Tampony pro dívky: je možné použít panny

Na ofenzívně první menstruace každá dívka reaguje různými způsoby - pro někoho, kdo je stres, a pro někoho normálního fyziologického procesu. A jak informativně připravené na takovou akci, jeho duševní stav závisí v tomto období během tohoto období.

Každá matka je povinna předem informovat své dítě o zvláštnostech ženské fyziologie, dobře, nebo alespoň se ujistěte, že znalosti získané z internetu nebo z přítelkyně jsou spolehlivé. To se týká nejen proces menstruace, ale také hygienické výrobky během tohoto období. Je důležité pomoci vašemu dítěti správně vyzvednout takový prostředek, který by zajistil maximální pohodlí v těchto dnech. Nejvhodnějším moderním prostředkem jsou tampony, ale mnoho maminek kategoricky zakazují použití tamponů pro dívky kvůli skutečnosti, že nevědí, zda panenství může být ztracen tampon nebo strach z různých infekčních onemocnění.

tampon Mezitím jsou tyto obavy absolutně bezdůvodně, což ještě nebylo potvrzeno četnými studiemi. Kromě toho mají přední světové výrobci (Tamfucky, Kolek, OB a další značky) již dlouho zahrnuty speciální "dětské" tampony, mini (mini) nebo lehké malé velikosti v jejich řadě. Například v řadě tamponů existují speciální OBI Mini Procomfort s hedvábným povlakem, který významně usnadňuje zavedení a těžbu. To dává pozitivní odpověď na otázku, zda je možné použít Tampon dívky. Kromě toho, použití tamponů pro panny v prvních měsících menstruace provede přechod na novou fázi života dospívajícího dospívajícího co nejpohodlněji.

Vlastnosti ženského organismu a použití tamponů

Negativní názory na použití tamponů s panenami jsou nejčastěji spojena s nedostatkem spolehlivých informací o nich a názoru, že tampon může ztratit svou panenství. Moderní hygienické výrobky jsou velmi odlišné od jejich předchůdců, a proto jejich použití není schopno rozbít splas nebo způsobit poškození zdraví mladé dívky.

Panenská blána Faktem je, že panenská souprava je tenká a velmi elastická fólie s otvorem ve středu, přes kterou menstruační krev a další vypouštění. Průměr této otvoru je 2-3 cm a během menstruace se stává ještě stále více elastický a průměr tamponů pro dívky je pouze 1,5 cm. Takže tampony malé velikosti jsou pro dívky naprosto bezpečné a nemohou poškodit splas.

Bezpečnost používání tamponů dívek z velké části závisí na správné velikosti velikosti. Před vložením tamponu byste měli pečlivě seznámit s instrukcí připojenou k každému balíčku.

Pokyny pro zavedení tamponu

Před vstupem do Tamponu se naučte pokyny pro použití a postupujte podle následujících pravidel:

  1. Před postupem musíte umýt ruce a genitálie, abyste vyloučili infekci.
  2. Nejvhodnější držení těla pro zavedení tamponu je v malém kritice, uvedení nohou.
  3. Před vstupem do tamponu by mělo být uvolněno z obalu, aby ležel mezi velkým a ukazováčkem, takže závit je umístěn níže a pošlete jej do pochvy pod úhlem do dolní části zad, mírně tlačí ukazováček.
  4. Není třeba se pokusit vstoupit příliš hluboko. Venku je nutné zůstat závitem, pro které bude vhodné extrahovat tampon.

Kromě dodržování pokynů, panna a každou dívku nebo ženu, která poprvé se těší tampony, by měla být obeznámena s některými nuance využití těchto hygienických nástrojů, aby se odstranily možné problémy a negativní důsledky.

Hlavní nuance tamponů

Jak vstoupit tampony?

