Nařízení: indikace a způsob použití antikoncepčních tablet

Pravidelné antikoncepční tablety jsou účinným prostředkem antikoncepce: Kombinace ethinyl Eastradiolu a desogestrelu potlačuje syntézu folovizní a luteinizačních hormonů. Syntetické hormony mají akci směřující nejen na potlačení ovulace, ale také na změnu kompozice cervikálního hlenu, což ztěžuje proniknutí spermií na krční kanál a dělohu.

Kromě antikoncepční akce má nařízení terapeutický majetek: Některé onemocnění závislé na hormonu jsou samostatně poskytnuta po korekci hormonálního pozadí v 70% případů.

V jakých případech jsou předepsány pravidelné

myomaPokyny pro použití indikované racionalitou užívání léku s estrogenovými progestogacemi, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství. V gynekologické praxi se regylon používá také k nápravě hormonálního pozadí, menstruačního cyklu a léčbu onemocnění, jako je:

  1. Myom dělohy;
  2. Dysmenorrhea;
  3. endometrióza;
  4. adenomyóza;
  5. Cysty v vaječnících a prsních žlázách.

Rekordér je také znázorněn v funkčních krváceních dělohy, nevýhodou progesteronu po přerušení umělého těhotenství.

Nařízení snižuje závažnost premenstruačního syndromu, bolestivých pocitů v mléčných žlázách, ve spodní části břicha a v dolní části zad, sníží objem menstruačních sekrencí, vyčistěte pokožku z akné.

Ethinyl estradiolPravidelné poskytuje téměř 100% antikoncepční účinek za předpokladu, že doporučení výrobce jsou řádně použita. Průchod antikoncepce vyžaduje okamžitý příjem dodatečné dávky léčiva nebo použití lokální antikoncepce. Účinek kombinovaného monofasického léku závisí na způsobu použití a důvody, pro které byl jmenován.

Období adaptace při použití pravidelného v průměru trvá asi 3 měsíce. V této době se změna v hormonálním pozadí, která se může projevit ve formě intermentovaného krvácení. Nejsou důvodem zrušit lék. Po tomto období je hormonální pozadí harmonizováno a další přijímání syntetických hormonů nezpůsobuje obavy. V případě dlouhodobého abnormálního propuštění z pochvy však je nutná konzultace gynekologa.

Vzrušení způsobuje absenci menstruace po dokončení kurzu příjmu tablety. Měsíční může přijít později. Amenorrhea může hovořit o výskytu těhotenství, pokud existovaly případy narušení schématu aplikací drog.

Způsob aplikace

Pro zajištění spolehlivého antikoncepčního účinku musí být rekordér převzat od začátku menstruačního cyklu, který je od prvního dne výskytu menstruačních sekrencí. Přípustné je zpoždění až 5 dnů. V prvních 7 dnech jsou požadovány ochranné techniky bariéry (kondomy). Je třeba poznamenat, že metoda kalendářního těhotenství je nespolehlivý: riziko stát se docela vysoko.

Publon nápoj na 21denní období s následnou přestávkou za 7 dní. Sedmidenní přestávka musí projít menstruací (obvykle 2-3 dny po zrušení léčiva). Výběr krve ukazuje konec antikoncepce. Navzdory krvácení průlom je antikoncepční účinek zachován až 28 dnů menstruačního cyklu. V průběhu 29. dne je záznam převzat z nového balení.

Vlastnosti recepce

Antikoncepční a terapeutický účinek pravidelných závisí na schématu a době recepce:

  1. Pokud se starší žena vzala hormonální prostředek systému, pak při přesunu do záznamu, antikoncepce pokračuje v závislosti na schématu (21 den recepce plus prázdninový týden). Toto pravidlo platí pro kombinované monofzové léky. V nepřítomnosti průchodů pravidelného, ​​dostatečný antikoncepční účinek zůstává. V tomto případě budou požadována další bezpečnostní opatření ve formě místní antikoncepce.
  2. Kombinovaný lék se odebírá v každém dni cyklu bez strachu z otěhotnění, pokud když se změnil, recepce nepřekročila jeden den. Scarer Měsíčně nebo jejich nepřítomnost v prvním měsíci po užívání regulonu - normální fyziologická reakce těla změnit hormonální pozadí. Pokud neexistují měsíční během dlouhého období (více než 2 měsíce), musíte se ujistit, že není těhotenství.
  3. Pokud Byl tam těhotenství, zatímco pravidelná recepce, Neexistuje žádný důvod pro vážné vzrušení: údaje o negativním dopadu antikoncepce pro vývoj ovoce dnes neexistují. Tato okolnost však musí být informována, pokud chcete zachovat těhotenství.
  4. Pokud potřebujete odložit menstruaci, rekordér je přijat bez 7-denní přestávky, ale ne více než 3 měsíce v řadě, aby se zabránilo vzniku vedlejších účinků. Stejná doporučení jsou dodržována v případě, kdy byl porušen regulační schéma. Otázky o tom, kolik můžete pít tablety, a to, co pravděpodobné důsledky po zrušení přípravného přípravku jsou diskutovány s navštěvujícím lékařem.
  5. Po potratu, škrábání dělohy v důsledku zmrazeného fetálního antikoncepce znamená užívat v den manipulace, aby se zabránilo novému těhotenství a obnovil změněné hormonální pozadí, funkce reprodukčního systému. Regulátoři antikoncepčních pilulek přispívají k obnově povrchu rány, zabraňují zánětlivým procesům a jiným nepříjemným následkům v důsledku anabolických účinků hormonů. Proto je léčivo často předepsáno během endometriózy pro resorpci cysty. Kolik dní musí být vzaty hormony a za jakým systémem řeší navštěvující lékař individuálně v závislosti na identifikované patologii.
  6. Po odměňování může být lék užíván ne dříve než po 3 týdnech, s výhradou neexistence kojení. Pokud je překročen doporučený termín, použijí se dodatečná ochranná opatření v povinném.
  7. Balení tablety Více než 12 hodin vyžaduje opravu schématu příjmu. Po 24 hodinách od okamžiku průchodu tabletu je nutné pít dvojnásobnou dávku co nejdříve, a pak jít na známé schéma. Toto doporučení je přijatelné pro první a druhý týden menstruačního cyklu. Pokud byla tableta vynechána třetího týdne, další použití antikoncepce pokračuje bez 7-denní přestávky. Jinak budou vyžadována dodatečná bezpečnostní opatření k zabránění těhotenství.
  8. Za normálních okolností, měsíčně po zrušení dojde po 1-3 dnech. Pokud měsíční začal o něco později po pravidelném stabilitu, je také považován za znamení normy. Nedostatek menstruačního vypouštění po dlouhou dobu nebo naopak, hojné měsíční, excitementární okolnosti, které vyžadují další konzultace gynekologa, aby se zabránilo nebezpečným důsledkům. Zpoždění po zrušení pravidelného může znamenat hormonální nerovnováhu, zánětlivé procesy v reprodukčních sférách, onkologii.

Kontraindikace pro použití

Příjem syntetických analogů sexuálních hormonů je vážný rušení v těle ženy způsobující změnu v přírodním hormonálním pozadí. Využití hormonálních fondů by mělo předcházet konzultace gynekologa (endokrinologa) a dodávání nezbytných analýz pro stanovení úrovně hormonů v krvi.

Existují situace, kdy je recepce syntetických hormonů kontraindikováno:

  • těhotenství;
  • období laktace;
  • Postorum (nejméně 3 týdny);
  • exacerbace endokrinních onemocnění (diabetes, hypotyreóza a další);
  • Závažná onemocnění srdce, jater a ledvin;
  • tendence k trombóze (dědičný faktor);
  • děložní krvácení nevysvětlené etiologie;
  • Individuální supersenzitivita těla k přijímání syntetických hormonů;
  • výrazná alergická reakce;
  • neoplazmy závislé na hormonu;
  • Duševní onemocnění.

Ne všechny uvedené příčiny jsou absolutní kontraindikace k použití hormonů. Při eliminaci provokujících faktorů a dalšího vyšetření může žena vzít hormonální.

Vedlejší efekty

Při absenci kontraindikací k použití syntetických hormonů nepříjemných následků - rarita. Obecně platí, že komplikace se vyskytují v přítomnosti systémových onemocnění, v důsledku nekontrolovaného příjmu tablet, vyšší než doporučená dávka.

Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří:

  • zvýšení krevního tlaku;
  • riziko infarktu, mrtvice;
  • trombóza v žilách a tepen;
  • částečná ztráta slyšení a vize;
  • Porucha motorových činností (snadná Korea);
  • průlom krvácení dělohy;
  • Vaginální Výběr po zrušení pravidelného s nečistotou krve;
  • nedostatek menstruace po dobu několika měsíců;
  • nekontrolovaný nárůst chuti k jídlu a tělesné hmotnosti;
  • Porušení metabolismu lipidů (odtoku žlučů);
  • spontánní uvolňování mléčné tekutiny z informujících;
  • bolestivost, pivovarnictví mléčných žláz;
  • suchost vagíny;
  • Změna mikrobiální krajiny pochvy (aktivace hub);
  • Poškození gastrointestinálního traktu, včetně dyspepsia jevů;
  • Hyperpigmentace kůže v důsledku zvýšené produkce pigmentu;
  • Alergická vyrážka, putování erytém;
  • otok obličeje, horních a dolních končetin;
  • Psycho-emocionální nestabilita (agrese, deprese).

Hormonální antikoncepce ve formě systémových léků dokazuje jeho účinnost během jednoho desetiletí. Prohlížená antikoncepční a terapeutický účinek je pozorován v případě racionálního užívání hormonů, absence kontraindikací. Předběžná diagnostika těla, konzultace gynekologa a dodržování jeho doporučení zabránit riziku pravděpodobných komplikací.