Cortisol a sport

Tělo se neustále vyskytuje v procesech zničení a zotavení. Katabolismus je spojen se zničením látek, buněk, tkanin. Anabolismus zajišťuje jejich obnovení. Všechny metabolické procesy jsou regulovány endokrinním systémem. Vyrábí katabolické a anabolické hormony, které musí vyvážit syntéza a procesy rozpadu.

Cortisol - hlavní katabolický hormon. Při normální úrovni účinných látek v krvi je její akce zaměřena na ochranu těla před jakýmkoliv stresem, nejen mentálním, ale také fyzickým. Jeho významný nárůst těla ve stresující situaci je odůvodněno, takže v tomto případě jsou nezbytné dodatečné náklady na energii pro aktivně odolávat stresu.

Mnoho sportovců, kteří se zabývají silovým sportem (zejména ti, kteří užívají anabolické steroidy), nelíbí se o tomto hormonu. Konzumují speciální přísady ke snížení úrovně kortizolu.

Hormon Destroyer Fat

Úkolem kortizolu je poskytnout tělu dostatečným množstvím energie. Během dne se denní počet změn kortizolu. Je to hodně ráno, před probuzením, a v neposlední řadě večer, když se člověk musí postupně uklidnit a jít do postele.

Ranní dávkové tréninky činí kortizol (malé množství) jako hořák tuku, protože akcie Glykogen v játrech Ráno vyčerpaný. V této době dne je zvýšení hormonu odůvodněno, tělo musí povzbudit a pracovat pro práci.

Dívka v tělocvičně

Profesionální trenéři argumentují, že velký počet kortizolu, který spadá do krve, musí "pracovat", aby se přirozeně snížil. Proto Dávkování fyzická námaha v dopoledních hodinách poskytuje velký účinek:

  • urychlit metabolismus;
  • posílit tělo (zejména svalový systém);
  • Snižte hladinu hlavního katabolického hormonu.

Kompetentní fyzická námaha, průvodce potravinami a spánkem kortizol pro stavbu a posílení těla. S jeho pomocí:

  • krevní tlak normalizuje;
  • Cukrová rovnováha udržuje;
  • Jedná se o normální vodný a minerální rovnováhu;
  • Došlo k odpovídající reakci na stresové faktory;
  • Prahová hodnota bolesti je snížena;
  • Zvýšená odolnost proti zánětu a infekcí.

Hormon Muscle Destroyer

Chronicky vysoké hladiny hormonu pracují na zničení těla. Jeho půst, dieta, vyčerpávající mnoho hodin. Když člověk posune touhu být silnější, rychlejší, válcování, lepší soupeři, práce na opotřebení. Pro tělo je to superload, kolosální stres. V takových podmínkách funguje Cortisol jako torpédoborec:

  • Svalová a kostní tkáň jsou zničena;
  • Imunita snížena;
  • Dochází k hormonálnímu selhání;
  • Velké riziko nebezpečných onemocnění.

Odolání takových zatížení sportovců neustále konzumují vyztužené vitamínové a minerální komplexy, použijte blokátory kortizolu. Aby se zabránilo negativním účinkům vysoké úrovně látky, správnou výživu, denní režim, Plný noční spánek - povinné úspěšné podmínky ve sportovní kariéře.

Sportovci, kteří se zabývají silovým sportem, vedou trvalý boj proti hlavnímu katabolickému hormonu. Některé z nich dosáhnou rychlých výsledků ve stavebním odlehčením svalů, Použijte anabolické steroidy. Tyto látky umožňují vydržet kolosální zatížení.

Pod působením anabolických steroidů mohou kulturisté dělat několik hodin a necítí únavu. Tělo na takových nákladech je zodpovědný za velmi vysokou sekreci kortizolu. Z tohoto důvodu musí provést další opatření, aby zajistily, že hormon nespustí aktivní katabolický proces ve formě svalového zhroucení, aby obnovil energetickou ztrátu těla a regeneraci jiných tkání.

Na druhou stranu,Nízký obsah kortizolu Také negativně odráží na svalové hmoty sportovců. S postrádkem je nemožné dokončit svalové zotavení. Sportovci zažívají závažnou bolest, začnou se zánětlivé procesy. Chraňte tedy tělo před katabolickým působením kortizolu, neustále užíváte blokátory látky, je nemožné.

Metody boje proti kortizolu ve sportu

Otázka účinku fyzické námahy na sekreci kortizolu je neustále studována. Těžké tréninky jsou silným důrazem, který vyvolává kortizol emise a v důsledku toho zničení svalové hmoty. Nesmíme zapomínat, že tělo je přirozeným samoregulačním systémem.

Přípravky a přísady ve sportu

Jaké metody bojují s vysokým sportovci kortizolu, kteří jsou kompetentně vhodný pro organizování procesu školení:

  1. Příjem blokátorů kortizolu.
  2. Trvání tréninku. Optimální doba 45-60 minut.
  3. Pití během speciálního školení sportovního nápoje. Připravuje se na bázi 5 g aminokyselin a 20 g jednoduchých sacharidů.
  4. Ve vývoji individuálního vzdělávacího programu, intenzita cvičení, doby tříd, typu fyzické námahy.
  5. Speciální vyvážená výživa. V srdci - komplexní sacharidy, plné proteiny, užitečné tuky.
  6. Relaxační praktiky.
  7. Pozitivní emoce.
  8. Noc spát po dobu 7-8 hodin. V období nočního restaurování těla se aktivně vylučují anabolické hormony, které přirozeně zpomalují katabolické procesy, neutralizují kortizol, svaly a tělo jako celé obnovení. Plný spánek se nazývá nejlepší anabolický a antikatabolický.

Cortisol se správnou organizací tréninku se může stát aktivním asistentem. Je důležité pochopit, že zásah do úpravy přírodních procesů v těle (například vliv na sekreci kortizolu nebo potlačování jeho aktivity) vede k závažnému hormonálnímu selhání a dysfunkce celého těla. Procesy katabolismu a anabolismu se vyskytují paralelně a vzájemně závislé.

Dávkovací trénink zlepšuje kvalitu života a pomáhá bojovat s úrovní stresujícího hormonu a kompetentní trenér pomůže dosáhnout výsledků a chránit před zraněním a zdravotními problémy.