srozumitelná instrukce

Složení tablet a balení

Jedná se o monofasický lék, to znamená, že všechny pilulky v blistru obsahují jednu a stejnou dávku hormonů. Každá tabletová romány obsahuje ethinylestradiol v dávce 20 ug (0,02 mg) a 150 mg desogestrelu.

V jedné lepenkové krabici obsahuje devateteent jeden nebo tři puchýře s tablety. V jednom blistru je 21 tablet (navrženo po dobu 3 týdnů recepce).

Pozor: Droga má kontraindikace. Nezačínejte použití tohoto léku bez předchozí konzultace se svým lékařem.

Výhody Novinesetu

Novinka - to jsou antikoncepční pilulky poslední generace. Obsah hormonů v pilulkách nový je tak málo, že lék užívá prakticky žádné vedlejší účinky.

Pravidelná recepce Nový po dobu nejméně 3 měsíců snižuje příznaky premenstruačního syndromu (PMS), eliminuje bolest v hrudi krátce před menstruací, bolest břicha během menstruace. Nový lze doporučit pro dívky, které mají nepravidelný menstruační cyklus.

Dlouhodobá recepce Devatenáct snižuje riziko hormonálních poruch (mastopatie), Endometrióza, Onkologické onemocnění (rakovina vaječníků, rakovina dělohy).

Pravidla recepce

  • První tableta může být podávána v 1 den menstruačního cyklu (to je první den menstruace). V tomto případě se tablety začnou jednat okamžitě a nemusíte používat další antikoncepci.
  • Pokud spustíte recepci devatenáct od 2-5 dnů menstruace, pak bude antikoncepční účinek přijde jen po 7 dnech denní recepce. V prvních 7 dní byste měli používat kondomy.
  • Doporučuje se brát prášky nově denně současně (bez ohledu na denní den). Takže účinek pilulek bude nejvyšší.
  • Všechny tablety devatenáct obsahují stejnou dávku hormonů, takže pokud si plášte prášky, nic se nestane. Hlavní věc je vypít jednu tabletu jednou denně.
  • Poté, co pijete poslední 21 tablety v blistru, udělejte si týdenní přestávku. Během těchto sedmi dnů může menstruační krvácení (měsíčně) začít přestat v recepci pilulek.
  • Během 7-denní přestávky na recepci není třeba dodatečně chránit. To platí pouze tehdy, když po skončení týdenní přestávky začnete znovu pití tablet.
  • Bez ohledu na to, zda máte menstruaci během přestávky, první tablet z nového blistru potřebujete pít na 8 dní.

Jak jít do nového z druhé?

Můžete jít do nového z jiné perorální antikoncepce. Pokud byl balení předchozích perorálních antikoncepce 21 tablet, pak pijte první tablet devatenáct na 8 dní po týdnu přestávku.

Pokud byl v jednom blistru předchozích perorálních antikoncepce 28 tablet, pak začněte přijímat nejnovější den po skončení všech tablet v předchozím blistru.

Jak jít na nová čáru z hormonální omítky (EHRA) nebo vaginálního kruhu?

Můžete jít do nového z jiných hormonálních antikoncepce. Chcete-li to udělat, pijte první tabletu nový v den, kdy byl vaginální kroužek odstraněn nebo Hormonální omítka, buď den, kdy musíte vložit nový kroužek na harmonogram nebo lepidlo nové omítky.

Jak jít do devatenácti s intrauterinní spirály (námořnictvo)?

Můžete pít první tablet devatenáct denně, když jste odstranili intrauterine spirála. Během příštího týdne se po zahájení recepce doporučuje aplikovat další metody antikoncepce, aby se zabránilo těhotenství.

Jak začít recepce nový po potratu?

Když potrat po dobu až 12 týdnů těhotenství, první tablet devatenáct by měla být přijata na den potrat. Pokud plánujete začít přijímat nový o jeden později (ne na den potratu), a už jste měli nechráněný sex, pak začínáme přijímání tablet je povoleno pouze tehdy, pokud jste si jisti, že nejste znovu těhotná.

