Hormon noraderenalin

Příroda poskytovaná v lidském těle Několik mechanismů, které to zvyšují tolerance stresu. Jedna z těchto zařízení je spojena s činností biologicky účinné látky - norepinefrin (norepinefrin). V situacích, kdy je třeba bránit, rychle a rozhodně jednat s minimálními vlastním ztrátem, tento hormon vyniká, je také nazýván "hormonem vzteku".

Stres

Syntéza

Syntéza norepinefrinu se vyskytuje v několika orgánech. Jeho hlavní množství se vyrábí v mozku tyrosinu - aminokyselin, který je dodáván s proteinovými potravinami. Jeden z produktů biochemických reakcí, které triky Tyrosin je Dof. Lze jej prohlížet jako mezilehlý řetězec interakcí, protože norepinefrin je tvořen přímo z něj. Konečný produkt této brzdy biochemických reakcí je Adrenalinová formace ("Hormon strachu").

Je třeba poznamenat, že mezi norepinefrinem a adrenalinem K dispozici je biochemická a funkční komunikace. Aktivně spolupracují s cílem zajistit reakci lidského těla ve stresových podmínkách, s jasnou hrozbou pro život a zdraví.

Hypotalamus v mozku

Syntéza hormonálních nadledvinek - další způsob tvorby hmoty v těle. V tomto případě zahajuje proces hypotalamu, zvýraznění kortikotropinu do krve. Tento hormon, dosahující ledvin, ovlivňuje brainstaby nadledvinek, které začínají vylučovat norepinefrin.

Svou chemickou povahou, noranedrenalin a adrenalin se týká katecholaminů, to znamená, že v těle funguje jak jak hormon, tak jak neurotransmiter.

Akt

Kontakt mezi nervovými buňkami se vyskytuje v hínázi. Přímý přenos nervového impulsu se provádí pomocí mediátorů, zprostředkovatelských látek, ke kterým norepinefrin patří.

Mechanismus činnosti ve situaci napětí:

  • Axon prochází nervovým impulsem;
  • Noraderenalin se odlišuje od konce axonu a působí na receptory cílových buněk.

V membránách buněk jsou receptory (v tomto případě, speciální citlivé proteiny). Ve vztahu k Norerangenu jsou rozděleny do a β, liší se v reakční rychlosti, jeho typu (excitace nebo brzdění) a se nazývají adrenoreceptory. Všechny druhy citlivých proteinů jsou potřebné pro poskytování různých reakcí vnitřních orgánů na vliv norepineflaace nebo adrenalinu.

Hinap

Účinek norepinefrinu se projevuje sympatickým oddělením nervového systému, který řídí provoz vnitřních orgánů. Během stresu, fyzické námahy, nárůst emocí, když je pozorována zvýšená úroveň hormonu, reakce vnitřních orgánů je následující:

  • Práce srdce, frekvence srdeční frekvence je zintenzivněno;
  • krevní cévy jsou zúženy;
  • Rozšíření bronchi;
  • brzdění činnosti gastrointestinálního traktu;
  • zvýšit intenzitu dýchacích cest;
  • expanze žáků;
  • Tremera ruku.

Ze strany oběhového systému se projevuje explicitní vzrušení - přináší svalové buňky do tónu. Odpověď respiračního a zažívacího systému je opak. Během stresu fyziologicky oprávněného - Posílit příliv kyslíku a živin do tkání. Uvolněné Bronchi pomáhá aktivněji a tráví potraviny v těchto podmínkách pouze interferuje. Pro to potřebujeme různé druhy adrenoreceptorů.

Funkce

Duševní podpora stresu - hlavní účinek norepinefrinu na těle. Kromě toho zvyšuje celkovou aktivitu mozku, ovlivňuje vnímání, emoce, paměť, mobilitu, potřeby a motivaci. Každý z účinků účinků má ochranný účinek na tělo, což zvyšuje jeho odolnost proti napětí:

  • Aktivace centrálního nervového systému. Silnější stres, čím aktivnější. Nejprve je dosaženo blokováním Centra spí. Hormon pomáhá zpomalit zpracování signálů, které vstupují do mozku ze smyslů, poskytuje osobu možnost soustředit se pouze na významný signál v tuto chvíli. Například ve stavu vlivu, člověk necítí bolest ani v těžkých zraněních.
  • Zlepšení aktivity motoru. Vysoké hladiny norepinefrinu pomáhá provádět zrychlené pohyby v důsledku blokování brzdných neuronů v motorových centrech. V nadbytku emocí se stát dochází ve stresující situaci, kdy "není seděl na místě".
  • Školení, zapamatování informací. S malou úrovní stresu jsou duševní procesy efektivnější. Silný stres zabraňuje učení a zhoršení zapamatování.
  • Regulace center biologických potřeb, motivace. Účinek norepinefrinu na mozkových centrech se projevuje ve formě snižování úzkosti a růstu agrese. Lidé v temperamentu, který převažuje cholekický typ, v situaci "RUNNY nebo DERUS" bez váhání zvolte druhou možnost. Norenerenereninová emise provokuje náhlé nedostatečné vypuknutí agresivního chování lidí.
  • Závažnost emocí. Mluvíme o projevu pozitivních emocí ve stresových podmínkách - Azart, Riziko Potěšení, radost z triumfu, vítězství. Význam těchto emocionálních projevů má individuální charakter.

Prudký nárůst koncentrace norepinefrinu v krvi negativně ovlivňuje tělo. Osoba se stává podrážděným, příliš nadšený, určí náladu, kardiovaskulární systém pracuje v režimu přetížení. U žen a mužů manifest hormonu stejné.

Emise Hormon má pozitivní účinek. Člověk cítí příliv fyzických sil, protože absorpce glukózy se zlepšuje pod uvolňováním norepinefrinu ve svalech. Vzhledem k aktivní krevní oběh, práce mozku se zlepšuje, stejně jako paměť a inteligence. Vliv hormonu má výrazný kosmetický efekt - vzhled na tvářích rumyanta, zmizení malých napodobených vrásek.

Přebytek hormonů

Symptomy přebytečného norepinefrinu jsou vyjádřeny ve zvýšených krevních ukazatelích tlaku, projevem alarmujících stavů, výskytu záchvatů paniky, ve snu postižení.

Metody normalizace hormonu

Koncentrace jakéhokoliv hormonu je určena normami. Hormon Nerovnováha po dlouhou dobu může vést k rozvoji nebezpečných stavů. Nevýhoda a přebytek norepinefrinu způsobuje domácí orgánovou dysfunkci.

Existují přírodní a lékařské metody pro regulaci koncentrace norepinefrinu. Normalizovat úroveň hormonu pomůže určitě Jídlo bohaté na Tyrezine - mořské plody, sýr, tvaroh, luštěniny, kuřecí maso a vejce, čokoláda. Snadno na sekreci hormonu postihuje noční spánek, včasný odpočinek.

Při léčbě nedostatku norepinefrinu používejte antidepresiva nebo předepisujte hormonální terapii. Lék norepinefrin se podává intravenózně a dávka určuje lékař.

Indikace K Aplikace hormonální drogy jsou:

  • situace, kdy je zapotřebí stimulace srdeční práce;
  • Během operace, když pacient prudce klesne tlak a zmizí puls.

Přírodní a lékové metody se používají k regulaci koncentrace hormonu. Noraderenalin a adrenalin jsou úzce spjaty a jsou silným ochranným mechanismem.