Antikoncepční pilulky silueta: recenze a instrukce

Mezi všemi způsoby antikoncepce pro ženy jsou nejpohodlnější možnosti recepce tablet. Antikoncepční tablety "Silueta" jsou jmenováni zúčastněným gynekologem pro prevenci nežádoucího těhotenství během pohlavního styku. Takový způsob antikoncepce vyžaduje dodržování schématu přijímání léčiv pro dosažení maximálního účinku.

Složení antikoncepční siluetu

Tablety "silueta" jsou kombinovaným antikoncepčním činidlem určeným pro příjem. Složení tohoto:

  • Ethinyl estradiol - 0,03 mg;
  • Dienagest - 2 mg;
  • monohydrát laktózy;
  • kukuřičný škrob;
  • hypimloóza;
  • mastek;
  • stearát hořečnatý;
  • Polakrimalinový draselný;
  • oxid titaničitý;
  • Makroogol.
Důležité! Pomocné látky jsou nezbytné k poskytnutí antikoncepčního tvaru, barvy a chuti. Slouží také jako vazebné složky, díky některým látkám, lék snadno prochází jícna a absorbuje.

Antikoncepční pilulky silueta: recenze a instrukce

Hormonální antikoncepce "Silhouette" obsahují 2 stávající komponenty: ethinyl estradiol a dienogest. Jsou to syntetické analogy přírodních ženských hormonů, mají gonadotropní a antidrogenní účinky.

Farmakoterapeutická skupina a vlastnosti

Syntetické analogy estrogenu a progesteronu způsobují antikoncepční účinek. Hlavním cílem je chránit před nechtěným těhotenstvím. Vlastnosti drogy:

  • antidrogenní účinky;
  • Změna viskozity krčního hlenu;
  • změna v peristalici interinových trubek;
  • Změnit endometriální strukturu.

Antikoncepční pilulky silueta: recenze a instrukce

Bylo prokázáno, že kombinace Dienethestu a Ethinyl estradiolu vede ke snížení symptomů akné a jiných problémů na kůži obličeje. Kromě toho taková kombinace dokonale potlačuje ovulaci, díky nimž je těhotenství během recepčního období nemožné.

Indikace a kontraindikace

Jediná indikace pro použití antikoncepce "silueta" je orální antikoncepce. Pro dosažení maximálního účinku je důležité převzít pilulky striktně podle pokynů podle schématu. Antikoncepce "Silhouette" není zbavena kontraindikace použít:

  • přítomnost žilní a arteriální trombózy;
  • přítomnost tromboembolismu;
  • Migréna neurologické etiologie;
  • Cukrovar s rizikem komplikací na nádobách;
  • pankreatitida;
  • maligní nádory hormonálního původu;
  • kojení;
  • Nesnášenlivost složek drogy "silueta".
Komentář! Pro onemocnění jater, v období po porodu, jakož i v přítomnosti rizikových faktorů pro výskyt trombózy, antikoncepce přijímá s opatrností.

Vezměte drogu během těhotenství není povoleno - může negativně ovlivnit vývoj plodu.

Pokyny pro použití antikoncepčních tablet "Silhouette"

Každé tutu antikoncepční tablety "Silueta" obsahuje 21 tablet, které jsou přísně doporučeny podle pokynů, pozorování systému. Na fóliovém skořápce každé tablety je značení dne v týdnu, kdy je třeba přijmout. Používal antikoncepci "silueta" zároveň, pití půl sklenice vody.

Některé funkce recepce:

  1. Pokud v předchozím měsíci nebyly provedeny ústní antikoncepce, pak "silueta" začne pít z prvního dne menstruačního cyklu.
  2. Dále pít lék, pohybující se na šipku po dobu 21 dní.
  3. Zbývající 7 dní antikoncepce nepřijímá: krvácení by měl začít v těchto 7 dnech.
  4. Pokud spustíte nové balení od 2-5 dnů cyklu, musíte být navíc chráněni pomocí kondomu.
  5. Při pohybu z jiných antikoncepce můžete začít recepce "Silhouette" od všech den po zrušení předchozího léku.

Antikoncepční pilulky silueta: recenze a instrukce

Pokud je vyrobena pilulka, potřebuje pít v příštích 12 hodinách. Pokud se to nestalo, po dobu 7-14 dnů cyklu, musíte použít další ochranné opatření. Můžete se dozvědět více o recepci od videa: 

Vedlejší efekty

Nejčastější nežádoucí účinky, které byly pozorovány u ženy - bolesti břicha, bolesti hlavy, nemoci mléčných žláz.

Varování! V době recepce antikoncepce "silueta" zřídka poznamenala takové vedlejší účinky jako alergický, pokles chuti k jídlu, průjem, anémii. S malou frekvencí dívek vznikla změna v tělesné hmotnosti, stejně jako nevolnost.

Antikoncepční pilulky silueta: recenze a instrukce

Na pozadí rozvoje venózního tromboembolismu se mohou vyskytnout takové závažné odchylky:

  • závrať;
  • Dlouhodobá bolest hlavy;
  • dyspnea;
  • porušení řeči;
  • ztráta vědomí.

