Proč se svěřuje během menstruace

Některé ženy si stěžují na svědění během období Paha. Symptom je dočasný nebo projeven průběžně. Někdy znamení způsobuje lehké nepohodlí, v jiných případech vede i bolest a vyžaduje okamžitou léčbu.

Materiál článku popisuje důvody nepříjemného symptomu během období kritických dnů a vysvětluje, co dělat a jak se vypořádat s nepohodlím.

Vnější podněty provokující Itch během menstruace

Z toho názoru, že příčiny Itch během menstruace jsou spojeny pouze s infekčními a hormonálními chorobami, chybně.

Externí faktory, které způsobují nepohodlí v tříslech, jsou:

  • Nesprávný přístup k hygienickým postupům během menstruace;
  • dlouhé podložky;
  • Individuální nesnášenlivost k používání hygieny;
  • Na sobě prádlo ze syntetických materiálů.

Pokud se příčina nepříjemného stavu stala externími faktory, jedna z níže popsaných tipů pomůže zbavit se podráždění.

Hygiena během období

Tak, že svědění po menstruaci a během kritických dnů nepřinesilo nepříjemnost, je nutné dodržovat přísné pravidla intimní hygieny:

  1. Místo koupelny musíte se osprchovat, aby se zabránilo infekci infekce reprodukčního systému.
  2. Během paží poslat vodu a pohybu ruky před zády - tak infekce s polem konečníku nebude spadat do vagíny.
  3. Chcete-li využít síťovou zónu, musíte zvýraznit samostatný měkký vlasový ručník.
  4. Doporučuje se opustit sexuální kontakty, protože během období bezprostřední imunity je snazší zachytit infekční onemocnění.
  5. Nepoužívejte tampony bez dostatečných informací o pravidlech jejich použití. Doporučuje se nahradit tampony každé 2 hodiny. Dlouhé použití tamponů vede k podráždění sliznic a vytváří vhodné prostředí pro mikroby. V přítomnosti infekčních patologií je použití prostředků zakázáno.
  6. Je třeba pravidelně a pečlivě argumentovat, používat speciální prostředky pro intimní hygienu. Nedovolte jim zasáhnout sliznici.
  7. Nosit pouze bavlněné prádlo. Je nutné vážně odkazovat na výběr spodního prádla. Tkanina by měla být přirozená a tvar kalhotek je správný.
  8. Není třeba zapomenout na změnu těsnění každých 4 hodiny, i když se produkt stále není zcela nasycený.
  9. Během nařízení se nedoporučuje plavat v bazénu a v otevřených vodních útvarech.

Pokud navzdory dodržování hygienických standardů, stále po menstruaci pokračuje, důvodem není v externích faktorech. V tomto případě je lepší obrátit se k gynekologovi, protože pravděpodobnost infekčních onemocnění je vysoká.

Nemoci způsobující Itch

Když se při menstruaci a po menstruaci objevily svědění a pálení, je vysoká pravděpodobnost patologických odchylek. Discomfort se vyskytuje ostře, přináší silné nepříjemnosti a neprojde.

Obrovské množství nemocí, které mohou vyvolat vzhled svědění v zóně Bikini, je odhaleno:

Vaginální kandidóza

Další jméno alend je drozd. Vytvořit podráždění může přidělit konzistenci sýrů. Absence terapie a progrese onemocnění vede ke zvýšenému nepohodlí. Konstantní vliv sekrecí na inguinální oblasti dráždí sliznici membránu. Žena zažívá bolest pálení a trpí nádobou pohlaví.

Trichomoniaz

Patologický příznak způsobuje zelenožluté zvýraznění vodní struktury. Bojí se během celého menstruačního cyklu, nicméně, během krvácení podrážděných membrán. Pocity jsou doprovázeny teplem a spalováním v oblasti Paha.

Kolpit

Výběr intimních zón získává hnilentní. Mohou být snadno viditelné kvůli neobvyklému šedavě žlutému odstínu. Během menstruace se zvyšuje vliv hlenu na inguinální oblasti.

Chlamydia

Disku onemocnění dochází kvůli infekci organismu v Chlamydii. Patologie obavy pacienta neustále však během měsíčního svědění a pocitu spalování. Související příznaky: Zdá se, že šedavý hlen, otok, bolest rozkroků.

Gonorian typu vaginitis

Vyznačuje se odchylkami počátku období od odhadovaného času, podrážděných sliznic, hypertermie, nízké libido.

