Jaká je pravděpodobnost otěhotnění ihned po menstruaci

Pravděpodobnost otěhotnění ihned po menstruaci je poměrně vysoká. Proto, aby důvěřovala výhradně metodou kalendáře antikoncepce nestojí za to. Existují faktory, z toho, že výpočty v bezpečných dnech jsou nespolehlivé a těhotenství přichází bezprostředně po dokončení menstruace.

Obvykle ženský cyklus trvá 28 dní. To založilo populární metodu kalendáře antikoncepce, když žena vypočítá bezpečný čas pro nechráněný sexový kontakt. Secure jsou považovány za první dny po ukončení vypouštění.

S sebemenším cyklem se pravděpodobnost otěhotnění po menstruaci prudce zvyšuje.

Nebezpečí "bezpečných" dnů

Ve 20. století byla tato metoda jedním z nejoblíbenějších prostředků ochrany. Lékaři přesvědčili pacienty, že pravděpodobnost stávat těhotné bezprostředně po meninách minimální.

A dnes se předpokládá, že tři dny před koncem cyklu a 48 hodin po menstruaci - nejbezpečnější období pro pohlavní styk bez ochrany. Nicméně, existuje riziko pojetí na druhém nebo třetí den po menstruaci.

Kromě toho není vždy možné správně vypočítat bezpečné dny, což zvyšuje pravděpodobnost pojetí dítěte.

Fáze cyklu pro koncepci

Mnoho žen pochybuje o tom, zda je možné otěhotnět na 21. den cyklu, a vypočítat bezpečné dny kvůli fyziologii těla.

Cyklus končí a začíná první den menstruačního krvácení. Obvykle trvá čtyři týdny, ale může se lišit a pohybovat se od tří do pěti týdnů.

Menstruační cyklus zahrnuje několik fází:

  1. Folikulární. Nejdelší fáze (trvá 10-18 dní). V této fázi v vaječníku se hlavní folikul roste - dominantní. Připravuje se na ovulaci a nese vejce pro hnojení.
  2. Ovulační. Folicle je připraven, ovulace se vyskytuje, tj. Zničení folikulu. Zralé vejce čekající na setkání s spermií, pohybující se podél phallopy trubek ve směru dělohy. "Čekání" trvá asi 24 hodin. Je tolik času žije vejce a s nechráněným sexuálním působením v těchto dnech je vysoká pravděpodobnost otěhotnění.
  3. Luteinova. Hlavní roli v této fázi je dána dělohy, která se opět připravuje, aby se opláchla hned vejce. To se děje pod vlivem žlutého těla, které zůstalo v vaječníku po ničení folikulu. To vyhodí ženský progesteron do těla - hlavní hormon zodpovědný za normální průběh těhotenství. Pokud nastalo koncepce, bude příprava endometriánů k implantaci (zavedení embrya). Vejce, které se nesetkalo se s spermií, zemře do 24 hodin. Po smrti vejce se koncepce stane nemožnými.
  4. Menstruační. Pokud se koncepce nějakého důvodu nestane, žluté tělo přestane existovat, progesteron není vyroben. Symcosa je zničena, což vede k menstruaci, purifikaci dělohy a připraví ji k nové ovulaci. Spolu s výbojem krve z těla, endometrium a zbytky vajec se zobrazují.

1-2 případů od sto

Během menstruace a den po hormonálním pozadím zabraňuje pojetí během pohlavního styku bez použití antikoncepce. Proto, pokud má žena zájem, je nějaká minimální pravděpodobnost stát se těhotná po menstruaci, lékaři dávají negativní odpověď.

Malá možnost těhotenství ihned po dokončení menstruace (1-2 případy od sto) existuje. Zdá se, že iluzorní: I v příznivém pro období hnojení cyklu se koncepce vyskytuje pouze u 30% případů.

riziko pro pochopení dítěte A přesto riziko představení dítěte v bezpečných dnech. Fyziologie žen zanechává malou šanci otěhotnět a první den cyklu a v desetině. Ochrana v metodě kalendáře by žena měla vzít v úvahu všechny.

Bez rámů a pravidel

Ve světě je mnoho žen, jejichž měsíční cyklus je neustále posunut. To je způsobeno vlastnostem hormonálního systému. V tomto případě předpovídat, jaké dny bude ovulace, je to obtížné. Bezpečná mezera je definována nesprávně. Měsíční s takovým cyklem přichází s posunem týdně. Pro tyto ženy je ochrana pomocí metody kalendáře k ničemu.

