Riguevidon: rozumné pokyny pro použití

Riguevidon: Rozumné pokyny pro použití

Stručný popis léku

Rygiewedon je antikoncepční tablety, které obsahují nízkou dávku hormonů, a mohou být použity jako způsob antikoncepce a léčby některých gynekologických onemocnění.

Pozor: Droga má kontraindikace. Nezačínejte použití tohoto léku bez předchozí konzultace se svým lékařem.

Složení tablet a balení

Riguevidon patří do skupiny monofázy antikoncepčních pilulek. To znamená, že všechny pilulky v obalu obsahují stejnou dávku hormonů. V jedné tabletě riguevidonu obsahuje 30 ug ethinylestradiolu a 150 ug levonorgestrelu. V jednom blistru (deska) Riguevidony je 21 tablet, navržených po dobu 21 dnů recepce.

Riguevidon 21 + 7 obsahuje 28 tablet v jednom blistru (deska). Bílé tablety mají stejnou dávku hormonů, stejně jako obvyklé riguevidon (30 ug ethinylavidonu (30 ug ethinylestradiolu a 150 ug levongestrel), a červenohnědé pilulky neobsahují hormony, které jsou ve skutečnosti placebo tablety nebo pouště.

Výhody Riguevidona

Rigaucidon antikoncepční pilulky mají spolehlivý antikoncepční účinek a podléhající správnému přijímání poskytují vysokou ochranu proti nežádoucímu těhotenství. Antikoncepční účinek riguevidonu se provádí v důsledku dočasného potlačení ovulace v vaječnících a zvyšuje viskozitu hlenu v krčníku cervikálu.

Příjem riguevidonu po dobu 3 měsíců v řadě a další přispívá k normalizaci menstruačního cyklu, snížení Menstruační bolestivost a snížení ztráty krve během menstruace. Proti pozadí v pořádku, Riguevidon snižuje riziko mastopatie, Endometrióza, Rakovina vaječníků, rakovina dělohy a jiná gynekologická onemocnění.

Účinek léku je fray. Již v prvních měsících po ukončení recepce Ryguevidonu se žena opět moci pochopit.

Pravidla pro příjem Riguevoons

Riguevidon se doporučuje převzít jednu tabletu denně, v jakémkoliv vhodném čase, bez ohledu na jídla. Pokud se zajímáte o vedlejší účinky léku (nevolnost, bolest hlavy), doba příjmu tablet se doporučuje být převedena na večer.

Pokud jste minulý měsíc nepoužívali žádné hormonální antikoncepce

Začněte přijímat Rygiewedon doporučený první den menstruačního cyklu (první den menstruace). Po zahájení příjmu tablet může být menstruace více vzácnější, nebo se může zastavit vůbec. To je normální jev. Je také možné, že menstruace nebude přestat, ale naopak budou táhnout na 7-10 dní a více. To je také normální.

Pít riguevidon na jedné tabletě denně po dobu 21 dní v řadě. Po vyčerpání pilulek v blistru, udělejte 7denní přestávku. V 7-denní přestávce můžete začít měsíčně. Bez ohledu na to, zda nastal čas skončit menstruací, vždy zahájit nové balení Riguevidonu na 8 dni po týdnu přestávku.

Pokud užíváte Riguevidon 21 + 7, pak začněte přijímat lék s bílými tablety a vezměte jednu bílou tabletu do 21 dnů. Po vyčerpání bílých pilulek, pojďme přijímat červenohnědé tablety. Během příjmu posledních sedm tablet můžete mít měsíčně. Navzdory měsíčnímu, každý den udržujte pilulky. Po skončení blistru (příjem poslední reddish-hnědé pilulky), nastartovat nové balení dalšího dne, bez přestávky.

Když přijde antikoncepční efekt?

Antikoncepční účinek Ryguevidonu přichází okamžitě, pokud jste začali pít tablety první den menstruace. V tomto případě nemusí používat další způsoby ochrany proti těhotenství.

