Lindinet 20 nebo 30: jaký je rozdíl

Ústní antikoncepce je stále populárnější u ženských zástupců. Takové přípravky jsou vhodně převzaty podle schématu, není třeba často navštívit gynekolog a navíc používat metody ochrany proti bariérům. Antikoncepční tablety "Lindinet 30" jsou jedním ze společných prostředků, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství. Chcete-li pochopit rozdíl mezi tímto lékem a Lindinetem 20, doporučuje se naučit morely o těchto dvou skladbách.

Jaký je rozdíl mezi Lindinetem 20 a 30

Drog "Lindinet 20" nebo 30 vyrábí světovou farmaceutickou firmou Gideon Richter, který se nachází v Maďarsku. Antikoncepční tablety této společnosti se vždy lišily s mírným účinkem na ženského organismu. Chcete-li pochopit rozdíl mezi Lindinetem 20 z Lindinet 30, musíte kontaktovat podrobné informace o antikoncepci.

Lindinet 20 nebo 30: Co je lepší

Promluvte si o tom, jaký lék ze dvou specifikovaných antikoncepčních pilulek je bezohledný, žádný smysl. Každý z nich je zaměřen na jiné publikum dívek. Rozdíl mezi tablety je, že Lindinet 20 obsahuje menší dávku účinné látky než v tabletách "Lindinet 30". Proto:

  1. Lindinet 20 je jmenován mladými otravnými dívkami ve věku 20 až 30 let, a když je požadován malý dopad hormonů.
  2. Dávkování 30 μg je jmenováno na ženy po 30 letech.

Lindinet 20 nebo 30: Jaký je rozdíl

Méně hormonů v léku "Lindinet 20" má měkký vliv na tělo rozbité dívky. Lék by neměl způsobit vedlejší účinky, jemně upraví menstruační cyklus, chrání dívku před nechtěným těhotenstvím.

Přechod z Lindinet 20 na Lindinet 30

Přechod z jednoho antikoncepčních tablet do ostatních se provádí pouze podle svědectví ošetřujícího gynekologa, který byl přidělen těmto lékům. Přechod je často předepsán v důsledku změn ve věku, jakož i v případě, že nastane potřeba zvýšení dávkování účinné látky.

Varování! S rostoucí dávkou mohou mít ženy bolest v hrudi - to je způsobeno zvýšeným obsahem estrogenů.

Lindinet 20 nebo 30: Jaký je rozdíl

Přechod se provádí hladce, podle doporučení lékaře nebo podle pokynů. Obvykle se dívky doporučují dokončit balíček "Lindinet 20", udělejte 7denní přestávku a začali nový balíček "Lindinet 30". Během této přestávky musí dojít menstruace.

Složení a farmakologická akce

Antikoncepční pilulky v jejich kompozici obsahují dvě účinné látky - ethinylestradiol a lůžka, mají útlak sekrece gonadotropních hormonů hormonů. Kvůli tomu je potlačení ovulace díky, na které se těhotenství nedochází. Přípravek obsahuje:

  • Ethinyl estradiode - 30 ug, což odpovídá nápisům v názvu tablet;
  • Hospodářský - 0,075 mg: vždy používán při nízké dávce, takže není ovlivnit výměnu lipidů a sacharidů;
  • Edetat vápník sodný je komplexní sloučenina;
  • stearát hořečnatý - dává lék formu;
  • oxid křemičitý koloidní - zlepšuje sací tabletu;
  • Pisidon - pojivo;
  • Kukuřičná škrob - vazebná složka;
  • Laktosy monohydrátu - dává antikoncepci s sladkostmi tablety;
  • TALC - umožňuje léku rychle projít jícnu;
  • sacharóza - nezbytná pro sladkost skořepiny;
  • DYE - Dává tablety charakteristickou barvu.

Lindinet 20 nebo 30: Jaký je rozdíl

Lindinet 30 je monofasická perorální antikoncepce, která zpomaluje dozrávání folikulů a obstrukční ovulace. Během recepce se viskozita krčního hlenu zvyšuje, což zpomaluje pronikání spermií spermií v děloze. Antikoncepční pilulky jsou k dispozici v blistru na fólii.

Indikace a kontraindikace

Hlavní indikací použití Lindinet 30 je ochrana proti nechtěnému těhotenství. Antikoncepce bude spolehlivá, pokud užíváte lék za účelem a podle pokynů. Kontraindikace pro použití jsou:

  1. Přítomnost žilní nebo arteriální trombózy, stejně jako státy, které je předcházejí.
  2. Migréna neurologická etiologie.
  3. Chirurgické intervence s dlouhou imobilizací.
  4. Těžké játra a onemocnění ledvin.
  5. Diabetes.
  6. Cholelitiasis.
  7. Přítomnost nádorů.
  8. Kouření po 35 letech.
  9. Krvácení z pochvy nevysvětlitelné etiologie.
  10. Těhotenství a podezření.

