Jak být, pokud měsíční skončení a po 2 týdnech znovu začal

Menstruace - druh ženského zdraví. Když nepřijdou naposledy, žena se začíná bát. Ještě podivnější, když po dokončení poslední menstruace, další začíná po 2 týdnech. Zřídka takový stav záležitostí není patologický. V jiných situacích je nutné najít důvod, proč by měsíčně pokračoval v čase. Patologové vedoucí k narušení cyklu vyžadují diagnostiku, protože situace je pohmožděná na Samonek, může dokonce vést k neplodnosti. Nejčastěji neplánovaný krvácení - příznak děložní chorob. Existují však jiné důvody, proč za týden nebo dva po skončení menstruace začal znovu.

Proč je cyklus porušen

Existuje mnoho faktorů, které porušují cyklus a způsobují měsíční 2 týdny po menstruaci. Mnoho téměř nepředstavují nebezpečí k životu a jsou normou. Mezi nimi:

  1. Hormonální antikoncepce. Efektivní prostředky ochrany proti nechtěné těhotenství, ale často vede k tomu, že menstruace v důsledku hormonů začíná dříve a cyklus je zaklepán.
  2. Porušení hormonálního pozadí. Z tohoto důvodu je krvácení jdou nepravidelný a těžko předpovídat a vypočítat, když začne následující. To se děje v období po porodu s menopauzou a t. D.
  3. Ovulace. Nejvýhodnějším obdobím pro koncepci je doprovázeno mezerou folikulu a výstupu vejce. Možná malé krvácení kvůli poškození cév. Tento proces není nebezpečný pro zdraví a odkazuje na normu.
  4. Těhotenství. V počátku času, kdy je embryo připojeno k děložku, může dojít k krvácení. Žena, nevěděla o jeho pozici, je vezme je na intermenlar, ale důvod je předchozí hnojení. Takové zvýraznění nejsou příliš hojné a začínají i po 4 nebo šesti dnech po maturitě.
  5. Cyklus tvořícího. Zpočátku (cca 2 roky) menstruace nepravidelná. To je důvod, proč měsíční začíná znovu po 12, 14, 15, 17 nebo 18 dnech po předchozí.

Patologické důvody

Někdy existují i ​​jiné důvody Majet po menstruaci hnědé, Mezi nimi jsou zánětlivé procesy, rozbité krve srážení, potrat pro ektopické těhotenství, maligní procesy reprodukčního systému. V tomto případě není nutné říci, že měsíční začal předem, kdy byly předchozí před několika týdny. Ty jsou již nefunkční krvácení.
Situace, kdy měsíční skončila a začala znovu každý druhý den, po 5 nebo 6 dnech, mnoho známých.

Společný faktor provokující poruchy menstruačního cyklu, stresu, šoků a dalších psychologických důvodů. Ze stejného důvodu přicházejí opakované pravidelné registry 2 týdny před termínem.

Emocionální ženy vědí: Stojí to jen proto, aby se stalo stresu, bude se objevit slabý krvácení. Situace se stabilizuje bezprostředně poté, co emocionální pozadí bude vyřešeno. Neplánovaný krvácení může začít a kvůli nedostatku spánku, přepracování. Ženský organismus tedy reaguje na únavu a prohlašuje, že je čas si přestat a relaxovat kvalitativně.

Jednorázové poruchy cyklu, když měsíčně jít podruhé za měsíc, ne vždy způsobují obavy a nejčastěji neignití vážným porušováním. Pokud měsíční dorazí po 16 dnech po předchozích, nebo dokonce dříve, to se stane neustále, musíte okamžitě navštívit specialistu, abyste získali svůj komentář, zjistil, proč se cyklus zastaví tak brzy a pokračuje v léčbě.

