Operace zvětšení prsou

Operace zvětšení prsou

Co je operace pro zvýšení prsou?

Tento chirurgický zákrok, během kterých implantátů, které napodobují přírodní tvar, tak konzistentnost prsních žláz, jsou instalovány v oblasti každého prsu.

Operace zvětšení prsou dělají ženy, které věří, že jejich prsa nejsou dostatečně velká. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný problému malých prsíček: Proč nejsi nejrůznější prsa?

Plastová operace zvětšení prsou: "Pro" a "proti"

Provoz ke zvýšení (augmentace) hrudník je jedním z nejčastěji provedených plastových operací po celém světě. S nárůstem počtu provedených operací však roste počet oponentů tohoto postupu.

Než se rozhodnete o tomto vážném kroku, přemýšlejte dobře a vážte všechny "pro" a "proti" chirurgickým zvýšením prsou.

Profesionálové:

  • Zvětšení prsou vám může přidat sebevědomí.

  • Po této operaci si můžete dovolit nějaké oblečení, ve kterých budete vypadat ženský a sexy.

  • Pokud máte asymetrické prsa (ještě další), operace pomůže obnovit svou symetrii, čímž se jedná o další z vašich komplexů.

  • Po chirurgickém zvýšení hrudníku vypadá stejně atraktivní v nezávislosti od věku ženy, zatímco "přírodní" prsa s věkem mohou být obviněna, snížení množství.

Minusy:

  • Jedná se o poměrně nákladný postup, pro který budete muset ušetřit několik let.

  • Tam je vždy pravděpodobnost, že "nová" prsa nebudou mít rádi, nebo váš partner.

  • Výsledek operace může být odhadnuta ne dříve než za 3 měsíce a často hrudník získává konečnou formu pouze jeden rok po operaci.

  • Prsu implantáty mohou být nepřiměřené (únik, změna formy) a v tomto případě budete potřebovat opakované operace.

Kdo může činit provoz ke zvýšení prsou?

Operace zvětšení prsou lze provést, pokud nejste spokojeni s velikostí prsu a chtěli byste je zvýšit. Další možná odečty pro tuto operaci je:

  • Asymetrie prsou (jeden jiný)

  • Snížení objemu a kroucení prsu po kojení.

Kdo nelze udělat pro zvýšení rostoucí prsu?

Zvyšující se prsa To je poměrně závažný chirurgický zákrok, který může mít kontraindikace.

Taková operace se nedoporučuje pro následující zdravotní problémy:

  • Seriózní chronická onemocnění kardiovaskulární systém.

  • Jakákoliv zánětlivá onemocnění v aktivní formě.

  • Onkologické onemocnění (rakovina nebo preference).

  • Výrazné snížení imunity.

  • Poruchy koagulace krve.

Zvýšení prsu je také kontraindikováno během těhotenství a kojení.

Z jakého věku můžete zvětšit hrudník pomocí operace?

V Rusku je oprávněn zvýšení zvětšení prsou, aby dívky, které dosáhly 18 let.

Aby se ujistil, že hrudník nebude růst nezávisle A operace je opravdu nutná, nejprve je jmenována komplexní zkouška.

Jaké implantáty se používají ke zvýšení prsou?

Existuje mnoho odrůd prsních implantátů, jehož volba je prováděna s plastickým chirurgem, odstraňováním ze zdrojových dat a cílů, které chcete dosáhnout s operací.

Prsní implantáty se mohou lišit ve formuláři. Nejoblíbenější implantáty jsou kulaté a utopené (anatomické) formy.

Kulaté prsní implantáty poskytují dobře známý účinek push-AP podprsenku, vytváří velký objem v horní části hrudníku. Některé ženy mají za to tento efekt, zatímco jiní věří, že takové prsa vypadá nenaplněná.

Anatomické (drop-tvarované) implantáty poskytují větší množství spodní části hrudníku, napodobují přirozené skóre prsu pod silou pozemské přitažlivosti. Zároveň, když žena spadne, spodní část prsou stále zůstává objemnější, zatímco přírodní prsa získává jednotný zaoblený tvar.

