Menstruace: co je to a proč potřebují

Měsíčně - to je přirozená a normální událost v životě dívky. Mluví o zdraví a schopnost pokračovat. Ale jaký druh měsíce? Jaký je tento proces, jak to prochází a proč, obecně potřebujete tak často?

Co je menstruace

Měsíčně, podle Wikipedia, je proces vyznání sliznice dělohy (jeho funkční vrstva), která znamená malé krvácení.

Složit Online test pro první měsíční dívky, Následující odkaz.

Externě, projevují se jako pravidelné měsíční krvácení z pochvy. Doprovázené malými bolestmi v dolní části zad a pod břichem, otok prsu, stejně jako zvýšená citlivost bradavek. Ve vzácných případech vzniká bolest hlavy a Závratě s menstruací.

Měsíčně, na přísné vědecké formulaci, se nazývá menstruace (s menstruus latin - měsíčně). Jméno je docela podmíněné, protože cyklus menstruace má svůj vlastní - od reálného kalendářního měsíce (přidělení dochází jednou za 29-31 dnů), na kratší (22-28 dní) nebo zasedání (32-35 dní) sezení. Lidé používají další dvě definice menstruace - regulované, ze slova "pravidelné" a kritické dny.

Co je menarche? První období dívek začínají ve 11-15 letech a nazývají se Menarche (termín se skládá ze dvou starých řeckých slov: "měsíc" a "start"). To je jeden z nejdůležitějších kroků puberty a významnou událostí. Kolik let jde měsíčně? Regulace končí na 50-55 let, kdy přichází Climax.

Normální přestávka v cyklu jsou období těhotenství a laktace. Skutečnost, že menstruace začala nebo skončila z těchto časových rámců neznamená, že se systémem "něco špatného". V této otázce je vše individuálně.

První den krvácení je prvním dnem cyklu. V závislosti na tom, jak proces probíhá, může člověk posoudit zdraví reprodukčního systému a celý organismus. Gynekolog před inspekcí může požádat o zavolání, kdy došlo k poslední menstruaci (fotografie speciálního kalendáře, která označuje takové důležité datum, bude velmi užitečná), jak dlouho trvá a jaké pocity byly doprovázeny - každé záležitosti parametrů. zjistit Kolik krve ztratí ženu během menstruace A když byste měli kontaktovat nemocnici při krvácení.

Jak projít měsíčně

Měsíčně - to je pouze jeden z fází komplexního menstruačního cyklu. To vše je věnováno hnojení. A opakuje čas od času, dokud žena není v porodu (od 11 do 50 let). Rozumět tomu, co se děje přesně během menstruace, je nutné pochopit, co se děje během celého cyklu. Existují čtyři fáze:

Folikulární fáze

Toto je první etapa, příprava vejce. Obsah estrogenů - nejmenší z celého cyklu. Jedná se o signál pro speciální sekci mozku - hypotalamus. Říká, že je čas připravit nové vejce. Hypotalamus přenáší hypofismus signál a začíná vyrábět hormony, které zasáhnou krev, dostat se do vaječníků. Jakmile se to stane, začíná růst genitálních buněk a vypadají folikuly. Z největší a vyvinuté kopie je vytvořena nová generace vejce. Již uvnitř skořepiny se stále rozvíjí. Celkem, folikulární fáze trvá od deseti až dvaceti dnů.

Ovulace

Jakmile je vaječná buňka zcela připravena a je příliš velká, táhne stěny vaječníku a vychází z ní, míří do děložní trubky.

Lutein fáze OR

Toto období se také nazývá "žlutá tělesná fáze". Na místě, kde byl ještě nové vejce, je vytvořeno žluté tělo;. Pod jeho dopadem v těle začnou estrogen a progesteron proudit. Musí to připravit pro těhotenství. Stěny dělohy, ke kterým jsou připevněna předchozí vejce, jsou uvolněny a začnou slupit a značkou.

