Jak nebezpečné sportovní aktivity během endometriózy?

Otázka, zda je možné hrát sport pod endometriózou, relevantní pro všechny, kteří se stará o své zdraví a fyzickou krásu. Čelí nepříjemným příznakům tohoto onemocnění, je někdy obtížné si představit vztah mezi sportovní a endometriózou. Ve skutečnosti je to fyzická aktivita, která je jednou ze složek integrované léčby této patologie.

Mírná fyzická aktivita (sport) je také zobrazena. Doporučené třídy jógy, koupání v bazénu, terapeutická gymnastika. Přiměřená fyzická aktivita pomáhá zvýšit celkový tón těla a příznivě ovlivňuje zdraví žen. Na pozadí pravidelného tréninku se vytrvalost těla zvyšuje, je zesílena imunita, nepříjemné příznaky snížení onemocnění. To vše je dobře ovlivněno obecným stavem ženy a zvyšuje šance na konci dítěte.

Pro tyto státy se nedoporučuje vážná fyzická námaha:

  • Endometrioidní vaječníkové cyst (nebezpečí přerušení nebo zkroucení);
  • adenomyóza dělohy během krvácení;
  • menstruační období;
  • podmínka po operaci o endometrióze;
  • Špatná přenosnost hormonální terapie (slabost, apatie).

V případě endometriózy jakékoli lokalizace nejsou extrémní sporty doporučeny, výkonová cvičení, těžká fyzická námaha. Včasná diagnostika, adekvátní terapie, pravidelné konzultace s úzkým profilem specialisty s následným plněním jejich doporučení - slib pozitivního výsledku léčby.