Zvýšená úroveň adrenalinu

Adrenalin je hormon produkoval brainstaby nadledvinek. Adrenalin je obsažen v různých orgánech a tkáních, má přímý dopad na kardiovaskulární systém, působí jako neurotransmiter v nervovém systému.

Úroveň adrenalinu v lidském těle závisí na rovnováze mezi sympatickým a parasympatickým nervovým systémem. Hormon je sotva, když se člověk dostane do stresující situace, což vede k přílivu síly. Také, když emise v krvi velkého množství adrenalinu, kromě zvyšování sil se v ruce objeví otřesy a třesou se.

Adrenalin stimuluje činnost mozku, v nouzových situacích přebytek tohoto hormonu zvyšuje neurální aktivitu, to znamená, že člověk Rychle rozhoduje v extrémní situaci. Hormon mobilizuje zásoby těla, čímž pomáhá osobě pohybovat teplo, studené, nebezpečí, konflikty, přizpůsobuje tělu do nepříznivého prostředí, podporuje přežití.

Vysoký adrenalin

Ve většině buněk našich těles existují adrenalinové receptory, které jsou cílem hormonálních akcí. Adrenalin se používá pro léčebné účely. Jeho syntetický analog - "epinefrin" se používá jako antishoke terapie na klinice.

Trvalý přebytek adrenalinu v krvi je nebezpečný závažným důsledkům pro tělo.

Důvody

Jakýkoliv extrém pro tělo situace může způsobit alokaci Obrovské množství adrenalinu v krvi. Šokovací stav se silnými bolestmi, zraněním, stresem, exoritantním fyzickým námahou, nízkým nebo vysokým teplotám, pocitem strachu a blížící se nebezpečí, sociální problémy, to vše vede ke zvýšenému emisi hormonu v krvi.

Adrenalinové hroty při výstavě sportu, jako je skákání z padáku, aktivace všech systémů organismu.

Samostatná položka k této sekci by mělo přidat nádory. Chromaffinový nádor - feochromocytoma - může spontánně přidělit velké množství adrenalinu do krve. Jedná se o aktivní hormonální nádor nadledvin, nebo mimo adrenální lokalizaci.

Příznaky

Předně Hormonální adrenalin Zvyšuje tlak, který znamená tachykardii, arytmii a lidé s predispozicí do kardiovaskulárních onemocnění - angina, ischemie a infarkt myokardu. Na zvýšené úrovni adrenalinu se žáci zvyšují, hojný pocení, třes, zvýšení platnosti.

Deprese a nespavost

S neustálými dopady na osobu stresujících situací přispěje k rozdělení adrenalinu do vyčerpání těla, což vede k extrémně nežádoucím důsledkům, jako je blednutí, chlazení kůže, zvracení, bolest hlavy, závratě, lebeční krvácení, plicní otok.

V důsledku vyčerpání těla již adrenalin již nepřinese zvýšení sil, ale naopak bude existovat pocit slabosti, bezmocnosti, všechny duševní procesy zpomalují.

Dlouhé emise adrenalinu Odpočítané páření, Co vede k těžkému patologickému procesu - nedostatečnost nadledvinek. Tato podmínka je škodlivá, je schopna způsobit zastavení srdce, to je smrt člověka.

Zvýšený adrenalin vede k nervovému vyčerpání, nespavosti, duševní nemoci.

Nádor - feochromocytom je charakterizován krizemi s prudkým nárůstem krevního tlaku v kombinaci s neuropsychiatrickými, gastrointestinálními příznaky. Během útoku, pocit nepřiměřeného strachu, zimnice, třesoucí se, busty starosti, tělesná teplota, pocení, teplo, sucho v ústech, bolesti břicha. Útok je doplněn nadměrným rychlým a hojným močením (Polyurie). Pro Vzhled těchto příznaků naléhavě konzultujte lékaře!

Jak snížit adrenalin v krvi?

Pokud zvýšení adrenalinu není spojeno s procesem nádoru, může být snížení koncentrace tohoto hormonu v krvi proveden bez použití léčiv. Vše, co potřebujete, je dodržovat jednoduché pokyny. Samozřejmě zdravý životní styl.

Snížení zatížení zatížení, správná výživa, abstinence z alkoholu, sycených nápojů, kávy, sladké. Zvýšení příjmu výrobků obsahujících vitamín B1, B6, B12. Tyto vitamíny jsou obsaženy v kvasinkách, obilí, obilné produkty. Je důležité vytvořit režim spánku.

Běh dívek v lese - odstranění stresu

Mírné cvičení, jako je běh, plavání pomůže vyrovnat se se stresem a také zvýší vaši odolnost vůči extrémním situacím. Chůze v čerstvém vzduchu dokonale uklidňující a dávejte dostatečnou nasycení kyslíkem kyslíkem, což zase zvyšuje odolnost proti stresu těla.

Při použití metod léčby drogami, především, Obraťte se na svého lékaře, A pak přijmout léky, které sníží emise adrenalinu.

Lék volby, která sníží nad adrenalinovou přebrutí, je Moxonidin, který má také antihimní akce. Preport a oktadinové přípravky Snižte úroveň katecholaminů v nervových koncích, což pomáhá snížit adrenalin. Tyto drogy postupují postupně. Snižte hormonální produkty a beta-adrenoblay jako metoprolol, Anaprin, Atenol, Bifrolol. Při léčbě vysoké aktivity adrenalinu se používají anti-bellic činidla, která se skládají z bylin. Vitamínové přípravky B1, B6, B12 nebude nadbytečný, zvýší odolnost proti stresu.

Pokud je patologie spojena s peochromocytomem, bude trvat vážnou protinádorovou terapii pod dohledem specializovaných lékařů v této oblasti, která bude zaměřena na odstranění nádoru.

Adrenalin - stresový hormon, Důležitá součást našeho těla, který se přizpůsobuje člověku různým měním změnám. Jedná se o mimořádně důležitý hormon, který mobilizuje rezervy těla v okamžiku, kdy potřebujete. Ale je důležité si uvědomit, že přetížení hormonu je škodlivé pro tělo.

Časté napětí, které vedou ke zvýšení úrovně adrenalinu, zhorší činnosti všech systémů organismu, vyčerpává je. Proto se vyhněte častým nepříznivým situacím, vést zdravý životní styl a zabránit přepracování.