Lindinet 20 nebo 30: Jaký je rozdíl

Důležité! Take "Lindinet 30" je zakázán během laktace, stejně jako zvýšená citlivost na složky léčiva.

Způsob aplikace

Podle standardního recepčního schématu antikoncepčních tablet musí začít odebrat od prvního dne menstruačního cyklu. Pokud byly dříve podniknuty jiné perorální antikoncepce, dokončí je pít, a pak další den začnou brát "Lindinet 30". Několik zvláštností tablet:

  1. Antikoncepční pilulky jsou užívány ve stejnou dobu, bez ohledu na jídla, pití poloviny sklenice vody. Opigor 21 tablet, musíte udělat týdenní přestávku.
  2. Při pohybu z progestogenních léků začít pít "Lindinet 30" z celodenního cyklu.
  3. Když subkutánní antikoncepce na "Lindinet 30" jdou den po odstranění implantátu.
  4. Po potratu se doporučuje okamžitě začít brát prášky, pokud bylo v prvním trimestru provedeno umělé přerušení těhotenství. Pokud došlo k potratům ve druhém trimestru, pak se recepce "Lindinet 30" začíná po 3-4 týdnech.

Lindinet 20 nebo 30: Jaký je rozdíl

Při průchodu antikoncepční tablety je nutné ho pít okamžitě, jakmile si to dívka pamatuje. Pokud byl recepční režim rozdělen o více než 12 hodin, pak se další 7 dní doporučuje používat další antikoncepci typu bariéry. Více informací o pokynech pro použití naleznete ve videu:

Vedlejší efekty

Než začnete užívat antikoncepční "Lindinet 30", doporučuje se pečlivě přečíst pokyny. Ukáže, jaké vedlejší účinky leží dívky:

  • arteriální a venózní tromboembolismus;
  • arteriální hypertenze;
  • syndrom hemolytického uremického;
  • Exacerbace červené volchanky.

Lindinet 20 nebo 30: Jaký je rozdíl

Tyto vedlejší účinky vyžadují naléhavé zrušení léčiva. Kromě toho mohou být pozorovány jiné, vzácné vedlejší účinky. Tyto zahrnují:

  • děložní krvácení;
  • Amenorrhea;
  • kandidóza;
  • nevolnost a zvracení;
  • ulcerózní kolitida;
  • Bolest v žaludku.

Lze pozorovat:

  • vyrážka;
  • ztráta vlasů;
  • migréna;
  • přibývání na váze;
  • změna nálady;
  • alergie.

Těhotenství a laktace

Pokud je žena těhotná, pak užívejte lék zakázané - to způsobuje riziko poškození plodu. Před zahájením příjmu tablet musíte určitě eliminovat možný těhotenství.

Komentář! Použijte antikoncepční tablety během laktace pouze jmenováním gynekologa.

Lindinet 20 nebo 30: Jaký je rozdíl

Při krmení dítěte kojení se část spotřeby proudu vylučuje mlékem, což zhoršuje svou kvalitu a chuť. Proto v době recepce trvá gynekolog na transformaci dítěte na umělé krmení.

Podmínky skladování

Nákupem "Lindinet 30", to stojí za pozornost pozorně na trvanlivosti tablet. Výrobce prohlašuje, že je nemožné ukládat antikoncepční tablety déle než 3 roky.

Rada! Při skladování je důležité zajistit nedostatek přístupu k dětem.

Aby se lék zajistilo správný účinek, musí být skladován v suchém a tmavém místě při teplotě, která není vyšší než 30 stupňů.

Cena antikoncepčních tablet Lindinet 30

Tablety se prodávají v lékárnách, podle místa prodeje změní náklady na lék. Lék se vyrábí v baleních z 21 tablet, cena za 1 balení začíná od 475 rublů a končí 540 rublů. Výrobce nevytváří zboží s velkými baleními, protože schéma přijímání vyžaduje přestávku a blistr neobsahuje neaktivní tablety.

Analogy

Každá antikoncepční pilulky mají řadu analogů, které mohou stát levnější nebo více. Analogy jsou předepsány, když "Lindinet 30" nehodí pacienta - s vedlejšími účinky nebo kontraindikací.

