Kritické dny žen - fyziologie

Příroda položila postupnou transformaci dívky v ženě. Období puberty, kdy dojde k první menstruaci, znamená potenciální ochotu těla mateřství. Proto je důležité vědět o fyziologických procesech v těle, kdy kritické dny přicházejí a jsou založeny u žen.

Co je kritické dny

Ophcelet v děložní trubici

Menstruace, kritické dny, regulované - jedna ze složek menstruačního cyklu uprostřed, z nichž se v vaječnících dozrávají plnohodnotné vajíčko. Poté se ovulace probíhá: vejce jde do děložní trubky, kde může být oplodněno. V případě, že hnojení se nestalo, sliznická membrána dělohy (endometrium) je pájena, úroveň progesteronu spadá, začíná další menstruace. Menstruační krev je podobná žilní, ale trochu tmavší, a není koagulovaný.

V pubertálním období, dívky začínají růst, vlasy na pubické a podpaží, se mohou objevit rozzlobený vyrážka na obličeji. Po 1,5-2 letech po vzhledu prvních změn v těle začíná menstruace (Menarche), která je obvykle účtována ve věku 11-12 let. To se však může stát dříve, za 9-10 let, nebo později, za 15-17 let. Pozdní věk startovacího regulátoru je odchylka od normy.

Čas, kdy přijde První měsíčně, Závisí na obecném fyzikálním zdraví těla, choroby přenesených potravin. Teplejší klima živého prostředí, období přichází v dřívějším věku. V dívkách s nedostatkem tělesné hmotnosti, měsíční začíná později než více úplnějších vrstevníků, protože tuková tkáň je aktivní endokrinní orgán.

Po první menstruaci se někdy dochází k několika měsíci. Tělo dívky se vyvíjí, existuje hormonální restrukturalizace. Postupně vstane a běžný cyklus.

Periodicita menstruace

Doba trvání menstruačního cyklu

Menstruační cyklus je přirozený biologický proces, během něhož se v ženském organismu vyskytují cyklické hormonální změny. Od prvního dne výběru se provádí nový cyklus.

Každá žena je jedinečná. V lékařské praxi však existuje pojem normálních podmínek, že menstruační cyklus musí odpovídat:

  • Trvání se pohybuje od 21 do 35 dnů (plus-mínus 2 dny);
  • Cyklus je trvalý (odchylky 1-2 dny jsou povoleny);
  • Výběr trvá 3 až 7 dní;
  • Ztráta krve po celou dobu nejméně 50 ml a ne více než 150 ml (včetně menstruační krve, nečistoty ve formě větrání glazier, sliznice krční žlázy, endometriální tkaniny);
  • Neexistují žádné sraženiny v menstruačním výboji (vzácné sraženiny jsou povoleny v prvních dvou dnech krvácení);
  • nezpůsobuje silné bolestivé jevy, významné změny ve zdraví.

Několik dní před příchodem menstruace kvůli hormonům, vznik somatických a emocionálních reakcí, tzv. Premenstruačního syndromu. Na fyzické úrovni je to vyjádřeno v bolesti prsou, edém v důsledku zpoždění tekutiny v těle, zácpa, vysoká citlivost vůči pachu.

V emocionálním plánu se děje rychlé zhoršení nálady, plasticity, zvyšování úzkosti nebo podrážděnosti.

Během menstruace může dívka cítit bolest v břiše různých stupňů intenzity, někdy závratě, bolesti hlavy, nevolnost.

Všechny tyto nepříjemné příznaky se konají na konci této fáze cyklu.

Před zahájením publikačního období menstruace. Během těhotenství v období po porodu, v pokračování kojení, měsíční přestane zastavit. Doba obnovy regulace u ošetřovatelských žen je individuální, protože záleží na výrobě hormonu prolaktinu. S menopauzou menstruace přestat úplně.