V případě potratu v období déle než 12 týdnů lze první tablet nieetu užívat 21-28 dní po potratu. Pokud později začnete dostávat nový, pak po dobu 7 dní potřebujete použít další antikoncepci. Pokud v dnech po potratu máte nechráněný sex, můžete jen začít přijímat nový, když jste si jisti, že nejste těhotná.

Jak začít recepce nový po porodu?

Po porodu zahájit recepci, nový může být v prvním měsíci (pokud nekrmíte prsa), nebo když přestanete kojení. Pokud nekrmíte prsa, první tablet devět musí po dodání trvat 21-28 dní. Pokud po doručení, před zahájením recepce, nová věc, kterou jste měl nechráněný sex, pak začít pít nový je povolen, když se ujistíte, že těhotenství nepřijde.

Co dělat, když tablet chybí nové?

Pokud uvolnění v příjmu devatenáct trvalo méně než 12 hodin (a po přijetí předchozí tablety, uplynulo méně než 36 hodin), následný účinek tablet je zachován. Vezměte si zmeškanou tablet co nejdříve. Navíc není nutné chránit.

Pokud jste pozdě než 12 hodin, pak se účinnost tablet sníží. Věnujte pozornost počtu zmeškané tablety - řekne vám, co dělat dál:

  • Od 1 do 7 tablet: pít chybějící tablet co nejdříve, i když musíte pít 2 tablety zároveň. V příštích 7 dnech se doporučuje používat další metody ochrany (kondomy).
  • Od 8 do 14 tablet: pít chybějící tablet co nejdříve, i když potřebujete pít dvě tablety současně. Nemůžete použít další antikoncepci, pokud předchozí 7 dní jste absolvovali všechny tablety v čase. V jiném případě byste měli být navíc chráněni na týden po časopise Devateen, aby se zabránilo těhotenství.
  • Od 15 do 21 tablet: Pijte chybějící tabletu devatenáct okamžitě, jakmile jsem si vzpomněl, i když budete muset pít dvě tablety současně. Pokračujte v přijímání tablet jako obvykle, ale po skončení jednoho blistru okamžitě začněte přijímat následující. Takže přeskočíte týdenní přestávku mezi balíčky. Pokud jste předložili 7 dní před SKIP, jste včasovali všechny tablety včas, pak není třeba dodatečnou ochranu. V opačném případě se doporučuje používat další prostředky antikoncepce během týdne po průchodu.

Co dělat, když jsem vynechal několik pilulek nový?

Pokud jste vynechali 2 tablety nové v řadě, věnujte pozornost tomu, jaký druh tabletu jste zmeškali. Pokud se jedná o tabletu prvního nebo druhého týdne recepce (od 1 do 14), pak vezměte 2 tablety najednou, jakmile si vzpomněl na průkaz a 2 další tablety druhý den. Dále vezměte jednu tabletu denně, jako obvykle, před koncem balení. Další 7 dní po obnovení příjmu tablet použijte další antikoncepce.

Pokud jste vynechali dva tablety v řadě při 3 týdnech recepce (od 15 do 21), tj. Dva možnosti: 1. Pokračujte v příjmu devatenácti na jedné tabletě denně, dokud není obal u konce a pak, aniž by se 7-denní přestávku, spusťte nové balení. Zároveň používejte další nástroje antikoncepce dalších 7 dní po procházení.
2. Vyhoďte proud (nedokončené) balení a začněte přijímat nové balení z první tablety (jedna tableta denně, vše je jako obvykle). Současně další 7 dní po průchodu je nutné použít další antikoncepce.

Pokud jste vynechali 3 tablety nové v řadě, hodte aktuální balení tablet a spusťte nové balení z prvního tabletu. Další 7 dní používají další antikoncepci. Zvýšíte riziko těhotenství, takže pokud nepřijdete na další přestávku, obraťte se na gynekologa.