Menstruace

Proces oddělení vajec s vrstvou povrchu dělohy a tam je měsíčně. To je místo, kde krev pochází z menstruace - navzdory všem přípravným procesům, které provádějí tělo tak, že postup prošel tak rychle a přirozeně, stěna je doslova spadána a vyhnout se krvácení, je prostě nemožné. Na konci menstruace začíná folikulární fáze a kruh je uzavřen, cyklus znovu začíná.

Krev sama v procesu menstruace není alokována tolik. Jeden nebo dva lžíce jsou normou. Všechny zbytek hmoty, která je odvozena z pochvy, je hlen a mrtvé endometriální buňky.

Jak menstruace ovlivňuje tělo

Co se stane s ženským organismem během menstruace před jejich startem a po dokončení, závisí na celkovém zdravotním stavu ženy. Plně zdravé tělo prakticky nereaguje na tyto změny. Přesněji řečeno, změny nastupující a neviditelné. S výjimkou prvního dne existuje bolest - v době separace neop-dirated vejce.

Pokud existují nějaké zdravotní problémy, pak se zde objeví notoricky známé PMS. Bolest v zadní a dolní části zad, podrážděnost, závratě, bolesti hlavy nejasného původu. A také možné exacerbace chronických onemocnění. Vzhledem k hormonální nerovnováhy je možné snížit imunitu. A proto nad pravděpodobností virových onemocnění a projevy alergií.

Je také důležité si pamatovat - vše, co se stane s tělem, jedním nebo jiným, ovlivní menstruaci. Ať už se jedná o běžnou operaci nebo komplexní patologii.

Jak minimalizovat nepohodlí během menstruace

Co nelze provádět během menstruace? Pokud uděláte dostatečné množství času a času, můžete se v těchto dnech vyhnout nepohodlí. Zde jsou některá doporučení, která v tomto případě pomohou:

  1. Několik dní před začátkem kritických dnů, to stojí za to vyhnout mastným, škodlivým, alergenním jídlem.
  2. Není možné brát hormonální fondy bez konzultace s lékařem.
  3. Je nutné snížit výkonový výcvik před menstruací a místo toho věnovat pozornost protahování a relaxaci.
  4. Je důležité chránit nejvíce od stresu.
  5. Stojí za to opustit přísné diety a hladovění.
  6. Škodlivý užívat slunné koupele a nechodí do solária před měsícem.

Problematika intimní hygieny mohou být také diskontovány. Jak jeho nedostatečnost a redundance, může vést k ostrým bolestem, alergiím, endometriálním deformacím a jiným nepříjemným důsledkům.

Ale takové příznaky PMS jako zvýšené chuť k jídlu, otoky prsu a bradavky, změna nálady, snadná podrážděnost - poměrně normální a přírodní. A přímo závisí na tom, jak muži v dívce. Hormonové prasknutí vedou k takovým výsledkům. Bojovat s nimi - k ničemu. Je lepší mít to jednoduše na mysli a nebudou se provádět na estrogen a progesterons, kteří si kupují druhý kilogram zmrzliny.

Dalším důležitým bodem - pravidelné vyšetření gynekologa, který by se měl konat alespoň jednou ročně. Pokud existují problémy (cyklus ostře přesunul, zpoždění, ostré bolesti, nepochopitelné pachy nebo jiné příznaky, které se obtěžují), musíte co nejdříve jít k lékaři.

Proč potřebujete menstruaci

Nyní, nyní hlavní otázkou: Proč potřebujete měsíčně? Gynekologové a biologové stále nemohou spolehlivě odpovědět spolehlivě. Je naprosto jasné, že jsou nezbytné pro pokračování druhu, protože tyto procesy připravují tělo k oplodnění a sušení dítěte.

Ale zatím nikdo nemůže říct - proč má vejce takový druh "regálnosti". Podle některých teorií, všechny chyby instinkt sebeznalosti. Ve vzdálené minulosti lidstva byla žena zapojena do těžké fyzické práce, byl silně, pravidelně převedl nachlazení a jiná onemocnění ... a to vše bez moderní medicíny.