  1. Pokud je tampon správně zadán, dívka by neměla cítit žádné nepohodlí, protože se nachází v části pochvy, kde je minimální nervová zakončení, to znamená, že toto způsoby hygieny by neměly být cítit vůbec. Pokud tomu tak není, měli byste odebrat tampon a vložit další, ale zkuste to udělat přesněji.
  2. Není třeba se bát, že tampon padne. Správně umístěný tampon zůstane na místě při chůzi a pohybu.
  3. Když je tampon zaveden, je nutné plně relaxovat, jinak neumožňují namáhavé svaly pochvy, nedovolují to umístit. Pokud je těžké to udělat, doporučuje se vzít valerian, snížit nervozitu, a ale-SHLU odstranit svalové spazmus.
  4. Pokud po několika pokusech představit nepohodlí a bolest stále zůstane, budete možná muset použít menší tampony. Existuje také určité procento dívek, že tento typ hygienických prostředků není vhodný pro anatomické důvody. Je nutná konzultace s lékařem.
  5. Změňte tampon každých 4-5 hodin. Nenechávejte tampon celou noc a spíte s tamponem přes 6 hodin v řadě.
  6. Není doporučeno nosit tampony po celou dobu menstruace - bez ohledu na to, jak moderní byly, microarchy pochvy nelze vyhnout, takže musíte dát tělesný čas na jejich uzdravení. Je lepší použít tampony v období zvláště hojného krvácení nebo když je velmi důležité pro absenci nepohodlí spojených s použitím podložek (ve sportovním tréninku, tanec, při návštěvě bazénu, koupání ve vodních útvarech atd.).
  7. Nepoužívejte tampon během léčby gynekologických onemocnění a během výboje nesouvisející s menstruací.
  8. Použití tamponů s malou pravděpodobností může vést k toxickému šoku, při které se objevuje nevolnost, závratě, zvracení. Tento jev je vzácný a propojen, zejména s dlouhým pobytem tamponu uvnitř pochvy, ale v každém případě by mělo být použití tohoto způsobu hygieny odmítnuty.
  9. Můžete použít speciální aplikátor pro pohodlné zavedení tamponu.

Dalším důvodem, proč odpudivé dívky z použití tamponu je strach z toho, co se nit může stát, a nebude možné jej extrahovat. Mnoho studií a publikací gynekologů dokazují, že je to nemožné.

  1. Za prvé, výrobní technologie Tampona je taková, že vlákno, které slouží k extrahování tamponu, je jeho základem, to znamená, že by to mohlo vytáhnout, stojí za to udělat hodně úsilí. Pokud jsou o tom stále pochybnosti, pak můžete strávit podobný experiment s novým tamponem a osobně se ujistěte, že je to opravdu.
  2. Za druhé, tampon uvnitř pochvy se nikdy nezvyšuje na takové velikosti, že nebude možné odstranit, a jeho zvlhčování výboje z něj činí ještě snadnější a rychle.
  3. Ve spodním těhotenství a vývoj krvácení Při potratování se tampony nepoužívají.

Rozprostřené mikroby Co se týče infekčních onemocnění, která se váží na použití tamponů, je třeba poznamenat, že jsou produkovány v naprosto sterilních podmínkách, což způsobuje šíření mikrobů nemožné. Kromě toho suroviny používané pro výrobu, nejsou vhodné pro životnost bakterií, takže jakákoliv infekce, která se objevila během použití tamponu, je dorazila zvenčí, protože ženský organismus je během menstruace oslaben.

Další důležitou otázkou, která znepokojuje mnoho dívek je od jakého věku můžete použít tampony a je možné ztratit své panenství?

Je šance, když můžete skutečně poškodit splas, ale zpravidla to je způsobeno nesprávným výběrem velikosti hygieny, nesprávným podáváním, nebo pokud je torn pheleva účelem zavedení tamponu.

Jinými slovy, pokud to uděláte vše opatrně a postupujte podle pokynů, použití tamponů pro dívky nikdy nepoškodí póly ani jiné komplikace.

Závěr

Na základě výše uvedeného, ​​stejně jako vzhledem k zvláštnostem ženského organismu, můžete s jistotou odpovědět na otázku - je možné použít tampon? Ano, je to možné, ale pouze po pečlivém výběru správného nástroje a podrobným vysvětlením dítěte o pravidlech svého použití. Nebyl nadbytečný navštívit gynekologa, který může pomoci, a to jak ve výběru, tak vysvětlovat problémy, které vznikly v dívce.