Odstranění dělohy (hysterektomie): před operací

Odstranění dělohy (hysterektomie): před operací

Co je hysterektomie?

Hysterektomie je operace pro odstranění dělohy. Existuje několik typů hysterektomie:

  • Celková hysterektomie je odstranění dělohy a cervikální děložník.
  • Subtotální hysterektomie je odstranění pouze dělohy, zatímco čípek zůstává na místě.
  • Radikální hysterektomie je odstranění dělohy, děložního čípku, lymfatických uzlin v této oblasti, stejně jako horní část pochvy (aplikovaný během rakoviny).

Hysterektomie může být provedena přes řez na břicho (abdominální hysterektomii), přes vaginu (vaginální hysterektomie) nebo laparoskopií (laparoskopická hysterektomie).

V některých případech, kromě odstranění dělohy, je také nutné odstranit přívěsky dělohy (vejcovadla a vaječníky).

V takovém případě může vyžadovat odstranění dělohy?

Odstranění dělohy je obecným způsobem léčení několika nemocí nebo stavů v gynekologii. Pro Uterka Cancer nebo vaječníky, stejně jako s výrazným krvácením dělohy, ne léčit, odstranění dělohy může zachránit život.

Ve většině případů se však odstranění dělohy nevyžaduje pro životní indikace (když život pacienta může záviset na tom), a za účelem zlepšení kvality života (to je, zbavit se chronického onemocnění, která zabraňuje předmětům Žít normálně a pracovat). Je třeba poznamenat, že v tomto případě musíte nejprve ujistit, že jiné možnosti léčby jsou vyčerpány a neúčinné.

Odstranění dělohy (hysterektomie) v dopoledních hodinách dělohy

Pokud miom dělohy způsobuje hojný krvácení dělohy, což vede ke spoustě ztrát krve a způsobit anémii, pak může lékař doporučit odstranění dělohy.

Vážit všechny "pro" a "proti", protože odstranění dělohy je daleko od jediného způsobu, jak léčit myoma a související s miomerem krvácení. Na našich stránkách tam Samostatný článek věnovaný léčbě myomu dělohy.

Odstranění dělohy na světě je zobrazeno, pokud:

  • Ženy už mají děti, neplánuje těhotenství v budoucnosti a ne proti odstranění dělohy
  • Pokud je myom příčinou výrazného krvácení dělohy s velkou ztrátou krve
  • Pokud momar roste velmi rychle (v průběhu roku více než 4 týdny)
  • Pokud byly navíc odhaleny předběžné svátosti nebo změny rakoviny děložního čípku nebo endometriidy

Obvykle operace odstranit dělohy na světě produkuje ženy ve věku 40-50 let, kdy byla reprodukční funkce již splněna (žena již má děti) a brzy by to mělo přijít Climax.

Odstranění dělohy (hysterektomie) s výrazným krvácením dělohy

U některých žen se menstruace může proměnit v výrazné krvácení dělohy, které nejsou přístupné pro léčbu a kontrolu léčiva.

Velká ztráta krve může vést k anémii, a v některých případech může žena potřebovat transfuzi dárce krve. Takové krvácení dělohy může být spojeno s momou, ale někdy důvod nelze instalovat.

Stojí za to říkat, že má vážný dopad na život a zhoršuje její kvalitu. V některých případech je odstranění dělohy jediným účinným způsobem léčení takového krvácení, pokud:

  • Ostatní metody léčby byly vyzkoušeny, ale neměly účinek
  • Krvácení jsou opravdu problém pro ženu a zhoršují kvalitu života
  • Žena již plánuje těhotenství a ne proti odstranění dělohy

Odstranění dělohy (hysterektomie) během endometriózy a adenomyózy

Endometrióza je onemocněním ženského sexuálního systému, důvody, pro které nejsou ještě známy. V tomto případě je endometrium onemocnění (vnitřní vrstva dělohy) nalezeno v vaječnících, děložních trubkách, na peritoneum, ve svalové vrstvě dělohy nebo na jiných místech, kde by neměl být v normálu. Tento "abnormální" endometrium způsobuje zánět sousedních orgánů, vzhled silného bolest během menstruace, Dlouho Výběr Mozhuty, a někdy vede k neplodnosti.

S adenomyózou, endometrium začíná růst ve svalové vrstvě dělohy, která může také způsobit vývody, těžkou bolest v dolní části břicha během menstruace a děložního krvácení.

Odstranění dělohy během endometriózy nevede vždy k úplnému oživení, ale je jedním z metod léčby, pokud žena již plánuje mít děti. V adenomyóze vede hysterektomie k úplnému zotavení. Na našich stránkách jsou zvláštní články věnované Léčba endometriózy a Adenomióza.

Odstranění dělohy (hysterektomie) při vynechání dělohy

Vynikající a pád z dělohy, zpravidla, je pozorován u žen starších 50-55 let, které již přicházejí vyvrcholení. Hlavním důvodem opomenutí dělohy je relaxace svazků a svalů, které podporují vnitřní orgány v normální poloze.

Vynechání dělohy může způsobit nepříjemné příznaky: bolest zad, pocit cizího těla v pochvě, únik moči a cala.