Pokud jste první pilulka Ryguevidonu přijali od 2 do 5 dnů menstruace, musíte použít Kondomy 7 dalších dnů po zahájení recepce tablet. Antikoncepční efekt přijde po uštěpení osmého tabletu.

Bude antikoncepční účinek naposledy v týdenní přestávce?

Pokud jste v předchozím měsíci užívali tablety správně (bez přeskakování a bez faktorů, které snižují účinek OK), pak je antikoncepční účinek Riguevidonu zachován v přestávce mezi balíčky a nemusíte používat další antikoncepce.

Pokud jste měli průchod, nebo by měl být účinek tablet snížen z jiných důvodů (průjem, zvracení, konzumace velkých dávek alkoholu, příjmu léčiva), viz pokyny v příslušných položkách.

Jak jít do Riguevidonu z jiných antikoncepčních tablet?

Pokud předchozí antikoncepční pilulky obsahovaly 21 tablet v blistru:

  • Další den můžete začít přijímat riguevidon po posledním pila tablety předchozí OK, nebo

  • Na osmém dni po skončení předchozí OK

Pokud předchozí antikoncepční pilulky obsahovaly 28 pilulek v blistru:

  • Po posledním aktivní tabletě můžete začít přijímat riguevidon, nebo

  • Další den po 28 tabletách předchozí OK

Pokud jste neměli čas začít přijímat Riguevidon ve stanovené lhůtě, měli byste počkat na další menstruaci a vypít první tabletu první den menstruace. Aby se zabránilo nechtěné těhotenství před zahájením příjmu tablet by měl být použit Kondomy Nebo jiné metody antikoncepce.

Jak přepnout na Riguevidon z vaginálního kroužku nebo z hormonální omítky?

Při přesunu do Riguevidonu z vaginálního kruhu, první tablet musí pít na den odstranění prstence, a to buď den, kdy bylo nutné instalovat nový prsten.

Při přesunu do Riguevidonu Hormonální omítka První tableta drog musí pít v den odstranění náplasti nebo den, kdy by bylo nutné dát novou omítku.

Jak jít do Riguevidonu s intrauterinní spirály (námořnictvo)?

Vezměte první tabletu Rigaucidonu v den odstranění intrauterinního spirálu. Antikoncepční účinek přijde až po 7 dní přijímání Ryguevidonu, tak až do osmé tablety, použijte kondomy nebo jiné metody antikoncepce.

Pokud jste neměli čas začít přijímat riguevidon včas včas, počkejte na další menstruaci a vezměte první tabletu léčiva první den menstruace. Před přijímáním Riguevidonu použijte jiné metody ochrany těhotenství.

Co dělat, když jsem zmatený rozkaz přijímat Riguevidon?

Pokud existuje 21 tablet ve vašem balení Rygiewedonu, pak se nestane nic strašného. Všechny pilulky v balení mají stejnou dávku hormonů, takže tělo "nebude všimnout" rozdíl. Pokračujte v pít Rigaucidone v normálním režimu: Jedna tableta za den až do konce balení.

Pokud vezmete lék Rigaucidone 21 + 7 (tj. 28 tablet jsou obsaženy v obalu Rygiewedonu), pak věnujte pozornost, které pilulky si pletou. Pokud jste namísto jedné bílé tablety přijali další bílou tabletu, pak se nic nestane, protože všechny bílé pilulky obsahují stejnou dávku hormonů. Pokud namísto bílého tabletu omylem přijmete červenohnědý, pak může být redukován antikoncepční účinek riguevidonu. V tomto případě musíte udělat totéž, jako když je tablet předán (v závislosti na jeho čísle).

Co dělat s duplikátem pilulky Rygiewedonu?

Pokud jste zapomněli vzít další pilulku Ryguevidon, počítat kolik hodin uplynulo od recepce posledního opilého tabletu. Pokud po uplynutí poslední tablety, méně než 36 hodin, pak se antikoncepční účinek tablet nesnižuje. Pijte chybějící tablet co nejdříve a pokračujte dále přijímat tablety v normálním režimu.

