Proč menstruační cyklus selže

Když dívka dosáhne věku 12-14 let, začíná první kritické dny. To naznačuje, že tělo je fyziologicky připraveno poskytnout nový život. Pravidelná menstruace končí ve věku 50-55 let, po které menopauzu. Veškerý tento proces je rozdělen do cyklů zvaných menstruace. Tato doba mají velmi přísný časový rámec, ale někdy Rozrušení menstruačního cyklu, Co znamená řadu nemocí a jen nepříjemných situací. Ale první věci.

Menstruace je proces odmítnutí tělem funkční sliznice membrány. To se stane, kdyby nedošlo k oplodnění vejce během ovulace. Obvykle menstruační cyklus trvá 21-35 dní. Regulace tohoto období provádí nervový systém - hypotalamus a hypofýza. Určitý vliv má štítnou žlázu, stejně jako kůra nadledvinek.

První období dívek se vyskytují jinak. Záleží, z toho podnebí, z klimatu, ve kterém žijí: teplejší podmínky stanoviště, tím rychleji zraje tělo, takže je známo, že v mnoha skandinávských zemích vyskytují první kritické dny v 16, a menstruační cyklus může trvat až 35 dní. Selhání po dobu několika dní na pozadí stresu - to je poměrně normální jev. Ale co dělat, pokud se tato porucha pravidelně stane? Co je to plné a jak to zacházet?

Příčiny měsíčních poruch

Poté, co dívky začnou první menstruaci, bude měsíční bude zcela náhodná pro cyklech 8-10. V tomto období je organismus restrukturalizaci a je instalován zdravý menstruační cyklus, který se pohybuje od 21 dnů do 35 dnů. U dospělých žen je menstruace stabilnější, tedy sledují jejich porušení a identifikovat patologii mnohem jednodušší.

Infekce

Poruchy měsíčního cyklu u žen se stávají infekcemi
Nejčastěji se příčinou porušení cyklu stává infekcemi, které ovlivňují orgány malé pánve.

Pravděpodobné známky infekce malých pánevních orgánů:

  • nepravidelnost menstruace (zpoždění 5-7 dnů nebo více);
  • prodloužení doby krvácení (více než 7 dní);
  • bolestivé menstruace;
  • bolest v dolní části břicha mimo menstruační krvácení;
  • Zvýšit teplotu těla.

Pokud jste si všimli, že jste změnili cyklus měsíční nebo doby menstruace se stala nestálou, konzultujte lékař, který provede průzkum a předepisovat zacházení.

Nejčastěji, pokud příčiny porušení jsou chlamydie, močiplasma, mykoplasma nebo jiné bakterie, pak zvláštní léčba ušetří z nepříjemného nepohodlí. To je nejčastější příčinou měsíční poruchy, je snadné se léčit. Existuje mnohem nebezpečnější problémy.

Často se menstruační období může posunout nebo prodloužit v důsledku gynekologických onemocnění (dělohy a jeho přívěsy). Takovým způsobem je léčba prostě nutná, protože to může způsobit neplodnost. S zánětem dělohy se v dolní části břicha objevuje závažná bolest, vznikají sliznice. Pokud provozujete takové onemocnění, v budoucnu se mohou ukázat jako v podobě bohatého krvácení, menstruační období bude prodlouženo nebo bude naprosto nestabilní. V tomto případě by mělo být odkazováno na lékaře.

Porušení hormonálního pozadí

Porušení hormonálního pozadí
Mladé dívky a zralé ženy čelí tomuto problému. Hormonální selhání je často způsobeno nedostatkem druhé fáze menstruačního cyklu. Ale to, co způsobí nestabilní vrchol hormonů v těle?

  • Porucha štítné žlázy. Řeč může jít jak o své hyperfunkce a hypofunkci.
  • Dysfunkce nadledvinek.
  • Přenesena akutní a chronická onemocnění.

