Proč během menstruace není možné darovat krev nebo být dárcem

Pro diagnózu mnoha nemocí je zapotřebí laboratorní výzkum a především - analýza krve. Často se průzkum shoduje se začátkem menstruačního cyklu. Existuje řada patologií, pro které je nutné projít krev v období menstruace. Ale v mnoha případech může menstruační krvácení významně ovlivnit informativní analýzu. Proč nemůže během menstruace darovat krev?

Účinek menstruačního krvácení na krevních ukazatelích

Menstruační cyklus (časové období od prvního dne začátku měsíce před dalším začátkem krvácení) zahrnuje 21-35 kalendářních dnů. S normálně tekoucí menstruací krvácení začínají ve stejném čase s přípustnou odchylkou v jednom směru nebo na druhé straně 1-2 dnů.

Během cyklu se děloha připravuje na nadcházející hnojení, v souvislosti s tím, jak je pozorováno zesílení endometria. Pokud těhotenství nepřijdou, endometrium začíná odmítnout z vpalopánské zdi a zároveň vystavit krevní cévy. Je z tohoto důvodu, že krvácení dochází během menstruace.

Tyto procesy se přirozeně odráží na složení krve.

Během kritických dnů:

Dopad menstruace na krevních ukazatelích

  • ESP se zvyšuje (rychlost sedimentace erytrocytů);
  • dochází k poklesu počtu destiček;
  • Počet erytrocytů naopak se zvyšuje;
  • Krevní koagulace klesá;
  • Existují nadměrné změny takového parametru jako hemoglobin, který může vzrůst na začátku cyklu, a pak dramaticky snížit.

Typy krevních testů

Seznam krevních testů, které jsou nežádoucí pro provádění menstruačních výbojů:

  1. Obecný krevní test, určující obsah leukocytů, destiček, erytrocyty, stejně jako se a hemoglobin.
  2. Biochemický.
  3. Analýza na cukru.
  4. Sérologický.
  5. Imunologický.
  6. Alergické testy.
  7. Analýza koagulace krve.
  8. Krevní test pro detekci oncomarkerů.

Existují choroby, pro kterou dodávku krve Kritické dny času, Je to nejpřesnější analýza: Studie hladiny ženských pohlavních hormonů se provádí o 2-3 nebo 5-7 dnů cyklu během gynekologických problémů způsobených hormonální nerovnováhou.

Ve všech ostatních případech se krevní ukazatele na začátku cyklu liší od výsledků analýz vedených uprostřed nebo na konci menstruačního měsíce.

Test moči během menstruace

Měsíčně může sloužit jako překážka a projít analýzou moči. Pokud nedodržujete potřebné požadavky a krev se do moči spadá, výsledky studie budou chybné, což naznačuje vážné zdravotní problémy. Při míchání se krví, barva urin změn, jeho poměr. Purpy moči detekuje detekcí erytrocytů ve své kompozici, sraženina - zvýšení počtu leukocytů.

Test moči během menstruace

Během menstruace nevyžadují testy moči. Pokud studie moči nevyžaduje vklady, a je nutné přijmout analýzu před měsíčně nebo během nich, pak je to nezbytné v souladu s hlavními požadavky:

  • Shake bez použití antibakteriálních činidel;
  • Vložte tampon v pochvě, která se vyhnete zasažení krevních kapek v urin;
  • Sbírejte ve sterilních jídlech Střední část ranní moči.

Darování a menstruační cyklus

Darování a menstruační cyklus

Darování umístí drsné zdravotní požadavky pro ty, kteří jsou připraveni projít krev. Velká pozornost je věnována práci kardiovaskulárního systému, indikátory tlaku, kvality krve, přítomnosti chronických onemocnění.

Dívky a ženy, které jsou stálými dárci vědí, že je nemožné během menstruace darovat krev. Ale ti, kteří jsou poprvé, kdo působí v této roli, často nemají podezření, proč je nemožné darovat krev s jakýmikoliv odchylkami se zdravím a během menstruace včetně. To je způsobeno tím, že tělo již zažívá stres během kritických dnů. Další ztráta krve může vést k těžké slabosti, mdloby. Možné změny krevního tlaku.

Plánované lékařské vyšetření

Pro období menstruačního krvácení může pasáž plánovaných lékařských vyšetření klesat. Pokud pacient ví o absenci zdravotních problémů, pak období menstruace není kontraindikací pro příplatu analýzy krve. Jen potřebujete informovat o výskytu kritických dnů k lékaři a laboratorním asistentovi, který bude držet materiál. Malé odchylky krevních buněk, ukazatele hemoglobinu a EE jsou přípustné v rámci normálního rozsahu.

Lékařské vyšetření s laboratorními průzkumy jsou také prováděny při vstupu do práce nebo na vzdělávací instituci. V tomto případě můžete na začátku menstruačního cyklu darovat analýzy.

Doporučení při předání analýz

Pokud může být nutné dokončit průzkum spojený s jakoukoliv nemoc, musíte zvážit vlastnosti svého menstruačního cyklu.

Je důležité dodržovat některá doporučení, která získají nejpřesnější výsledky analýz:

  • Krevní testy jsou žádoucí projít po 2-5 dnech po skončení krvácení;
  • Přestat jíst 10 - 12 hodin před laboratorním výzkumem;
  • Biomateriální plot strávený na prázdný žaludek.

Je možné přijmout testy během menstruace závisí na jmenování laboratorního výzkumu. Pokud potřebujete podstoupit lékařské vyšetření v plánované objednávce nebo identifikovat možné odchylky výroby hormonu, pak nejsou kontraindikovány. Ve všech ostatních případech potřebujete počítat s menstruačním cyklem.