Yarina nebo Lindinet 30: Co je lepší

Při jmenování antikoncepčních látek musí být lékař vždy veden nejen touhou pacienta chránit před nechtěným těhotenstvím, ale také krevní zkoušky pro hormony. Některé léky jsou vhodné pro dívky perfektní, jiné - způsobují negativní důsledky ve formě hormonálních selhání, zvýšení tělesné hmotnosti.

Lindinet 20 nebo 30: Jaký je rozdíl

"Yarina" ve své kompozici také obsahuje ethinylestradiol v množství 30 ug, což se rovná složení Lindinetu 30. Druhá provozní látka v Yarinu je chrospirenone, zatímco v Lindinetu 30 je gest. Díky tomuto složení může být "Yarina" předepsána léčbě cysty, endometriózy a dalších gynekologických problémů. Za cenu "Yarina" překročí "Lindinet 30".

Lindinet 30 nebo Zhanin: Co je lepší

Jako součást antikoncepčních tablet "Zhanin" obsahuje 0,03 mg ethinylestradiolu a 2 mg Dienethestu. Poslední látka se vyznačuje antidrogenní aktivitou, má výkonný progestogenický účinek. Obě látky - Gestodene a DienOGEGEGEST se týkají 3. generace Progesty, jsou dobře absorbovány tělem a poskytují antikoncepci.

Lindinet 20 nebo 30: Jaký je rozdíl

"Zhann" předepisovat:

  • pro antikoncepci;
  • nastavit menstruační cyklus;
  • Pro léčbu některých gynekologických problémů.

Zhanin má stejný dopad, vyrábí se také v balení 21 tablet, nicméně jeho cena bude 2krát vyšší než specifikovaný lék.

Srovnání Lindinet 30 a pravidelné

Vizuálně pochopit rozdíl mezi "regulil" a "Lindinet 30", můžete zvážit hlavní rozdíly a podobnost léků:

  1. Obsah v ethinyl estradiolu ekvivalentu - 30 ug.
  2. Jako druhá působící látka v "regulu", Desogestrel působí v množství 0,15 mg.
  3. Oba léky jsou vyráběny v balení 21 tablet.
  4. Oba léky vyrábí Gideon Richter.
  5. Na antikoncepčních tabletách "pravidelný" a "Lindinet 30" jedna cena kategorie.

Lindinet 20 nebo 30: Jaký je rozdíl

Důležité! "Pravidelný" je navíc vyroben ve velkých baleních 63 tablet, což je vhodné pro dlouhodobé přijetí.

Drogy obsahující gestoden jsou výhodnější pro antikoncepci, protože poskytují správný účinek dostatečně nízké dávky účinné látky, kterou nemůžete říci o tabletách obsahujících desogestrel, chorpuren nebo dienogest. Proto jsou lékaři často předepisováni "Lindinet 30" ty dívky, které dosud neučinily antikoncepční pilulky.

Recenze antikoncepčních tablet Lindinet 30

Gorbunova Marina Viktorovna, 32 let, g. Izhevsk
Přesunuta do "Lindinet 30" ihned po LED "Lindinet 20" po dobu 2 let. Přechod byl hladký a vedlejší účinky, které jsem nevšiml. Gynekolog trval na přechodu v důsledku dosažení určitého věku, argumentovat, že po 30 letech je nezbytné pro další obsah hormonu v tabletách.
Romancheva Olga Andreevna, 35 let, g. Krasnojarsk
Minulý měsíc lékař předepsal antikoncepci "Lindinet 30", byly uspořádány recenze a cena léku, takže jsem ho okamžitě získal. Dříve jsem nebral perorální antikoncepci, takže jsem reagoval s rozhodnutím, ale marně. Lék úplně přišel. Už jsem dokončil první balíček a myslím si, že si koupím následující, protože jsem neznamenal vedlejší účinky.
Andreeva Anastasia Olegovna, 30 let, g. Tolyatti
Mám rád Lindinet 30 tím, že neexistuje žádný libido, tolik jiných antikoncepce. Pro 2 roky recepce tablet jsem si nevšiml hmotnostního zisku, bolesti hlavy a jiných vedlejších účinků. V adaptačním období byly pociťovány menší bolesti v mléčných žlázách, ale po dobu 3 měsíců recepce prošly.

Závěr

Antikoncepční tablety "Lindinet 30" jsou vhodné pro ochranu proti nechtěnému těhotenství. Mají cenově dostupné náklady, jsou snadno absorbovány tělem v důsledku nízkého obsahu gesthenu, stejně jako snadno použitelné.