Hormonální patologie je často doprovázena zkrácením času menstruačního krvácení a dlouhodobého zpožděného cyklu. Pokud je měsíční ocel vzácná a pokračovala v poklesu a interval mezi nimi je zvýšit, musíte se poradit s lékařem.

Hormonální antikoncepce

Hormonální antikoncepce
Když žena používá antikoncepční pilulky, způsobuje selhání reprodukčního systému, v souvislosti s tím, který spermie není schopen hnojit vejce. Ale navíc tyto léky nesou vážný dopad na stejné hormonální pozadí, což je důvod, proč se menstruační cyklus až 60 dní může zvýšit na pozadí jejich zrušení. Tyto léky by měly být aplikovány pouze po konzultaci s lékařem.

Změna klimatu

Jak již bylo zmíněno výše, dívky, které žijí v teplých zemích, začínají začít mnohem dříve. To naznačuje, že klima přímo ovlivňuje organismus žen. Z tohoto důvodu může klimatický pás způsobit měsíční poruchy. Ale žádná léčba v tomto případě není nutná, ženský organismus je velmi rychle přizpůsoben novým podmínkám stanovišť a po měsíci vše bude na místo.

Špatný syn

Non-plachý
Distribuce - další důvod pro hormonální poruchu u žen. Kapky produktivity těla a již není schopen uspokojit ženský reprodukční systém ve správném množství životně důležitých prvků. V této souvislosti se menstruace může porušovat na den nebo dva v každém případě každého cyklu. Neměli byste paniku - normalizovat

,,Tato situace je poměrně jednoduchá. Stačí relaxovat a napsat pracovní rozvrh, ve kterém bude dost času na spánek a odpočinek. Poté se s nejpravděpodobněji vrátí na své místo.

Moc a cvičení

Moc a cvičení
Dieta může ovlivnit menstruační cyklus! Například jste se rozhodli sedět na dietě, omezili jste své tělo z řady škodlivých tuků, cholesterolů a dalších ne příliš užitečných látek. Tělo se okamžitě cítí a začíná přestavět na hormonální úrovni. To znamená neúspěch. A pokud ještě přidáte a cvičíte, pak je taková nerovnováha více než pravděpodobná. Ale v tomto případě není léčba nutná, tento proces je ve velké části adaptivní a po měsíci budete opět schopni se vrátit do stabilního menstruačního cyklu.

Důležitý okamžik: přísná strava a prudká ztráta hmotnosti mohou vést k amenorrhea. V tomto případě bude menstruace zcela chybí. Povinná konzultace gynekologa a výživy.

Deprese nebo hluboký stres

Deprese nebo hluboký stres
Již nad to bylo řečeno, že stresující situace by mohly být zastřeleny menstruaci několik dní a není nic strašného, ​​ale deprese a trvalé zkušenosti mohou znamenat problémy mnohem závažnější, a změna menstruačního období bude jen jedním z nich. Zpoždění jsou možné až 60 dní. V takové situaci je správná léčba jedinou cestou ven!

Anulace

Pokud se vám zdá, že 40 dní je velmi vývozený cyklus, pak jste naštěstí neznámé takové problémy jako oligo-ovulace (vzácná ovulace) a pomůcka (úplná absence ovulace - zrání vejce). Jedná se o velmi závažné onemocnění, které vyžaduje lékařskou intervenci. S takovou patologií je narušen normální cyklus a přirozená ofenzíva těhotenství je téměř nemožné.

Pravděpodobné těhotenství

Pravděpodobné těhotenství
Ukončení menstruace může být známkou těhotenství. Každý menstruační cyklus dělohy je "obnoven" před ovulací, připravuje tělo k možnému pokračování tohoto druhu. Pokud byla provedena hnojení, sliznice dělohy nepotřebuje pravidelnou aktualizaci, v souvislosti s jejich menstruací. Po porodu bude menstruační cyklus postupně obnovovat.