Volba implantačního formuláře bude záviset nejen na vaše preference, ale také z vašich individuálních anatomických rysů. Poslechněte si radu svého plastického chirurga.

Množství prsu implantátu se měří v ml ("CC", krychlové centimetry). Ve volbě objemu se stojí za to zaměřit na své původní velikosti a na těchto cílech, které chcete dosáhnout s operací. Váš plastový chirurg může poradit více či méně sypkého implantátu v závislosti na vašich anatomických vlastnostech.

V současné době se všechny prsní implantáty skládají ze silikonového skořápka s plnivem. Nejoblíbenější plniva pro prsní implantáty je silikonový gel (nebo jen silikon) a roztok fyziologického roztoku (nebo fyzického).

Silikonový gel na jeho konzistenci se podobá želé, kvůli tomu, které rozhodně napodobuje přirozenou zachování prsu. Takové implantáty jsou příjemnější pro dotek. Je-li implantát s silikonovým plnivem rozbitý, do okolních tkání, které mohou vést k vzniku bolestivých pocitů a změny tvaru prsu. Nicméně, často, mezera takového implantátu bude asymptomatický a nepozorný jak pro samotnou ženu a pro svého lékaře. Aby bylo možné odhalit možný implantát přerušení včas, může lékař doporučit periodickou zkoušku (MRI) každé 2-3 roky.

Solný roztok (Salvalory) je v podstatě solená voda, trochu horší napodobující přirozené soutěže mléčných žláz. V případě implantátu se roztaveným roztokem soli se kapalina proudí do okolních tkání a je bezbolestně absorbován do krevního oběhu, nezažije žádnou hrozbu pro zdraví ženy. V této situaci může být požadována re-operace pro extrahování silikonového skořápku implantátu a nahrazení poškozeného implantátu do nového.

Kde bude jizva po operaci?

Existuje několik způsobů, jak vytvořit prsní implantát do oblasti raketové žlázy, a z vybrané metody bude záviset na místě pooperační jizvy (jizva).

Jedná se o nejčastější chirurgický přístup, který se doporučuje pro ženy, které plánují kojení v budoucnu. Hlavní nevýhodou tohoto přístupu je poměrně znatelná jizva pod prsou.

Zvýšit přístup k prsou

Technicky složitější přístup, jehož hlavní výhodou je, že jizva po operaci bude téměř zhoršena. Tento přístup se však nedoporučuje, pokud je žena v budoucnu kojit. Faktem je, že během operace existuje nebezpečí poškození kanálů mléčných žláz, které mohou provádět komplex kojení nebo prakticky nemožné. Kromě toho, s tímto přístupem je riziko snížení citlivosti vsuvky.

Technicky, nejobtížnější přístup, který vyžaduje speciální vybavení (endoskop). Hlavní výhodou tohoto přístupu je, že jizva po operaci je téměř poškozena.

Kolik je operace zvětšení prsou?

Cena zvýšení chirurgie prsou se může značně lišit v závislosti na klinice, zkušeností z plastického chirurga, kvality implantátů, město vašeho pobytu a některými dalšími faktory. V Rusku jsou náklady na zvýšené prsa, zpravidla nejméně 150-200 tisíc rublů. Některé kliniky drží akcie s cílem přilákat nové zákazníky a během období těchto akcií můžete nabídnout slevu.

Naučit se náklady na operaci na klinice, o které máte zájem, zkontrolujte, zda náklady na implantáty, práce chirurga, anestézie, náklady na pobyt v nemocnici prováděné analýzami a t.D. Zeptejte se klinického důstojníka, aby vypočítal konečnou částku, kterou potřebujete.

Jak se připravit na chirurgii?

Zajistíme seznam základních doporučení plastových chirurgů pro ženy, které se připravují na chirurgii dosahu prsu:

  • Pokud kouříte, vzdejte se kouření alespoň na chvíli. Kouření negativně ovlivňuje krevní oběh, což může zpomalit proces regenerace po operaci.

