Léčba momy dělohy: léky nebo provoz?

Léčba Momy dělohy: léky nebo provoz?

Vždy potřebujete léčit Mioma dělohy?

Ne, Mioma děloha není vždy léčena. Pokud myom nezpůsobí žádné příznaky nebo příznaky téměř neviditelné, pak s léčbou můžete počkat. Většina světa má malé velikosti, rostou velmi pomalu, nebo vůbec neroste a po výskytu Klimaksa snížení velikosti.

Momy malých velikostí nesnižuje pravděpodobnost těhotenství a vydržet dítě.

Pokud nejste povinni pro léčbu myomu, doktor vás bude sledovat a pravidelně přímo Ultrazvuk, Vyhodnotit velikost myomu a reagovat na čas, pokud je něco špatného.

Kdo potřebuje léčbu?

Léčba Momy dělohy je nutná, pokud máte příznaky děložního misa (hojný a dlouhodobý měsíční, výrazný bolest na dně břicha, bolesti během pohlaví, rychlé močení, zácpa), nebo pokud je myoma příčinou neplodnosti a potratu. Rychlý růst myomu je také důvodem k zahájení léčby.

Léky nebo provoz?

Léčba Momy může být konzervativní (s léky) nebo chirurgickými (provozem).

Volba způsobu léčby myomu závisí nejen na vaše přání, ale také z vašeho věku, velikosti a umístění Mioma, přítomnosti nebo absence symptomů, léčebných cílů. Pokud ještě nevíte, jakou metodu léčby je vhodný pro vás, konzultujte se s lékařem.

Léčivá léčba Momy dělohy

Léky jsou široce používány při léčbě MISA, protože je pomáhá upravit menstruační cyklus, snížit dobu trvání a množství menstruace a také snížit velikost Mioma. Ale léčebná léčba má jednu významnou nevýhodu: proti pozadí léčby drogy, myom nezmizí, ale pouze snižuje a po skončení léčby přípravku Miome, obvykle roste znovu až do předchozích velikostí.

Kdo pomůže léčivé zacházení s myomem?

Váš lékař může doporučit léčbu léků, pokud se děloha není moc zvýšena (až 12 týdnů těhotenství), pokud velikost MOMA nepřesáhne 2 cm, a pokud je hlavní příznak myomu hojný měsíčně, což vede k velké ztrátě krve a anémie.

Jaké léky jsou účinné při léčbě Momy dělohy?

Při léčbě dělohy lze použít následující léky:

  • Analogy gonadotropinu Rilizing Hormon: Differelin, Zoladex, nafarelin nebo bususorelin
  • Mifepristone (ginestril)
  • Intrauterine spirála Mirena
  • antikoncepční pilulky

Diferelin, Zoladex, Natiarline a Buserelin na Mome

Všechny tyto léky se týkají jedné skupiny a jednat na těle přibližně totéž. V době léčby s těmito léky v těle, výroba ženských pohlavních hormonů přestane, to znamená, že stav je dosažen, podobný stavu žen během menopauzy. To znamená, že během léčby menstruačního cyklu se zastaví, menstruace nepřijde, vaječníky nefungují a žádnou ovulaci. To vše vede k tomu, že Miome začíná významně snížit velikost.

Vedlejší účinky: Během léčby lze pozorovat Příznaky Klimaks (Strach z tepla, Pocení, změna nálady).

Trvání léčby těmito léky se pohybuje od 3 do 6 měsíců. Po ukončení léčby je menstruační cyklus obnoven do 2-3 měsíců. Ve stejné době, myom může znovu zvednout až do předchozích velikostí.

Lékaři často předepisují tyto léky před provedením operace odstranit MISA. Díky těmto prostředku se Miome snižuje velikost, což značně usnadňuje jeho odstranění během provozu. Tyto léky mohou být také jmenovány a po operaci, aby se zabránilo vzhledu nebo růstu druhých.

MithPristone (ginestril) v Momy

Drogová ginstril se používá k léčbě myomu, pokud to způsobí hojný a dlouhodobý měsíčně. Také ginestril pomáhá snížit velikost Miome, pokud velikost dělohy před zahájením léčby nepřesahuje 12 týdnů.

Možné nežádoucí účinky ginestrilu: narušení menstruačního cyklu, nedostatek měsíční, bolest hlavy, nevolnost, zvýšení tělesné teploty.

Průběh léčby trvá 3 měsíce. Po skončení léčby Miome může znovu zvednout na původní velikost.

Intrauterine spirála klidného na světě

Intrauterinní spirála Mirena nepomáhá snížit velikost Mioma, ale pomáhá vyrovnat se se svými příznaky: snížit ztrátu krve během menstruace a oslabení bolesti v dolní části břicha.