Barva bude o problému říct

Pokud měsíční začalo 2 týdny po předchozím nebo dokonce po 20 dnech, měla by být věnována pozornost povaze výběru, stejně jako jejich barva. To pomůže pochopit, zda příčina cyklu cyklu se stala patologií nebo se jednoduše stalo malým selháním v těle. Zvláštní pozornost by měla být zaplacena za tři odstíny:

  1. Růžový. Není to nejlepší barva výboje, zejména když od nich odletý zápach pochází. Pokračuje v krvácení kvůli endometritidě, chronické endocervicitize.
  2. Šarlatový. Označuje malé dysfunkce v orgánech MT, ale může být normální jev, pokud se jednou objeví jednou. Pokud je však množství krve velká, bolí velmi žaludeční, to je krvácení a potřebují hospitalizaci.
  3. Hnědý. Takové oscilace, které někdy neskončí dlouho - nic jiného než příznak patologie dělohy. Je třeba jít k lékaři co nejdříve.

Pokud krvácení dochází mezi měsíční krvácení, je třeba věnovat pozornost a přijmout vhodná opatření.

Diagnostické postupy

Pokud menstruace jde nepravidelně a začít 2 týdny po předchozích předchozích, je zapotřebí gynekolog, který bude provádět diagnostiku a předepisovat odpovídající terapeutické schéma.

Pokud má žena častou menstruaci, žije běžný sexuální život, s výjimkou gynekologického vyšetření, musí projít řadu analýz, včetně studia smear, krve, hormonálního stavu. Pokud měsíční jdou každý čtrnáct dní, může být nutné prozkoumat mozek, pokud jiná diagnostická opatření nedosáhla přesného obrazu o odchylku odchylky v cyklu. OMT, štítné žlázy a nadledvinky jsou povinné.

Ultrazvukové vyšetření není nutné pouze tehdy, pokud je zjištěno, že příčina 2 jediné menstruace je infekční onemocnění.

Terapeutické události

Jaká léčba bude jmenována, zcela závisí na tom, které patologie jsou během diagnózy identifikovány. S organickými porušováními, které zahrnují nádory, hyperplazie, děložní myom a t. D., Chirurgická léčba je předepsána. Měsíčně každé 2 týdny vyžadují objasnění důvodů a bude předán až po odstranění soustředění patologie. Obvykle předepsaný škrábání a odstranění vnitřní membrány dělohy.

Když jsou detekovány polypy a hyperplečně oblasti, použije se hysteroskopie. Často tam Scooty Měsíčně po hysteroskopii. S vážnými indikacemi se provádějí plnohodnotné provozní zásahy, během kterých jsou vaječníky odstraněny, děloha.

Pokud funkční porušení používají konzervativní léčbu. Vitamínové komplexy jsou předepsány, hormonální pilulky. Někdy to může být nutné vzít silná antibiotika. Vynikající výsledky zobrazující fyzioterapii. Pro anémii, bolest tráví symptomatickou terapii. Léčba by měla být jednotlivec, tak jmenována pouze specializovaným lékařem. Nepravidelný cyklus - již patologie. A pokud se krvácení vyskytuje častěji než po 21 dnech, může skrýt onemocnění. Slib úspěšného výsledku - léčba včas.

Je tam problém

Podle statistik trvá průměrný cyklus 29 dní, to znamená, že po ukončení předchozí menstruace musí začít následujícím způsobem. Pokud existují problémy, "tyto" se vyskytují mnohem dříve - každých 14 dní. Výjimka je jen ty dívky, které mají cyklus pouze vytvořeny a ještě nebyly založeny na konci, mohou začít začít ještě 10 dní po předchozím. V ostatních případech musíte kontaktovat lékaře, abychom podstoupili průzkum a nezbytnou léčbu.

Žena by měla provádět přizpůsobené cyklus diáry, které pomohou určit, kdy by měl zahájit další cyklus. Udělej to docela snadno, zejména proto, že každý má smartphony, pro které mohou být instalovány speciální programy, nezávisle vypočítávají den blížící menstruace, ovulace a pomůže pochopit, měsíční krvácení přišlo před nebo včas, a již na základě času to vhodné závěry. Pokud však menstruace začíná za pár týdnů po předchozích, nebo existují další změny v cyklu, neměli byste se zapojit do samostatného léku, stanovit příčiny patologie a jmenovat terapeutický kurz pouze lékař.