  • Pokud užíváte jakékoli léky, vitamíny, biologicky aktivní přísady (dietní doplňky), nebo přípravy na základě bylin, nezapomeňte informovat svého lékaře.

  • Budete potřebovat pomoc milovaného člověka, takže budete předem souhlasit s někým, kdo může zůstat s vámi po operaci a přivést vás domů po propuštění.

  • Během několika dnů po operaci nebudete moci učinit sami sebou, takže se o to postarejte předem, vaření večeře předem nebo nákup rychlého občerstvení.

  • Odmítnout jíst alkohol několik dní před operací.

  • Před operací odmítnout silnou fyzickou námahu a návštěvy posilovny denně před operací.

  • Nejezte nic a nepijte od večera v předvečer operace.

  • Ve večerních hodinách, v předvečer operace, osprchujte a poté, co sprcha nepoužívají žádnou kosmetiku na těle (včetně deodorant).

  • Vymaže lak na nehty na ruce a na nohách. Během provozu bude anesteziolog pravidelně kontrolovat barvu vašich nehtů, aby se ujistil, že krevní oběh je v pořádku.

  • Jít na kliniku, dát do volného oblečení, horní část se otevírá vpředu (například svetr nebo košile na hadí nebo na knoflíky). Po operaci nebudete moci zvednout ruce až na rolák nebo svetr.

Co se stane po zvýšení nárůstu prsu?

Obnova po operaci může trvat nějakou dobu, ale po 1-2 týdny se můžete vrátit k obyčejnému životu.

V prvních dnech po operaci:

  • V prvních dnech budete cítit únavu a ospalost. Během tohoto období musíte co nejvíce odpočinout.

  • V prvních dnech můžete zažít intenzivní bolest na hrudi. Za účelem kontroly této bolesti bude váš lékař psát léky proti bolesti.

  • Zažijete pocit řezání a gravitace v oblasti hrudníku. To je normální a spojené s pooperačním otokem, který bude brzy projít.

  • Na hrudi si můžete zaznamenat dostatek velkých modřů. Budou nezávisle během několika týdnů.

  • V prvních dnech po operaci může tělesná teplota zůstat mírně zvýšená. Pokud tělesná teplota překročí 38,5С, nezapomeňte kontaktovat svého lékaře.

  • Můžete označit snížení citlivosti nebo dokonce necitlivosti kůže v oblasti hrudníku. Je normální, a brzy bude citlivost obnovena nezávisle.

  • Od prvních dnů po operaci budete muset nosit speciální kompresní podprsenku, která pomůže podpořit hrudník a tvoří jeho přirozené obrysy.

  • Buďte připraveni na to, že v prvních dnech po operaci nebudete moci zvýšit ruce nad rameny.

V prvním týdnu po operaci:

  • Určete, po jaké době se musíte vrátit k lékaři pro opakovanou kontrolu a odstranění švů.

  • Na měsíc nebo více může hrudník zůstat nadměrně citlivý nebo dokonce zraněný, když se dotkne.

  • Vyhněte se únavné fyzické aktivitě po dobu minimálně 3-4 týdnů po operaci.

  • 1-2 týdny po operaci může lékař doporučit lehkou masáž prsu.

  • Upozorňujeme, že konečné obrysy na hrudi získá nejdříve 6-12 měsíců po operaci.

Bude bolet?

Mnoho žen, které prošlo zvýšením zprávy z rostoucího prsu o poměrně vyslovených bolesti v prvních dnech po operaci. Ve většině případů však bolest uspěje úspěšně kontrolovat anestetické léky.

Potřebujete opakované operace?

Hrudné implantáty, dokonce i nejvyšší kvalita, ne věčné, a první operace zvyšování prsu nemusí být poslední ve vašem životě. V budoucnu budete potřebovat opakované operace pro nahrazení implantátů, prsu a t.D.

Je možné otěhotnět, porodit a krmit dítě s prsy po zvýšení rostoucí prsu?

Přítomnost prsních implantátů není kontraindikací pro těhotenství a nemůže bránit pojetí dítěte. Takže pokud plánujete těhotenství, neměly by být žádné problémy.