Pokud po obdržení poslední tablety, projde více než 36 hodin, může se snížit antikoncepce tablet. V tomto případě jsou vaše další akce závisí na počtu chybějící tablety:

Od 1 do 7 tablet (první týden recepce): Vezměte zmeškanou tablet co nejdříve, i když budete muset pít dvě tablety zároveň. Další 7 dní po absolvování antikoncepčního účinku tablet se sníží, takže v případě pohlavního styku Kondomy Nebo jiné metody antikoncepce.

8 až 14 tablet (druhý týden recepce): Vezměte zmeškanou tablet co nejdříve, i když budete muset okamžitě pít 2 tablety. Antikoncepční účinek tablet nebude klesat, pokud v předchozích 7 dní před průchodem pil tablety podle pravidel. To znamená, že pokud jste nedávali projdou pro poslední týden, pak nemusíte používat kondomy nebo jiné další metody antikoncepce. Pokud jste v minulém týdnu, které jste přeskakovali, pak budete muset použít další antikoncepci po dobu 7 dnů po průchodu.

Od 15 do 21 tablet (třetí recepční týden): Vezměte zmeškanou tabletu Ryguevidonu, jakmile jsem si vzpomněl na průchod, i když musíte mít dvě tablety zároveň. Dále pokračujte v pít tablety v normálním režimu, dokud není balení dokončen. Takže antikoncepční účinek tablet nesnižuje, a nemáte žádné nežádoucí těhotenství, měli byste chybět 7denní přestávku. To znamená, že po dokončení balíčku musíte spustit další balení Ryguevidonu druhý den (bez přerušení).

Nemusíte používat další prostředky antikoncepce, pokud v předchozích 7 dní před průmyslu jste neměli jinou přeskakovanou. Pokud jste v minulém týdnu jste již udělali přeskakování, měli byste použít kondomy dalších 7 dní po procházení.

Pokud existuje 28 tablet ve vašem balení Rygiewedonu, instrukce zůstává stejná pro první a druhý týden recepce (viz. výše). Změny se týkají třetího týdne příjmu tablety:

Od 15 do 21 tablet: Vezměte si chybějící tuhnou tabletu Rigaidone, jakmile jsem si vzpomněl na průchod, i když musíte mít dvě tablety současně. Dále udržujte tablety pití v obvyklém režimu až 21 tablet (do poslední bílé tablety). Pak odhoďte balení zbývajícími tablety červeně hnědé barvy a začněte přijímat nový balení den po obdržení posledních 21 tablet. Nemusíte používat další prostředky antikoncepce, pokud v předchozích 7 dní před průmyslu jste neměli jinou přeskakovanou. Pokud jste v minulém týdnu jste již udělali přeskakování, měli byste použít kondomy dalších 7 dní po procházení.

Od 22 až 28 tablet: Jedná se o neaktivní prášky, takže přeskočení nevede k poklesu antikoncepčního účinku. Hodit vynechanou tabletu a udržet pití tablety dále jako obvykle.

Co dělat, když jsem vynechal několik pilulek Ryguevidon?

Při průchodu dvou pilulek Rygiewedon v řadě Antikoncepční účinek lze snížit. Aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství, měli byste dělat podle pokynů.

Věnujte pozornost počtu zmeškaných tablet. Pokud se jedná o tabletu první nebo druhý týden recepce (od 1 do 14), pak vezměte 2 tablety okamžitě, jak jste si vzpomněli na průkaz a 2 další tablety druhý den. Dále vezměte jednu tabletu riguevidonu denně do konce balení. Použití Kondomy 7 další dny po průchodu.

