Účinek antikoncepčních pilulek na prsa žen

Prsa a antikoncepční pilulky

Na fórech na internetu, ženy vyjadřují názor, že přijímání perorálních antikoncepce přispívá k růstu hrudníku a dokonce doporučuje specifické léky, které poskytují podobný účinek. Z tohoto článku se dozvíte, zda tablety antikoncepce skutečně zvyšují prsa a jak nebezpečný může být taková metoda atraktivní. Diskutujeme také problém vlivu hormonálních antikoncepce pro rozvoj rakoviny prsu.

Každá perorální antikoncepce obsahuje řadu hormonů. Po obdržení takových léků může mít žena zvýšit prsou pro velikosti 1-2, ale radovat se brzy.

Jedná se o vedlejší účinek, který je často doprovázen bolestí hlavy, nevolností, bolestmi mléčných žláz a zvýšení tělesné hmotnosti. Častěji jsou tyto příznaky pozorovány u tenkých žen, které jsou náchylnější ke změně hormonálního pozadí těla.

Antikoncepční zvyšování prsou
Hormonální antikoncepce ne vždy zvyšují prsa

Opravte zvýšení prsou může kontraceptivy s průměrnou a vysokou hladinou hormonů, jako jsou léky, jako jsou Diana-35, Yarina, Microjinon, Jeanin, Duphaston a další. To však neznamená, že recepce jednoho z těchto prostředků určitě zvýší mléčné žlázy, tělo každé ženy je individuální a reaguje různými způsoby další dávkou hormonů.

Lékaři doporučují používat perorální antikoncepci pro přímé zamýšlené, to znamená pro ochranu proti nežádoucímu těhotenství. Pokus o zvýšení prsou s antikoncepčními prášky plné zdravotními problémy v budoucnu. Takové léky mohou být opilé pouze po úplném klinickém vyšetření a konzultaci s gynekologem.

Hormonální antikoncepce a rakovina prsu

Moderní onkologové-mamologové vyvrátí názor, že přijímání perorálních antikoncepce zvyšuje šanci na rakovinu prsu. Koncentrace estrogenu v tabletách je nedostatečná pro způsobilost vážného onemocnění.

Úspěchy přišly k tomuto závěru, který od roku 1968 sledoval 46 tisíc žen, které vzaly hormonální antikoncepci. V roce 2012 byly výsledky výzkumu publikovány v British Medical Journal. Ukázalo se, že ženy, které používaly pilulky z nežádoucího těhotenství, 12% trpělo méně než cokoliv jiného.

Navzdory pozitivním závěrům se však lékaři nedoporučují používat antikoncepční pilulky pro rakovinu prsu. Přípravy této skupiny by měly být aplikovány pouze pro ochranu.