Pokud si nejste jisti, jak dělat ve své situaci v každém případě, použijte další prostředky antikoncepce, dokud se poradíte s návštěvným lékařem. V každém případě, když projdete dvě nebo více tablet, je nutné být chráněno navíc (s pomocí kondomů) po dobu minimálně 7 dnů.

1-2 dny po průchodu tablet můžete mít oddělovací sekce nebo průlomové krvácení, podobně jako menstruaci. Není to nebezpečné a spojené s nesprávnou chybou. Pokračujte v pít tablety podle pokynů a výběr se zastaví.

Který snižuje antikoncepční účinek devět?

Antikoncepční účinek devatenáct může být snížen během zvracení, průjem, přijímání velkých dávek alkoholu, přijímání některých léků. Přečtěte si více o tom zde:

  • Je účinek OK při přijímání jiných léků?
  • Zda je antikoncepční účinek zachován při řízení alkoholu?
  • Co dělat, když jsem vypukl po tabletu?
  • Co dělat, když mám průjem?

Jak odstranit menstruaci pomocí nového?

Pokud potřebujete odstranit menstruaci, pak po skončení jednoho blistru, další den spusťte nový blistr, aniž by byl týdenní přestávku. Menstruace se bude pohybovat po dobu 2-4 týdnů. Ale: Vzhled krvácení plynových těsnění uprostřed dalšího balení je možný. Není to děsivé.

Poznámka: Měsíční období můžete odebrat pouze v případě, že vypnete nový měsíc před vzdálenou menstruací.

Co dělat, když se při převzetí nového výboje?

Smlouvání krvácení při užívání nového je někdy pozorováno v normy. Takové sekce například nezpůsobují obavy, pokud jste právě začali přijímat tablety (na prvním druhém balíčku), uprostřed balíčku a v prvních několika dnech po zahájení dalšího balení nového.

Pokud jste pozdě před hnědým výběrem, byli jste pozdě nebo přeskočili na recepci tablet, může být redukován antikoncepční účinek přípravku Novinet, a proto byste měli používat kondomy v případě pohlaví kontaktů.

V některých situacích, krvavé prodejní sekce, když si nový může mluvit o nemocí. Přečtěte si více o tom v článku: Na krvavém výboku při v pořádku.

Co dělat, pokud neexistuje měsíční?

  • Pokud jste v předchozím měsíci udělali mise na recepci a měli jste nechráněný sex, přestat přijímat tablety. Nezačínejte pití nových věcí, dokud si nejste jisti absencí těhotenství.

  • Pokud jste v předchozím měsíci užívali pilulky podle pravidel, nepustil, nebo nežil v sexuálním životě, pak začněte přijímat nový blistr na 8 dní, i když měsíční nikdy nepřišel. Pokud neexistuje žádná menstruace příští týdenní přerušení, doporučuje se navštívit gynekologa.

Další možné důvody Zpoždění v článku 10 Příčiny měsíčního zpoždění.

Co dělat, když jsem otěhotnět na pozadí nového?

Není nebezpečné pro budoucí dítě. Pokud jste objevili těhotenství, okamžitě přestaňte přijímat tablety a poraďte se s lékařem. Recepce Niniet není zpravidla dotýkat vývoj plodu, takže není třeba provést potrat. Pokud plánujete ukládat těhotenství, pak začnete přijímat co nejdříve Kyselina listová.

Recepce New před operací

Pokud máte operaci, recepce bude muset zastavit nejméně 4 týdny před operací. Pokud je operace naléhavá, informujte prosím lékaře o tom, co se bere na antikoncepční tablety.

Nová zesílená krev, přispívající k tvorbě krevních sraženin (trombov). Pokud bude lékař informován o přijetí antikoncepčních pilulek, bude jmenovat léky, které zředí krev.

Můžete obnovit recepci devatenáct 14 dní poté, co se po operaci pohybovat.

Jak často potřebujete navštívit gynekologa při nováho?

I když vás neobtěžujete, zúčastněte se gynekologa alespoň jednou ročně.