Většina nežádoucích účinků se vyskytuje v adaptačním období, kdy se ženské tělo dostane pouze na nový lék na první 2 měsíce.

Těhotenství a laktace

Pokyny pro antikoncepční "Silhouette" naznačuje, že užívání tablet během kojení se nedoporučuje. Koncentrace hormonů padá s mateřským mlékem do těla dítěte, která je nežádoucí pro jeho vývoj.

Ačkoli studie provedené neindikují přítomnost vrozených vad u dětí, jejichž maminky přijaly antikoncepci, aby se zabránilo riziku, pokud by těhotenství podezřelých, recepce by měla být zastavena.

Podmínky skladování

Drug je k dispozici v lepenkovém balení s prášky na puchýře. Načasování jeho skladování - 2 roky po době, kdy je droga zakázána. Skladujte tablety "Silueta" potřebují při teplotě nejvýše +25 stupňů v tmavém a suchém místě.

Analogy

Navzdory tomu, že "silueta" má průměrnou kategorii cen, jeho analogy naleznete v lékárnách. Nejběžnější budou mít antikoncepční pilulky "pravidelné" a "Jess".

Pravidelná nebo silueta: Co je lepší

Jako součást tablet "pravidelný" obsahuje také syntetický analog ženského hormonu - ethinyl estradiolu. Místo DIENOGEGE, existuje látka desogestrel - analogový progesteron v množství 0,15 mg. Odpovězte na otázku, že je lepší z těchto dvou drog, je to nemožné. "Silueta" má jednu dávku a "Regylon" - druhá, zatímco v různých dívkách během recepčního období byly vedlejší účinky z obou "silueta", takže od "regulonu".

Antikoncepční pilulky silueta: recenze a instrukce

Náklady na tyto léky jsou také v jedné kategorii. Balíček je také 21 tablet, podmínky příjmu a kontraindikace jsou identické. Gynekolog může tyto pilulky interpretovat, pokud jeden z nich nehodil dívku.

Silueta nebo Jess: Co je lepší

Rozdíl "Jess" z drogy "silueta" v počtu tablet v balení. "Jess" obsahuje 24 tablet s účinnými látkami - ethinyl estradiol a chrospirenon, stejně jako 4 placebo tablety. Dívka nejprve bere první aktivní tablety, a pak neušit posloupnost recepce - neaktivní 4 kusy.

Antikoncepční pilulky silueta: recenze a instrukce

Léčivá látka Jedná se o gestagenista, se používá jako složka s antidegenními účinky. Zpomaluje ovulace a dělá pojetí nemožné. "Jess" může jmenovat místo "silueta" kvůli přítomnosti vyslovených vedlejších účinků.

Cena antikoncepční pilulky silueta

Náklady na antikoncepce "Silhouette" se mění v závislosti na městě a prodeji. Například v městských lékárnách může být cena drogy vyšší než její náklady při objednávání online.

Důležité! Aby se nesetkal s falešným, je nutné zkontrolovat výrobce tablet - by měly být "Gideon Richter" z Maďarska.

Přibližné náklady na tablety:

  • od 650 rublů na balení 21 tablet;
  • Od 1450 rublů pro tablety balení 63.

Velké balení je lepší získat ty dívky, které jsou vhodné "Silhouette". Balení malých obalů je vhodné nakupovat dívky pouze začínající perorální antikoncepce.

Recenze antikoncepční silueta

Shabanova Lydia Mikhailovna, 36 let, g. Ryazan
Rozhodněte se absolvovat perorální antikoncepce Cenově dostupné ceny a recenze o antikoncepčních tabletách "Silhouette". Gynekolog mě tento lék jmenoval po odstranění polypu obnovit mikroflónu. Je vhodné, aby prázdné buňky pro průchodné tablety byly speciálně vyrobeny na blistru před začátkem menstruace - musí být kalcinovány. Obecně se lék přiblížil, nebyly zjištěny žádné vedlejší účinky.
Sapronova Anna Dmitrievna, 29 let, g. Pyatigorsk
Mě gynekolog předepsal tablety "silueta" nejen jako antikoncepce, ale pro léčbu endometriózy. Tento proces je dlouhý a vyžaduje neustálé dodržování schématu příjmu. Nešiml jsem tablety, pili podle pokynů. V prvním měsíci byla na dně břicha menší bolest, ale všechno šlo. Doktor řekl - byl to adaptační období. Antikoncepce "Silhouette" se mě oslovila a úspěšně vyléčila endometriózu.

Závěr

Antikoncepční tablety "Silhouette" - velký typ antikoncepce ve středním segmentu. Lék je předepsán pro ochranu proti nechtěnému těhotenství, jakož i pro terapeutické účely. Pouze gynekologist může registrovat "siluetu", zatímco pacient musí dodržovat schéma přijímání a plánování navštívit odborníka.