Aby bylo poškození minimálně ovlivněno jak schopnost oplodnění a na následujících generacích, byla nutná vaječná buňka pravidelně aktualizovat. Tato teorie pochází z prvních prací na zdraví žen. I když tento předpoklad nevysvětluje, proč pak následovat s různou periodicitu (po 24-35 dnech) i v obyvateli jednoho klimatického pásu.

Na jiné teorii je takový cyklus způsoben potřebou pravidelně aktualizovat epitel. Tyto epiteliální tkaniny, které jsou v děloze, obsahují minimálně krevní cévy, a proto darují, zachycují s nimi vejce, které je na jejich povrchu. Postup aktualizace endometrie není originální. Střevo je zcela aktualizováno každé dva dny a kůži a děloha - jednou za měsíc.

Další odpověď na otázku "pro to, co potřebujete měsíční dívky?»Nabídka fanoušků evoluční teorie. Z pohledu evoluce byla žena slabší, ale důležitějším členem společnosti. Nemohla se chránit, ale jen přítomnost potomků. Nezřetelný (skrytý) a častý proces ovulace nucené samce pro ochranu žen, zajišťují všechny nezbytné. Vše, co dostanete vlastní potomci. Kromě výše uvedeného vyplývá z této a schopnost mít sex nejen v době připravenosti pro hnojení (jednou ročně - jako kočky, psy a mnoho dalších druhů) a kdykoliv.

Jaké jsou rušivé příznaky během menstruace

Vzhledem k období, ze kterého měsíční (nejkrásnější, ale mimořádně důležitý systém v těle ženy) i malé změny v načasování, by měla být konzistence vypouštění nebo sebe-spokojenosti ženy způsobit pozornost. Existuje však řada příznaků, které jsou zaručeny mluvit o závažných onemocněních. S nimi jednoduché metody, jako jsou léky proti bolesti a podpatky, nevyrovnejte.

  1. Zpoždění a těhotenský test - negativní. Malé odchylky cyklu se vyskytují v důsledku stresu, změny klimatu nebo zvýšením zatížení. Starat se o nedostatek výběru, který stojí za to 5 nebo dokonce 3 dny. To může být jako ektopický těhotenství a znamení infekce. Můžete definovat přesně až po speciálním výzkumu.
  2. Ovlivňující bolest. Bolesti, které nebyly narušeny ostré, brnění rezistory, hloupé bolesti. Mohou se objevit z různých důvodů, ale naznačují porušování v těle.
  3. Silný, hojný výběr nejen v prvním dni a během menstruace. Je možné poškození stěn dělohy nebo pochvy, mnohem vážnější než u normální menstruace. Je-li stále cítila neustálá akutní bolest, hlava se točí, poruchy koordinace - bude nutné se naléhavě obrátit k lékaři.
  4. Alokace pokračují delší než 7-8 dnů. Vypadá to, že prostě ne všechny krve vyšla. Dlouhodobá menstruace může mluvit jak poškození a rozbije uvnitř. A také se to může stát, pokud existují patologie děložních trubek a vaječníků.
  5. Vícebarevné sraženiny jsou tvořeny v období mezi menstruací. Bílá, žlutá, zelená, růžová stopy mohou vzniknout v důsledku různých virů a pohlavních onemocnění.
  6. Jakékoliv krvácení mimo menstruaci. Cysta, poškození, likvidace epidermis ... Příčiny mohou být jiné, ale žádný z nich "nebude projít nezávisle".

Poznámka: Patologie v počáteční fázi není snadná, ale včasná diagnóza hraje roli paramode pro obnovu. Proto je důležité jasně oslavit vzhled všech příznaků, zkuste opravit v paměti co nejvíce podrobností a nezapomeňte se poradit s lékařem.