První měsíčně

První měsíčně
Porušení cyklu v dívkách je velmi běžným fenoménem a naprosto přirozeným. Skutečnost je, že v mladém věku hormonální pozadí začíná být instalována. Menstruační cyklus se zvyšuje, stává se kratší, ale pro první rok po stabilitu Menarche stabilní, po kterém je snazší udělat ženský kalendář.

Strava

Ženy, které jsou vystaveny extrémní stravě a začaly rychle zhubnout, také začínají trpět nepravidelným cyklem. Takové ostré rozdíly životního tónu jsou velmi škodlivé pro ženské tělo. Ale nejen strava vín, a rychlý sada hmotnosti. V tomto případě může menstruační období menší nebo naopak delší. Aby se zabránilo takovému výsledku, použijte pouze ty stravy, která registrovala výživu, zapojit se do sportu a řekněte správně. Dieta v tomto případě hraje nejdůležitější roli. To, co je zajímavé, mezi zástupci krásného pohlaví, který trpí anorexií, přestane měsíčně zcela kvůli silnému vyčerpání a oslabení těla.

Climax

Climax
Tento termín je známější zralé ženy. Ve věku 45-50 let, tělo již není schopno regenerovat tak rychle regenerovat, týká se sliznicí membrány dělohy: menstruační cyklus se stal déle a měsíční průchod bez hojnosti. V tomto případě můžeme předpokládat, že selhání menstruace v dospělosti je prvním znamením Klimaků. Jedná se také o ženy s časným vrcholem.

Takže stojí za to shrnout. Existuje velký počet onemocnění a poruch, které způsobují zvýšení menstruačního cyklu, zkratky nebo nestability. Neexistuje žádný bod v mluvení o metodách léčby, protože tisíce gynekologů z celého světa říkají, že s onemocněním ženského organismu, který potřebujete bojovat pod dohledem lékařů, bez sebevědomí a zejména tradiční medicíny. Všechny léky by měly napsat gynekologa po pečlivém zkoumání pacienta.

FaktorDůvodyPříznakyEfektyÚroveň nebezpečí na 10bodovém měřítku
Porušení cyklu bez explicitních symptomůInfekce-Přenos infekce do jiných orgánů, neplodnostiPět
Porušení cyklu, prodloužení menstruačního cykluPorušení hormonálního pozadíÚnava, gravitace v těle, nevolnost, změny z jiných orgánůSnížení samostatné funkce, suchost a zlepšování citlivosti genitálií7
Porušení cykluHormonální antikoncepce-Snížení sexuální funkce, suchost v zóně bikini3
Porušení cykluZměna klimatických podmínekTěžkost, ospalost únava-jeden
Porušení cykluNon-plachýTěžkost, ospalost únava-2
Porušení cykluNevyvážená výživaZávažnost v těle, únavaVzhled nepříjemných pachů, svědění a vyrážkyčtyři
Porušení a prodloužení menstruačního cykluStres a depreseSnížení činnosti, ospalost-3
Narušení cyklu nebo úplné zastávkyOligoovulace a pomozkouPatologický výtok.Snížená ženská funkce, neplodnost.10
Narušení cyklu nebo úplné zastávkyZánět dělohy a jejích přívěskůBolesti v dolní části břicha, horečka, nepříjemné pachy, hojný výběrSnížená ženská funkce, neplodnost.osm
Ukončení menstruaceTěhotenstvíOspalost a únava, toxikóza-jeden
Porušení cykluPrvní měsíčně--jeden
Zvýšený nebo snížený menstruační cyklus bez příčinyOstrá váha sada nebo hubnutí, anorexie--3
Ukončení menstruaceClimaxTilt teplo, pocení, nespavost, ostré nálady houpačky-2

Nyní budete vědět, proč menstruační cyklus selže, co dělat, když se to stalo. Takže pokud jste změnili termíny pro menstruaci, ještě nejsou panika, musíte podrobněji studovat všechny příznaky a je nejlepší okamžitě konzultovat lékaře.