Domácí těsnění pro menstruaci

S pravidelným menstruačním cyklem, měsíčně přichází včas a nebrání překvapení žen. Ale v těle existují obě poruchy, pak jsou kritické dny v nečekaném okamžiku. Bez přípravy na ně předem, může to být poněkud nepříjemná situace. Zejména pokud se to stalo mimo dům. V takové situaci lze zachránit zásoby. Pokud chcete používat pouze self-made hygienické výrobky, informace o tom, jak vytvořit těsnění pro menstruaci doma, budou velmi užitečné.

Technologie výroby těsnění

K dnešnímu dni je obtížné představit hojnost hygienických produktů v jakýchkoli obchodech dívku s použitím samonosných prostředků. Nicméně, incidenty se však stalo a lépe v takovém případě být zcela informován.

Proces výroby těsnění je zcela jednoduchý a nevyžaduje mnoho času. Pokud jste někdy používali podobné hygienické objekty, víte o vlastnostech, které musí mít: absorbování a ochranu proti průtoku.

Ve skutečnosti je všechna technologie postavena na těchto dvou vlastnostech. To znamená, že při výrobě těsnění musíte zvolit materiály, které nejenže absorbují veškerý výběr, ale a čím již nebude uvolňovat. Struktura obvyklého hygienického nebo denního těsnění zahrnuje několik vrstev:

  • Horní - kontakt s kůží;
  • střední - absorbující materiál;
  • Nižnij - vodotěsný materiál.

Nouzový typ hygienic

Stejným schématem můžete během menstruace vytvořit subwoofer. Zpravidla pro tyto účely použijte vata vata, gáza, obvazy a přírodní tkaniny (bavlna, flanel, plyšová). Ten je skvělý pro vytvoření horní vrstvy. Vzhledem k tomu, že má přímý kontakt s pokožkou, je preference dána materiálům, které vložit vzduch a mají nízkou pravděpodobnost alergie.

Chcete-li vytvořit absorpční vrstvu, můžete použít vatovou vlnu, gázu, mikrovlákno nebo flanel. Možnost produktu s ambulantním rukou je jen pro záhyb jakékoliv přírodní tkaniny s převodníkem, umístění dovnitř z výše uvedeného pro absorpci. Výsledný produkt může nahradit těsnění doslova po dobu jedné hodiny, s bohatým výbojem - ještě méně. Tato volba je vhodná, když bude brzy možné zakoupit hygienou.

Takový výrobek ne vždy ušetří z úniku, takže byste se měli naučit předem, Jak promýt krev z menstruace na listu, na spodní prádlo, na nábytek.

Spolehlivější domácí těsnění

Pokud potřebujete spolehlivější předmět hygieny, doporučuje se kromě výše uvedených materiálů aplikovat vodotěsnou vrstvu. Je častěji vyroben z polyethylenu. Obyčejný sáček se rozřezává do nezbytných obdélníků a dává pod tkaninu.

Položte vrstvy dohromady nebo ne - rozhodněte se sami, na základě volného času. Můžete to udělat na sanitární ruku, blikat výrobek obvyklým stehem podél okraje. Použití vlastní hygieny, je lepší nosit elastické a dobře přilehlé k tělu spodní prádlo, aby se zabránilo pohybu a úniku.

Šroubové materiály jako nouzové

Menstruační katastrofa vás může prasknout přímo při práci / studii nebo kdekoli jinde, kde není přístup k hygieny. V tomto případě nahrazení obvyklého produktu jsou schopny některých prostředků. Zde jsou některé možnosti, které jsou schopny ušetřit během menstruace:

  • pevně zkroucený v mnoha vrstvách toaletní papír (papírové ručníky);
  • Jakýkoliv čistý hadřík, kapesník, ubrousek (pro lepší ochranu, můžete dát zkroucené toaletní papír pro absorpci);
  • Úhledně složený malý čistý ručník;
  • Pokud je polyethylenový sáček, pak jej vložte do spodního prádla, zakryjte jakýmkoliv materiálem nalezeným nahoře (bavlna, gáza, obvaz, hadřík).