Kalendář menstruačního cyklu

Menstruační cyklus jasně odráží zdravotní zdraví. To je důvod, proč z prvních kritických dnů, dívky se doporučují nahrávat v kalendáři nebo vstoupit do speciální aplikace na mobilním telefonu začátek a konec výběru, jejich intenzita související pocity. Tyto informace jasně ukazují pravidelnost a dobu trvání cyklu. Kromě toho se bude hodit na recepci u gynekologa.

V případech, kdy je přidělení tak těžké, že těsnění musí být změněna každou hodinu, kdy reguluje dvakrát měsíčně, když menstruace zmizí po založení periodického cyklu po dobu několika měsíců, je žena nutně nutná konzultovat gynekologa. Mnoho ženských nemocí závisí na hormonálním podkladu a primárně ovlivňují pravidelnost a intenzitu menstruace.

Osobní hygiena

Těsnění tři kapky

Pro ženy je dodržování intimní hygieny v průběhu celé období velmi důležité, když je výběr. Pro vlastní pohodlí a ochranu oblečení, které potřebujete použít hygienické podložky. Doporučuje se rozhodnout, že není ochuceno, aby se zabránilo alergické reakci.

"Classic" možnost - těsnění, na obalu, s nimiž jsou tři kapky. Jsou vhodné pro použití při mírném výboji. Pokud je alokace hojná, doporučuje se vybrat těsnění s větším množstvím kapiček nebo noci, prodloužené, které chrání nejen dno, ale také ložní prádlo.

Z biologického hlediska není použití tamponů odůvodněné, protože výběr zpoždění Tamponu uvnitř. Je přípustné používat tampony s bohatým výbojem, přičemž mění je, není menší než každých 4 hodiny.

V kritickém, hojně "červené", dny se nedoporují, aby se koupali, jdou do koupele, plavat v bazénu nebo otevřené vodní útvary. Krevní sekce, podávané z nich zvýšily mokré teplo v rozkroku, jsou příznivé médium pro chovné bakterie. Bude optimální vzít každý den sprchu a umýt 2-3 krát denně.

Ať už je sexuální život v krvácení, každá dívka rozhodne sama, diskutovaná s partnerem. Lékaři doporučují v prvních dnech zdržet se sexu. V každém případě je vhodné použít kondom. V tomto období nečiní jako prostředek ochrany těhotenství, ale prostředky ochrany před možnou infekcí vagíny.

Doporučení pro menstruaci

Mírná fyzická námaha

Kritické dny tvoří nedílnou součást života mezi dívkami a ženami. Cítil v tomto období pohodlně umožňují mírnou fyzickou námah. Pomáhají podporovat svaly v tónu a snížit bolestivé pocity. Během menstruace však cvičení pro tiskové a obrácené pozice jsou kategoricky kontraindikovány ("bříza", stojí po ruce, hlavu na hlavu).

Alkoholické nápoje a akutní potraviny se nedoporučují, protože děložní krvácení je zvýšeno v důsledku přílivu krve na břišní dutinu. Mírná výživa vyvážená hmotnost, že žena získává během druhé fáze cyklu, když se chuť k jídlu stoupá a tekutina v těle je zpožděna. Kromě toho má užitečné potraviny příznivě na trávení, snížit tvorbu plynu, zlepšení stavu kůže.

Milovníci Sunbate by měli vzít v úvahu, že během měsíční generace pigmentu kůže - melanin, který je zodpovědný za krásné opálení, snižuje. Proto návštěva solária nepřinese požadovaný výsledek.

Práce reprodukčního systému žen ovlivňuje její pohodu, psychologický stav a vzhled. Úplně tajně o kritických dnech, důležité informace jsou hlášeny pravidlem: Pokud má určitá žena stejnou mezeru cyklu, pak to znamená, že nemá problémy s hormonem a možné kolísání hladiny hormonů podle výsledků analýz - denně. V jiných případech potřebujete konzultaci se svým lékařem.