Pokud zmeškané tablety patří do třetího týdne recepce (od 15 do 21), pak byste měli odhodit aktuální balení tablet a začněte přijímat nové balení s první aktivní (bílou) tabletu. Nové balení by mělo být přidáno do konce a teprve pak udělejte 7denní přestávku. Pokud v předchozích 7 dnech před přeskakováním jste neměli jiná přeskočení, pak nemusíte používat kondomy nebo jiné další metody antikoncepce.

Při průchodu 3 tablety Rygiewedonu v řadě, Hodit aktuální balení tablet a zahájit nové balení s první aktivní (bílou) tabletu. Po dobu 7 dnů použijte další antikoncepci. Pokud máte nechráněné sexuální akty během přeskakování nebo krátce před přeskakováním, riziko těhotenství se zvýší. V tomto případě byste měli udělat těhotenský test 3,5 týdny po posledním nechráněném pohlavním styku nebo projít Krevní test na HGCH 11 dní po posledním nechráněném pohlavním styku.

Pokud si nejste jisti, jak dělat ve své situaci, použijte další antikoncepci (například, Kondomy) Dokud nebudeme konzultovat s gynekologem.

Co dělat, pokud během recepce Ryguevidon se objevil krvácení nebo měsíčně?

Během recepce léku, Riguevidon nebo Riguevidon 21 + 7 můžete krvácení různých stupňů hojnosti (skromné ​​oscilace nebo výběr, podobný menstruaci).

Zvláště často krvácení se objevují v prvních 3 měsících přijímání Riguevidonu. Zpravidla to není nebezpečné, nemluví o těhotenství a nevyžaduje naléhavé odvolání k lékaři.

I přes tyto alokace pokračujte v příjmu tablet v normálním režimu. Nepřestávejte přijímat tablety sami, bez konzultace svého lékaře, jak to může posílit krvácení.

Pokud jste neměli v recepci tablet projdou, pak antikoncepční efekt zůstává navzdory těmto těsnění, takže můžete pokračovat v živém sexu bez strachu z otěhotnění.

Pokud se krvácení objevilo v důsledku průchodu jednoho nebo více tablet, pokračujte v příjmu Ryguevidonu navzdory tomuto výběru. Použijte další antikoncepční prostředky, jako v důsledku průchodu tablet, antikoncepční účinek riguevidonu by mohl být snížen.

Někdy krvavý výtok při přijímání Ryguevidonu může mluvit o nemocí. Přečtěte si více o tom v článku: Na krvavém výboku při v pořádku.

Jak odstranit měsíčně pomocí Ryguevidon?

Můžete odstranit nežádoucí menstruaci pomocí tablet Riguevidon.

Pro odložení období, přidejte aktuální balení Riguevidonu až do konce a pak, aniž byste museli provést přestávku, spusťte nový balení dalšího dne. Druhé balení musí být přidáno do konce a teprve pak proveďte přestávku.

Vzhledem k průchodu 7denní přestávky můžete mít oscilace krvácení uprostřed druhého balení. Není nebezpečné a nevyžaduje naléhavé odvolání k lékaři. I přes tyto alokace pokračujte v přijímání tablet v obvyklém režimu až do konce balení.

Pokud existuje 28 tablet v obalu, aby se odložila nechtěná menstruace, měli byste přidat aktivní bílé tablety (až 21 tablet včetně) a pak odhoďte zbývající červenohnědé (neaktivní) tablety. Den po obdržení poslední aktivní tablety spusťte nové balení. Druhé balení musí být přidáno do konce (včetně neaktivních tablet).

Co dělat, když přestávka Rygiewedonu nepřicházelo měsíčně?

Během příjmu tablet, Riguevidon Měsíčně nemusí přijít v 7-denní přestávku. Není to zpravidla nebezpečné, ale vyžaduje zvýšenou pozornost.

Pokud nemáte menstruaci, pamatujte si, zda v předchozím měsíci. Pokud nebyly žádné pasáže, pak můžete pokračovat v recepci tablet po ukončení přestávky, i když se měsíční nikdy nepřijde. Ale pokud menstruace není v dalším přestávce (měsíčně), pak byste měli udělat těhotenský test a kontaktovat gynekologa. Další možné důvody Zpoždění v článku 10 Příčiny měsíčního zpoždění.

