Prevence a léčba gardnerelize

Prevence a léčba gardnerelize

Gardnerellóza - nemoc způsobená porušením vaginální mikroflóry u ženy. Normálně v ženské pochvě by měla být mikroflóra kyseliny mléčné (i lactobacilli převládající). Se specifikovaným onemocněním se stává alkalickým. Inkubační doba tohoto onemocnění: 7 dní - 5 týdnů.

Co je garardnerellóza

Gardnerlenez představuje onemocnění způsobenou porušení vaginální mikroflóry u ženy. Normálně v ženské pochvě by měla být mikroflóra kyseliny mléčné (i lactobacilli převládající). S indikovanými onemocněním se náhle stane alkalickým. Při vytváření příznivých podmínek pro Gardnerella se vyskytuje jeho rozšířený vývoj, což vede k porušení normální mikroflóry vagíny. Je možné, že její partner může infikovat takovou nemoc.

Odrůdy

Gardnerellóza má své vlastní odrůdy. Závažnost může být: Kompenzován, Subcompensed a decompensed. Kompenzovaná gardnerellóza je téměř úplná absence mikroflóry v analýzách. S tím není porušení epitelu genitálií. S subcompenzovanou Gardnerellózou, analýzy vykazují snížení laktobacilli v mikroflóře ženy, zvýšení počtu patogenů různých onemocnění. Decompensed Gardnellóza je již porušením epitelu genitálních orgánů. Současně se silně sníží počet užitečných mikroorganismů.

Prevence a léčba gardnerelize

Příznaky

Hlavním příznakem Gardnernellis je velmi hojný výběr šedé a žluté, mající nepříjemné rybí zápach. Pokud onemocnění proudí po dlouhou dobu, pak výběr může mít žlutozeleně a stal se hustším hustším, drigem, lepkavým a dokonce zvědavým. Symptomy tohoto onemocnění také zahrnují svědění a podráždění, pocit pálení v ženských pohlavních orgánech. Během pohlavního styku se může objevit bolest. Stává se v zásadě a že když nejsou žádné příznaky ženy a onemocnění je bez povšimnutí.

Příčinou výskytu

Jaký druh Příčiny Gardnerelize?

  • - nosit syntetické prádlo, které se velmi dobře vyhovuje. Zabraňuje pronikání kyslíku.
  • - použití tamponů a denních těsnění.
  • - Použití douchingu a různých antiseptických sprejů. Když se používají, může být mikroflóra pochvy zničena, stejně jako umýt.
  • - nesprávná výživa může také vést k Gardnerellus. Aby se tomu zabránilo, musíte jíst fermentované mléčné výrobky, které jsou dobrým zdrojem mléčných bakterií.
  • - dlouhodobé užívání imunosupresiv a antibiotik může vést k této onemocnění, protože zabijí bakterie, včetně užitečných.
  • - slabá imunita.
  • - dostupnost několika sexuálních partnerů.
  • - časté používání intrauterinního antikoncepce.
  • - zánětlivá onemocnění genitourinary.
  • - střevní onemocnění a onemocnění, které způsobují dysbakteriózu.

Diagnostika

Chcete-li odhalit Gardnerellózu, je nutné sbírat anamnózu onemocnění, zkontrolujte vnější genitálie, proveďte analýzu vaginálního rozmazání. "Klíčové buňky" (epitelové buňky, které vzrostly Gardnerella), jsou mikroskopické znamení onemocnění "Gardnerellóza".

Prevence a léčba gardnerelize

Léčba

Léčba Gardnernellis je potlačit nadměrné množství "špatných" bakterií, stejně jako v restaurování dobré vaginální mikroflóry. Pro léčbu, léky a metronidázy jsou téměř vždy používány (a ve formě svíček a ve formě gelů a ve formě tablet). Doporučuje se také speciální dieta, která by měla zahrnovat Lactobacillia (například jogurty, biocury, Quashen Cabbage). Přípravky pro mléčné bakterie jsou také předepsány (uvnitř a dokonce lokálně jako svíčky). Souběžně s průzkumem vagíny jsou střeva zkoumána. Je-li to nutné, musíte ho zacházet. Koneckonců, dysbakterióza se často rozvíjí paralelně v několika orgánech. Při léčbě Gardnerellózy u žen v období po dobu postmenopause je navíc aplikována hormonální terapie.