To vše je vhodný pro případ, nikdo z vašich přátel náhodně nevypadl "náhradní těsnění. Pokud není pás, Nebuďte takovou situaci, nezapomeňte hledat pomoc, ale teprve si pak přemýšlejte, jak vytvořit hygienickou výrobek od vysokoškoláka.

Domácí opakovaně použitelné podložky

Nedávno začne získat popularitu Opakovaně použitelné štítky pro menstruaci. Tyto produkty mají mnoho výhod, o kterých můžete hovořit v samostatném článku. Zde bych rád sdělil přímo o procesu výroby tohoto produktu hygieny. V zásadě obsahuje následující kroky: Najít (Make) Vzor, vyzvednout materiály, šít. Velikosti mohou být určeny nezávisle, protože každá žena ví, co přeceně používají každý měsíc.

Struktura produktu

Struktura takového těsnění se neliší od obvyklého:

Horní vrstva

Materiály pro IT jsou vybrány na základě osobních preferencí: přírodní (bavlna, froté, dres, plyšové, velve) nebo syntetické (fleece) tkaniny.

Absorbující vrstvu

Zde je nutné vyzvednout dobrý absorpční. Tloušťka hotového výrobku bude záviset na vybraném materiálu. Je možné několik možností:

  • X / B tkanina (Flanel, Terry, Fleece, Sherpa) je populární a cenově dostupný materiál, ale ne nejlepší absorpční vlastnosti;
  • Konopná tkanina - odolný materiál s lepšími absorpčními vlastnostmi, ale s časem se může stát pevným;
  • Bambusová tkáň - ještě lépe absorbuje, měkčí než konopí a x / b tkanina, ale méně trvanlivé;
  • Mikrovlákno - může absorbovat velké množství vlhkosti, ale může způsobit nepohodlí během dlouhého opotřebení v důsledku houbového účinku (když je vlhkost stisknuto zpět).

V prodeji jsou často nalezeny těsnění s bambusovou vrstvou připojenou k bavlně ke zvýšení síly.

Vodotěsná vrstva

Jedná se o volitelnou část více těsnění, což činí o něco méně prodyšné, ale s lepšími ochrannými vlastnostmi.

Pro jeho výrobu můžete použít hadřík Aul, Gore-Tex nebo Oxford. Mimochodem, první dva typy tkanin projdou malý vzduch, takže v tomto případě je vhodnější.

spodní vrstva

To je součástí produktu, který může také provádět funkci vodotěsné vrstvy.

Stavět produkt

  1. Připravte vnitřní vrstvu. Složte materiál několikrát a poškrábejte kolem okrajů.
  2. Připojte vnitřní vrstvu se dnem, takže jedna strana není sešitá.
  3. Domácí těsnění se otočí a teprve pak zbývající strana je šitá.
  4. Můžete připojit tlačítko, šití stuhy, lano.

Doporučení

Použitý materiál musí být vybrán s výpočtem, který nebude silně posuvné. V takovém hygienickém produktu není adhezivní základna, tato konkrétní vrstva zajišťuje fixaci na spodní prádlo. Můžete použít sitheria, flanel, látku bazénu, sameenteen, syntetický fleec nebo jiné protiskluzové tkáně.

Vybrané materiály jsou šité vybraným vzorem. K křídlech můžete šít nebo nehet tlačítka. Takže těsnění bude připojeno na spodní prádlo. Získané hygienické činidlo můžete použít několik let, vše závisí na stupni opotřebení tkání. Co se týče péče, je omezena na obvyklé mytí.

Další alternativa k obyčejným těsněním - Mísa pro menstruaci. Zjistěte si z článku na odkazu, jak používat menstruační misku.

Dělat těsnění doma, jak je vidět, docela reálné. Taková praxe vám může ušetřit peníze a dokonce i zdraví, protože jednorázové produkty nejsou vhodné pro jednotlivé ženy v důsledku použití syntetických materiálů, které způsobují podráždění a alergie.