Příliš krátký cyklus

Menstruační cyklus u žen má jiné trvání. Pokud je to příliš krátké, existuje příležitost otěhotnět 10. den od svého startu, protože odhadovaný způsob antikoncepce je založen na výpočtech "standardních" fází. S malou mezerou mezi menstruací se stává, že tvůrce vajec zraje v době konce krvácení, takže se sexuálním kontaktem bez antikoncepce se můžete rychle otěhotnět bezprostředně po menstruaci.

Příliš dlouhý cyklus

Těhotenství v prvním dni po vysazení výboje je možné v důsledku dlouhé menstruace. V normách alokace pokračuje přibližně pět dní, ale tam jsou případy, kdy měsíční minulý týden a déle, a rání vejce dochází během tohoto období. To není ve skutečnosti menstruace, ale menstruační krvácení v různých onemocněních ženské genitální koule. Vejce ve stejnou dobu, připraven k cestování do dělohy až do konce výběru. Speatitozoa v genitálních ženách může zachránit své schopnosti na hnojení až do týdne. Takže šance na koncepci jsou poměrně vysoké.

Dvě vejce ve stejnou dobu

Příležitostně existují případy zrání pro jeden cyklus současně dvě vejce připravená pro hnojení. S spontánní ovulací může být těhotenství během menstruačních sekrecí a bezprostředně po jejich ukončení. Pokud se vejce vyskytují společně nebo s mírným intervalem v čase, je otázkou, zda je možné otěhotnět po menstruaci, je uvedena kladná odpověď.

Vinový partner?

V mužském spermatozóe Plně důvěřovat způsob výpočtů a definice nebezpečných dnů nestojí za to a ženy s cyklem standardní délky. Po zastavení menstruace minimální šanci otěhotnět.

V takových případech se "vína" leží na sexuálním partnerovi: Muži SpermateZoa lze charakterizovat speciální vysokou mobilitou, vitalitu. Mohou žít a udržet schopnost otěhotnět v sexuálních stezkách ženy až týden, čekají na vzhled hotového k oplodnění vejce. Sexuální akt bez ochrany se může konat v bezpečném dni a koncepce se stane později, během "úrodného okna", o týden později po sexuálním kontaktu.

Napodoben měsíčně

Stává se, že v době ovulace je koncepce, embryo je v děloze a období stále přicházejí. To není skutečná menstruace, ale krvácení z důvodu nedostatku progesteronu a parciální odloučení placenty. Žena má iluzi, že metoda kalendáře stále pracovala. Po učení těhotenství ona všichni píše na selhání metody antikoncepce, i když ve skutečnosti koncepce se stalo v termínech po tuto dobu, a ne během bezpečných dnů. Po ultrazvuku je zřejmé, že skutečný termín těhotenství je navržen.

Jiné krvavé výboje mohou být považovány za menstruaci, což může vzniknout v důsledku vývoje nějakého druhu genitálního onemocnění, například erozi čípku. Krvácení může vzniknout kvůli přílišné partnerské aktivitě během sexuálního kontaktu. Pokud jsou tyto separace vnímány jako menstruace, pak pravděpodobnost koncepce se zvýšila během odhadů kalendáře bezpečného období.

Výběr krve, podobně jako menstruace, také dochází také při zánětu dělohy, adenomyózy a jiných patologií ženské genitální koule.

Jakékoliv změny - selhání

Stres Změny v hormonálním podkladu žen mohou vést k chybě v odhadech bezpečných dnů a rozvoji těhotenství. Možné příčiny hormonu nerovnováhy Mnoho:

  • léky;
  • nevyvážená strava;
  • dieta a ostré hubnutí;
  • akutní infekční onemocnění;
  • zhoršení jakékoli chronické patologie;
  • Velká fyzická námaha a stres;
  • laktace.

Mnoho případů zaznamenalo, když cestovní výlet skončil neplánovaným těhotenstvím. Koneckonců, to jsou radostné nepokojové schopné klepat na jakýkoliv cyklus. Proto nestojí za důvěřovat pouze počítat. Pokud se současně vyskytlo menstruační selhání a sexuální kontakt bez prevence, může to stačit o otěhotnění.

Antikoncepce bez výpočtů

"Kalendář antikoncepce" není spolehlivou ochranou ženy z nežádoucího pojetí. V moderním světě existuje mnoho způsobů, jak zabránit, které zabraňují těhotenství v téměř 100% případů.

Antikoncepční metoda výpočtů se již dlouho ukázal jako nespolehlivost. Mnoho důvodů může být sestřeleno menstruačnímu cyklu a bezpečné období nelze určit správně.