Vaginóza kvůli bakteriálním lézím

Patologie provoká gardnernella. Během menstruace mikroflóny se vagina liší a bakterie se aktivuje. Možnosti získají rybí vůně a vodnatou strukturu, v Pakhudz.

Opar

Parasitizace uvnitř buněk, virus způsobuje exacerbaci onemocnění ve dnech menstruace v důsledku snížení imunity. Kromě svědění v intimní zóně po měsíční ženě se na zdi pohlaví narodí malé vředy s kapalinou.

Vulvovaginit

Vyvíjí kvůli papilomaviru a je charakterizován tvorbou konvexitostí na kůži, což je důvod, proč se zvyšuje podrážděnost a svědění v rozkroku.

Adnexitida chronického toku

Příčina patologie - zánětlivé procesy v vaječnících. Charakterizované nepohodlí v jemné oblasti, žádné libido, křeče v dolní části břicha, hypertermie.

Patologie rašeliny

Menstruace způsobuje zhoršení onemocnění jater a onemocnění týkající se žlučníku. V důsledku toho dívka trpí svědění a bohatého bolestivého syndromu pod žebry na pravé straně.

Vývoj diabetes

Vzhledem k tomu, že obsah glukózy v moči je vysoce nadměrný, jeho alokace má negativní dopad na vnější genitální orgány. Pacientka označuje konstantní žízeň, častou močení, nepředstavovanou svědění v celém těle.

Nemoci neurologického typu

Během období menstruace trpí dívka nepříjemné pocity v tříslech, ostré změny nálady a plasticity, problémy se spánkem, bolesti hlavy s jasným světlem nebo hlasitými zvuky. Silný svědění v intimním místě během menstruace v důsledku stresu se projevuje ve večerních hodinách.

Obecná pravidla pro léčbu

Když nepohodlí, nezapomeňte navštívit lékaře. zjistit Je možné během menstruace vzít nátěr Z odkazu na odkaz.

Během menstruace se zpracovává odlišně v závislosti na diagnóze. Neexistuje žádná nezávislá terapie - pouze lékař je schopen určit, proč to byl svědění a jmenoval řádnou léčbu.

Pokud příčinou nepohodlí byla houba (drozd), lékař předepisuje antifungální agenty. Svědění v trichomoniázu je také léčena léky. A z kolize je eliminována konstantní dezinfekcí postižených oblastí.

Pro dosažení maximální účinné léčby by měla být složitá. Kromě specifických drog je jmenován specialista:

  • Příjem antibakteriálních léčiv;
  • Spotřeba vitamínu a minerálního komplexu;
  • Dodržování diety nebo vyvážené výživy.

Zánět a nachlazení vagina vyžadují dlouhou dobu rehabilitace. Po odstranění železných a jiných příznaků musí pacient podstoupit řadu postupů, včetně:

  1. Fyzioterapeutický dopad.
  2. Léčba hojení bahna.
  3. Zahřátí nahoru.

Preventivní opatření

Aby se zabránilo podráždění během menstruace, je žádoucí následovat jednoduchá pravidla profylaxe. Řada popsaná níže je také schopna usnadnit likvidaci stávajících symptomů a snížit závažnost nepohodlí.

Preventivní prvky v období menstruace a jejich zahrnují:

  1. Nepoškrábejte rozkroku ani se silným svědění.
  2. Pravidelné výlety do gynekologa - jednou za 6 měsíců umožní identifikovat infekční onemocnění genitálních orgánů předem a začít svou terapii včas.
  3. Použití antikoncepce, aby se zabránilo infekci patologií, které vysílají sexuálně.
  4. Vyhýbání se napětí nebo spotřebě zklidňujících fondů.
  5. V období bez pohlaví je dostačující umýt jednou denně, pak zůstanou užitečné mikroorganismy. Po sexuálním styku.
  6. Mělo by to být zdravý životní styl a jíst správně. Jídlo by mělo být čerstvé a vyvážené. Doporučuje se odstranit škodlivé jídlo ze stravy. Závislost na alkoholu a kouření není vítána. Naopak se doporučuje pravidelné sporty.

Pokud existují nepohodlí v menstruačních dnech nebo po regulaci, je nutné vážně zvážit podle pravidel hygieny. V situacích, kdy symptom nadále rušit, je důležité okamžitě odvolat se k pomoci gynekologu, identifikovat příčinu Itch v průběhu menstruace a zahájit léčbu včasným způsobem.