Jak mohu odložit nebo zastavit měsíčně

Každá dívka se dostala do situace, kdy "v těchto dnech" začala v nevhodném okamžiku: v den svatby, svatby, dlouhé křížení nebo dlouho očekávané dovolené. A přinejmenším pravidelnost menstruačního cyklu je indikátorem dobrého zdravotního stavu, je stále obtížné hádat se s tím, že někdy jejich zpoždění nebo zrychlení je životně důležitou nezbytností. Tento článek podrobně popisuje otázky o tom, jak bezpečně držet menstruaci, jak zastavit měsíční, a pokud nelze provést.

Důsledky zastavení nebo přenosu menstruace

Menstruační cyklus je tenký a extrémně složitý proces, který je doprovázen fyziologickými a hormonálními změnami. Odložit ji kvůli zachování pár dnů dovolené, dát ho mírně, je nepřiměřené. Koneckonců, můžete vždy dělat tampon a vzít léky proti bolesti proti bolesti. Pokud máte stále takovou potřebu, aby se podobný jednorázový experiment bez následků, mohou jen absolutně zdravé dívky. V opačném případě může nucené vysídlení cyklu (v závislosti na metodě) vést:

  • na selhání a nepřítomnost menstruace po dobu několika měsíců a další;
  • problémy s kardiovaskulárním systémem, játry, ledvinami;
  • vzniku trombózy a jiných onemocnění žilního systému;
  • Na porušení ženské hormonální pozadí.

Je-li nutné odložit období

Existuje řada objektivních důvodů, proč lékaři nedoporučují odložit zastavení nebo přenášení menstruace. Tyto zahrnují:

  • příliš hojný výběr;
  • intenzivní a ostré bolesti v prvních dnech menstruace;
  • Nadměrně dlouhé menstruace.

Normálně pro dívky pro menstruaci ztratí od 50 do 150 ml menstruační krve. Pokud existuje více alokací, může to naznačovat některé patologie sexuálního systému nebo selhání v práci celého organismu, jako například:

  • Neoplazmy v děloze;
  • endometrióza;
  • Nemoci malé pánve;
  • Poruchy štítné žlázy;
  • Nízká krev sraženina indikátor, anémie.

Druhým důležitým ukazatelem je přítomnost / absence bolesti. Silné bolesti se také zaregistrují pro abnormální zdraví. Hudební bolesti na začátku menstruace jsou považovány za normou a poměrně přijatelnou. Ale jakákoli dáma by měla být upozorněna, pokud tyto bolesti jsou příliš silné a akutní projevy, narušené v jiném cyklu. To může být příznakem mnoha nemocí, včetně známku přítomnosti benigních nebo maligních útvarů.

Dlouhý krvácení může být také příznakem. Ztráta kontroly po dobu trvání menstruace:

  • o vážném hormonálním selhání;
  • o onemocnění žláz vnitřní sekrece, jako je štítná žláza a nadledvinky;
  • o onemocnění dělohy, vaječníků, které jsou doprovázeny krvácením;
  • O komplikaci po potratu, komplexní práce.

Ztráta velkého množství krve může způsobit anémii, problémy s nervovým systémem, selhání srdce, mozku a dalších životně důležitých orgánů.

Normálně by kritické dny měly pokračovat ve čtyřech až sedmi dnech, ale ne déle. Pokud po tomto období menstruační výboje nezastavilo, žena by měla okamžitě konzultovat lékaře. Koneckonců, důvody mohou být hormonální pozadí, krvácení způsobené nádory nebo infekčními onemocněním genitourinary.

Než zjistíte, jak zpoždění období nebo zastavit, měli byste se pečlivě podívat na problémy, které způsobily takovou potřebu. A pokud jsou úzce spjaty s poruchami ve zdravotnictví nebo špatné přátelství dívky během tohoto období - výlet k gynekologovi by měl být první v seznamu důležitých záležitostí.

Co by se mělo vyhnout při zastavení menstruace

Menstruace je procesem zjevení a odstranění endometria vnitřní dutiny dělohy po zrání vejce nebylo oplodeno. Veškerý provoz sexuálního systému během tohoto období je zaměřen na neomezené eliminaci této tkaniny vytvořit nový. Zjistil, jak odložit měsíčně po dobu několika dnů nebo jak je přerušit, hlavní věc je zapamatovat, že to nemělo vyvolat zpoždění endometria v děložní dutině. V opačném případě se může rozvíjet zánět, jejichž důsledky mohou být velmi vážné.