Trochu různých věcí jsou tomu u kojení. U žen, které prošly provozem rostoucí prsou, je mnohem méně pravděpodobné, že udržuje normální produkci mléka pro úspěšné kojení. Zvláště často tyto problémy vznikají po prsu zvyšující se prostřednictvím přístupu Perialaria (řez podél okraje bradavky).

Jaké komplikace se mohou rozvíjet po operaci?

Stejně jako jakýkoli jiný chirurgický zákrok, operace zvětšení prsou může způsobit komplikace. Frekvence těchto komplikací se liší v různých zemích a dokonce i na různých klinikách, takže se můžete zeptat statistiky kliniky, ve které plánujete zvýšit hrudník.

Jakýkoli cizí materiál, včetně implantátu prsu, je vnímán tělem jako cizí těleso. Po instalaci prsní implantátu se lokální zánět vyvíjí kolem něj, a pak tvorba skořápky nebo kapsle, z pojivové tkáně. Díky této přirozené tělesné reakci je implantát fixován na místě. Někdy však kapsle může zahustit a stát se velmi hrubým, stlačením implantátu a deformující ji. Tato komplikace se nazývá kapsulární kontraktura. Hlavními příznaky kapsulárních smluv jsou bolest v oblasti prsou, utěsnění a změna tvaru prsu. Jediný způsob, jak léčit, je komplikace této re-operace.

Poškození skořepiny implantátu může vést k vzniku jeho obsahu v okolních tkáních. Tato komplikace se může vyvinout v časném pooperačním období (pokud byl implantát poškozen během operace), nebo po několika měsících nebo dokonce letech po operaci (v důsledku opotřebení skořepiny implantátu).

Moderní prsní implantáty jsou vyrobeny z trvanlivých materiálů, takže úniky se stávají poměrně zřídka. Zvýšené riziko úniku je pozorováno v případě instalace implantátů s velkým objemem (více než 450 SS).

Příznaky průtoku implantátu závisí na tom, co je vyplněno. S tokem implantátu se solným roztokem může žena jednou probudit "s jedním prsou". Vzhledem k tomu, že fyziologický roztok je v podstatě voda, rychle proudí z podnětu implantátu a je absorbován do okolních tkání. To není škodlivé pro tělo, protože fyziologický roztok v implantátu je sterilní a je snadno absorbován tělem. Kromě významného snížení velikosti jedné z prsou se obvykle nedochází k jiným příznakům.

Pokud se jako implantátový plnivo používá silikonový gel, pak její mezera nebo únik může pokračovat jako asymptomatický a bez povšimnutí pro ženu. Silikonový gel, na rozdíl od fyziologického roztoku, není absorbován tělem a silikonové zasažení okolních tkání může vyvolat některé komplikace. Aby bylo možné odhalit tok silikonového implantátu včas, může váš lékař doporučit pravidelné průzkumy jednou za 2-3 roky.

Samozřejmě, všechny ženy po zvýšení prsou na kůži zůstávají jizvy. Nicméně, v některých případech mohou jizvy být velmi patrné, hrubé, získávat tmavě červenou barvu a dokonce změnit scény hrudníku. Důvody pro tvorbu hrubých jizev nejsou známy, a není možné takovou situaci předpovědět. Někdy odstranit takové jizvy mohou vyžadovat kosmetickou operaci.

Po operaci mohou vaše bradavky ztratit citlivost, nebo naopak, stanou se příliš citlivým a při dotčeném. Zvýšená citlivost obvykle trvá 3-6 měsíců po operaci.

Je nebezpečné udělat zvýšení prsou pomocí operace?

Operace zvětšení prsou jsou považovány za bezpečný postup a jsou široce praktikovány po celém světě. V současné době je prokázáno, že přítomnost prsní implantátu nezvyšuje riziko vzniku rakoviny prsu.

Stejně jako jakýkoli jiný chirurgický zákrok však může být provoz rostoucí prsu doprovázena rizikami a komplikacemi, takže před dohodnutím tohoto kroku byste měli vážně prozkoumat všechny možné informace a pochopit, zda jste připraveni na tento test pro váš účel.