Proč měsíčně jít několikrát za měsíc?

Porušení menstruační funkce se týká skupiny nejčastějších patologií v gynekologii. Dokonce i banální virová infekce může vyvolat neplánované měsíční. Sazba výskytu dosahuje až o 20% v celkovém segmentu ženské patologie.

Hlavní příčiny častého měsíčního

Menstruační dysfunkce Důvodem více než čtvrtinu všech patologických děložních krvácení je organické změny. V ostatních případech časté měsíčně v důsledku hormonálních poruch.

Pro označení nepravidelného měsíčního použití použijte následující názvy. Termín "polymenorrhea" se používá, pokud se měsíční stane hojným. Termín "Metrragia" se používá v případě, že krvácení je nesystematický, bez ohledu na den cyklu.

Věk ženy hrají důležitou roli při určování přesné příčiny patologie. Existují menstruační poruchy mladistvých, reprodukčního a poštovního věku. Častý měsíční hormonální charakter se děje seriózní v dospívajících a mladém věku, zatímco organické změny jsou více charakterističtější pro ženy během menopauzy.

Základem funkční hormonální poruchy je:

  1. Neuropsychický a fyzický stres. Nejčastější příčinou takových podmínek, jako menstruace, několikrát měsíčně, je duševní nebo fyzická přepracování, hysterika a další emocionální prasknutí vedou k porušení výroby vaječních hormonů (estrogen) a velké dávky kortizolu stresového hormonu. To způsobuje narušení oběhu endometria, jeho předčasné oddělení. A měsíční může začít okamžitě.
  2. Změny související s věkem. Před stanovením normálního hormonálního zázemí a koordinované pracovní žlázy vnitřní sekrece menstruace u mladistventů jsou nepravidelné. Jsou charakterizovány hojným výbojem a mohou jít nepravidelně.

V posledním desetiletí ve všech rozvinutých zemích světa dochází ke zvýšení prevalence různých forem menstruační dysfunkce mezi mladistvým. Většina odborníků spojuje tuto tendenci se zvýšením psycho-emocionální zátěže na neforénifikovaném organismu, vliv umělých faktorů, nesprávné výživy, nedodržení zdravého životního stylu a dalšími vnějšími důvody.

U žen v menopacterním období U žen v menopacterním období je postupný snižování hormonálního pozadí. Poslední cyklus přichází za 47 - 50 let. V tomto období je často možné slyšet stížnosti na: měsíčně 1 čas za 2 měsíce, často nastane období, měsíčně za týden a dva týdny. Stabilizace hormonálního pozadí může nastat přirozeně. Hormonální léky jsou předepsány do investic.

Příčiny porušení cyklu v dospělosti:

  1. Vedlejší účinky léků, včetně antikoncepčních tablet. Všechny léky, které ovlivňují hormonální úroveň, mohou způsobit několik týdnů měsíčně v řadě.
  2. Krevní onemocnění, což způsobuje narušení koagulačního systému. Krevní hemostázy porušení může vést k opakovanému a masivnějšímu krvácení, když vnitřní vrstvy endometria.
  3. Nesnesitelné těhotenství. Největší množství potružení se děje v prvním trimestru těhotenství. Současně každá druhá žena neví, co je těhotná a vnímá tento incident jako opakovaná menstruace.
  4. Zánětlivá onemocnění vnitřních genitálních orgánů. Akutní fázi zánětlivého procesu dělohy může být vypouštět z genitálních orgánů různých povahy (krvavé, sukrovinové-purulentní a hnisavé).
  5. Endokrinní onemocnění. Endokrinní systém osoby je reprezentován různými strukturami, velikostí a funkcemi vnitřní sekrece. Jejich celková hmotnost je asi 100 gramů a hladina hormonů v krvi dosahuje několika miligramů. Dopad na zdraví a fungování celého organismu je však obrovský.
  6. Hyperplastické procesy endometria a miomu dělohy mohou způsobit krvavý výtok mimo menstruaci.

Pro stanovení příčin soukromé menstruace je nutné vyloučit patologii vnitřních sekrečkových žláz, které jsou spojeny s fungováním sexuální sféry ženy - štítné žlázy a parachitoidní žlázy, nadledvinek a dalších.

Odpověď na otázku, proč měsíčně jít 2krát měsíčně, bude často hledat problémy jater a ledvin. Všechny abdominální orgány jedním nebo jiným se účastní metabolismu hormonů a podporuje normální hormonální pozadí. Tak játra je chemická továrna těla. Aktivně se podílí na výrobě sloučenin předchůdců hormonů a jejich syntézu. Proto má neúspěšný soubor cookie dopad na frekvenci menstruace. Pokud měsíční jde nepravidelně nebo pacient si stěžuje na měsíční dvakrát měsíčně s viditelnou pohodu, pak první věc je zkontrolovat všechny orgány a systémy vašeho těla.

S organickými změnami v krvácení mohou kdykoliv jít kdykoliv a opakovat bez ohledu na úroveň hormonů a fází cyklu. Nejčastější důvody jsou:

  • Maligní a benigní formace genitálií;
  • cysty a nádory v vaječnících;
  • Polycystic vaječníků;
  • Karcinom polypózy a děložního čípku;
  • Myom dělohy;
  • Endometrióza.

Funkce fungování těla ženy

Sex, nebo menstruační cyklus ženy se skládá z několika fází a trvá 21 až 35 dnů. Jeho úkol - učinit nejvíce připravit tělo ženy, aby si představit a sušení dítěte.

Biologický cyklus začíná hormonálním vrcholem a odmítnutím vnitřní vrstvy dělohy. Pokud jste zmizeli měsíčně, znamená to, že proces zvěstování tkání a krvácení z vnitřní vrstvy dělohy začal.

Vezměte hnojené vejce Po 3-7 dnech se krvácení zastaví, tkanina dělohy je obnovena a připravena k oplštění vejce. Vejce dozrává 6-7 dní. Pokud to zůstane oplodněno, hladina hormonů spadá kvůli složitým biologickým procesům v vaječníku. Jedná se o signál pro ženského organismu o výskytu nového cyklu.

V případě hnojení se vajíčko začne sdílet, upustit v děložní trubce do děložní dutiny. Endometrium nebo vnitřní vrstva dělohy je povrch s velkým počtem plavidel. Na endometrium se zavádí hnojené vejce. Takže nový život začíná, a pak narození nové osoby. Samozřejmě, že nemůžete mluvit měsíční.

Vezměte hnojené vejce Kritické dny obnovené v období po porodu. Za normálního kurzu nastane obnovení menstruačního cyklu po 8 týdnech po dodání. Během kojení se však produkuje prolaktinový hormon, který zpomaluje výstup zralého vejce. V takových případech může nastat obnovení menstruace, když se vám líbí, včetně po ukončení krmení.

Menstruační cyklus je komplexní biologický systém, který je regulován dohodnutým provozem vaječníků, dělohy, hypofýzy, hypotalamu, štítné žlázy a jiných orgánů. Jedno selhání v tomto řetězci vede k porušení menstruační funkce a vzhled stížností o časté měsíční měsíční měsíční měsíčně, měsíčně po týdnu a dalších poruch menstruační funkce.