Účinek Mirena je dosaženo kvůli skutečnosti, že alokuje nízké dávky hormonu levonorgestrelu, které poskytují jeho terapeutický účinek pouze v děloze a prakticky nepadají do krve. Kromě toho má Mirena antikoncepce a může být nosen do 5 let v řadě.

Antikoncepční pilulky na světě

Antikoncepční pilulky (Perorální antikoncepce, OK) na světě pomáhat upravit menstruační cyklus, aby menstruace ne tak hojný, ale nesnižují velikost Mioma.

Většina lékařů doporučuje antikoncepční pilulky pouze s malými velikostmi myomu, což je pravidlo, ne více než 1,5 cm v průměru.

Provoz v dopoledních hodinách dělohy

Dříve, jediná metoda léčby myomu dělohy byla operace pro odstranění dělohy. Je jasné, že po takové operaci se žena nemůže otěhotnět. Kromě toho odstranění dělohy vede k vzhledu symptomů vyvrcholení, je velký a traumatický provoz, po kterém je požadována dlouhá doba využití.

Bohužel, a v naší době, někdy se musíte uchýlit k odstranění dělohy, ale díky novým metodám léčby je často možné zachovat dělohy a většina žen s Momou se může v budoucnu otěhotnět a porodit na dítě.

Kdo potřebuje operaci pro momy?

Provoz v momě dělohy může být požadována, pokud děloha dosáhla velkých velikostí (více než 14 týdnů těhotenství), s výrazným krvácením dělohy, ne-léčení léky, pokud miom dělohy roste velmi rychle (více než 4 týdny během rok). Váš lékař může také doporučit operaci, pokud na pozadí myomu dělohy nemůžete otěhotnět nebo pokud je myoma příčinou 2 a více potratu v řadě. Na našich stránkách tam Samostatný článek věnovaný těhotenství s dělohou.

Provoz bez chirurgie nebo FUZ-ablace Moma děloha

FUZ ablation Moma děloha je relativně nová léčebná metoda, a proto jeho účinnost na světě ještě není dobře studována.

Hlavní výhodou klapky ablace je, že tento postup není invazivní, to znamená, že na kůži není jeden řez.

FUZ ablace vyrobená v přístroji MRI, pod pečlivou kontrolou lékaře. MRI umožňuje lékaři určit umístění Mioma a poslat ultrazvuku s vysokou intenzitou, která ničí nádorové buňky, ale nepoškodí ostatní orgány. Zničené momy buňky jsou pak absorbovány, což vám umožní zničit Miome, nebo významně snížit jeho rozměry.

FUZ ABLACE pomáhá:

  • Odstraňte příznaky Momy dělohy (snížení ztráty krve během menstruace, oslabuje bolest v dolní části břicha)
  • Snižte velikost MOMA

FUZ ABLACE se nedoporučuje, pokud:

  • Máte pár mi
  • Mioma má velmi velké velikosti
  • Plánujete těhotenství v budoucnu

Ačkoli literatura popisuje případy úspěšného těhotenství po zhutnění ablace momy dělohy, vliv tohoto postupu pro možnost otěhotnění do budoucna ještě není dobře studován.

Účinnost ablativu fuuscií s Mometem Momet: Studie provedená v roce 2006 ukázala, že po zhutnění ablace 71% žen zaznamenalo významný snížení symptomů do 6 měsíců po operaci a 51% žen bylo zachováno minimálně 12 měsíců. Dlouhodobý účinek tohoto postupu na Mioma děloha ještě nebyl studován.

Embolizace děložních tepen v dopoledních hodinách dělohy

Embolizace děložních tepen nebo EMMA je nejoblíbenější metodou léčby Misa dělohy po celém světě. Jedná se o vysoce účinnou léčebnou metodu, která má řadu výhod ve srovnání s ostatními:

  • Po EMA 85-90% žen zaznamenalo významný pokles nebo úplné zmizení příznaků myomu
  • EMA je účinná s více miomes (pokud je najednou několik miomů)
  • EMA je účinná prakticky jakákoliv velikost myomu (i hlavní Miome je léčitelná emembolizací děložních tepen)
  • Riziko re-vzhledu Momy po EMA je velmi malý
  • Během postupu budete vědomi, ale necítíte bolest
  • Během procedury nedělají řezy na kůži břicha, takže jizvy na žaludku nezůstanou
  • Zotavení po operaci ne více než 7-10 dní, a z nemocnice budete vypustit den po EMA

Co se stane během operace: Pod lokální anestezií, lékař učiní mikro-řez na kůži v oblasti tříslace a představí katetr (dlouhá trubka) do femorální tepny. Dále katetr dosáhne arteries dělohy a ty lodě, které krmí mioma. Poté se zavede zvláštní látka do správných cév, což je ucpává, a zabraňuje dalšímu průtoku krve na nádor. Vzhledem k nedostatku dodávek krve k nádorové buňce zemře a pak jsou vyřešeni sami.