Pokud jste minulý měsíc, měli jste projít, nebo byly další možné důvody poklesu antikoncepčního účinku (průjem, zvracení, alkohol nebo drogy), pak byste měli udělat těhotenský test a kontaktujte gynekologa. Dokud není těhotenství vyloučeno, neměli byste začít přijímat nové balení Rygiehoonů.

Co dělat, když těhotenství přišlo na pozadí Rygiewedonu?

Léto Riguevidon poskytuje vysoký stupeň ochrany proti nežádoucímu těhotenství, ale tato obrana nemůže být považována za sto. Během jednoho roku recepce tablet má Riguevidon těhotenství od roku 2000.

Zpravidla těhotenství se stává důsledkem absolvování přijímání tablet nebo vliv jiných faktorů, které snižují antikoncepční účinek (viz. Další bod). Nicméně, těhotenství se může vyskytnout i v případě dokonalého příjmu tablet.

Pokud na pozadí přijímání Ryguevidonu máte těhotenství, okamžitě přestat přijímat tablety a kontaktujte gynekologa. Vzhledem k tomu, že tento lék nezpůsobuje poškození embrya, těhotenství může být ponecháno, navzdory tomu, že přijímání antikoncepčních pilulek.

V jakých případech může účinek riguevidonu snížit?

Účinnost antikoncepce může být snížena v následujících případech:

  • Při průchodu jednoho nebo několika tablet
  • Jako výsledek Poruchy štěrbin (zvracení, průjem)
  • S využitím Velký alkohol
  • Pro Užívání některých drog (Některá antibiotika, fenobarbital, léky z epilepsie, drogy, obsah mladiny sv. Jana a dalších.)

Co dělat, pokud by byl efekt Rygiewedonu snížen?

Pokud máte podezření, že by mohl být snížen antikoncepční účinek riguevidonu, použijte další prostředky antikoncepce (například kondomy) během následujících 7 dnů.

Musíte udělat velké přestávky v recepci Ryguevidon?

Některé ženy se snaží učinit velké přestávky v recepci Ryguevidonu, aby se tělo uvolnilo od tablet. O tom, zda je to opravdu užitečné pro tělo, můžete si přečíst kliknutím na odkaz: Musíte udělat velké přestávky v recepci antikoncepčních pilulek?

Jak zrušit příjem Ryguevidonu?

Pokud je potřeba antikoncepce zmizela, nebo pokud plánujete těhotenství, měli byste přestat užívat antikoncepční pilulky Riguevidon.

Aby se předešlo vedlejším účinkům zrušení a co nejrychleji obnovit svůj vlastní menstruační cyklus, poslouchejte následující tipy gynekologů:

  • Nikdy neodhazujte příjmu tablety uprostřed balení. I když se rozhodnete otěhotnět k otěhotnění, přidejte aktuální balíček na konec a pouze pak odmítnout přijímat tablety.

  • Updoving aktuální balení tablet do konce, nezačínejte nové balení.

  • Všimněte si, že po příjmu poslední tablety, Rygiewedon, antikoncepční účinek tablet zmizí. To znamená, že můžete otěhotnět v prvních 7 dnech po zrušení tablet. Pokud neplánujete naplánovat těhotenství, začít používat jiné kontraceptive nástroje ihned po skončení příjmu tablet.

Jak otěhotnět po obdržení Riguevidon?

Pokud chcete otěhotnět, začněte přijímat Kyselina listová Nejméně 1 měsíc (a ještě lepší po dobu 3 měsíců) před zahájením plánování těhotenství.

Všimněte si, že těhotenství se může vyskytnout již v prvním měsíci po zrušení tablet Riguevidon. Nicméně, gynekologové doporučují zahájit pokusy o otěhotnění ne dříve než 3 měsíce po zrušení tablet.