Gardnerlenez je obecně považován za ženskou nemoc. Ale pokud je člověk nakažen, pak léčba bude předepsána pouze zjevnými příznaky onemocnění. V ostatních případech je tato onemoca uzdravena sama. Ale v každém případě musí být zkoumán muž. Koneckonců, na pozadí lékárny, jiné nepříjemné nemoci mohou vzniknout například urethritidu. Symptomy garkenelózní uretritidy je výběr šedé, vodnaté alokace s velmi nepříjemným zápachem zkažených ryb.

V každém případě se nedoporučuje zapojit se do sebevědomí, protože může výrazně poškodit jak ženský, tak mužský organismus. Pouze kvalifikovaná pomoc odborníka se může zbavit nemoci.

Prevence a léčba gardnerelize

Komplikace a prevence

Gardnerellóza může způsobit velmi nepříjemné nebezpečné komplikace. Jedná se o děložní krvácení a postpartum endometrit, a přestávka mastných mušlí a infekce infekce plodu. Kromě toho, vzhledem k Gardnellóze, pneumonie se může vyvíjet v novorozence. Komplikace zahrnují: narození dítěte s nedostatkem váhy, různé pooperační komplikace, neplodnost, zánět močových orgánů s velmi častými relapsy.

Jaká je prevence Gardnerellóza? Zaprvé je nutné velmi pečlivě brát svému tělu jako celku a zejména pro urogenitální systém. Je také nutné zvýšit vaši imunitu, protože hlavním důvodem tohoto onemocnění je silným poklesem imunity, což vede k různým porušováním v mikroflóně vagíny, na hormonální porušení.

Prevence a léčba gardnerelize

Prevence Gardnerelize je také správný zdravý životní styl. Není třeba přepracovat, zažívat stres. Doporučuje se jíst správně, dost spát, pravidelně chodí na čerstvém vzduchu. Je velmi důležité zabránit supercoolingu a vždy dodržovat dobrou genitální hygienu. Prevence této mazaného onemocnění je samozřejmě také rozumným sexuálním chováním. Nejlepší metodou prevence Gardnerellis je považována za loajalitu svého běžného partnera. Pokud je v životě ženy náhodné sexuální kontakty nebo sexuální partneři, doporučuje se vždy používat Kondomy. Do dvou hodin po podezřelém sexuálním jednání je lepší použít antiseptika, která bojují s mnoha infekcemi.

Je nutné vědět, že rozvoj místních antikoncepce může také přispět k rozvoji Gardnerelize. Proto se doporučuje odstranit Písmo pro hygienu. Mnozí odborníci se domnívají, že z toho je více škody než dobré. Pro každou ženu je velmi důležité neustále sledovat vaginální výtok. Pokud se liší velmi od normy - měl by to upozornit ženu a průzkum. Na prvních příznakech Gardnerlese musíte vždy kontaktovat gynekologa. Velmi často funguje nemoc "Gardnerellosis" téměř asymptomatický. Tato obavy v zásadě velmi mnoho nemocí. Proto se doporučuje být velmi pozorný pro své tělo, jeho symptomy, jakékoli změny. Doporučuje se provádět pravidelné preventivní návštěvy specialisty, aby identifikoval nemoc v rané fázi. To bude i nadále vyhnout tolika komplikacím a obtížím v léčbě. Pokud jde o prevenci garardnellózy u mužů, musí být také velmi pozorný. Prevence je v zásadě při léčbě sexuálního partnera tohoto muže, stejně jako v neustálém používání kondomu během náhodných sexuálních vztahů.