Přípravky k urychlení dokončení měsíce nebo odložení jejich urážlivosti

Jak rychleji vytvářet menstruaci? V případě, kdy menstruace již přijde, nebude to bezpečnější než cokoliv jiného nebo oddálení cyklu, ale lékařsky pozastavit nebo urychlit. Proč to? Je to často situace, kdy snížení hojnosti sekrece pomáhá snížit bolestivé pocity prvních dnů nebo je jim vyhnout. Ale jak můžete pozastavit měsíčně? Existuje celá řada léků určených pouze pro období procházení rychleji nebo jejich intenzita se snížila. Nicméně, jako v případě jakéhokoli jiného léků před zahájením příjmu těchto prostředků, musíte se poradit se svým lékařem. Většina z nich má řadu kontraindikací, protože účinek těchto léčiv je postaven na zvýšení viskozity krve. Menstruační výběr přestane jít z následujících lékařských prostředích:

  1. Vikasol - Příprava ve formě řešení. Základ obsahuje zvýšenou koncentraci vitaminu K, který je zodpovědný za srážení krve. Může se vynořit, aby urychlil do konce menstruace, která šla. Již 10-12 hodin po zahájení jeho recepce, hojnost menstruace postupně klesá, pak se zastaví. Slouží nejpopulnějšímu řešení problému, jak zastavit měsíční urgentní. Chcete-li zastavit těžké alokace, je předepsán kurzem po dobu 4-5 dnů. Kontraindikován pro ženy trpící trombózou, tromboembolia, s utrpělým infarktem nebo mrtvicí.
  2. Transams - to jsou tablety, které zastavují periodickou, vyvinutou na základě kyseliny transcamové. Přispívá k řízení hojnosti a trvání menstruačního výboje. Transcams také pomáhá snížit závažnost bolestivých pocitů při menstruaci a nastavení cyklu. Ale data tablet někdy způsobují nevolnost, zvracení, zmizení chuti k jídlu a porušení vnímání barev. A také jsou kontraindikovány lidem, kteří mají problémy s ledvinami.
  3. Ditinon je stimulátor produkce destiček. Účinek léčiva je zaměřen na posílení stěn nádob, zvýšení viskozity krve. Lék je také předepsán s hojnými menstruačními výbojkami, když je nutné, aby byl měsíční přerušen. Je to silný nástroj. Míra příjmu se provádí ne více než jednou ročně a pod přísnou kontrolou lékaře.

Všechny tyto léky mohou pomoci nejen urychlit měsíční, ale také sloužit dobré služby při řešení problematiky, jak zastavit menstruaci, pokud jdou dlouho.

Jak zpozdit měsíční hormonální drogy

Pokud ukončení menstruace již začalo, je postaveno na zvyšování srážení krve, pak hormony budou muset použít pro zpoždění. Všechny jsou rozděleny do několika kategorií:

  1. OK (perorální antikoncepci) jsou tzv. Mini-umře, které obsahují progesteron. Zvýšená koncentrace tohoto hormonu nenosí hrozbu pro zdraví, ale pouze vytáhne proces spouštění menstruace. Takové přípravky pro kreslení kritických dnů pomáhají nejen vyhnout těhotenství, ale také kontrolovat cyklus, změkčuje projevy premenstruačního syndromu. Kurz obvykle sestává z 21 tablet. Mezi kurzy činí týdenní přestávky pro menstruaci. Po zastavení OK přicházejí 2-3 dny. K dispozici je 28denní kurz OK. Ale v něm poslední 7 tablet neobsahují hormony a umístěny v balení pouze pro pohodlí recepce. Pokud žena vezme takové pilulky a musí odložit výskyt menstruace, pak přestávka mezi kurzy neudělá.
  2. COC (kombinované perorální antikoncepce) - Jedná se o druh hormonálních antikoncepce, jehož účelem je nastavení koncentrace hormonu estrogenu a progestinu. Coca je zpožděným vývojem léků folikulu. A s jejich pomocí je inhibován endometriální vývoj, ovulace je potlačena. Jsou schopni zahustit Cervikální hlen a dělat to neprůchodné pro spermie. Přiřadit každodenní recepci. Během tohoto období nedochází menstruace. Dále, žena potřebuje přestat přijímat 7denní termín pro menstruaci, po které se postup opakuje. Coca jsou jednoduchá, dvou- a třífázová. Pokud žena bere COC, pak pro zpoždění menstruace, prostě musí pokračovat v recepci bez přerušení menstruace. Účinek léčiva bude pokračovat a menstruace bude potlačena. Pokud je droga monofause, stačí spustit nové balení. V případě třífázového léčiva by mělo být zahájeno třetí fázové cykly tablety.
  3. Přípravky na bázi hormonu. Jedná se o léky, které nejsou antikoncepční tablety a nechrání před nechtěným pojetím, ale zaměřené na obnovu hormonálního pozadí. Mnozí z nich mají dopad na ovulaci a může působit jako účinnou metodu v tom, jak může být zpožděna na týden. Jeden z nich je droga zvaná Dufeston. Je předepsán ženám, aby bojovaly na endometriózu. Složky tohoto léku ovlivňují tvorbu a odmítnutí endometria, stejně jako zvýšení obsahu progesteronu. Díky těmto vlastnostem je Duphaston schopen zpozdit začátek měsíce. Pro zahájení léčby je nutné ve třetí části cyklu - 3 dny před regulací 2 tablety denně.

Je třeba poznamenat, že termín pro prodloužení OK a COC, antikoncepční vlastnosti tablet se sníží a aby se zabránilo těhotenství, bude užitečné použít další způsoby antikoncepce. Nedoporučuje se také prodloužit recepci antikoncepčních léků delší než 2 týdny.

Lidové recepty pro menstruační zpoždění

Jak doma zpoždění měsíčního po několika dnech také znali naše maminky a babičky. Stejně jako dříve, takové lidové léky pomohly posunout začátek menstruace. Jsou populární a nyní. Pokud žena nemá žádnou touhu porušovat pravidelnou menstruaci, startování OK nebo KOB, ale odložené kritické dny potřebují, existuje několik populárních receptů, které mohou pomoci v tomto:

  1. Zvýšená dávka kyseliny askorbové (vitamín C) má první polohu v seznamu tipů, jak zastavit měsíční. Použití dvou čerstvých citronů denně po dobu tří dnů před začátkem krvácení může vést k tomu, že předpisy začnou o 3-7 dní později. Celé ovoce lze vyměnit a pít z půl stolu citronové šťávy nebo připravené kyseliny askorbové. Požadovaná dávka vitaminu pro požadovaný účinek - 1 g za den. Kontraindikace pro přijetí zvýšené dávky fondů jsou peptická onemocnění žaludku, alergií, problémy s zubním smaltem.
  2. Rupping je také často umístěn jako prostředek, který může prodávat menstruaci týdně. Chcete-li to udělat, vařte strmý odvod (pro 1 sklenici vroucí vody - 4 hodiny. L. kopřivy) a pít místo čaje dvakrát denně v 400 ml. Princip akce paprsku je postaven na schopnost kopřivy zvedat krevní svěží. Takový prostředek je kontraindikován ženám s trombózou a těmi, kteří trpí srdečním problémem.
  3. Vodní pepř je populární lék, který pomůže najít odpověď na otázku, jak zpoždění období po dobu několika dní bez možných katastrofálních účinků na zdraví. Za účelem měsíčního zpoždění, jeho odvodnění (5 st. L.+200 g vroucí vody) Potřebujete pít dvakrát jednou denně před jídlem. Kurz pokračuje asi 5 dní. Vodní pepř tinktura během menstruace Také pro snížení intenzity výběru.

Před provedením jakéhokoliv zásahu do fyziologického procesu je nutné pečlivě zvážit všechno a proti. Koneckonců, takové experimenty mohou dříve nebo později vést k velkým problémům. Proto se lékaři extrémně doporučují zapojit se do sebe-léky a v případě potřeby způsobit zpoždění nebo zvládnutí nestandardních projevů menstruace (hojnost, bolest, vyvýšený výběr), neotráví drahocenný čas. Je lepší okamžitě požádat o naléhavou pomoc lékaři.