Na krvavém výboku při v pořádku

Na krvavém výboku při v pořádku

Jsou hnědé alokace normální během příjmu antikoncepčních tablet (OK)?

Ačkoli antikoncepční pilulky (nebo ústní antikoncepce, OK) jsou často používány k léčbě nepravidelné menstruace, na pozadí jejich recepce, může se zdát krvácení různých stupňů hojnosti nebo dokonce krvácení, podobně jako měsíčně. V některých případech jsou takové vypouštění možností normy, ale někdy mohou hovořit o přítomnosti problémů, k řešení, které potřebujete používat gynekologa.

Ve kterých případech krvácí na pozadí přijetí v pořádku normálně?

V následujících situacích může být pozorován vzhled krvavých sekrecí normálně, takže můžete pokračovat v příjmu tablet v normálním režimu, jako by nejsou žádné pokračování:

  • V prvních 2-3 měsících po zahájení recepce antikoncepčních pilulek

Důvodem je skutečnost, že hormony obsažené v antikoncepčních prášcích začnou měnit úroveň vlastních hormonů těla, což způsobuje, že bude přestavěn v novém způsobu provozu. To vede k takovým "vedlejším účinkům" ve formě krvácení.

  • V prvních dnech po začátku nového balení

Po dokončení přestávky (pokud je vaše OK obsahuje 21 tablet v blistru) nebo konec přijímání placeba tablety (pokud vaše OK obsahuje 28 tablet v blistru) tělo se může zbavit "staré krve" - ​​vypouštění, které zůstaly v děloze po menstruačním krvácení.

  • Uprostřed balíčku

Výběr krve se obvykle objevuje asi uprostřed balení antikoncepčních tablet. To je normální, pokud výběr není více než 2-3 dny, a pokud nejsou hojné.

  • Pokud jste neměli přestávku mezi balíčky odložit menstruaci

Někdy jsou antikoncepční pilulky používány k tomu, aby se zabránilo nežádoucí menstruaci (například pokud měsíční pády na dovolenou). V tomto případě může žena přeskočit 7denní přestávku a zahájit nové balení tablet ihned po maturitě. Ve většině případů to pomáhá vyhnout menstruaci, ale někdy místo menstruace, žena krvácí o různé stupně hojnosti. To je normální jev.

V jakých případech neexistují žádné krvácení na pozadí blížící se se?

V následujících situacích může hnědé výboje říci, že antikoncepční účinek tablet se sníží a můžete otěhotnět v případě nechráněného sexuálního kontaktu:

  • Pokud je krvácení pozorován každý den (nebo téměř každý den) v celém obalu

Někdy krvácení během recepce ok dobře říká, že konkrétně tento lék vám nehodí. Zpravidla je hlavním důvodem, že vaše prášky obsahují příliš nízkou dávku hormonů. V této situaci nemohou antikoncepční pilulky poskytnout spolehlivou ochranu proti těhotenství, takže žena by se měla odvolat k gynekologovi, aby projednal možnost přijímat další tablety. Dokud jste s lékařem netulovali, použijte jiné metody antikoncepce v případě sexuálních kontaktů.

  • Pokud se krvácení objevilo poté, co byl pozdě na recepci nebo po absolvování jednoho nebo více tablet

Někdy přeskočí i jedna pilulka může vést ke snížení antikoncepce a vzhled krvácení. Při průchodu 2 a aktivnějších tablet bude riziko nežádoucího těhotenství ještě vyšší. Pokud jste pozdě s příjmem jiné tablety, nebo na všechny zapomněli jste jej přijmout, použijte pokyny pro vaše OK, abyste zjistili, jak se přihlásit do takové situace.

  • Pokud se krvácení objevilo po pádu alkoholu

Alkoholické nápoje mohou snížit účinnost antikoncepčních tablet, takže přijímání velkých dávek alkoholu může vést k vzhledu hnědého výboje.

  • Pokud se krvácení objevilo po obdržení jiného léku

Některé drogy mohou snížit účinnost OK. Seznam takových drog je dostatečně velký, takže před přijetím nějakého léku byste měli konzultovat se svým lékařem, abyste zjistili, zda tento lék ovlivní antikoncepční účinek vašich perorálních antikoncepce.

Ve kterých případech, krvácení při užívání OK může být příznakem těhotenství?

Účinnost antikoncepčních tablet za předpokladu, že správné použití je velmi vysoké, ale příležitost výskytu těhotenství během recepce se stále stává. Jak rozpoznat těhotenství v čase, pokud užíváte antikoncepční pilulky?

Měl bys udělat těhotenský test, Pokud:

  • Uprostřed balíčku jste krvácení, a na konci balení nepřicházeli menstruační alokace.
  • Máte takové příznaky těhotenství jako nevolnost v dopoledních hodinách, otok a bolest na hrudi, únavu a neustálé ospalost.

Těhotenství je vše pravděpodobnější, pokud jste v předchozím měsíci jste měli chyby v recepci OK (pilulky opracování nebo pozdě na recepci dalšího tabletu).

Pokud přiznáte možnost těhotenství, měli byste co nejdříve udělat těhotenský test. Antikoncepční pilulky nemají vliv na výsledky testu, takže pozitivní těhotenský test řekne, že těhotenství.

Ve kterých případech může být příznak nemoci na pozadí přijímání OK?

Někdy hnědé výboje nejsou spojeny s příjmem antikoncepčních pilulek, ale jsou známkou onemocnění:

  • Pokud máte tyto příznaky jako: suchost a nepohodlí v intimním prostoru, bolest při sexuálním styku, vypouštění s nepříjemným zápachem, svědění, bolesti a pálením během močení. Tyto příznaky mohou hovořit o zánětlivých vaginálních onemocnění: drozd (Candidiasa), Bakteriální vaginóza, kapavka, chlamydia, Trichomoniaz jiný.
  • Pokud máte vždy velmi hojný menstruační-podobný výboj, který je doprovázen bolestmi v žaludku, a po skončení měsíce, dalších 5-7 dnů, budete pozorovat krvavé těsnění. Tyto příznaky mohou hovořit o děloze. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Myom Uterus.
  • Pokud se objeví krvavé pokračování, pak podstoupí žádné viditelné příčiny a jsou pozorovány déle než 15 dní za měsíc, a navíc se cítíte neustálou únavu a v posledních měsících ztratili váhu bez viditelnosti. Tyto příznaky mohou znamenat maligní nádor dělohy.