Co se stane po operaci: v prvních hodinách po operaci se rozvíjí takzvaný post-lembizační syndrom, který se projevuje bolestí v dolní části břicha, nevolnost, zvyšující se tělesná teplota a zvyšuje počet leukocytů v krvi. Chcete-li snížit projevy tohoto syndromu, budete jmenováni protizánětlivé a léky proti bolesti. Anesthetika může být zapotřebí dalších 7-10 dnů po procesu embolizace.

Schopnost otěhotnět po AMA: V literatuře, případy úspěšného těhotenství po EMA, ale vliv embolizace děložních tepen na schopnost otěhotnět a porodit dítěte v budoucnu ještě nebyl studován.

Emmage účinnost s MIME MIME: Embolizace děložních tepen je poměrně efektivní způsob léčby myomu dělohy. Více než 85% žen si všimne výrazné snížení nebo úplné zmizení symptomů Miomy po operaci.

Odstranění momy během laparoskopie (laparoskopická miomektomie)

Odstranění myomu s laparoskopickou operací vám umožní vyhnout se velkým řezům na kůži břicha, protože všechny manipulace se provádějí lékařem přes několik malých otvorů v kůži.

Tato operace se provádí v rámci celkové anestezie.

Před operací a po operaci může lékař přiřadit léčebný kurz léčby od 3 do 6 měsíců.

Laparoskopie lze doporučit, pokud rozměry MOMA překročí 2 cm, a pokud je Miom umístěn subsasenously nebo intraminálně (čtení o typech MOMA čtení tady).

Kontraindikace operace: Více než 3 MIM velikost více než 5 cm, velká velikost dělohy (více než 16 týdnů těhotenství), velmi velké velikosti myomu.

Schopnost otěhotnět po laparoskopickém odstranění myomu: Existují zprávy o ženách, které po této operaci úspěšně otěhotní. Nicméně jizvy, které zůstávají v děloze poté, co momektomie vyžadují opatrnější pozorování během těhotenství a poněkud zvýšení rizika rodů přes Cesarean sekce.

Účinnost laparoskopické momektomie: Během chirurgické operace odstraňuje Mioma, to je po operaci, Moma již nebude. Existuje však malé riziko re-vzdělávání Misa na místě starých nebo tvorby nové MOMA.

Odstranění momy s hysteroskopií (hysteroskopická momektomie)

Hysteroskopické odstranění Momy je vyrobeno v případě, že Momas je umístěn pod sliznickou membránou dělohy (subukosic Mioma). Provoz se provádí v rámci celkové anestezie.

Během Hysteroskopie Doktor nedělá žádné řezy na kůži a všechny manipulace se provádějí přes vagínou a čípku.

Před operací a po operaci může lékař přiřadit léčebný kurz léčby od 3 do 6 měsíců.

Schopnost otěhotnět po hysteroskopickém odstranění myomu: Tento postup se často vyrábí ženami, kteří se nemohou otěhotní kvůli momě, nebo pokud je děložní myoma příčinou potratu. Po této operaci existuje mnoho zpráv o úspěšných těhotenství a porodu.

Účinnost hysteroskopické miomektomie: Během operace chirurgie se chirurg odstraňuje Miome, který je po operaci, MOMA již nebude. Existuje však malé riziko re-vzdělávání Misa na místě starých nebo tvorby nové MOMA.

Otevřete odstranění MISA (s lapotomií)

Kdyby Myomas dosáhl velké velikosti nebo máte poněkud velký Miom, pak může lékař doporučit odstranit Miome pomocí klasického provozu, během něhož je vykonáván velký řez na břišní kůži. Taková operace se nazývá laparotomie a poté, co může zůstat poměrně velké jizvy na kůži. S pomocí této operace je však možné udržet dělohu, a tedy teoreticky, schopnost otěhotnět v budoucnu.

Odstranění dělohy (hysterektomie) na světě

Odstranění dělohy na světě je zřídka vyžadováno a vyrobeno pouze přísnými údaji:

  • Pokud žena už má děti, neplánuje těhotenství v budoucnosti a ne proti odstranění dělohy
  • Pokud je myom příčinou výrazného krvácení dělohy s velkou ztrátou krve
  • Pokud momar roste velmi rychle (v průběhu roku více než 4 týdny)
  • Pokud se v čípku predrike nebo rakovina
  • Pokud byly zjištěny kromě Momy, rakoviny nebo precanceróznější změny endometria

Jedná se o rozsáhlý provoz, zotavení, po kterém může trvat několik měsíců. Odstranění dělohy je jediným způsobem léčení myomu, který zaručuje 100% účinnost. Na našich stránkách existují 2 články o odstranění dělohy: Odstranění dělohy: před operací a Odstranění dělohy: po operaci.