Existuje několik metod pro léčbu opomenutí dělohy: Na sobě pesary, Náhradní hormonální terapie, Cvičení Kegel, Operace pro obnovu normálního stavu dělohy.

Odstranění dělohy může být vyžadováno, když je děloha upuštěna, nebo pokud je ligamační zařízení tak slabé, že není možné obnovit normální polohu dělohy. Na našich stránkách tam Samostatný článek věnovaný opomenutí dělohy během menopauzy.

Odstranění dělohy (hysterektomie) s děložními rakovinou nebo vaječníky

Pro Uterka Cancer nebo Ovariální odstranění dělohy může zachránit život. Pokud lékař doporučuje operaci odstranit dělohy, pak je velká šance na úspěšný výsledek léčby. Jako pravidlo, chemoterapie a radioterapie jsou také jmenovány s maligními chorobami.

Zpravidla s rakovinou vyrobenou radikální hysterektomii s odstraněním dělohy, čípku, horní části vagíny, stejně jako s lymfatickými uzlemi a jinými tkáněmi v této oblasti. Ovážky a děložní trubky jsou také odstraněny.

Odstranění dělohy (hysterektomie): Co se stane před operací?

Než souhlasíte s odstraněním dělohy, požádejte svého lékaře, pokud existují jiné metody léčby vaší nemoci. Možná existují další možnosti, které pomohou ušetřit dělohu. To je obzvláště důležité, pokud jste psychologicky ne připraveni na tuto operaci.

Po provedení rozhodnutí o potřebě operace bude váš lékař učinit plán průzkumu.

Předepisovanou předepsanou před hysterektomií jsou předepsány následující testy a průzkumy:

  • stěr na flóru
  • Poštu na cytologii
  • Biopsie endometria
  • Uzi Malé pánevní orgány
  • Obecná analýza krve
  • Krevní test pro srážení
  • Definice krevní skupiny a rhesus faktor
  • X-paprsky světla
  • EKG
  • Analýza moči

V závislosti na diagnostice a souvisejících onemocněních může být tento seznam změněn nebo rozšířen.

Nezapomeňte informovat svého navštěvujícího lékaře o všech lécích nebo léčivých bylinách, které užíváte.

Několik dní operace:

  • Váš lékař může poradit, aby zastavil příjem těchto nebo jiných drog, které obvykle trvá. Ujistěte se, že rozumíte, co léky musí přestat přijmout, a které můžete pokračovat.
  • Pokud kouříte, zkuste přestat - kouření mírně zvyšuje riziko komplikací během operace.

Den před operací:

  • Poradíte s anesteziologem, který bude mít anestezii během operace. Anesteziolog vysvětlí, jakou anestezii budete mít (ať už budete ve vědomí, nebo operace projde pod obecnou anestezií).
  • Budete požádáni o pít cokoliv a ne nejméně 8 hodin před operací.
  • Pokud doktor doporučil jakékoli léky, přijměte je.
  • Večer před operací činí klystýr vyčistit střevo.

Odstranění dělohy (hysterektomie): Co se stane během operace?

Jak bylo uvedeno výše, existuje několik typů operací oddělení dělení. Ujistěte se, že se zeptejte svého lékaře, jak se bude konat operace: kde bude řez proveden, které orgány jiné než dělohy budou vymazány. Uvážíme všechny typy operací odděleně.

Abdominální hysterektomie

S abdominální hysterektomií, odstranění dělohy je vyrobeno přes řezaný na žaludku. Čisek může být podélný, z pupku k pubické kosti nebo příčné, na horní linii hlavy pubických vlasů. Délka řezu se obvykle liší od 15 do 20 cm.

Břišní hysterektomie se vyrábí pod obecnou anestezií (když spíte během operace), nebo pod regionální anestezií (když zůstanete ve vědomí, ale necítíte nižší polovinu těla).

Tento typ operace se vyrábí v Moma Mattik, Výrazné děložní krvácení neznámé příčiny Endometrióza, Adenomyóza, Vynechání dělohy, Stejně jako u děložní nebo ovariální rakoviny. Břišní hysterektomie je nejčastější operace odstraňování dělohy. Během provozu mohou být také odstraněny vaječníky a děložní trubky.

Vaginální hysterektomie

S vaginální hysterektomií se děloha odstraní řezem v pochvě. Řez prochází kolem děložního čípku a během operace odstraňují dělohy a čípku.

Vaginální hysterektomie se provádí pod obecnou anestezií (když spíte během operace), nebo pod regionální anestezií (když zůstanete ve vědomí, ale necítíte dolní polovinu těla).

Tento typ provozu není vhodný pro všechny. Obvykle dělá vaginální hysterektomie Moma Mattik, Výrazné děložní krvácení neznámé příčiny Adenomyóza, Vynechání dělohy, Pre-plány nebo rakovina v rané fázi.

Laparoskopická hysterektomie

S laparoskopickou hysterektomií se děloha odstraní malé řezy na kůži břicha pod pupkem. Tyto řezy zavádějí speciální nástroje, které chirurg odstraňuje dělohu a čípku. Uterus se pak odstraní vagínou, jako u vaginální hysterektomie.

Tato operace je vyrobena v rámci celkové anestezie, která je během operace "spát". V případě potřeby jsou vaječníky a děložní trubky odstraněny spolu s dělicím dílem.