Norkut po 40 letech: recenze žen o účinnosti léku

Léčivo Norolut na bázi účinné látky norethysteronu se odkazuje na gestagenam, ale také má estrogenové vlastnosti a androgeny. Mezi větší rozmanitost hormonálních fondů ve farmaceutickém trhu je NORCT zvláště populární.

Recenze žen po 40 jsou potvrzeny účinností léku v léčbě poruch menstruačního cyklu, onemocnění dělohy, mléčných žláz, krvácení dělohy během období předemenopauzy a dalších funkčních poruch reprodukční sféry způsobené hormonální nerovnováhou.

Mechanismus akce

NorcutTerapeutický účinek nigolutů má vliv na útlak produkce gonadotropních hormonů hypofýzy.

Syntetický pohlavní hormon, který je součástí léčiva, má pozitivní vliv na endometrium, snižuje kontraktilitu myometria, normalizuje provoz endokrinního systému během období Klimaků, dle nástupu menopauzy.

Nigolut je součástí komplexní terapie při léčbě neplodnosti, brzy vyvrcholení.

Tablety Nigolut působí jako antikoncepce, zabraňující zrání vejce, udržování endometria dělohy v premenstruálním stavu.

Indikace pro použití Norcolut:

  • výrazný premenstruační syndrom;
  • Dysmenorrhea s zkrácením sekreční fáze;
  • Anguulatory Metroralragia (menstruace bez ovulace)
  • endometrióza;
  • Myom dělohy;
  • Hyperplastický proces endometria;
  • Prevence produkce mléka po přerušení těhotenství;
  • Potlačení laktace při inflaci z prsu.

Způsob aplikace

Hormonální léčivo po 40 letech je odlišný různým schématem pro dosažení požadovaného účinku:

  1. Eliminovat nepříjemné příznaky způsobené PMS, Nigolut trvá 1-2 tablety jednou denně ve druhé fázi menstruačního cyklu (16-25 dní). Taková terapie dodržuje korekci přirozeného cyklu, eliminuje bolest v prsou způsobených hormonální nerovnováhy nebo onemocnění prsu.
  2. Myom UterusV případě onemocnění dělohy (endometrióza, Mioma, hyperplastický proces) gynekologové poradí, že užívají 1-2 tablety (5-25 dní menstruačního cyklu). Průběh léčby pokračuje nejméně šest měsíců.
  3. S Annevoral Metrragia jsou niguty předepsány 1-2 tablety od 16 do 25 dnů cyklu.
  4. Hojný krvácení eliminovat, užívající nigolut ve druhé fázi menstruačního cyklu (16-25 dní) spolu s léčivem obsahujícím estrogen.
  5. Jako antikoncepce je lék předepsán v dávce 0,5 tablet během 21 dnů od 5 dnů cyklu. Po týdenní přestávce je recepce norcolut obnoven předchozím schématem. Prostředky obsahující estrogen se navíc provádějí k dosažení maximálního účinku. Dávka se sníží o 2 krát, je také účinná s použitím estrogenu po dobu prvních 14 dnů od začátku terapie.
  6. Nigolut volat měsíčně Zobrazeno v denní dávce 2 tablety po dobu 5 dnů při menstruaci. Následné ostré zrušení hormonálních prostředků vyvolává výskyt menstruačního krvácení. Odvolání hojné období vyžadují pozorování, aby se zabránilo krvácení. Pokud poté, co Norcolut nepřišel měsíčně, neexistují žádný menší krevní výboj, konzultace gynekologa je nutná k určení příčin jejich nepřítomnosti.
  7. Kojení pro odloženou menstruaci trvá přísně definované schéma: 2 pilulky po dobu 2 týdnů. První dávka léčiva potřebuje vypít 8 dní před očekávaným datem výskytu menstruace. Při přípravě Norcolut může toto schéma zpozdit výskyt menstruace až 7-10 dnů. NEPOUŽÍVEJTE lék bez konzultace gynekologa, aby nedošlo k porušení přirozeného menstruačního cyklu z norcelut.
  8. Norcolog potlačit laktaci. Aby se zabránilo generování mléka s prsními žlázami, je lék přijímán podle schématu podle pokynů. Teplotní schéma bude záviset na příčině potlačení laktace (přerušení těhotenství v pozdějším datu nebo různých státech po narození dítěte). Pro potlačení laktace během náhodného období z hrudníku se lék užívá do 10 dnů. První 3 dny nápoje 1 tableta 3-4 krát denně, pak 4 dny pro 1 tabletu v recepci 2-3. Během zbývajících dnů je drogový nápoj 1 tabletu za den.
  9. Chcete-li eliminovat menopacterický syndrom u žen po 40 letech, Nigut se používá po dobu 6-12 měsíců na individuálně vyvinutém lékaře. Menstruační zpoždění, špatný výtok krve - společný jev na pozadí recepce hormonu. Gestagen podporuje zvýšenou krevní koagulaci, snížení objemu menstruačního výboje, vzhled jejich tmavého odstínu.

Samoobytí syntetických hormonů zvyšuje riziko vážných poruch hormonálního pozadí, rozvoj patologických procesů, výskyt vedlejších účinků.

Podobné účinky mají takové léky jako:

  • Duphaston;
  • Femiewell;
  • Depot-ustanovení.

Kontraindikace pro užívání léku

Stejně jako jakýkoliv syntetický analog genitálních hormonů, Nigolut může vyvolat vedlejší účinky z gastrointestinálního traktu, endokrinního systému, krevních orgánů.

Mezi nejčastější nepříjemné příznaky způsobené příjmem drog u žen po 40 letech jsou pozorovány:

  1. nepříjemné pocity v epigastrickém oddělení;
  2. nevolnost a zvracení;
  3. bolesti hlavy;
  4. zvýšená únava, apatie;
  5. Pocit řezání a brnění v hrudi;
  6. zvýšení chuti k jídlu;
  7. zvýšení tělesné hmotnosti;
  8. Povlak na obličeji a v končetinách;
  9. Krvácení jiné intenzity.

S prodlouženým použitím se zvyšuje rizika trombózy.

Omezení užívání drog je:

  • akutní a chronické onemocnění jater a ledvin;
  • Endokrinní onemocnění (hypotyreóza, diabetes, obezita);
  • onemocnění oběhového systému;
  • krvácení nevysvětlené etiologie;
  • hypertenze;
  • Neuropsychiatrická onemocnění;
  • Příčiny.

Ve vzhledu maligních útvarů v reprodukčních orgánech, mléčných brýlích a dalších částech těla, je lék naprosto kontraindikován. Zvláštní pozornost by měla být věnována ženám alergií, aby se zabránilo alergické reakci na působení syntetického hormonu.

Se současným použitím norcolut s fenobarbitalem, rifampicinem, fenythinem, steroidním hormonem a cimetidinem se toxicita léku zvyšuje několikrát.

Léky aplikované při diabetu a krevních onemocnění vyžadují dodržování zvláštních opatření pro péči při použití v kombinaci s norcolutem.

Recenze žen po 40 letech potvrzují účinnost léku. Příjem hormonálních prostředků v souladu s režimem vyvinutým gynekologem - endokrinologem, konzultace s příbuznými specialisty v přítomnosti systémových onemocnění vám umožní dosáhnout maximálního účinku, snížení rizika nepředvídaných okolností.